W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈
KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Bardzo ładne imię 😊
A możesz powiedzieć jaki rozmiar ciuszków nosi ?😊
Nadal się nie mogę zdecydować jakie rozmiary zabrać 😂 niby wagowo idzie tak jak starsza córka więc bym musiała zabrać 50 i 56 ale się boje jak będzie jednak większa 😂Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323, Blondyna.B, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ tym sikaniem to jest kosmos. Ja dziwnie się czułam po porodzie siadając na kibelku i robiąc normalne, dlugie siku 😅
Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2022, 20:39
Angelaaaa, KlaraJa, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Też mam tak z sikaniem 🥴 masakra.
W poprzedniej ciąży też byly akcje ale teraz jeszcze bardziej. 🙈
Też myślałam nad monitorem oddechu. Przy 1 córce nawet mi to przez myśl nie przeszło a teraz jakoś bardziej się boję. Ale chyba będę wypożyczać.KlaraJa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
conte wrote:Z tym sikaniem to jest kosmos. Ja dziwnie się czułam po porodzie siadając na kibelku i robiąc normalne, dlugie siku 😅
Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
conte wrote:Z tym sikaniem to jest kosmos. Ja dziwnie się czułam po porodzie siadając na kibelku i robiąc normalne, dlugie siku 😅
Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁
Ja też mam i nawet do tej pory używam 🙈
I jak była malutka to kilka razy mi załączył ale wystarczyło małą obudzić i było wszystko dobrze ☺️ i na pewno spokojniej się śpiOlo323 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Szatkownicadojajek wrote:A jaki masz monitor w dostawcę? Babysense czy ten do pieluszki?
Ja mam BabySense i używam już prawie 16 miesięcy ☺️ ten do pieluszki to jak dziecko się przekreci na bok czy na brzuch to nie przeszkadza ?.🤔Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Uhhh Dziewczyny widzę, że nie jestem sama z tym "małym" problemem 🙈 niby słyszałam, że u kobiet w ciąży to częsta dolegliwość ale jakoś jednak myślałam, że te wszystkie ciężarne przesadzają 😅
Poziomka9204, cslza lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
Powiem Wam, że miałam jakieś dziwne jazdy, że mały przestanie nagle oddychać więc kupiłam monitor oddechu. W nocy spałam tylko na jednym boku tak, żeby otworzyć oko i widzieć małego w dostawce. Przez to byłam połamana, kręgosłup boli, obojczyk itd. Zainstalowalam mu w dostawce ten monitor i chyba trochę jestem spokojniejsza. Może dziś będę spać normalnie 😁👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Angelaaaa wrote:Ja mam BabySense i używam już prawie 16 miesięcy ☺️ ten do pieluszki to jak dziecko się przekreci na bok czy na brzuch to nie przeszkadza ?.🤔
Pod materac najlepszy ☺ ale zaś nie zalecają go do dostawek, bo może łapać tętno rodzica.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualnyKupiłam Babysense 7 wkładany pod materac, jakaś jestem strachliwa, to pierwsze dziecko...
Dysk mam włożony pod materacyk a urządzenie leży w rogu dostawki tak, żeby nie przeszkadzało. To kilka stówek ale jakiś człowiek spokojniejszy...
Poza tym, zastanawiam się nad sensem mojej walki o laktację... pije wspomagacze, dziś dokupiłam lacinova mama bo to polecił ginek na ostatniej wizycie, dużo pije wody, do tego karmi 0 kawowe, dostawiam Małego a odciągam Może 20ml na sesję z obu piersi... strasznie to dołujące tym bardziej, że moje sutki tego nie wytrzymują już. Tydzień walczę i daje sobie jeszcze jeden. Jak się nic nie poprawi to chyba odpuszczę bo więcej nerwów z tego niż radości i pożytku..Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
KlaraJa wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie takie straszne parcie na pęcherz pomimo tego, że jest praktycznie pusty? 😮💨 Jak leżę jest ok, ale jak tylko wstanę i zrobię parę kroków to od razu poszłabym do toalety 🤦♀️ ja wiem, że to może dziecko uciska bo jednak tydzień temu miałam badany mocz i było wszystko w porządku ale masakra jakie to jest upierdliwe 🙈
Mam identycznie! Czasami nie wiem czy jest pełny ten pęcherz czy jednak pusty 😅 najgorzej jak się położę, bo nie wiem czy to „to uczucie parcia” czy naprawdę mam pełny pęcherz 🙄Poziomka9204, KlaraJa lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
conte wrote:Kupiłam Babysense 7 wkładany pod materac, jakaś jestem strachliwa, to pierwsze dziecko...
Dysk mam włożony pod materacyk a urządzenie leży w rogu dostawki tak, żeby nie przeszkadzało. To kilka stówek ale jakiś człowiek spokojniejszy...
Poza tym, zastanawiam się nad sensem mojej walki o laktację... pije wspomagacze, dziś dokupiłam lacinova mama bo to polecił ginek na ostatniej wizycie, dużo pije wody, do tego karmi 0 kawowe, dostawiam Małego a odciągam Może 20ml na sesję z obu piersi... strasznie to dołujące tym bardziej, że moje sutki tego nie wytrzymują już. Tydzień walczę i daje sobie jeszcze jeden. Jak się nic nie poprawi to chyba odpuszczę bo więcej nerwów z tego niż radości i pożytku..
Conte masz Legimi? Dzisiaj na jakiejś fb grupie mnóstwo mam polecało książkę wydawnictwa natuli "Karmienie piersią" Magda Karpienia, znalazłam ją na Legimi, więc jezeli masz tam abonament to może warto przeczytać? Podobno pomogła wielu mamom. Ja dopiero zagłębiam się w temat kp, także niewiele mogę powiedzieć, chociaż wiem od kuzynki która wręcz przeszła załamanie przez problemy z laktacja, że jest to bardzo trudny temat...Olo323 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
conte wrote:Kupiłam Babysense 7 wkładany pod materac, jakaś jestem strachliwa, to pierwsze dziecko...
Poza tym, zastanawiam się nad sensem mojej walki o laktację... pije wspomagacze, dziś dokupiłam lacinova mama bo to polecił ginek na ostatniej wizycie, dużo pije wody, do tego karmi 0 kawowe, dostawiam Małego a odciągam Może 20ml na sesję z obu piersi... strasznie to dołujące tym bardziej, że moje sutki tego nie wytrzymują już. Tydzień walczę i daje sobie jeszcze jeden. Jak się nic nie poprawi to chyba odpuszczę bo więcej nerwów z tego niż radości i pożytku..1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️ -
KlaraJa wrote:Conte masz Legimi? Dzisiaj na jakiejś fb grupie mnóstwo mam polecało książkę wydawnictwa natuli "Karmienie piersią" Magda Karpienia, znalazłam ją na Legimi, więc jezeli masz tam abonament to może warto przeczytać? Podobno pomogła wielu mamom. Ja dopiero zagłębiam się w temat kp, także niewiele mogę powiedzieć, chociaż wiem od kuzynki która wręcz przeszła załamanie przez problemy z laktacja, że jest to bardzo trudny temat...
Dobrze wiedzieć, ze natuli jest na Legimi! Nie wpadłam żeby sprawdzić i niepotrzebnie zamówiłam książki (a tak się nauczyłam czytać na czytniku, ze nie umiem już zwykłej książki😅) także dziękuje, za info 😘😁KlaraJa lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
A propo monitora, bo tez planuje kupić dla spokoju po prostu (nie mamy miejsca na przystawkę, wiec łóżeczko będzie w przeciwnym rogu pokoju od łóżka. Myślicie, ze lepiej kupić nowy czy spokojnie odkupić od kogoś używany?👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 19 tc 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
Olo323 wrote:A propo monitora, bo tez planuje kupić dla spokoju po prostu (nie mamy miejsca na przystawkę, wiec łóżeczko będzie w przeciwnym rogu pokoju od łóżka. Myślicie, ze lepiej kupić nowy czy spokojnie odkupić od kogoś używany?
Ja inwestuję w snuza hero, używałam go przy obu dziewczynkach, ale wyłącznie ze strony producenta- niestety odrzucono moją reklamację, gdy kupiłam go w hurtowni dziecięcej, uzasadnili to tak, że ponoć produkcja była chińska(mimo, że osygnowane ich znakiem i normalny snuza 🤦). Snuzę trzeba poznać, kilka nieodpowiednich założeń na pieluchę i każdy się uczy, ceniłam go sobie długo, dopiero przy drugiej córce, drugi monitor po 10 miesiącach zaczął dawać fałszywe alarmy, jakby się zsuwał, a nie było takiej możliwości. Pierwszy był genialny, ale wtedy kupowałam używany, nie wiedząc o tym, że ponoć trzeba przeprogramować. Snuzę używałam nawet podczas choroby starszej córki, gdy miała już ok 1.5 roku.
Conte, jeśli nie czujesz się na siłach, nie walcz. Jak już mówiłam i tak karmisz miłością i robisz dla Synka wszystko, co najlepsze. Z drugiej strony- pamiętaj, że ilość odciągnięta laktatorem jest totalnie niewspółmierna do tego, co wysysa z piersi dziecko i najważniejsze, czy mały dobrze przybiera. Trzymam kciuki, jakąkolwiek decyzję podejmiesz.
Olo, cieszę się, że wychodzicie.
Szatkownicadojajek, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Witamy się z Wami po USG 3 trymestru
Młody przywitał się z nami z noga na głowie, ale później na szczęście pokazał cała swoją buźkę
Ogólnie jest okej. Wazy już ponad 1300g 😁 miedniczki nerkowe tak jak na ostatniej wizycie u lekarza prowadzącego są powiększone, ale nie rosną już tak, jak to było wcześniej. Wiec jest super 😉
A z innych informacji występuje u mnie wielowodzie, ale ponoć często się to zdarza przy cukrzycy ciążowej 😉 na szczęście szyjka długa bo aż 44mm wiec nie ma na gen moment ryzyka przedwczesnego porodu ❤️Poziomka9204, Nati94, Mgdra, cslza, Angelaaaa, Milixx, Szatkownicadojajek, Blondyna.B, Monk@, Oliwia23, Domi_naturelover, Olo323, conte, KlaraJa, Kluska95, cuddlemuffin, Chrupka , milam lubią tę wiadomość
-
Grażyna1820 wrote:
Witamy się z Wami po USG 3 trymestru
Młody przywitał się z nami z noga na głowie, ale później na szczęście pokazał cała swoją buźkę
Ogólnie jest okej. Wazy już ponad 1300g 😁 miedniczki nerkowe tak jak na ostatniej wizycie u lekarza prowadzącego są powiększone, ale nie rosną już tak, jak to było wcześniej. Wiec jest super 😉
A z innych informacji występuje u mnie wielowodzie, ale ponoć często się to zdarza przy cukrzycy ciążowej 😉 na szczęście szyjka długa bo aż 44mm wiec nie ma na gen moment ryzyka przedwczesnego porodu ❤️👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
No to cudne wiadomości! 😍😍💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka