W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:A patrzyłaś Venicci UpLine? Też jest super, ma amortyzację na przednich kołach więc mięciutki jest bardzo. Można do nich adaptery dokupić wtedy wyżej się wpina spacerówka.
My wzięliśmy muuvo Quick, to prawie UpLine tylko bez tej amortyzacji z przodu, wydawał nam się bardziej stabilny na nasze drogi, krawężniki itp. Nam babeczka w sklepie włożyła bobasa do środka żeby sobie porównać.
Nati u nas wszystko OK, ja już co raz bardziej mobilna, tylko kręgosłup mnie okropnie boli bo chodzę zgarbiona po cc. Jutro wychodzimy 🥳
Mogliśmy dziś koło 20 ale nie chciałam tak na siłę, bo jakby dostał żółtaczki po wyjsciu to przyjęli by tylko dzidzie i bym juz z nim nie została, więc kilka godzin dłużej nie zaszkodzi a jeszcze porobią malutkiemu badania, wykąpią go w nadmanganianie bo ma troszke potówy od tego upału i coś na pępek dadzą bo lekko zaczerwieniony. Poza tym Misio ma problem z cycem, a raczej to ja mam problem z sutami🤣 płaskie są i jeszcze laktacja sie nie rozkręcila. Ale kupil mi Stary laktator, bedziemy probowali rozkrecic, jak sie nie uda to bede miala do sprzedania 😅 I mimo problemów z ulewaniem wód i niejedzeniem przez pierwsza dobę to spadł tylko 160g więc jest ok 🙂
No właśnie bardzo mi się spodobal Venicci, ale mi babeczka powiedziała, że adaptery podwyższające wózek są tylko w gondoli, a w spacerówce już nie 🤔 muszę doczytać w takim razie 😊
Też się zastanawiamy nad muuvo właśnie 😊
Edit: podwyższnie jest niestety tylko do gondoluWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2022, 17:52
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Ja od tych upałów ledwo funkcjonuje 🥵😟 Poproszę deszcz! 🌧️ Moje ciśnienie wynosi ledwo 106/60 i nie chce rosnąć.. Masakra - zawsze miałam idealne ciśnienie a tu nagle takie spadki. Nie wiem czy to jest powód do zmartwień i czy to z ginekologiem konsultować 🤷♀️
Chciałabym dzieciaki zabrać gdzieś na weekend. Tylko nie wiem czy morze czy jezioro 😅 I czy ja dam radę 🙈 -
Conte ale szybko. U nas nawet jak jest dobrze, to puszczają dopiero w 6 dobie po cc 😢
Co do femaltikera to jak dla mnie słabizna totalna. Za to mom sos dał radę. Wiele koleżanek również go stosowało i sobie chwalilo. Coraz więcej osób i położnych poleca mom sos. Ale najlepiej sprawdzić na samej sobie co najlepiej się sprawdza. 😉conte, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
conte wrote:A patrzyłaś Venicci UpLine? Też jest super, ma amortyzację na przednich kołach więc mięciutki jest bardzo. Można do nich adaptery dokupić wtedy wyżej się wpina spacerówka.
My wzięliśmy muuvo Quick, to prawie UpLine tylko bez tej amortyzacji z przodu, wydawał nam się bardziej stabilny na nasze drogi, krawężniki itp. Nam babeczka w sklepie włożyła bobasa do środka żeby sobie porównać.
Nati u nas wszystko OK, ja już co raz bardziej mobilna, tylko kręgosłup mnie okropnie boli bo chodzę zgarbiona po cc. Jutro wychodzimy 🥳
Mogliśmy dziś koło 20 ale nie chciałam tak na siłę, bo jakby dostał żółtaczki po wyjsciu to przyjęli by tylko dzidzie i bym juz z nim nie została, więc kilka godzin dłużej nie zaszkodzi a jeszcze porobią malutkiemu badania, wykąpią go w nadmanganianie bo ma troszke potówy od tego upału i coś na pępek dadzą bo lekko zaczerwieniony. Poza tym Misio ma problem z cycem, a raczej to ja mam problem z sutami🤣 płaskie są i jeszcze laktacja sie nie rozkręcila. Ale kupil mi Stary laktator, bedziemy probowali rozkrecic, jak sie nie uda to bede miala do sprzedania 😅 I mimo problemów z ulewaniem wód i niejedzeniem przez pierwsza dobę to spadł tylko 160g więc jest ok 🙂
Na płaskie sutki polecam kupić nakładki i można z tym karmić ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Nati94 wrote:Staś dziś waży 550 g i jest całkowicie zdrowy ♥️ wreszcie mam nawet opis ,uwidoczniono prawidłowe narządy płciowe męskie, ♥️♥️
Super, że Staś zdrowy ❤️ ja się zaczynam denerwować przed poniedziałkową wizytą ale jestem dobrej myśli 🍀Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫
👩:
PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
wysokie androgeny ❌
🧑:
Wszystkie parametry nasienia w normie ✅
Udało się!😍
11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊
Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻
-
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:Na płaskie sutki polecam kupić nakładki i można z tym karmić ☺️
Blond27, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny czy wy tez macie zachcianki ciazowe? dzis mi sie tak okropnie chcialo czekolady, albo mus czekoladowy, a najlepiej kleiste mokre ciasto czekoladowe.. a w domu ani pół kostki czekolady, od poczatku ciazy nie moglam w ogole dlodyczy i setio nie mamy w domu totalnie nic.. a ze nie chcialo mi sie isc do sklepu to skonczylo die zdrowszym zamiennikiem - garść ciniminis, jogurt naturalny i maliny. upal, zar sie leje z nieba , pot cieknie wszedzie a mi na czekolade odwalilo, no też coś.. nie czaje.
nati, wow, to Twój maluch nawet wiekszy niz moj a myslalam ze bede rekordzistka. ale ciesze sie, ze wszystko dobrze.
conte to szybko wychodzicie, u nas po cc wypuszczaja po 5 dniach dopiero, psn trzeciego dniaNati94 lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Mam nakładki ale laktacja jeszcze nie ruszyła. Doktorek powiedział, że spoooko, że po cc najczęściej dopiero w 5 dobie się zaczyna, także cierpliwie czekamy 😀
Aa ok 😁 mi akurat jakoś po 24 godzinach po CC zaczęło mleko lecieć a siostrze później i dali jej laktator w szpitalu na pobudzenie a potem do domu też kupiła i się udało karmić ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie po CC wypuszczają po 3 dniach ja wyszłam po 4 bo córka miała mocną żółtaczkę 🤪 Jezu ale mi się wtedy dni dłużyły 🙈 teraz bym chciała jak najszybciej do domu 🙈
Powiem wam szczerze że co raz bardziej się boje porodu nie wiem gdzie rodzić.. jak wybrałam szpital w Bydgoszczy to się nagle okazuje że też robią problemy jak ma się skierowanie na cc.. wyobraźcie sobie że ostanio gadałam z panią która miała od 4 specjalistów skierowanie na cc a w Toruniu i w Bydgoszczy odnowili jej CC bo miała kilka porodów naturalnych to w czym problem.😳
Tak mnie ta sytuacja stresuje 🥺Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Conte bardzo bardzo bardzo Ci polecam dwie grupy na fb:
Mamy ściągające mleko - karmienie piersią inaczej (KPI)
- ta grupa uratowała mi laktacje ♥️ zaraz minie mi 6 mies jak jestem KPI bo niestety KP mi nie wyszło a walczyłam 6 tyg
Druga grupa też spoko to - grupa wsparcia dla mam KP i KPI
Gdybym widziała to co wiem teraz o kpi od początku to zaoszczędziłabym sobie wiele bólu związanego z odciąganiem, małymi ilościami, zastojami, zapaleniami piersi itdconte, Olo323 lubią tę wiadomość
-
To ja polecę jeszcze od siebie te grupę:
https://www.facebook.com/groups/1829153223997047/?ref=share
Mnóstwo wiedzy na temat KP 😊conte, Olo323 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
nick nieaktualny
-
Znowu mi się przez Was wózki śniły 😅 a zamiast tego robię zamówienie w hurtowni budowlanej 😒 jeszcze miesiąc i tata z mężem robią remont elewacji+ elektryk elektrykę..ile będzie syfu to aż nie chce mi się myśleć. Niestety z wyprawką wystartujemy w październiku i prawdopodobnie kupimy pół na pół, do listopada. Ta ciąża zleci najszybciej ze wszystkich...
Conte trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji. Może dopóki jesteś w szpitalu to rozmawiaj z Cdl, może Ci dużo pomóc. Na spokojnie, nawet jeśli się nie uda, to jesteś najlepszą Mamą na świecie ♥️ -
cuddlemuffin wrote:dziewczyny czy wy tez macie zachcianki ciazowe? dzis mi sie tak okropnie chcialo czekolady, albo mus czekoladowy, a najlepiej kleiste mokre ciasto czekoladowe.. a w domu ani pół kostki czekolady, od poczatku ciazy nie moglam w ogole dlodyczy i setio nie mamy w domu totalnie nic.. a ze nie chcialo mi sie isc do sklepu to skonczylo die zdrowszym zamiennikiem - garść ciniminis, jogurt naturalny i maliny. upal, zar sie leje z nieba , pot cieknie wszedzie a mi na czekolade odwalilo, no też coś.. nie czaje.
nati, wow, to Twój maluch nawet wiekszy niz moj a myslalam ze bede rekordzistka. ale ciesze sie, ze wszystko dobrze.
conte to szybko wychodzicie, u nas po cc wypuszczaja po 5 dniach dopiero, psn trzeciego dniaOlo323 lubi tę wiadomość
-
hej, co tu taka cisza, jak Wam mija weekend dziewczyny? ja rano wyslalam meza z corka na zakupy i w spokoju przygotowalam lasagne i ogarnelam pranie, potem bylismy na rodzinnym festynie, córeczka przeszczesliwa było malowanie buziek, baloniki i spotkala swoja przyjaciolke z przedszkola a ja znajomego z dawnej pracy, fajnie bylo chwile pogadac, on tez oczekuje dziecka, u nich to bedzie trzeci juz chlopiec i urodzi sie w polowie listopada:)
powiem Wam, ze zgroza z tymi zachciankami, maz kupil czekolade, czekoladowy pudding i mus a mi.. sie odechciało:) nie mam serca mu powiedziec wiec po prostu zjem ale juz nie mam takiej chcicy.
kupilam wczoraj w promce taka ogromna pilke gimnastyczna, moja doula mowi ze super sprawa na cwiczenia dla ciezarnych, pierwsza faze porodu zeby dzidzius ladnie schodzil w dol takie skakanie a krecenie biodrami na rozluznienie miednicy i potem do usupiania dziecka. -
Jak ja Wam zazdroszczę jedzenia tego wszystkiego 🥺 u mnie jedno odstępstwo to już nawet nie zły cukier, ale np 0.5 kg na plusie w jeden dzień 😒 zawsze tak mam w ciąży i nikt mi nie wierzy a to jest mega uciążliwe. Także jedzcie na zdrowie i bardzo Wam zazdroszczę i też chcę
-
cuddlemuffin wrote:hej, co tu taka cisza, jak Wam mija weekend dziewczyny? ja rano wyslalam meza z corka na zakupy i w spokoju przygotowalam lasagne i ogarnelam pranie, potem bylismy na rodzinnym festynie, córeczka przeszczesliwa było malowanie buziek, baloniki i spotkala swoja przyjaciolke z przedszkola a ja znajomego z dawnej pracy, fajnie bylo chwile pogadac, on tez oczekuje dziecka, u nich to bedzie trzeci juz chlopiec i urodzi sie w polowie listopada:)
powiem Wam, ze zgroza z tymi zachciankami, maz kupil czekolade, czekoladowy pudding i mus a mi.. sie odechciało:) nie mam serca mu powiedziec wiec po prostu zjem ale juz nie mam takiej chcicy.
kupilam wczoraj w promce taka ogromna pilke gimnastyczna, moja doula mowi ze super sprawa na cwiczenia dla ciezarnych, pierwsza faze porodu zeby dzidzius ladnie schodzil w dol takie skakanie a krecenie biodrami na rozluznienie miednicy i potem do usupiania dziecka. -
Ja mam jakiś drugi dzień marudy. Ciągnie mnie do łóżka tylko. Pomimo fajnie spędzonego przedpołudnia. Odwiedziła mnie koleżanka z która pracowałam w poprzedniej pracy 3 lata, nie widziałyśmy się prawie rok a gadałyśmy jakbyśmy widziały się tydzień temu
Ale jakoś taka niespokojna jestem. Mały dziś do popołudnia prawie się nie ruszał, co zazwyczaj brzuch od rana tańczy od kopniaków. Na tyle ze zaczęło mnie to niepokoić i chciałam pożyczyć od znajomej detektor, żeby sprawdzić czy u małego wszystko ok, ale okazało się ze niedawno sprzedała..
może podświadomie stresuje się już poniedziałkowa wizyta ? Sama nie wiem.. -
nick nieaktualnyJa też miałam piłkę, zalecali nam żeby mały się obrócił ale jego to nie ruszało 😂 od początku dupa do świata 🤭
My w domu już, pierwsza nocka w swoim łóżku i te sprawy.
Walka o kp wystartowala w domu bo w szpitalu nie bylo nam po drodze. Wysłałam Starego do sklepu po karmi kawowe i siedzimy sobie przed tv, oglądamy Sherlocka, ja z laktatorem a obok nas w dostawce Misiek sobie pochrapuje ☺️ coś powoli rusza, wczoraj i przedwczoraj tylko z lewej piersi kilka kropelek ciemnozielonej mazi a dziś już z tej lewej pokazały się kropelki żółte więc jesteśmy na dobrej drodze, jeszcze tylko prawą uruchomić 😁
Ale mówię Wam, jak cudownie jest być już w domu. Wykąpałam się w końcu na spokojnie, temperatura w domu jest cudowna, w szpitalu na sali gdzie byłyśmy we 3 było chyba z 40 stopni 🥵
No i Mój Wik, zakochany w Małym, kaleczy jeszcze opiekę nad nim ale powolutku się przyzwyczai☺️ to najpiękniejszy widok dla mnie, jak On sie Małym zajmuje 🥰Mgdra, Nati94, Grażyna1820, Angelaaaa, Blondyna.B, KlaraJa, Chrupka , Olo323, Milixx, Domi_naturelover lubią tę wiadomość