Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak ja też polecam webinary i w ogóle Instagram Zaufaj położnej, bo dziewczyny też za darmo przekazują sporo informacji. Byłam u nich na szkole rodzenia w Gdyni i naprawdę są równie sympatyczne online jak i na żywo. Widać i czuć dużą wiedzę i empatię.

Mgdra współczuję problemów z córcią, na pewno nie jest Ci łatwo, szczególnie w zaawansowanej ciąży... Dużo wytrwałości ❤️

Blondyna.B zdrówka życzę 🍀

Grazyna1820 śliczny brzuszek, jak idealnie uformowana piłeczka 😊

A ja dzisiaj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, pokazała mi ćwiczenia jakie mogę robić w celu złagodzenia okropnego bólu kręgosłupa i przygotowania do porodu. Rozmasowała mi też parę miejsc i założyła tejpy, także jest lepiej 😮‍💨 (ostatnio myślałam że z bólu w sklepie zegne się w pół i tak zostanę...). Na pewno wybiorę się do niej też po porodzie.

Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) mogę dołączyć?
    W skrócie to mam synka lat 5, 3 lata starań o kolejne dziecko. Rok temu ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
    W czerwcu test i II ☺️ jednak początek nie zapowiadał się ciekawie, podejrzenie c.p znów, później jednak wewnątrz maciczna ale z ogromnym krwiakiem...na szczęście maluch i z nim sobie poradził, aktualnie 16 t.c, po krwiaku nie ma śladu, a Synek rośnie zdrowo :)
    Termin na 27.02.2023r.

Poziomka9204, Grażyna1820, Mgdra, KlaraJa, cslza, Olo323, Chrupka , conte, Angelaaaa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę. Jednak nie zmieniłam lekarza.
    Z Małą wszystko dobrze, kręciła się i wierciła. Oczywiście ułożyła się kręgosłupem do góry i nie mam ładnego zdjęcia z usg.
    Ja dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej bo moje wyniki cukru powyżej normy 😭 Przeraża mnie wizja diety.. Nie wiem czy dam radę być systematyczna, ciężko u mnie z takimi rzeczmi 😔 Jestem przerażona

Poziomka9204, Olo323, Blond27, conte, Angelaaaa, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Z Małą wszystko dobrze, kręciła się i wierciła. Oczywiście ułożyła się kręgosłupem do góry i nie mam ładnego zdjęcia z usg.
    Ja dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej bo moje wyniki cukru powyżej normy 😭 Przeraża mnie wizja diety.. Nie wiem czy dam radę być systematyczna, ciężko u mnie z takimi rzeczmi 😔 Jestem przerażona
    Super, że z małą jest wszystko dobrze 🥰 powodzenia na wizycie u diabetologa, może nie będzie aż tak źle.

Milixx lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Ej Szefowo, nie martw nic! Nie takie rzeczy się znosi dla dziecka :) a dieta cukrzycowa wcale nie musi być nudna i męcząca :)

Milixx lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Nie martw się cukrzycą ☺️ też się bardzo bałam a nie jest źle ☺️ dla mnie sam fakt że nie słodzę kawy i herbaty to już wielki sukces 😂

Milixx lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Hejo :) mogę dołączyć?
    W skrócie to mam synka lat 5, 3 lata starań o kolejne dziecko. Rok temu ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
    W czerwcu test i II ☺️ jednak początek nie zapowiadał się ciekawie, podejrzenie c.p znów, później jednak wewnątrz maciczna ale z ogromnym krwiakiem...na szczęście maluch i z nim sobie poradził, aktualnie 16 t.c, po krwiaku nie ma śladu, a Synek rośnie zdrowo :)
    Termin na 27.02.2023r.

Hej ☺️ duzk stresu musiało cię to wszystko kosztować 🥺 ale ważne że już wszystko dobrze i oby tak było do końca ciąży ☺️

Ola111 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ale nie dam rady wszystkiego nadrobić 😔
    Czuję się coraz lepiej, rano byłam u lekarza i to wirusowa infekcja górnych dróg oddechowych do końca tygodnia powinno przejść - poza tym co i tak robiłam dostałam ACC na kaszel.

Conte dziewczyny wszystko już napisały ale nieważne jak karmisz i tak jesteś najlepszą mamą dla swojego synka ❤️

Ola jak chcesz to oczywiście zostań ale może "późniejszy" wątek będzie dla Ciebie fajniejszy żeby być z dziewczynami na podobnym etapie?☺️

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ❤️

My dziś na 18 idziemy do neurochirurga, zobaczymy co zdecyduje, czy mogę rodzic naturalnie, czy jednak będzie cesarka. Na nic się nie nastawiam. Będzie co ma być :)

Mgdra, Angelaaaa, Olo323, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny przepraszam ale nie dam rady wszystkiego nadrobić 😔
    Czuję się coraz lepiej, rano byłam u lekarza i to wirusowa infekcja górnych dróg oddechowych do końca tygodnia powinno przejść - poza tym co i tak robiłam dostałam ACC na kaszel.

Conte dziewczyny wszystko już napisały ale nieważne jak karmisz i tak jesteś najlepszą mamą dla swojego synka ❤️

Ola jak chcesz to oczywiście zostań ale może "późniejszy" wątek będzie dla Ciebie fajniejszy żeby być z dziewczynami na podobnym etapie?☺️

"W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie"
    Mi przyniesie pod koniec lutego więc te parę dni chyba różnicy nie robi 😂
    A na jakiem etapie jesteście?
    Chyba że chodziło o marzec 2022 ale ja zobaczyłam II w czerwcu a znacie jakiś późniejszy wątek? Bo nie widziałam ale jeszcze poszukam ☝️

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam:) ale do Was też będę zaglądać :)

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Znalazłam:) ale do Was też będę zaglądać :)
    Tutaj testowałyśmy przede wszystkim w marcu 2022, wątek miesięczny się przeobraził w ciążowy ☺️

Jak chcesz to bądź i tu i tu oczywiście

Ola111, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    "W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie"
    Mi przyniesie pod koniec lutego więc te parę dni chyba różnicy nie robi 😂
    A na jakiem etapie jesteście?
    Chyba że chodziło o marzec 2022 ale ja zobaczyłam II w czerwcu a znacie jakiś późniejszy wątek? Bo nie widziałam ale jeszcze poszukam ☝️
    Chodziło o dziewczyny, które w marcu testowały i zobaczyły 2 kreski 😉 powinnaś szukać wątku mającego w nazwie czerwiec bo tu dziewczyny są w co najmniej 2 mies starszej ciąży. O to chodziło 🙂 ale oczywiście nikt Cie stąd nie wygania, jeśli masz ochotę to rozgość się ☺️

Ola111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowo mi lepiej 😁 wstaję niewyspana ale Stary w dzień nadrabia, daje mi czas na odpoczynek. Tym sposobem wczoraj udało mi się zrobić pedi i wyskoczyć na rzęsy do kosmetyczki a w pon zrobiłam mani 😀 także nie ma tragedii. W sobotę idziemy na ślub bo Misiek za mały na wesele więc muszę wyglądać jak sexbomba 3 tyg po cc🤭
    A przed chwila dzwoniła Pani z recepcji od ortodonty bo zwolnił się termin na wizytę i w pon mam się stawić, będziemy zakładać aparat ale pewnie dopiero na kolejnej wizycie bo najpierw pantomogram itd.

Michcio jakieś zaburzenie przechodzi 🙄 raz zjada 90ml, raz 40 a innym razem 120 😳 i nie tak jak wcześniej średnio co 3 godz tylko co godz lub półtorej, no i jak w nocy zjadł o 4 tak do 5.30 oczy jak 5 zł 🙈 o 6 znowu butla i znowu nie spane 😆

W ogóle dostałam pstryczka w nos, okazuje się, że wszystkie grupy, artykuły, polozna, cdl, położne itp itp doradzają, jak karmić piersią a nikt nie mowi o karmieniu butelka. W końcu dotarłam do artykułu i filmiku, na temat poprawnego karmienia butelka. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że robię to źle 🙉

Kalli95, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) poprostu nie myślałam że są wątki aż tak co do miesiąca porodu hihi okok juz ogarnęłam,
    3 majcie się, pozdrawiam 🤗🤗🤗

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte, na pewno będziesz wygladala super. I zazdroszcze okazji do wyszykowania się gdzieś indziej niż na zakupy do biedry 😅 Cieszę się że dobrze się czujesz. Bardzo trzymałam za Ciebie kciuki żeby się wszystko ułożyło ☺

conte, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak sądziłam, dostałam zaświadczenie lekarskie, że ze względu na stan kręgosłupa poród powinien być zakończony cesarskim cięciem . Dodatkowo powiedział ze mam wąska miednice, co nie ułatwiłoby sprawy..

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Tak jak sądziłam, dostałam zaświadczenie lekarskie, że ze względu na stan kręgosłupa poród powinien być zakończony cesarskim cięciem . Dodatkowo powiedział ze mam wąska miednice, co nie ułatwiłoby sprawy..

Najważniejsze żeby było zdrowo dla Was obu 🥰
    Największym plusem (tak mi się wydaje) planowanego CC jest to, ze znasz konkretna date i możesz się mentalnie przygotować 😀

Grażyna1820, Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :D zobaczymy na wizycie 27.09 co powie prowadzący. 😁

Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie jaki przypał…
    Byliśmy dziś na praktycznych zajęciach ze szkoły rodzenia- na „oddychanie” umawialiśmy się jak komu pasuje, nie grupa, która na początku zaczynaliśmy.
    Pomyliła mi się godzina, wiec byliśmy pół godziny wcześniej 😅 No i pani wykorzystała męża do rozłożenia materacy, wiec jak S. rozłożył to się usadowilismy i czekamy na zajecia. Wchodzi w końcu dziewczyna do salki myśle sobie „skądś kojarzę te dziewczynę” ale nie mogę skojarzyć skąd, tak kminie kminie aż tu wchodzi mój Ex a jej facet 🤯 to taki ex z którym było bardzo burzliwe rozstanie, mega walka wręcz na smierć 🙈
    Czaicie jaki pech? 🤯

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ