X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi tak ja też polecam webinary i w ogóle Instagram Zaufaj położnej, bo dziewczyny też za darmo przekazują sporo informacji. Byłam u nich na szkole rodzenia w Gdyni i naprawdę są równie sympatyczne online jak i na żywo. Widać i czuć dużą wiedzę i empatię.

Mgdra współczuję problemów z córcią, na pewno nie jest Ci łatwo, szczególnie w zaawansowanej ciąży... Dużo wytrwałości ❤️

Blondyna.B zdrówka życzę 🍀

Grazyna1820 śliczny brzuszek, jak idealnie uformowana piłeczka 😊

A ja dzisiaj byłam u fizjoterapeutki uroginekologicznej, pokazała mi ćwiczenia jakie mogę robić w celu złagodzenia okropnego bólu kręgosłupa i przygotowania do porodu. Rozmasowała mi też parę miejsc i założyła tejpy, także jest lepiej 😮‍💨 (ostatnio myślałam że z bólu w sklepie zegne się w pół i tak zostanę...). Na pewno wybiorę się do niej też po porodzie.

Poziomka9204, Olo323, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2 (2021rok) -> w 2025 spadło do 8,4.
    wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Starania o drugiego maluszka od kwietnia 2025 -> stymulacja hormonalna -> udało się za pierwszym razem! ❤️
    16.06 - nifty ✅ niskie ryzyka, będzie drugi synek 🩵 USG 4,3cm bobasa 💪🏻

preg.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :) mogę dołączyć?
    W skrócie to mam synka lat 5, 3 lata starań o kolejne dziecko. Rok temu ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
    W czerwcu test i II ☺️ jednak początek nie zapowiadał się ciekawie, podejrzenie c.p znów, później jednak wewnątrz maciczna ale z ogromnym krwiakiem...na szczęście maluch i z nim sobie poradził, aktualnie 16 t.c, po krwiaku nie ma śladu, a Synek rośnie zdrowo :)
    Termin na 27.02.2023r.

Poziomka9204, Grażyna1820, Mgdra, KlaraJa, cslza, Olo323, Chrupka , conte, Angelaaaa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość

• Milixx Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę. Jednak nie zmieniłam lekarza.
    Z Małą wszystko dobrze, kręciła się i wierciła. Oczywiście ułożyła się kręgosłupem do góry i nie mam ładnego zdjęcia z usg.
    Ja dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej bo moje wyniki cukru powyżej normy 😭 Przeraża mnie wizja diety.. Nie wiem czy dam radę być systematyczna, ciężko u mnie z takimi rzeczmi 😔 Jestem przerażona

Poziomka9204, Olo323, Blond27, conte, Angelaaaa, Grażyna1820 lubią tę wiadomość

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Z Małą wszystko dobrze, kręciła się i wierciła. Oczywiście ułożyła się kręgosłupem do góry i nie mam ładnego zdjęcia z usg.
    Ja dostalam skierowanie do poradni diabetologicznej bo moje wyniki cukru powyżej normy 😭 Przeraża mnie wizja diety.. Nie wiem czy dam radę być systematyczna, ciężko u mnie z takimi rzeczmi 😔 Jestem przerażona
    Super, że z małą jest wszystko dobrze 🥰 powodzenia na wizycie u diabetologa, może nie będzie aż tak źle.

Milixx lubi tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • cslza Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Ej Szefowo, nie martw nic! Nie takie rzeczy się znosi dla dziecka :) a dieta cukrzycowa wcale nie musi być nudna i męcząca :)

Milixx lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:

Nie martw się cukrzycą ☺️ też się bardzo bałam a nie jest źle ☺️ dla mnie sam fakt że nie słodzę kawy i herbaty to już wielki sukces 😂

Milixx lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Hejo :) mogę dołączyć?
    W skrócie to mam synka lat 5, 3 lata starań o kolejne dziecko. Rok temu ciąża jajowodowa usunięta razem z jajowodem.
    W czerwcu test i II ☺️ jednak początek nie zapowiadał się ciekawie, podejrzenie c.p znów, później jednak wewnątrz maciczna ale z ogromnym krwiakiem...na szczęście maluch i z nim sobie poradził, aktualnie 16 t.c, po krwiaku nie ma śladu, a Synek rośnie zdrowo :)
    Termin na 27.02.2023r.

Hej ☺️ duzk stresu musiało cię to wszystko kosztować 🥺 ale ważne że już wszystko dobrze i oby tak było do końca ciąży ☺️

Ola111 lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam ale nie dam rady wszystkiego nadrobić 😔
    Czuję się coraz lepiej, rano byłam u lekarza i to wirusowa infekcja górnych dróg oddechowych do końca tygodnia powinno przejść - poza tym co i tak robiłam dostałam ACC na kaszel.

Conte dziewczyny wszystko już napisały ale nieważne jak karmisz i tak jesteś najlepszą mamą dla swojego synka ❤️

Ola jak chcesz to oczywiście zostań ale może "późniejszy" wątek będzie dla Ciebie fajniejszy żeby być z dziewczynami na podobnym etapie?☺️

Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny ❤️

My dziś na 18 idziemy do neurochirurga, zobaczymy co zdecyduje, czy mogę rodzic naturalnie, czy jednak będzie cesarka. Na nic się nie nastawiam. Będzie co ma być :)

Mgdra, Angelaaaa, Olo323, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Dziewczyny przepraszam ale nie dam rady wszystkiego nadrobić 😔
    Czuję się coraz lepiej, rano byłam u lekarza i to wirusowa infekcja górnych dróg oddechowych do końca tygodnia powinno przejść - poza tym co i tak robiłam dostałam ACC na kaszel.

Conte dziewczyny wszystko już napisały ale nieważne jak karmisz i tak jesteś najlepszą mamą dla swojego synka ❤️

Ola jak chcesz to oczywiście zostań ale może "późniejszy" wątek będzie dla Ciebie fajniejszy żeby być z dziewczynami na podobnym etapie?☺️

"W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie"
    Mi przyniesie pod koniec lutego więc te parę dni chyba różnicy nie robi 😂
    A na jakiem etapie jesteście?
    Chyba że chodziło o marzec 2022 ale ja zobaczyłam II w czerwcu a znacie jakiś późniejszy wątek? Bo nie widziałam ale jeszcze poszukam ☝️

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam:) ale do Was też będę zaglądać :)

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    Znalazłam:) ale do Was też będę zaglądać :)
    Tutaj testowałyśmy przede wszystkim w marcu 2022, wątek miesięczny się przeobraził w ciążowy ☺️

Jak chcesz to bądź i tu i tu oczywiście

Ola111, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola111 wrote:
    "W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie"
    Mi przyniesie pod koniec lutego więc te parę dni chyba różnicy nie robi 😂
    A na jakiem etapie jesteście?
    Chyba że chodziło o marzec 2022 ale ja zobaczyłam II w czerwcu a znacie jakiś późniejszy wątek? Bo nie widziałam ale jeszcze poszukam ☝️
    Chodziło o dziewczyny, które w marcu testowały i zobaczyły 2 kreski 😉 powinnaś szukać wątku mającego w nazwie czerwiec bo tu dziewczyny są w co najmniej 2 mies starszej ciąży. O to chodziło 🙂 ale oczywiście nikt Cie stąd nie wygania, jeśli masz ochotę to rozgość się ☺️

Ola111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2022, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowo mi lepiej 😁 wstaję niewyspana ale Stary w dzień nadrabia, daje mi czas na odpoczynek. Tym sposobem wczoraj udało mi się zrobić pedi i wyskoczyć na rzęsy do kosmetyczki a w pon zrobiłam mani 😀 także nie ma tragedii. W sobotę idziemy na ślub bo Misiek za mały na wesele więc muszę wyglądać jak sexbomba 3 tyg po cc🤭
    A przed chwila dzwoniła Pani z recepcji od ortodonty bo zwolnił się termin na wizytę i w pon mam się stawić, będziemy zakładać aparat ale pewnie dopiero na kolejnej wizycie bo najpierw pantomogram itd.

Michcio jakieś zaburzenie przechodzi 🙄 raz zjada 90ml, raz 40 a innym razem 120 😳 i nie tak jak wcześniej średnio co 3 godz tylko co godz lub półtorej, no i jak w nocy zjadł o 4 tak do 5.30 oczy jak 5 zł 🙈 o 6 znowu butla i znowu nie spane 😆

W ogóle dostałam pstryczka w nos, okazuje się, że wszystkie grupy, artykuły, polozna, cdl, położne itp itp doradzają, jak karmić piersią a nikt nie mowi o karmieniu butelka. W końcu dotarłam do artykułu i filmiku, na temat poprawnego karmienia butelka. Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że robię to źle 🙉

Kalli95, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Ola111 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) poprostu nie myślałam że są wątki aż tak co do miesiąca porodu hihi okok juz ogarnęłam,
    3 majcie się, pozdrawiam 🤗🤗🤗

• Kalli95 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conte, na pewno będziesz wygladala super. I zazdroszcze okazji do wyszykowania się gdzieś indziej niż na zakupy do biedry 😅 Cieszę się że dobrze się czujesz. Bardzo trzymałam za Ciebie kciuki żeby się wszystko ułożyło ☺

conte, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

6c04bbb91b.png
    06.2021 👼
    11.2021 👼
    25.10.2022 💙 Staś 2930 g 🧸
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak sądziłam, dostałam zaświadczenie lekarskie, że ze względu na stan kręgosłupa poród powinien być zakończony cesarskim cięciem . Dodatkowo powiedział ze mam wąska miednice, co nie ułatwiłoby sprawy..

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna1820 wrote:
    Tak jak sądziłam, dostałam zaświadczenie lekarskie, że ze względu na stan kręgosłupa poród powinien być zakończony cesarskim cięciem . Dodatkowo powiedział ze mam wąska miednice, co nie ułatwiłoby sprawy..

Najważniejsze żeby było zdrowo dla Was obu 🥰
    Największym plusem (tak mi się wydaje) planowanego CC jest to, ze znasz konkretna date i możesz się mentalnie przygotować 😀

Grażyna1820, Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :D zobaczymy na wizycie 27.09 co powie prowadzący. 😁

Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość

10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 15 września 2022, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słuchajcie jaki przypał…
    Byliśmy dziś na praktycznych zajęciach ze szkoły rodzenia- na „oddychanie” umawialiśmy się jak komu pasuje, nie grupa, która na początku zaczynaliśmy.
    Pomyliła mi się godzina, wiec byliśmy pół godziny wcześniej 😅 No i pani wykorzystała męża do rozłożenia materacy, wiec jak S. rozłożył to się usadowilismy i czekamy na zajecia. Wchodzi w końcu dziewczyna do salki myśle sobie „skądś kojarzę te dziewczynę” ale nie mogę skojarzyć skąd, tak kminie kminie aż tu wchodzi mój Ex a jej facet 🤯 to taki ex z którym było bardzo burzliwe rozstanie, mega walka wręcz na smierć 🙈
    Czaicie jaki pech? 🤯

👩‍❤️‍👨 30 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 19 tc 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ