X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    voalka wrote:
    Wiem, że do płukania ubranek najlepszy jest ocet, później zapach zwietrzeje, a na 100% nie uczuli.
    > Jak prać ubranka niemowlęce
    Chyba się nie nauczysz, że nikogo Twoje posty tu nie interesują 🤬🤣

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    No to muszę się zebrać żeby zacząć 🤣 jakoś nie mam siły bez dziecka było łatwiej i miałam na to ochotę 🙈
    Miałam to samo w 1 ciąży. Teraz nie mam ani siły ani chęci 🙈
    Ale postęp jakiś jest, bo kupiłam pierwsza rzecz dla dziecka: zestaw do pielęgnacji paznokci.
    Sukces haha.

KlaraJa, Angelaaaa lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Miałam to samo w 1 ciąży. Teraz nie mam ani siły ani chęci 🙈
    Ale postęp jakiś jest, bo kupiłam pierwsza rzecz dla dziecka: zestaw do pielęgnacji paznokci.
    Sukces haha.

Kurcze a ja już panikowałam, że 26tc a ja prawie nic nie mam 😄 u mnie też sukces - wczoraj kupiliśmy wózek i fotelik 🎉😄 chociaż Ty pewnie jesteś bardziej obcykana, bo jak drugie dziecko to część wydatków już i tak nie musisz ponosić 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 18:39

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Conte dostalam tardyferon, to tutaj najpopularniejsze, zobaczymy jak bedzie bo ja mam zaparcia nawet bez zelaza. a co u Was jak Mały, jak sie czujecie
    Ja na wypisie z szpitala też mam ten wpisany ale mam jeszcze sorbifer z okresu ciąży więc wybiorę go do końca, powiem Ci, że nie mam po nim żadnych zaparć ani nic, jedynie kolor 💩 czarny 🤭

U nas wszystko ok, dziękuję, że pytasz. Nie chciałam Wam tu się rozpływać na temat Synia ale w tej sytuacji nie omieszkam 😁
    Mały ma już tydzień 🙉 nie wiem kiedy to zleciało. Wczoraj była u nas położna, Mały przybrał, waży 3230 a ja mam ściągnięty szew. Także co raz lepiej. Mały w końcu dostał imię i pesel. No i nie zgadniecie ale mamy Michałka 😆 dziś byliśmy w przychodni zapisać się na wizytę patronażowa, także powoli ogarniamy też formalności.
    Michaś jest przerozkoszny ale wydaje się być starszy, nasłuchuje, rozgląda się, nie tylko je, robi kupę i spi. Potrafi być aktywny między spankami nawet do godziny.
    Z tych złych rzeczy to jedynie moja laktacja, która zapomniała, że ma się rozkręcić i wyhamowała... a ja mam jakieś zjazdy emocjonalne, momentami mam ochotę wylać z siebie morze łez z tak błahych powodów, że głowa mała ale się powstrzymuje jakoś.

cuddlemuffin, Milixx, Angelaaaa, Grażyna1820, Blondyna.B, Olo323, Domi_naturelover, Poziomka9204, KlaraJa, Chrupka lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa o tak, dużo mam po córce, ale potrzebuje tez sporo nowych kosmetyczno/higienicznych rzeczy 😉

Dziewczyny mam pytanie. Nie wiem czy głupie czy nie... Ale mąż chce nas zabrać gdzieś w niedzielę i pyta się czy w ciąży moge przebywać na wysokościach. Mówi że trochę ponad 1000 m n p m będzie.
    Gdzieś doczytałam, że jak ciąża fizjologiczna, to do 2500 można. Nie będę się nigdzie wspinać to pewne. Myślę że wjazd kolejka górska.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Trzymam za Was kciuki, ja miałam 2 razy powstrzymywany poród przedwczesny (w 29tc i 31tc) I wiem jaki to stres... dużo leżenia Cię teraz czeka, ale dla maleństwa to nawet można sobie d*pę odgnieść ;)

Wiesz, ze myślałam o Tobie wczoraj i miałam szukać czy udzielasz się na innych forach! I teraz patrze w opis i takie cudne wieści 😍 trzymam mocno za Was kciuki❤️

Pewnie- dla Maleństwa mogę leżeć i się nie ruszać, nawet do samego końca 😊

cslza lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Ciuszki pewnie w tym miesiącu wypiorę ale pod warunkiem, że uda się podjechać do IKEI po organizery ☺️
    Torbę chciałabym w październiku spakować - wolę mieć już ją po 30tc spakowaną i niech sobie spokojnie czeka

Ja dziś sobie uświadomiłam, ze jak jutro wyjdę to po weekendzie zabieram się za wyprawkę i pakowanie tak na 100% bo ja dzisiaj zaczęłam 30 tydzień 😱 kiedy to tak zleciało 😱
    A aż wstyd się przyznać, bo ja teraz jak jechaliśmy do tego szpitala to się tak spakowałam „w razie wu”, torby żadnej nie mogłam znaleźć to się spakowałam w plecak, nawet żadnej piżamy nie mam, bo w upały spałam w koszulce Starego i gaciach, wiec do szpitala tez wzięłam koszulkę Meza i jedyne spodenki piżamowe w jakie wchodzę (a i tak ciasno mi było) i jak okazało się, ze zostaje to mąż mi resztę rzeczy przywoził, aż mi wstyd przed tymi dziewczynami było 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2022, 23:31

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 1 września 2022, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte, ale heca! Nie Ignaś, nie Szymonek, ale jednak Michaś :D Co Was skłoniło jednak ku Michałkowi? <3

Co do ciuszków, to podobnie jak Blondyna - muszę ogarnąć organizery i wtedy zaczynam pranie, na bank we wrześniu <3 Z wyprawki mamy już praktycznie wszystko, zostały leki :D
    Torbę planuję pakować za około miesiąc.

Olo, biedna musiałaś się nastresować :( Cieszę się, że wszystko oki <3

Ja wychodzę powoli z kolejnego choróbska, które mnie złapało, o dokładnie takim samym przebiegu jak miesiąc temu podczas covida, już nie wiem co o tym myśleć... :P A nadchodzi jesień, czyli czas przeziębień, nie wiem co to będzie :/

Poziomka9204, Blondyna.B, Olo323 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Ja na wypisie z szpitala też mam ten wpisany ale mam jeszcze sorbifer z okresu ciąży więc wybiorę go do końca, powiem Ci, że nie mam po nim żadnych zaparć ani nic, jedynie kolor 💩 czarny 🤭

U nas wszystko ok, dziękuję, że pytasz. Nie chciałam Wam tu się rozpływać na temat Synia ale w tej sytuacji nie omieszkam 😁
    Mały ma już tydzień 🙉 nie wiem kiedy to zleciało. Wczoraj była u nas położna, Mały przybrał, waży 3230 a ja mam ściągnięty szew. Także co raz lepiej. Mały w końcu dostał imię i pesel. No i nie zgadniecie ale mamy Michałka 😆 dziś byliśmy w przychodni zapisać się na wizytę patronażowa, także powoli ogarniamy też formalności.
    Michaś jest przerozkoszny ale wydaje się być starszy, nasłuchuje, rozgląda się, nie tylko je, robi kupę i spi. Potrafi być aktywny między spankami nawet do godziny.
    Z tych złych rzeczy to jedynie moja laktacja, która zapomniała, że ma się rozkręcić i wyhamowała... a ja mam jakieś zjazdy emocjonalne, momentami mam ochotę wylać z siebie morze łez z tak błahych powodów, że głowa mała ale się powstrzymuje jakoś.
    Rozczulaj się tutaj ile chcesz 🥰

Może położna coś podpowie odnośnie pobudzenia laktacji?

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Ja dziś sobie uświadomiłam, ze jak jutro wyjdę to po weekendzie zabieram się za wyprawkę i pakowanie tak na 100% bo ja dzisiaj zaczęłam 30 tydzień 😱 kiedy to tak zleciało 😱
    A aż wstyd się przyznać, bo ja teraz jak jechaliśmy do tego szpitala to się tak spakowałam „w razie wu”, torby żadnej nie mogłam znaleźć to się spakowałam w plecak, nawet żadnej piżamy nie mam, bo w upały spałam w koszulce Starego i gaciach, wiec do szpitala tez wzięłam koszulkę Meza i jedyne spodenki piżamowe w jakie wchodzę (a i tak ciasno mi było) i jak okazało się, ze zostaje to mąż mi resztę rzeczy przywoził, aż mi wstyd przed tymi dziewczynami było 😂😂

Jak mnie przyjęli do szpitala w 29dc też taką sytuację miałam 😵‍💫 pamiętam, że mąż mi dowiózł rzeczy (bo nie miałam nic, tylko dokumenty ciążowe) + laptopa i powiedział "Jak poczujesz się lepiej to zamawiaj wyprawkę, musimy wszystko mieć!" 😬 I jak jechałam drugi raz za 2tyg to miałam już wszystko, nawet walizeczkę z rzeczami dla dziecka (gdyby się jednak urodziło). Po 30tc to już nie są żarty moja droga ;)

Olo323 lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Conte, ale heca! Nie Ignaś, nie Szymonek, ale jednak Michaś :D Co Was skłoniło jednak ku Michałkowi? <3

Co do ciuszków, to podobnie jak Blondyna - muszę ogarnąć organizery i wtedy zaczynam pranie, na bank we wrześniu <3 Z wyprawki mamy już praktycznie wszystko, zostały leki :D
    Torbę planuję pakować za około miesiąc.

Olo, biedna musiałaś się nastresować :( Cieszę się, że wszystko oki <3

Ja wychodzę powoli z kolejnego choróbska, które mnie złapało, o dokładnie takim samym przebiegu jak miesiąc temu podczas covida, już nie wiem co o tym myśleć... :P A nadchodzi jesień, czyli czas przeziębień, nie wiem co to będzie :/

Jak zobaczyłam go na porodówce to stwierdziłam, że Michał będzie pasowało 😁 Stary chciał Szymona ale sporo Szymków na około i został Michaś 😆

Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover, Szatkownicadojajek, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś wychodzę 🥰
    Był mój lekarz dziś i na obchodzie stwierdzili, ze jeśli mój prowadzący po USG zgodzi się na wyjście, to wyjdę 😊
    Wszystkie przepływy, tętno, wszystko z Synkiem w porządku, brzuch tez mam już miękki (wiec te kroplówki zadziałały 😁) lekarz powiedział, ze nie ma najmniejszych przeciwwskazań żebym nie mogła wyjść, nawet mi się szyjka do 4cm wydłużyła 😅
    Maksiu wazy już 1700g! 😁
    Dziś odsypiam ale od jutra biorę się za wyprawkę 🙈

cslza, conte, Angelaaaa, Kalli95, Blondyna.B, Poziomka9204, Szatkownicadojajek, Grażyna1820, Mgdra, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Był mój lekarz dziś i na obchodzie stwierdzili, ze jeśli mój prowadzący po USG zgodzi się na wyjście, to wyjdę 😊
    Wszystkie przepływy, tętno, wszystko z Synkiem w porządku, brzuch tez mam już miękki (wiec te kroplówki zadziałały 😁) lekarz powiedział, ze nie ma najmniejszych przeciwwskazań żebym nie mogła wyjść, nawet mi się szyjka do 4cm wydłużyła 😅
    Maksiu wazy już 1700g! 😁

Super, nie ma to jak w domu 😍
    Dużo też odpoczywaj żeby tam za szybko nie wrócić 😁

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Jak zobaczyłam go na porodówce to stwierdziłam, że Michał będzie pasowało 😁 Stary chciał Szymona ale sporo Szymków na około i został Michaś 😆

Bardzo ładne imię 😊
    A możesz powiedzieć jaki rozmiar ciuszków nosi ?😊
    Nadal się nie mogę zdecydować jakie rozmiary zabrać 😂 niby wagowo idzie tak jak starsza córka więc bym musiała zabrać 50 i 56 ale się boje jak będzie jednak większa 😂

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Maksiu wazy już 1700g! 😁
    Super, że już w domu, odpoczywaj 😊

Kawał chlopaka z niego 😍

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Bardzo ładne imię 😊
    A możesz powiedzieć jaki rozmiar ciuszków nosi ?😊
    Nadal się nie mogę zdecydować jakie rozmiary zabrać 😂 niby wagowo idzie tak jak starsza córka więc bym musiała zabrać 50 i 56 ale się boje jak będzie jednak większa 😂
    Zadałaś idealne pytanie, też bardzo chętnie się dowiem 😊

Angelaaaa lubi tę wiadomość

👫 31lat

• Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    Jak mnie przyjęli do szpitala w 29dc też taką sytuację miałam 😵‍💫 pamiętam, że mąż mi dowiózł rzeczy (bo nie miałam nic, tylko dokumenty ciążowe) + laptopa i powiedział "Jak poczujesz się lepiej to zamawiaj wyprawkę, musimy wszystko mieć!" 😬 I jak jechałam drugi raz za 2tyg to miałam już wszystko, nawet walizeczkę z rzeczami dla dziecka (gdyby się jednak urodziło). Po 30tc to już nie są żarty moja droga ;)
    cslza, patrzę w stopkę, a tu takie piękne wieści! Trzymam kciuki 🤞🤞🤞

cslza lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam ze szybko zaczęłam ogarniać rzeczy dla małego. Ale po upływie tygodnia tak się cieszę ze zaczęłam, czuje taka różnice w ostatnim tygodniu, jestem dużo bardziej zmęczona, obolała. A do tego bardzo często twardnieje mi brzuch. Wczoraj i dziś zażyłam już nospe bo nie twardnial tylko jak leżałam na boku. Nie mogłam siedzieć, a o chodzeniu nie wspomnę :(

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮‍💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦‍♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮‍💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦‍♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈
    Ja mam podobnie, czasem skorzystam z toalety i za 5minut znowu muszę iść, bo czuję ucisk. Wieczorem jest najgorzej, bo nie potrafię zasnąć czując pęcherz. Wszystkie badania wychodzą ok, ale wiem, że maluch jest dość nisko od samego początku. Więc nie jesteś w tym sama 😊

KlaraJa lubi tę wiadomość

👫 31lat

‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ