W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wszystkie robicie usg 3 trymestru ?
Jestem zapisana ale planuje odwołać 🙈 trochę ze względów finansowych bo mamy spore wydatki i wolę to na co innego przeznaczyć
Bo na każdym USG wszystko w porządku więc chyba te nie jest mi potrzebne ? 🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Dziewczyny wszystkie robicie usg 3 trymestru ?
Jestem zapisana ale planuje odwołać 🙈 trochę ze względów finansowych bo mamy spore wydatki i wolę to na co innego przeznaczyć
Bo na każdym USG wszystko w porządku więc chyba te nie jest mi potrzebne ? 🤔👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Bo na każdym USG wszystko w porządku więc chyba te nie jest mi potrzebne ? 🤔
Ja robię wszystko co tylko możliwePoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Grażyna, piękny Maluszek!!! 💙
Ja również robię USG 3 trymestru. Sprawdzają tam parametry, które nie były sprawdzane do tej pory 😊
Conte, a może jeszcze jakaś konsultacja u CDL? Może coś podpowie? ❤️
My witamy się w 28tc, czyli wg niektórych przeliczników w 7 miesiącu i III trymestrze ciąży 🥰 ❤️ Jestem tak szczęśliwa 🥹 W czwartek wizyta, a 21.09 III prenatalne 🥰
Za tydzień w weekend szykuje się Baby Shower! 💙💙💙 Trzymajcie kciuki za pogodę 🤞🏼
A tu fotka z wczoraj:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2022, 17:52
Grażyna1820, Blondyna.B, Milixx, Olo323, Angelaaaa, Kalli95, Poziomka9204, conte, KlaraJa, Nati94, Kluska95, cuddlemuffin, Paulina666, Chrupka , milam lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Grażyna, piękny Maluszek!!! 💙
Ja również robię USG 3 trymestru. Sprawdzają tam parametry, które nie były sprawdzane do tej pory 😊
Conte, a może jeszcze jakaś konsultacja u CDL? Może coś podpowie? ❤️
My witamy się w 28tc, czyli wg niektórych przeliczników w 7 miesiącu i III trymestrze ciąży 🥰 ❤️ Jestem tak szczęśliwa 🥹 W czwartek wizyta, a 21.09 III prenatalne 🥰
Za tydzień w weekend szykuje się Baby Shower! 💙💙💙 Trzymajcie kciuki za pogodę 🤞🏼
A tu fotka z wczoraj:
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Hej dziewczyny, trochę się nie odzywałam bo tak mój humor poszybował w dół wraz z kolejnymi wynikami i nie wchodziłam w ogóle na wątek.
Wyszly mi średnie wyniki hormonalne, zrobiłam również AMH ale dalej czekam na wynik. Wczoraj miałam wizytę u ginekologa nowego, czekamy na wynik AMH i decyzję czy zaczynamy w następnym cyklu stymulacje, czy czekają mnie informacje że pomału trzeba będzie się przyzwyczajać do myśli o inseminacji, bądź in vitro...15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Witamy się z Wami po USG 3 trymestru
Młody przywitał się z nami z noga na głowie, ale później na szczęście pokazał cała swoją buźkę
Ogólnie jest okej. Wazy już ponad 1300g 😁 miedniczki nerkowe tak jak na ostatniej wizycie u lekarza prowadzącego są powiększone, ale nie rosną już tak, jak to było wcześniej. Wiec jest super 😉
A z innych informacji występuje u mnie wielowodzie, ale ponoć często się to zdarza przy cukrzycy ciążowej 😉 na szczęście szyjka długa bo aż 44mm wiec nie ma na gen moment ryzyka przedwczesnego porodu ❤️
Super ❤️ cieszę się, że z małym już wszystko dobrze 🍀 -
Bo na każdym USG wszystko w porządku więc chyba te nie jest mi potrzebne ? 🤔
ja też robię 🙂 Myślę tak jak dziewczyny powyżej, że wtedy lekarz bada inne parametry których wcześniej nie sprawdzał i warto jednak zrobić wszystkie USG prenatalne w trakcie ciąży żeby później nie żałować. -
Aneta2506 wrote:Hej dziewczyny, trochę się nie odzywałam bo tak mój humor poszybował w dół wraz z kolejnymi wynikami i nie wchodziłam w ogóle na wątek.
Wyszly mi średnie wyniki hormonalne, zrobiłam również AMH ale dalej czekam na wynik. Wczoraj miałam wizytę u ginekologa nowego, czekamy na wynik AMH i decyzję czy zaczynamy w następnym cyklu stymulacje, czy czekają mnie informacje że pomału trzeba będzie się przyzwyczajać do myśli o inseminacji, bądź in vitro...
Co do AMH, to jeśli wynik wyjdzie niski to od razu Ci podpowiem, że nie traktuj go jako najważniejszy wyznacznik :* Dużo zależy od labu (czas ile krew "leży" i czeka na przebadanie) oraz aktualnej kondycji organizmu. Jest masa przypadków, gdzie wynik AMH udało się podnieść (dieta, suple)💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Dzięki dziewczyny za radę, poczytałam trochę więcej i przy cukrzycy tym bardziej powinnam zrobić usg 3trymestru także będę szła ☺️
Domi_naturelover, KlaraJa, Nati94, Blondyna.B, Olo323, Poziomka9204, Milixx lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Aneta2506 wrote:Hej dziewczyny, trochę się nie odzywałam bo tak mój humor poszybował w dół wraz z kolejnymi wynikami i nie wchodziłam w ogóle na wątek.
Wyszly mi średnie wyniki hormonalne, zrobiłam również AMH ale dalej czekam na wynik. Wczoraj miałam wizytę u ginekologa nowego, czekamy na wynik AMH i decyzję czy zaczynamy w następnym cyklu stymulacje, czy czekają mnie informacje że pomału trzeba będzie się przyzwyczajać do myśli o inseminacji, bądź in vitro...
Wcale się na tym nie znam, więc jedynie mogę trzymać kciuki żeby wyniki były dobre lub znaleźli przyczynę niepowodzeń.. i oby ten ginekolog Ci pomógł 😘🤞Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Bardzo mi przykro z powodu tych wyników hormonalnych... Widze po stopce, że we wrześniu idziesz do endo. Czy wcześniej leczyłaś się już u jakiegoś endo, czy tylko ginek? Tak jak Domi pisała jeżeli chodzi o AMH ani bardzo niskie ani bardzo wysokie nie wyklucza ciąży, także też bym nie brała go jako wielkiego wyznacznika, aczkolwiek trzymam kciuki żeby wynik wyszedł w normie 🍀✊ -
Grażyna śliczny maluszek ♥️♥️
Domi♥️♥️
Anetko, co by nie było, to trzymam kciuki za powodzenie i zajście w ciążę. Myślę o Tobie, dobrze że chociaż na ig mogę Cię podglądnąć, bo tutaj chyba ostatnio Cię w ogóle mało.Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:a co Ci tam powychodziło w hormonach?
Co do AMH, to jeśli wynik wyjdzie niski to od razu Ci podpowiem, że nie traktuj go jako najważniejszy wyznacznik :* Dużo zależy od labu (czas ile krew "leży" i czeka na przebadanie) oraz aktualnej kondycji organizmu. Jest masa przypadków, gdzie wynik AMH udało się podnieść (dieta, suple)
Tak jak w stopce, wysokie FSH w 3 dc, i stosunek LSH do FSH... Przez to FSH lekarz kazał zrobić rezerwe15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
KlaraJa wrote:Bardzo mi przykro z powodu tych wyników hormonalnych... Widze po stopce, że we wrześniu idziesz do endo. Czy wcześniej leczyłaś się już u jakiegoś endo, czy tylko ginek? Tak jak Domi pisała jeżeli chodzi o AMH ani bardzo niskie ani bardzo wysokie nie wyklucza ciąży, także też bym nie brała go jako wielkiego wyznacznika, aczkolwiek trzymam kciuki żeby wynik wyszedł w normie 🍀✊
Lecze się już 7 lat na niedoczynność i hashimoto15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Domi♥️♥️
Anetko, co by nie było, to trzymam kciuki za powodzenie i zajście w ciążę. Myślę o Tobie, dobrze że chociaż na ig mogę Cię podglądnąć, bo tutaj chyba ostatnio Cię w ogóle mało.
A no mało, jakoś odrywam głowę od pewnych spraw.. ale Wam mocno kibicuje, brzuchatki moje 🤗♥️Nati94 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
Aneta2506 lubi tę wiadomość
-
A przede wszystkim powtórz je w kolejnym cyklu jak AMH będzie w normie, bo te hormony są zmienne ☺️
Nieprzerwanie trzymam za Was kciuki 🤞❤️ -
Blondyna.B wrote:Nie stawiaj sobie diagnozy przed pełnym obrazem wyników!
A przede wszystkim powtórz je w kolejnym cyklu jak AMH będzie w normie, bo te hormony są zmienne ☺️
Nieprzerwanie trzymam za Was kciuki 🤞❤️
Nie stawiam 😁 napisałam tylko to co powiedział mi wczoraj lekarzOlo323 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed