Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • cslza Autorytet

Wysłany: 26 października 2022, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już były plany, ale nie na jak tego zrobić już 🤷‍♀️ mieliśmy 2 podejścia do tematu i za każdym razem wniosek był taki, że to trzeba było uwzględnić w pierwotnych planach. Tak samo jak nie zrobiliśmy antresoli... na początku można było z deweloperem kombinować i coś w planach zmienić, teraz koszt antresoli to 60tys 🤯 przynajmniej w naszym mieszkaniu...

No i wolimy oszczędzać kasę teraz, bo będziemy szukać większego domu w perspektywie 5lat. Tez mamy 3 pokoje (salon z kuchnią, pokój synka i nasza sypialnia z małą łazienką i osobno duża łazienka) i jak dzieci podrosną to my idziemy do salonu, a bliźniaki dostaną naszą sypialnię. Dla mnie to mieszkanie już jest powoli ciasne, brakuje pokoju/gabinetu, bo oboje pracujemy zdalnie. Mąż pracuje w kuchni, ja w sypialni, to po prostu nie jest wygodne ani komfortowe jak Twoja praca jest ciągle "na wierzchu" (dokumenty, segregatory, laptopy, monitory, klawiatury...). Jak on gada na słuchawkach, to ja nawet nie mogę sobie kawy zrobić 🤷‍♀️

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:
    U mnie już były plany, ale nie na jak tego zrobić już 🤷‍♀️ mieliśmy 2 podejścia do tematu i za każdym razem wniosek był taki, że to trzeba było uwzględnić w pierwotnych planach. Tak samo jak nie zrobiliśmy antresoli... na początku można było z deweloperem kombinować i coś w planach zmienić, teraz koszt antresoli to 60tys 🤯 przynajmniej w naszym mieszkaniu...

No i wolimy oszczędzać kasę teraz, bo będziemy szukać większego domu w perspektywie 5lat. Tez mamy 3 pokoje (salon z kuchnią, pokój synka i nasza sypialnia z małą łazienką i osobno duża łazienka) i jak dzieci podrosną to my idziemy do salonu, a bliźniaki dostaną naszą sypialnię. Dla mnie to mieszkanie już jest powoli ciasne, brakuje pokoju/gabinetu, bo oboje pracujemy zdalnie. Mąż pracuje w kuchni, ja w sypialni, to po prostu nie jest wygodne ani komfortowe jak Twoja praca jest ciągle "na wierzchu" (dokumenty, segregatory, laptopy, monitory, klawiatury...). Jak on gada na słuchawkach, to ja nawet nie mogę sobie kawy zrobić 🤷‍♀️

Rozumiem Twój ból jeżeli chodzi o wielkość mieszkania... My mamy mniejsze od Waszego i na naszą dwójkę było ok, teraz z synkiem też jakoś damy radę ale będzie dość ciężko.
    Najgorsza jest kwestia pracy, bo mąż często pracuje z domu, mógłby częściej jeździć do kancelarii ale czasami siedziałby do nocy, ja też jak pracowałam to głównie zdalnie i w przyszłości też chce dalej pracować zdalnie i niestety dwa biurka, laptopy, monitory, dokumenty itd. zajmują sporo miejsca. Już nie mogę się doczekać budowy własnego domu. Mamy działkę i przygotowujemy się na budowę w najbliższej przyszłości, bo jak dobrze pójdzie to będziemy chcieli dość szybko starać się o drugą dzidzie i jednak z dwójką byłoby tutaj bardzo ciężko. Nawet nie chce myśleć jakbyśmy kombinowali jakbyśmy mieli taką sytuację jak Wy, czyli od razu bliźniaki 🙈 oczywiscie cieszylibyśmy się bardzo, ale kombinowania w mieszkaniu byłoby sporo 😅

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalli95, co u Was słychać ? Jak się macie, jak się czujecie ? ❤️

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
  • Mgdra Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cslza wrote:

Ojej rozumiem Cię doskonale....
    Tylko my na nasza 4 mamy zaledwie 44.7m2 😢
    Mała łazienka, w której nawet pralka się nie miesci i musi być w kuchni. Kuchnia na szczęście jak na bloki dość duza. Do tego 2 pokoje. Jeden duży, gdzie obecnie spi mąż i pon porodzie starsza córkę musi wziąć do siebie.. I jeden malutki pokój, w którym mieści się na styk rozkładane łóżko, łóżeczko i 3 komody.
    Mąż robi właśnie magisterkę i też nie ma swojego miejsca... Laboratoria ma stacjonarnie ale wykłady online i siedzi w kuchni przez weekend, zajmując cały stół i zrobić w weekend obiad to bieda... Do tego najlepiej żeby była cisza, a tu nie bardzo sie da.

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • cslza Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Ojej rozumiem Cię doskonale....
    Tylko my na nasza 4 mamy zaledwie 44.7m2 😢
    Mała łazienka, w której nawet pralka się nie miesci i musi być w kuchni. Kuchnia na szczęście jak na bloki dość duza. Do tego 2 pokoje. Jeden duży, gdzie obecnie spi mąż i pon porodzie starsza córkę musi wziąć do siebie.. I jeden malutki pokój, w którym mieści się na styk rozkładane łóżko, łóżeczko i 3 komody.
    Mąż robi właśnie magisterkę i też nie ma swojego miejsca... Laboratoria ma stacjonarnie ale wykłady online i siedzi w kuchni przez weekend, zajmując cały stół i zrobić w weekend obiad to bieda... Do tego najlepiej żeby była cisza, a tu nie bardzo sie da.

O wow, 45m2 to mega malutko... u mnie duży plus jest taki, że mamy mieszkanie-loft, wysokie sufity, drewniane belki. To powiększa kubaturę, przynajmniej wizualnie. No i szafy mam wysokie, więc dużo miejsca do przechowywania. Co nie zmienia faktu, że dzieci do szafy nie włożę 😅 bardzo żałuję, że nie mam chociaż 20m ogródka, bo to by mi życie ratowało...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 10:39

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo 🥰
    My po wizycie. Dzisiaj na innym sprzęcie, Mały miał idealne ułożenie do pomiarów i waży 2600g (34+5) 🥰 Wyhamował, ale wszystko oczywiście dalej w normie, w 3 tygodnie mamy przyrost ok 700g. Przepływy, łożysko oki, główka nisko, ale jeszcze nie w kanale.
    Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊

Nati94, Mgdra, cslza, Blondyna.B, Grażyna1820, Milixx, Poziomka9204, Chrupka , Olo323, KlaraJa, Angelaaaa, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hejo 🥰
    My po wizycie. Dzisiaj na innym sprzęcie, Mały miał idealne ułożenie do pomiarów i waży 2600g (34+5) 🥰 Wyhamował, ale wszystko oczywiście dalej w normie, w 3 tygodnie mamy przyrost ok 700g. Przepływy, łożysko oki, główka nisko, ale jeszcze nie w kanale.
    Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊
    Weź Ty tam czekaj na swoją kolej 😅 o jeju, na poważnie to nie mogę, że to już za chwilę każda z nas
    się porozwiązuje. Antoś ma już ładną wagę do wieku ciąży

Domi_naturelover, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek

Wysłany: 27 października 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Weź Ty tam czekaj na swoją kolej 😅 o jeju, na poważnie to nie mogę, że to już za chwilę każda z nas
    się porozwiązuje. Antoś ma już ładną wagę do wieku ciąży
    Narwany też nasz synuś coś :D Byle te 2 tygodnie jeszcze wytrzymać, to tak niewiele i wiele zarazem 😪 Akurat przybrałby tak pod 3kg, byłoby super 🙏

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam od fizjoterapeuty - mój ból okazał się zablokowaniem 2 żeber 🙈
    Odblokowała je i zrobiła taping. Mówi, że w ciąży to dość częsta przypadłość i nawet trzeba uważać żeby nie był za mocno zapięty stanik i nie robić gwałtownych ruchów.
    Oby do porodu nie powróciło, bo to nie łatwo zrobić bez leżenia na brzuchu...

Olo323, conte lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hejo 🥰
    ❤️

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hejo 🥰

Duży chłopczyk 🥰
    Chłopcy coś się spieszą na druga stronę brzuszka 😅
    Ja mam jutro wizytę, ciekawe jak tam mój Gagatek przybrał 😀

Dziś tez bym najchętniej tylko spała, ale wzięłam się za okna na pietrze 💪
    Małża wykorzystałam do ogolenia Bożeny, zrobiłam sobie małe spa mogę jak coś dziś jechać na porodówkę 😂

Poziomka9204, Grażyna1820, Domi_naturelover, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Duży chłopczyk 🥰
    Chłopcy coś się spieszą na druga stronę brzuszka 😅
    Ja mam jutro wizytę, ciekawe jak tam mój Gagatek przybrał 😀

Dziś tez bym najchętniej tylko spała, ale wzięłam się za okna na pietrze 💪
    Małża wykorzystałam do ogolenia Bożeny, zrobiłam sobie małe spa mogę jak coś dziś jechać na porodówkę 😂
    Śpij ile się da 😄

Olo323 lubi tę wiadomość

👫 31lat

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Hejo 🥰

Oo to ładna waga moja tyle waży 35+5 🤭
    Jeszcze urodzisz szybciej niż ja 😁

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza tu, spokój. Myślałam, że jakieś nowe bobasy na pokładzie a tu lipa, jestem zawiedziona 😂
    My dziś byliśmy na szczczepieniu, tfu tfu na razie spokój ale zapobiegawczo dałam Miśkowi pedicetamol bo coś byl marudny.
    A z tematów poza ciążowych i dziecięcych- mamy wylewki w domu🥳 I kupiliśmy płytki do kotlowni i garażu no i styro na elewacje jedzie już do nas😁 plan na ten rok wykonamy i odpoczywamy. Może wiosna jakoś kwiecien/maj wyskoczymy na jakiś urlopik bo w czerwcu planujemy do UK, złożyliśmy wniosek o paszport dla Michasia więc będzie można gdzieś wyjechać. Marzy mi się już coś ciepłego jak pomyślę o zimie 🙈

Grażyna1820, Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, cslza, Domi_naturelover, Olo323, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość

Wysłany: 27 października 2022, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Oo to ładna waga moja tyle waży 35+5 🤭
    Jeszcze urodzisz szybciej niż ja 😁
    Niewykluczone 🙈A z tą wagą i tak mam stres, bo zawsze jest błąd pomiaru i gdzieś tam się jednak boję, że jak urodzi się zaraz, to znacznie mniejszy niż mówi USG :( Ale no nic nie zrobię tak naprawdę, nie mamy wpływu :(

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png

Wysłany: 27 października 2022, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Cisza tu, spokój. Myślałam, że jakieś nowe bobasy na pokładzie a tu lipa, jestem zawiedziona 😂
    My dziś byliśmy na szczczepieniu, tfu tfu na razie spokój ale zapobiegawczo dałam Miśkowi pedicetamol bo coś byl marudny.
    A z tematów poza ciążowych i dziecięcych- mamy wylewki w domu🥳 I kupiliśmy płytki do kotlowni i garażu no i styro na elewacje jedzie już do nas😁 plan na ten rok wykonamy i odpoczywamy. Może wiosna jakoś kwiecien/maj wyskoczymy na jakiś urlopik bo w czerwcu planujemy do UK, złożyliśmy wniosek o paszport dla Michasia więc będzie można gdzieś wyjechać. Marzy mi się już coś ciepłego jak pomyślę o zimie 🙈
    Kiedy macie "planowane" zakończenie budowy? :D I ogólnie doprowadzenie domu do takiego fajnego stanu (do wprowadzenia)? :D

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Kiedy macie "planowane" zakończenie budowy? :D I ogólnie doprowadzenie domu do takiego fajnego stanu (do wprowadzenia)? :D
    Myślę, że wiosna/lato. Przez zimę będziemy wygrzewali posadzki i dosuszali tynki chociaż już ładnie podeschły. Na styczeń mamy umówionego glazurnika na lazienki ale tak musieliśmy umówić bo inaczej w ogóle byśmy się nie załapali na termin. Już z górki, bo tak naprawdę mamy stan deweloperski w środku. Jak wszystko wyschnie to malowanie, panel/płytki i meble i można mieszkać 😊 już się nie mogę doczekać bo mieszkanie w bloku mnie dobija. Jiby wszędzie blisko itp ale to jednak nie dla mnie 😬

Nati94, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Mgdra Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    conte wrote:
    Myślę, że wiosna/lato. Przez zimę będziemy wygrzewali posadzki i dosuszali tynki chociaż już ładnie podeschły. Na styczeń mamy umówionego glazurnika na lazienki ale tak musieliśmy umówić bo inaczej w ogóle byśmy się nie załapali na termin. Już z górki, bo tak naprawdę mamy stan deweloperski w środku. Jak wszystko wyschnie to malowanie, panel/płytki i meble i można mieszkać 😊 już się nie mogę doczekać bo mieszkanie w bloku mnie dobija. Jiby wszędzie blisko itp ale to jednak nie dla mnie 😬
    Nic mi nie mów.... Ja wprawdzie wychowałam się na blokach ale ten, w którym obecnie mieszkam to koszmar. Z jednej strony blok i z drugiej strony blok. Nie widze świata, tylko okna sąsiadów 🥺🥺 Dusze sie. Codziennie czekam aż wyjdę z tego mieszkania. Idę zawsze do rodziców. Oni mieszkają na blokach ale mają widoki, popatrzę przez okno, widze przyrodę, życie, ludzi, a nie okna sąsiadów 🙈 Mieszkanie jest większe i jasne.
    Marzę o tym, żeby kiedyś się przeprowadzić 🙏

Z innej beczki, u mnie nadal cisza... Będę miała listopadowe dziecko. A tak nie cieszyłam, że będzie z października jak ja, moja siostra i mój szwagier. . U nas to wszyscy październik lipiec albo kwiecień. Mąż sje tylko wyłamał, bo grudzień. Widocznie mała chce być inna jak ojciec 😂

💍 05.08.2018
    👰🤵 01.06.2019

08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko

10.11.2019 - ⏸
    07.07.2020 - 👶 córeczka

05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    14.02.2022 - ⏸
    29.10.2022 - 👶 córeczka
  • cslza Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Nic mi nie mów.... Ja wprawdzie wychowałam się na blokach ale ten, w którym obecnie mieszkam to koszmar. Z jednej strony blok i z drugiej strony blok. Nie widze świata, tylko okna sąsiadów 🥺🥺 Dusze sie. Codziennie czekam aż wyjdę z tego mieszkania. Idę zawsze do rodziców. Oni mieszkają na blokach ale mają widoki, popatrzę przez okno, widze przyrodę, życie, ludzi, a nie okna sąsiadów 🙈 Mieszkanie jest większe i jasne.
    Marzę o tym, żeby kiedyś się przeprowadzić 🙏

Z innej beczki, u mnie nadal cisza... Będę miała listopadowe dziecko. A tak nie cieszyłam, że będzie z października jak ja, moja siostra i mój szwagier. . U nas to wszyscy październik lipiec albo kwiecień. Mąż sje tylko wyłamał, bo grudzień. Widocznie mała chce być inna jak ojciec 😂

Ty tak nie zaklinaj tego listopada, masz jeszcze 4 dni Szefowo ;)

Olo323, Mgdra, Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 27 października 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Niewykluczone 🙈A z tą wagą i tak mam stres, bo zawsze jest błąd pomiaru i gdzieś tam się jednak boję, że jak urodzi się zaraz, to znacznie mniejszy niż mówi USG :( Ale no nic nie zrobię tak naprawdę, nie mamy wpływu :(

Ja w tamtej ciąży miałam u swojej wizytę w dniu porodu i waga idealnie się zgadzała różnica była jakoś 50gram ciekawe jak teraz będzie bo już u mojej nie będę mieć badania tylko samo ktg i teraz 3 listopada w szpitalu będą robić usg więc ciekawe jaki sprzęt mają bo teraz w innym mieście będę rodzić ☺️

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ