W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Kalli95 wrote:Hej, my juz w komplecie.
Łatwo nie było. Od rana oksytocyna. Próbowałam rodzic naturalnie 4h ale mimo wykańczających skurczów nie było rozwarcia. Malemu tez zanikało tętno na skurczach. Wtedy z ulga przyjęłam wiadomość żeby zrobić cesarke mimo ze się tak wzbraniałam. Czulam ze nie dam rady urodzić naturalnie bo po tych 4h nic rozwarcie nie poszło, było nadal na palec a ja juz miałam dość i bylam trochę zmęczona. Teraz wiem ze porod to totalny hardkor.
Staś urodził się na stole operacyjnym i ma 2930 g, 53 cm, 10 punktów Apgar. Jest najcudowniejszy na świecie. Chyba nawet mam pokarm żeby nie byl głodny, juz go karmiłam ❤💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Kalli95 wrote:Hej, my juz w komplecie.
Łatwo nie było. Od rana oksytocyna. Próbowałam rodzic naturalnie 4h ale mimo wykańczających skurczów nie było rozwarcia. Malemu tez zanikało tętno na skurczach. Wtedy z ulga przyjęłam wiadomość żeby zrobić cesarke mimo ze się tak wzbraniałam. Czulam ze nie dam rady urodzić naturalnie bo po tych 4h nic rozwarcie nie poszło, było nadal na palec a ja juz miałam dość i bylam trochę zmęczona. Teraz wiem ze porod to totalny hardkor.
Staś urodził się na stole operacyjnym i ma 2930 g, 53 cm, 10 punktów Apgar. Jest najcudowniejszy na świecie. Chyba nawet mam pokarm żeby nie byl głodny, juz go karmiłam ❤👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kali wielkie gratulacje ❤️ to musi być przepiękny moment widzieć maluszka na świecie 👶
Olo pięknie wyszła wam ta sesja, pozazdrościć 🥰
Ja dzisiaj byłam na glukozie 🤢
Wyniki: na czczo 68 mg/dl, po 1h 168 mg/dl, po 2h 148 mg/dl. Czy myślicie, że jest ok?
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
Chrupka wrote:Kali wielkie gratulacje ❤️ to musi być przepiękny moment widzieć maluszka na świecie 👶
Olo pięknie wyszła wam ta sesja, pozazdrościć 🥰
Ja dzisiaj byłam na glukozie 🤢
Wyniki: na czczo 68 mg/dl, po 1h 168 mg/dl, po 2h 148 mg/dl. Czy myślicie, że jest ok?
Jeśli chodzi o wynik po godzinie i dwóch to ok ale ja przy cukrzycy ciążowej nie mogę na czczo mieć mniej niż 70 🤔 ale nie wiem jak to jest bez cukrzycy może dziewczyny coś więcej wiedzą i podpowiedząMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
AniaAnia1 wrote:Hej dziewczyny,
Jestem w 17 tyg. Od 2 tyg. przy napinaniu mięśni i jakby przy wypychaniu mam uczucie jakbym coś miała w pochwie (porownałabym to do uczucia źle założonego tamponu).
Mój ginekolog prowadzący zbadał szyjkę, dodatkowo wziernikiem, usg...wszystko ok...
No ale uczucie jest nieprzyjemne...
Może to cewka moczowa? Badanie moczu ok.AniaAnia1 lubi tę wiadomość
-
AniaAnia1 wrote:Nie ćwiczę, poprostu jak napne mięśnie kegla to czuje
Domi_naturelover, AniaAnia1 lubią tę wiadomość
-
Kalli jak tam pierwsza nocka? Mam nadzieję, że bierzesz leki i nie cierpisz za bardzo.
Jak dziś u Was laski? U mnie noc dramatyczna, brzuch mi się spinał i podobno to normalne, ale strasznie nie miłe...
Kto dziś wizytuje, kto dziś rodzi? 😁31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Kalli jak tam pierwsza nocka? Mam nadzieję, że bierzesz leki i nie cierpisz za bardzo.
Jak dziś u Was laski? U mnie noc dramatyczna, brzuch mi się spinał i podobno to normalne, ale strasznie nie miłe...
Kto dziś wizytuje, kto dziś rodzi? 😁
Mam nadzieję, że u reszty dziewczyn dużo lepiej 😄👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cslza wrote:Jak dziś u Was laski? U mnie noc dramatyczna, brzuch mi się spinał i podobno to normalne, ale strasznie nie miłe...
Próbuję tylko w okolicy znaleźć od ręki kogoś kto zrobi mi taping -
cslza wrote:Kalli jak tam pierwsza nocka? Mam nadzieję, że bierzesz leki i nie cierpisz za bardzo.
Noc tragiczna. Ból kręgosłupa, refluks i zgaga po zwykłej wodzie. Poszłam spać po 4. 😑🙄 Humor mi się poprawia tylko na myśl, że za chwilę przyjedzie nowa pralko-suszarka 😅Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja wizytuję jutro, już nie mogę się doczekaćPoziomka9204 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
U nas tez spokój. Mam już kolejny zjazd psychiczny. Tak bardzo chciałabym spędzić ten weekend jeszcze w domu jak i tak nic się nie dzieje. Już ponad miesiąc tutaj. Żadna nocka nie przespana.tak strasznie już tęsknie .
-
Teoretycznie to ja rodzę 😂 w praktyce nic mnie nie bierze hahaha
O 14.10 mam ostatnia wizytę 😉Grażyna1820, Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, conte lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Teoretycznie to ja rodzę 😂 w praktyce nic mnie nie bierze hahaha
O 14.10 mam ostatnia wizytę 😉
Jak znam życie to złapie Cię w weekend, kiedy poczynisz plany i będziesz chciała góry przenosić 😆31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Jak znam życie to złapie Cię w weekend, kiedy poczynisz plany i będziesz chciała góry przenosić 😆
Ale wczoraj stwardnial mi cały brzuch na wieczór i aż od cyckow ku dołowi schodził taki ból dość mocny. Trwało to ok minutę i jak ręką odjął. Następny za 8 min. Później za 10 i już się nie powtórzyło. Ale myślałam że mooooze coś się dzieje 🙈
Dzisiaj rano wstałam i cisza. Zaraz jade na wizytę to zobaczymy co tam słychać. Pewnie nadal wyzamykana 🙈
Plus dzisiejszego dnia taki, że właśnie przyszła mi paczka z Ameryki z ciuszkami dla małej 😍 jak wrócę od lekarza to będę oglądać 🥰Grażyna1820, cslza, Domi_naturelover, Poziomka9204, Olo323, Angelaaaa, conte lubią tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Teoretycznie to ja rodzę 😂 w praktyce nic mnie nie bierze hahaha
O 14.10 mam ostatnia wizytę 😉
😂 No na tym suwaczku na dole to śmiesznie wygląda , bo wygląda trochę tak jakbyś sobie spokojnie usiadła na kanapie i teraz cały dzień czekała, aż dzisiaj narodzi się Twoja córka 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2022, 13:49
Mgdra, cslza, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość