X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮‍💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦‍♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈
    Mam dokładnie to samo. Czasami jak leżę i wstaje żeby coś zrobić to nie wiem czy dolecę do łazienki, nagle tak ciśnie na pęcherz .. 😳

KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Bardzo ładne imię 😊
    A możesz powiedzieć jaki rozmiar ciuszków nosi ?😊
    Nadal się nie mogę zdecydować jakie rozmiary zabrać 😂 niby wagowo idzie tak jak starsza córka więc bym musiała zabrać 50 i 56 ale się boje jak będzie jednak większa 😂
    Misiek miał 3160 i 53 cm, teraz ma 3230 i ubranka w rozmiarze 56 są za duże na niego. Ubieram go w body z długim rękawkiem i rampersy. W pajacach pływa więc nawet do spania na noc musi mieć spodenki bo przynajmniej ma przy ciałku ubranie i jest mu cieplej. W pajacu byłoby mu chłodno.

Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym sikaniem to jest kosmos. Ja dziwnie się czułam po porodzie siadając na kibelku i robiąc normalne, dlugie siku 😅
    Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 20:39

Angelaaaa, KlaraJa, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tak z sikaniem 🥴 masakra.
    W poprzedniej ciąży też byly akcje ale teraz jeszcze bardziej. 🙈

Też myślałam nad monitorem oddechu. Przy 1 córce nawet mi to przez myśl nie przeszło a teraz jakoś bardziej się boję. Ale chyba będę wypożyczać.

KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Z tym sikaniem to jest kosmos. Ja dziwnie się czułam po porodzie siadając na kibelku i robiąc normalne, dlugie siku 😅
    Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁
    A jaki masz monitor w dostawcę? Babysense czy ten do pieluszki?

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Ja też mam i nawet do tej pory używam 🙈
    I jak była malutka to kilka razy mi załączył ale wystarczyło małą obudzić i było wszystko dobrze ☺️ i na pewno spokojniej się śpi

Olo323 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szatkownicadojajek wrote:
    A jaki masz monitor w dostawcę? Babysense czy ten do pieluszki?

Ja mam BabySense i używam już prawie 16 miesięcy ☺️ ten do pieluszki to jak dziecko się przekreci na bok czy na brzuch to nie przeszkadza ?.🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhhh Dziewczyny widzę, że nie jestem sama z tym "małym" problemem 🙈 niby słyszałam, że u kobiet w ciąży to częsta dolegliwość ale jakoś jednak myślałam, że te wszystkie ciężarne przesadzają 😅

Poziomka9204, cslza lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    No ja mam wrażenie, że mój pęcherz podzielił się na kilka części i jak jedna opróżnieniu to z drugiej się przelewa 😅 dobrze, że po porodzie będzie lepiej.

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Ja mam BabySense i używam już prawie 16 miesięcy ☺️ ten do pieluszki to jak dziecko się przekreci na bok czy na brzuch to nie przeszkadza ?.🤔
    Nie wiem jak z przeszkadzaniem (myślę że przeszkadza) ale czytałam, że często może się zsuwac podczas ruchów dziecka i włącza się wtedy fałszywy alarm.

Pod materac najlepszy ☺ ale zaś nie zalecają go do dostawek, bo może łapać tętno rodzica.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Babysense 7 wkładany pod materac, jakaś jestem strachliwa, to pierwsze dziecko...
    Dysk mam włożony pod materacyk a urządzenie leży w rogu dostawki tak, żeby nie przeszkadzało. To kilka stówek ale jakiś człowiek spokojniejszy...

Poza tym, zastanawiam się nad sensem mojej walki o laktację... pije wspomagacze, dziś dokupiłam lacinova mama bo to polecił ginek na ostatniej wizycie, dużo pije wody, do tego karmi 0 kawowe, dostawiam Małego a odciągam Może 20ml na sesję z obu piersi... strasznie to dołujące tym bardziej, że moje sutki tego nie wytrzymują już. Tydzień walczę i daje sobie jeszcze jeden. Jak się nic nie poprawi to chyba odpuszczę bo więcej nerwów z tego niż radości i pożytku..

Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮‍💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦‍♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈

Mam identycznie! Czasami nie wiem czy jest pełny ten pęcherz czy jednak pusty 😅 najgorzej jak się położę, bo nie wiem czy to „to uczucie parcia” czy naprawdę mam pełny pęcherz 🙄

Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 2 września 2022, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Kupiłam Babysense 7 wkładany pod materac, jakaś jestem strachliwa, to pierwsze dziecko...
    Dysk mam włożony pod materacyk a urządzenie leży w rogu dostawki tak, żeby nie przeszkadzało. To kilka stówek ale jakiś człowiek spokojniejszy...

Poza tym, zastanawiam się nad sensem mojej walki o laktację... pije wspomagacze, dziś dokupiłam lacinova mama bo to polecił ginek na ostatniej wizycie, dużo pije wody, do tego karmi 0 kawowe, dostawiam Małego a odciągam Może 20ml na sesję z obu piersi... strasznie to dołujące tym bardziej, że moje sutki tego nie wytrzymują już. Tydzień walczę i daje sobie jeszcze jeden. Jak się nic nie poprawi to chyba odpuszczę bo więcej nerwów z tego niż radości i pożytku..

Conte masz Legimi? Dzisiaj na jakiejś fb grupie mnóstwo mam polecało książkę wydawnictwa natuli "Karmienie piersią" Magda Karpienia, znalazłam ją na Legimi, więc jezeli masz tam abonament to może warto przeczytać? Podobno pomogła wielu mamom. Ja dopiero zagłębiam się w temat kp, także niewiele mogę powiedzieć, chociaż wiem od kuzynki która wręcz przeszła załamanie przez problemy z laktacja, że jest to bardzo trudny temat...

Olo323 lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:

Nie rozważałam babysense, bo ponoć przy dostawkach czy przy koszu Mojżesza może łapać tętno rodzica (a nawet psa jak się obok łóżeczka położy), stąd rozważałam ten dopieluszkowy. Na zasadzie jedynego możliwego rozwiązania, a nie preferencji. Myślałam, że może jest jakaś trzecia opcja :p

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Conte masz Legimi? Dzisiaj na jakiejś fb grupie mnóstwo mam polecało książkę wydawnictwa natuli "Karmienie piersią" Magda Karpienia, znalazłam ją na Legimi, więc jezeli masz tam abonament to może warto przeczytać? Podobno pomogła wielu mamom. Ja dopiero zagłębiam się w temat kp, także niewiele mogę powiedzieć, chociaż wiem od kuzynki która wręcz przeszła załamanie przez problemy z laktacja, że jest to bardzo trudny temat...

Dobrze wiedzieć, ze natuli jest na Legimi! Nie wpadłam żeby sprawdzić i niepotrzebnie zamówiłam książki (a tak się nauczyłam czytać na czytniku, ze nie umiem już zwykłej książki😅) także dziękuje, za info 😘😁

KlaraJa lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Olo323 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo monitora, bo tez planuje kupić dla spokoju po prostu (nie mamy miejsca na przystawkę, wiec łóżeczko będzie w przeciwnym rogu pokoju od łóżka. Myślicie, ze lepiej kupić nowy czy spokojnie odkupić od kogoś używany?

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    A propo monitora, bo tez planuje kupić dla spokoju po prostu (nie mamy miejsca na przystawkę, wiec łóżeczko będzie w przeciwnym rogu pokoju od łóżka. Myślicie, ze lepiej kupić nowy czy spokojnie odkupić od kogoś używany?
    Upewnij się, bo to tylko informacja zasłyszana ,jednym uchem, ale ponoć po jednym dziecku powinno się monitor ponownie ustawić (?) Nie wiem, czy to znaczy, że wysłać do serwisu, czy co, ale może instrukcja obsługi zawierać takie informacje.
    Ja inwestuję w snuza hero, używałam go przy obu dziewczynkach, ale wyłącznie ze strony producenta- niestety odrzucono moją reklamację, gdy kupiłam go w hurtowni dziecięcej, uzasadnili to tak, że ponoć produkcja była chińska(mimo, że osygnowane ich znakiem i normalny snuza 🤦). Snuzę trzeba poznać, kilka nieodpowiednich założeń na pieluchę i każdy się uczy, ceniłam go sobie długo, dopiero przy drugiej córce, drugi monitor po 10 miesiącach zaczął dawać fałszywe alarmy, jakby się zsuwał, a nie było takiej możliwości. Pierwszy był genialny, ale wtedy kupowałam używany, nie wiedząc o tym, że ponoć trzeba przeprogramować. Snuzę używałam nawet podczas choroby starszej córki, gdy miała już ok 1.5 roku.

Conte, jeśli nie czujesz się na siłach, nie walcz. Jak już mówiłam i tak karmisz miłością i robisz dla Synka wszystko, co najlepsze. Z drugiej strony- pamiętaj, że ilość odciągnięta laktatorem jest totalnie niewspółmierna do tego, co wysysa z piersi dziecko i najważniejsze, czy mały dobrze przybiera. Trzymam kciuki, jakąkolwiek decyzję podejmiesz.

Olo, cieszę się, że wychodzicie.

Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FF092-BD0-CA55-48-C8-8698-EDB04-B8-F67-EC.jpg

Witamy się z Wami po USG 3 trymestru :)
    Młody przywitał się z nami z noga na głowie, ale później na szczęście pokazał cała swoją buźkę :)
    Ogólnie jest okej. Wazy już ponad 1300g 😁 miedniczki nerkowe tak jak na ostatniej wizycie u lekarza prowadzącego są powiększone, ale nie rosną już tak, jak to było wcześniej. Wiec jest super 😉
    A z innych informacji występuje u mnie wielowodzie, ale ponoć często się to zdarza przy cukrzycy ciążowej 😉 na szczęście szyjka długa bo aż 44mm wiec nie ma na gen moment ryzyka przedwczesnego porodu ❤️

Poziomka9204, Nati94, Mgdra, cslza, Angelaaaa, Milixx, Szatkownicadojajek, Blondyna.B, Monk@, Oliwia23, Domi_naturelover, Olo323, conte, KlaraJa, Kluska95, cuddlemuffin, Chrupka , milam lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    FF092-BD0-CA55-48-C8-8698-EDB04-B8-F67-EC.jpg

Witamy się z Wami po USG 3 trymestru :)
    Młody przywitał się z nami z noga na głowie, ale później na szczęście pokazał cała swoją buźkę :)
    Ogólnie jest okej. Wazy już ponad 1300g 😁 miedniczki nerkowe tak jak na ostatniej wizycie u lekarza prowadzącego są powiększone, ale nie rosną już tak, jak to było wcześniej. Wiec jest super 😉
    A z innych informacji występuje u mnie wielowodzie, ale ponoć często się to zdarza przy cukrzycy ciążowej 😉 na szczęście szyjka długa bo aż 44mm wiec nie ma na gen moment ryzyka przedwczesnego porodu ❤️
    Super wiadomości 😊 jaka słodka buźka 🥰

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 3 września 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to cudne wiadomości! 😍😍

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ