W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po wizycie, Stasio grubasek waży dziś 2072 g;) przytył w 3 tygodnie 700 g. (Edit 800 🤣)
Lili nas wszystkich zawstydziła, siedziała grzecznie na krzesełku, najpierw w poczekalni, później u doktora. Doktor się śmiał, że mówił, że będzie miała dużo włosków i ma 🙂 była mega grzeczna, aż żałuję, że tak się bałam o jej zachowanie, chyba pora trochę zluzowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 13:52
cslza, Mgdra, Meeg, Blondyna.B, Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, Grażyna1820, Chrupka , Milixx, Angelaaaa, conte, KlaraJa lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Jestem po wizycie, Stasio grubasek waży dziś 2072 g;) przytył w 3 tygodnie 700 g. (Edit 800 🤣)
Lili nas wszystkich zawstydziła, siedziała grzecznie na krzesełku, najpierw w poczekalni, później u doktora. Doktor się śmiał, że mówił, że będzie miała dużo włosków i ma 🙂 była mega grzeczna, aż żałuję, że tak się bałam o jej zachowanie, chyba pora trochę zluzować
U mnie jak była wizyta z 5latkiem na pokładzie to było też mega grzecznie, a przecież to jest etap 1000 pytań trzeba wierzyć w te nasze dzieci, dobre tłumaczenie i rozmowa przed ważną wizytą to klucz do sukcesu
A Stachu już kawał chłopa, jak tak dalej pójdzie to do porodu będzie ważyć 4,5kg 😆Nati94, Poziomka9204, Olo323, Angelaaaa lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Nati94 wrote:Jestem po wizycie, Stasio grubasek waży dziś 2072 g;) przytył w 3 tygodnie 700 g. (Edit 800 🤣)
Lili nas wszystkich zawstydziła, siedziała grzecznie na krzesełku, najpierw w poczekalni, później u doktora. Doktor się śmiał, że mówił, że będzie miała dużo włosków i ma 🙂 była mega grzeczna, aż żałuję, że tak się bałam o jej zachowanie, chyba pora trochę zluzować
Ja się trochę boję co tam jutro lekarz wymierzy 😂 Mam nadzieję, że się nie powtórzy sytuacja z ostatniej wizyty (+500g w 8 dni) 😆Nati94, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
cslza wrote:U mnie jak była wizyta z 5latkiem na pokładzie to było też mega grzecznie, a przecież to jest etap 1000 pytań trzeba wierzyć w te nasze dzieci, dobre tłumaczenie i rozmowa przed ważną wizytą to klucz do sukcesu
A Stachu już kawał chłopa, jak tak dalej pójdzie to do porodu będzie ważyć 4,5kg 😆
Jeszcze pamiętacie pewnie, jak się bałam jak ogarnę wózek, biegającą 2 latkę i 5 Latkę(chociaż to wiek, że maluchy są naprawdę mądre 😍) a Lili w ostatnim czasie zrobiła się mega mądra i dużo zaczęła mówić. Właśnie dzięki temu z nią się dogadujemy fajnie i nie ma tak silnego buntu jak starsza córka, która zaczęła mówić później (moim zdaniem bunt wynika też z niemożności odpowiedniego komunikowania się z otoczeniem i to wyraźnie tu widzę)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 15:02
Poziomka9204, Olo323, Grażyna1820, Angelaaaa, Domi_naturelover lubią tę wiadomość
-
Domi_naturelover wrote:Silny chłop! 😍
Ja się trochę boję co tam jutro lekarz wymierzy 😂 Mam nadzieję, że się nie powtórzy sytuacja z ostatniej wizyty (+500g w 8 dni) 😆 -
Grażyna1820 wrote:U nas tez spokój. Mam już kolejny zjazd psychiczny. Tak bardzo chciałabym spędzić ten weekend jeszcze w domu jak i tak nic się nie dzieje. Już ponad miesiąc tutaj. Żadna nocka nie przespana.tak strasznie już tęsknie .👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Lili nas wszystkich zawstydziła, siedziała grzecznie na krzesełku, najpierw w poczekalni, później u doktora. Doktor się śmiał, że mówił, że będzie miała dużo włosków i ma 🙂 była mega grzeczna, aż żałuję, że tak się bałam o jej zachowanie, chyba pora trochę zluzowaćNati94 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Po wizycie. Główka tak niziutko że kompletnie nie dało się jej zmierzyć. Próbowała nawet dopochwowo. Ciut lepiej było ja widać ale jednak nie na tyle żeby zmierzyć. Lekarka nje wiedziała nawet gdzie przód gdzie tył. Mówi że jest na wylocie. Aczkolwiek szyjka długa (przy okazji badania dopochwowego zmierzyła ja i ma aż 3.41cm 🥴) i nadal zamknięta.
Wagowo wyszło mniej jak tydzień temu, bo nie szło właśnie tej główki zmierzyć. Lekarka zaleciła aby najpóźniej w 41+0 zgłosić się do szpitala czyli w następna środę.Blondyna.B, Olo323, Grażyna1820, Angelaaaa, conte, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Po wizycie. Główka tak niziutko że kompletnie nie dało się jej zmierzyć. Próbowała nawet dopochwowo. Ciut lepiej było ja widać ale jednak nie na tyle żeby zmierzyć. Lekarka nje wiedziała nawet gdzie przód gdzie tył. Mówi że jest na wylocie. Aczkolwiek szyjka długa (przy okazji badania dopochwowego zmierzyła ja i ma aż 3.41cm 🥴) i nadal zamknięta.
Wagowo wyszło mniej jak tydzień temu, bo nie szło właśnie tej główki zmierzyć. Lekarka zaleciła aby najpóźniej w 41+0 zgłosić się do szpitala czyli w następna środę.Olo323 lubi tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Po wizycie. Główka tak niziutko że kompletnie nie dało się jej zmierzyć. Próbowała nawet dopochwowo. Ciut lepiej było ja widać ale jednak nie na tyle żeby zmierzyć. Lekarka nje wiedziała nawet gdzie przód gdzie tył. Mówi że jest na wylocie. Aczkolwiek szyjka długa (przy okazji badania dopochwowego zmierzyła ja i ma aż 3.41cm 🥴) i nadal zamknięta.
Wagowo wyszło mniej jak tydzień temu, bo nie szło właśnie tej główki zmierzyć. Lekarka zaleciła aby najpóźniej w 41+0 zgłosić się do szpitala czyli w następna środę.Mgdra lubi tę wiadomość
-
Jejku, dopiero nadrobiłam- nie wiem co dzisiaj ze mną jest, ale dzisiaj taka jakaś słaba.. przespałam cała noc bez żadnej pobudki (nawet na siku 😳) wstałam o 9 zjadłam śniadanie i położyłam się „na chwilkę” a spałam do 13:30.. wstałam, wzięłam prysznic, zjadłam obiad, wstawiłam pranie, wrzuciłam do suszarki..i musiałam się znów położyć (było koło 15) i obudził mnie telefon, najchętniej poszłabym dalej spać 🙈 aż sprawdzałam temperaturę czy nie jestem chora, bo zazwyczaj tak cały czas śpię jak jestem chora 😅
Nati, gratuluje udanej wizyty🥰
Cieszę się, ze ze Stasiem wszystko dobrze i już taki duży chłopiec z niego! 😀❤️Nati94, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Jejku, dopiero nadrobiłam- nie wiem co dzisiaj ze mną jest, ale dzisiaj taka jakaś słaba.. przespałam cała noc bez żadnej pobudki (nawet na siku 😳) wstałam o 9 zjadłam śniadanie i położyłam się „na chwilkę” a spałam do 13:30.. wstałam, wzięłam prysznic, zjadłam obiad, wstawiłam pranie, wrzuciłam do suszarki..i musiałam się znów położyć (było koło 15) i obudził mnie telefon, najchętniej poszłabym dalej spać 🙈 aż sprawdzałam temperaturę czy nie jestem chora, bo zazwyczaj tak cały czas śpię jak jestem chora 😅
Nati, gratuluje udanej wizyty🥰
Cieszę się, ze ze Stasiem wszystko dobrze i już taki duży chłopiec z niego! 😀❤️Olo323 lubi tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Ja tak spałam dzień przed porodem Lili 🙂 następnej nocy zaczęły się skurcze, a kilka minut po północy już była na świecie. Zbieracie siły 🙂
Ooo oby to był taki znak! 😀
Nati94 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Ja mam dzisiaj fatalny dzień 😣
Czuje się jakby brzuch był wielkim i ciężkim kamieniem, mała jak się rusza to boli mnie skóra 🤦♀️ stałam chwilę przy garach to as oddychać nie mogłam jakiś taki ucisk czułam. Nawet ciśnienie mierzyłam i jest idealne... Oby jutro było lepiej 🙏Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
A ja chciałam być dziś wieczorem mega produktywna i posprzątałam łazienkę (mam 2 w domu)! Chciałam jeszcze kuchnię, ale brzuch mnie rozbolał... Także w domu dalej syf, ale przynajmniej w 1 łazience czuję się komfortowo pranie wstawikam dziś 3x i za każdym razem jak dużo popiorę ciuchów dziękuję sobie, że kupiłam drugą suszarkę stojącą 🥰 zresztą jak pojawią się bliźnięta to chyba będzie potrzebna trzecia 😅 dobrze, że mam duże balkony, to będzie gdzie suszyć te małe bodziaki
Z innej beczki - czy robicie sobie kąpiele w wannie? Chwilowo biorę jeszcze luteinę dopochwowo, ale to już ostatni tydzień i tak marzę o wannie z solami, kulką do kąpieli, serialu i chipsach...Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:A ja chciałam być dziś wieczorem mega produktywna i posprzątałam łazienkę (mam 2 w domu)! Chciałam jeszcze kuchnię, ale brzuch mnie rozbolał... Także w domu dalej syf, ale przynajmniej w 1 łazience czuję się komfortowo pranie wstawikam dziś 3x i za każdym razem jak dużo popiorę ciuchów dziękuję sobie, że kupiłam drugą suszarkę stojącą 🥰 zresztą jak pojawią się bliźnięta to chyba będzie potrzebna trzecia 😅 dobrze, że mam duże balkony, to będzie gdzie suszyć te małe bodziaki
Z innej beczki - czy robicie sobie kąpiele w wannie? Chwilowo biorę jeszcze luteinę dopochwowo, ale to już ostatni tydzień i tak marzę o wannie z solami, kulką do kąpieli, serialu i chipsach...
Ja robiłam kąpiele ale ostatnio bez czasu. -
Nati94 wrote:Inwestuj w suszarkę elektryczną, zaufaj mi 😅
Ja robiłam kąpiele ale ostatnio bez czasu.31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Nie mam miejsca, 65m2 to nie zbyt dużo 🤷♀️ ja się ciągle zastanawiam gdzie zmieszczę w domu wszystkie dzieci 😅
Planuj💗Olo323 lubi tę wiadomość
-
Mamy jedną łazienkę, ale właśnie dużą. W niej mamy wannę,pralkę, suszarkę, meble itd 😅 pomieszczenie gospodarcze z kotłownią. Moim zdaniem dużo się da w takim metrażu. A co do suszarki, to można ją nawet schować w szafę, byle kontakt był.