W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Grażyna, kobitko, ja Cię tak podziwiam ❤️ To wszystko przecież kosztuje Cię tyle nerwów i emocji! Raz SN, raz CC, skurcze regularne, potem wyciszenie, Stasiu się wierci. Totalny rollercoaster!
Bardzo się cieszę, że siedzicie nadal w dwupaku, oby jak najdłużej!Grażyna1820 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja wreszcie odżyłam. Po covidzie, infekcji podobnej do covida, antybiotyku i wirusie, który zaprowadził mnie do szpital, ostatnie 1,5 tygodnia jestem zdrowa i psychicznie czuję się dobrze 🥰
Dzisiaj rozpoczęliśmy 8 miesiąc - to niesamowite ❤️ Na dobrą sprawę, za 1,5 miesiąca możemy być już razem 😊 Nie mogę się doczekać. W poniedziałek kończę prasowanie, zaczynamy pakowanie torby do szpitala, wszystko już gotowe czeka na nowego członka rodziny.Angelaaaa, Poziomka9204, Mgdra, Olo323, Nati94, Grażyna1820, conte, Blondyna.B, Kluska95 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Olo, to chyba faktycznie czop. Ale jego odpadnięcie nie jest zwiastunem porodu, nawet ostatnio słuchałam o tym podcastu od zaufajpołożnej, więc jeszcze spokojnie pobędziecie w dwupaku 🥰❤️
Olo323 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Angelaaaa wrote:Po ile kompletów ciuszków bierzecie do szpitala?
Angelaaaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Ja wreszcie odżyłam. Po covidzie, infekcji podobnej do covida, antybiotyku i wirusie, który zaprowadził mnie do szpital, ostatnie 1,5 tygodnia jestem zdrowa i psychicznie czuję się dobrze 🥰
Dzisiaj rozpoczęliśmy 8 miesiąc - to niesamowite ❤️ Na dobrą sprawę, za 1,5 miesiąca możemy być już razem 😊 Nie mogę się doczekać. W poniedziałek kończę prasowanie, zaczynamy pakowanie torby do szpitala, wszystko już gotowe czeka na nowego członka rodziny.
Super że już jesteś zdrowa 😊 ja się teraz męcze z przeziębieniem 🙄 no ale pocieszam się tym że już do porodu raczej znowu chora nie będę 🤭
U mnie też prasowanie i pakowanie torby i wszystko będzie gotowe 😊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Super że już jesteś zdrowa 😊 ja się teraz męcze z przeziębieniem 🙄 no ale pocieszam się tym że już do porodu raczej znowu chora nie będę 🤭
U mnie też prasowanie i pakowanie torby i wszystko będzie gotowe 😊Angelaaaa lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Angelaaaa wrote:Po ile kompletów ciuszków bierzecie do szpitala?
Dziecko ubierane jest u nas w szpitalne ciuszki.
W domu przygotuje ciuszki na wyjście, to mąż jak przyjedzie po nas to zabierze ze sobą 😉💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
U nas na rozpisce są po 3-5 sztuk bodow, śpiochów, kaftaników i tak dalej. Pakowałam w rozmiarze 56, ale teraz zamówiliśmy zestaw małego wojownika od mamy ginekolog z podziałem na wagę 2-3 kg gdyby jednak nie doczekał, a był na tyle silny ze szybko mógłby wskoczyć w ubranka ❤️ Jak sobie przeliczyłem to cenowo na prawde wychodzi korzystnie, bo w takim h&m gdzie jest już rozmiar 44 jedna sztuka kosztuje ok 40 zł. A tam za taki fajny komplet całości daliśmy 189 zł . Mam tylko nadzieje, ze jednak się nie przyda 😂 zawsze jeżeli się już urodzi a będziemy mieć te, będzie jakiś czas aby dokupować resztę, chcemy mieć taki awaryjny na „start”
Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Grażyna mam nadzieję, że się już na dobre wyciszy i dopiero za jakiś czas Staś się pojawi 🤞❤️
Angelaaaa to spakowanie torby daje to poczucie, że już bliziutko 😯
Nie wiem ile zabrać, w szpitalu piszą 3-5 sztuk body i tyle samo pajacyków. U nas nic nie dają ale zawsze może mąż podrzucić. Patrząc jak mała rośnie to 62 nie będę brać, wezmę 56 i przejrzę czy mam 50 na wszelki wypadek.
Tak samo piszą żeby brać podkłady na łóżko a w szkole rodzenia mówiły żeby nie brać, bo zawsze są dostępne (szkoła rodzenia z tego szpitala)
Nati ja wrzucałam na grupie FB zestaw który dorwałam na Vinted nowy z wełną z firmy Barbaras
Mnie już się nie da przegapić w sklepie ale różnie ludzie reagują... Niestety zwykle znieczulica działa 😑
Poziomka9204, Grażyna1820, Milixx, Domi_naturelover, Olo323, Angelaaaa, Nati94, KlaraJa, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Grażyna mam nadzieję, że się już na dobre wyciszy i dopiero za jakiś czas Staś się pojawi 🤞❤️
Nie wiem ile zabrać, w szpitalu piszą 3-5 sztuk body i tyle samo pajacyków. U nas nic nie dają ale zawsze może mąż podrzucić. Patrząc jak mała rośnie to 62 nie będę brać, wezmę 56 i przejrzę czy mam 50 na wszelki wypadek.
Tak samo piszą żeby brać podkłady na łóżko a w szkole rodzenia mówiły żeby nie brać, bo zawsze są dostępne (szkoła rodzenia z tego szpitala)
Nati ja wrzucałam na grupie FB zestaw który dorwałam na Vinted nowy z wełną z firmy Barbaras
Mnie już się nie da przegapić w sklepie ale różnie ludzie reagują... Niestety zwykle znieczulica działa 😑
U nas w sklepach to samo, chodzę tylko z kimś lub jak dobrze się czuję.👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Blondyna.B wrote:
Ja już też się ledwo ukrywam 😅 I te wszystkie za małe kurtki… 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2022, 09:33
Blondyna.B, Olo323, Kalli95, Grażyna1820, Angelaaaa, Nati94, KlaraJa, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Domi_naturelover wrote:Ja wreszcie odżyłam. Po covidzie, infekcji podobnej do covida, antybiotyku i wirusie, który zaprowadził mnie do szpital, ostatnie 1,5 tygodnia jestem zdrowa i psychicznie czuję się dobrze 🥰
Dzisiaj rozpoczęliśmy 8 miesiąc - to niesamowite ❤️ Na dobrą sprawę, za 1,5 miesiąca możemy być już razem 😊 Nie mogę się doczekać. W poniedziałek kończę prasowanie, zaczynamy pakowanie torby do szpitala, wszystko już gotowe czeka na nowego członka rodziny.
Domi jak ty pięknie w ciąży wyglądasz.. ♥️ nie mogę się napatrzeć ☺️Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
O i ty też ☺️♥️Blondyna.B, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
No ja ciuszków muszę jakiś zapas zabrać bo nie chce żeby mąż tyle km do mnie jeździł i jeszcze córkę kimś zostawiał 🙈 także mi niczego nie może zabraknąć 🤭 dzisiaj rożki piorę bo zapomniałam i jeszcze muszę ręczniki wyprać
A mam takie pytanie co sądzicie o myciu dziecka w szpitalu ? Macie jakąś wiedzę ? Bo jak córkę u siebie rodziłam to tak jest zakaz mycia więc nie było wyjścia a w Bydgoszczy jest możliwa kąpiel i nie wiem 🤔 są jakieś informacje na ten temat czy warto myć czy coś ? Albo w szkole rodzenia coś o tym mówili ?Poziomka9204 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:No ja ciuszków muszę jakiś zapas zabrać bo nie chce żeby mąż tyle km do mnie jeździł i jeszcze córkę kimś zostawiał 🙈 także mi niczego nie może zabraknąć 🤭 dzisiaj rożki piorę bo zapomniałam i jeszcze muszę ręczniki wyprać
A mam takie pytanie co sądzicie o myciu dziecka w szpitalu ? Macie jakąś wiedzę ? Bo jak córkę u siebie rodziłam to tak jest zakaz mycia więc nie było wyjścia a w Bydgoszczy jest możliwa kąpiel i nie wiem 🤔 są jakieś informacje na ten temat czy warto myć czy coś ? Albo w szkole rodzenia coś o tym mówili ?
W wielu szpitalach to praktykują i nie kąpią.
U mnie, o ile się nic nie zmieniło od 2 lat, to nie mają takiej praktyki. W ciągu tygodnia pobytu w szpitalu po porodzie, córka byla kapana tam aż 2 razy 🤷♀️💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Dziękuję dziewczyny, to bardzo miłe 🥰
Jeśli chodzi o kąpiele, to u Nas tylko „odświeżają” dziecko, zwykła pielęgnacja bez kąpieli. Mówi się nawet aby dziecko wykąpać dopiero w 5-7 dobie. Wiadomo, jak ma jakąś krew na główce, kupkę zrobi po pachy, albo po prostu jest gorąco, to inna sprawa 😊 Ja myślę, że wykąpiemy właśnie w 5-7 dobie, chyba, że pojawią się jakieś problemy skórne💁♀️24,💁🏼♂️28
-
Dziewczyny piękne brzuszki 😍 ja miałam wczoraj sesje ciążową, jak coś mi się spodoba to może też wstawię 🙈 sesja w stylu bardziej Boho, niepotrzebnie się stresowałam bo wyszło bardzo luźno i sympatycznie 😊
Angelaaaa wrote:No ja ciuszków muszę jakiś zapas zabrać bo nie chce żeby mąż tyle km do mnie jeździł i jeszcze córkę kimś zostawiał 🙈 także mi niczego nie może zabraknąć 🤭 dzisiaj rożki piorę bo zapomniałam i jeszcze muszę ręczniki wyprać
A mam takie pytanie co sądzicie o myciu dziecka w szpitalu ? Macie jakąś wiedzę ? Bo jak córkę u siebie rodziłam to tak jest zakaz mycia więc nie było wyjścia a w Bydgoszczy jest możliwa kąpiel i nie wiem 🤔 są jakieś informacje na ten temat czy warto myć czy coś ? Albo w szkole rodzenia coś o tym mówili ?
To pakowanie ciuszków to moja zmora na ten moment, pomimo szkoły rodzenia, rozmowach z koleżankami i przeczytaniu wielu poradników dalej nie wiem ile czego wezmę, narazie kupuję co mi spodoba w dobrych cenach i w rozsądnej ilości a o pakowaniu pomyśle później🙈
Angelaaa ja planuję umyć synka po przyjściu do domu ze szpitala, jeżeli nie będziemy musieli zostać dłużej niż standardowo i tak też na szkole rodzenia w zaufaj położnej nam radzili. Dzidziuś do tego czasu będzie w tej mazi płodowej, która chroni przed zakażeniami i nawilża skórę, a także obniżaja jej pH, także samo dobro. 😊 Poza tym chcielibyśmy z mężem jednak jako pierwsi to zrobić, szczególnie mąż, który twierdzi że on sam chce głównie kąpać synka. Nie sprzeciwiam się temu, u koleżanki wyszedł z tego fajny rytuał dla Jej męża i synka, tym bardziej że ona ma podobną sytuację jak ja czyli, że męża nie ma od rana do wieczora wiec głównie w trakcie tej wieczornej pielęgnacji mogą pobyć razem sami🥰.
Domi_naturelover, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość