W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie już były plany, ale nie na jak tego zrobić już 🤷♀️ mieliśmy 2 podejścia do tematu i za każdym razem wniosek był taki, że to trzeba było uwzględnić w pierwotnych planach. Tak samo jak nie zrobiliśmy antresoli... na początku można było z deweloperem kombinować i coś w planach zmienić, teraz koszt antresoli to 60tys 🤯 przynajmniej w naszym mieszkaniu...
No i wolimy oszczędzać kasę teraz, bo będziemy szukać większego domu w perspektywie 5lat. Tez mamy 3 pokoje (salon z kuchnią, pokój synka i nasza sypialnia z małą łazienką i osobno duża łazienka) i jak dzieci podrosną to my idziemy do salonu, a bliźniaki dostaną naszą sypialnię. Dla mnie to mieszkanie już jest powoli ciasne, brakuje pokoju/gabinetu, bo oboje pracujemy zdalnie. Mąż pracuje w kuchni, ja w sypialni, to po prostu nie jest wygodne ani komfortowe jak Twoja praca jest ciągle "na wierzchu" (dokumenty, segregatory, laptopy, monitory, klawiatury...). Jak on gada na słuchawkach, to ja nawet nie mogę sobie kawy zrobić 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:U mnie już były plany, ale nie na jak tego zrobić już 🤷♀️ mieliśmy 2 podejścia do tematu i za każdym razem wniosek był taki, że to trzeba było uwzględnić w pierwotnych planach. Tak samo jak nie zrobiliśmy antresoli... na początku można było z deweloperem kombinować i coś w planach zmienić, teraz koszt antresoli to 60tys 🤯 przynajmniej w naszym mieszkaniu...
No i wolimy oszczędzać kasę teraz, bo będziemy szukać większego domu w perspektywie 5lat. Tez mamy 3 pokoje (salon z kuchnią, pokój synka i nasza sypialnia z małą łazienką i osobno duża łazienka) i jak dzieci podrosną to my idziemy do salonu, a bliźniaki dostaną naszą sypialnię. Dla mnie to mieszkanie już jest powoli ciasne, brakuje pokoju/gabinetu, bo oboje pracujemy zdalnie. Mąż pracuje w kuchni, ja w sypialni, to po prostu nie jest wygodne ani komfortowe jak Twoja praca jest ciągle "na wierzchu" (dokumenty, segregatory, laptopy, monitory, klawiatury...). Jak on gada na słuchawkach, to ja nawet nie mogę sobie kawy zrobić 🤷♀️
Rozumiem Twój ból jeżeli chodzi o wielkość mieszkania... My mamy mniejsze od Waszego i na naszą dwójkę było ok, teraz z synkiem też jakoś damy radę ale będzie dość ciężko.
Najgorsza jest kwestia pracy, bo mąż często pracuje z domu, mógłby częściej jeździć do kancelarii ale czasami siedziałby do nocy, ja też jak pracowałam to głównie zdalnie i w przyszłości też chce dalej pracować zdalnie i niestety dwa biurka, laptopy, monitory, dokumenty itd. zajmują sporo miejsca. Już nie mogę się doczekać budowy własnego domu. Mamy działkę i przygotowujemy się na budowę w najbliższej przyszłości, bo jak dobrze pójdzie to będziemy chcieli dość szybko starać się o drugą dzidzie i jednak z dwójką byłoby tutaj bardzo ciężko. Nawet nie chce myśleć jakbyśmy kombinowali jakbyśmy mieli taką sytuację jak Wy, czyli od razu bliźniaki 🙈 oczywiscie cieszylibyśmy się bardzo, ale kombinowania w mieszkaniu byłoby sporo 😅 -
cslza wrote:U mnie już były plany, ale nie na jak tego zrobić już 🤷♀️ mieliśmy 2 podejścia do tematu i za każdym razem wniosek był taki, że to trzeba było uwzględnić w pierwotnych planach. Tak samo jak nie zrobiliśmy antresoli... na początku można było z deweloperem kombinować i coś w planach zmienić, teraz koszt antresoli to 60tys 🤯 przynajmniej w naszym mieszkaniu...
No i wolimy oszczędzać kasę teraz, bo będziemy szukać większego domu w perspektywie 5lat. Tez mamy 3 pokoje (salon z kuchnią, pokój synka i nasza sypialnia z małą łazienką i osobno duża łazienka) i jak dzieci podrosną to my idziemy do salonu, a bliźniaki dostaną naszą sypialnię. Dla mnie to mieszkanie już jest powoli ciasne, brakuje pokoju/gabinetu, bo oboje pracujemy zdalnie. Mąż pracuje w kuchni, ja w sypialni, to po prostu nie jest wygodne ani komfortowe jak Twoja praca jest ciągle "na wierzchu" (dokumenty, segregatory, laptopy, monitory, klawiatury...). Jak on gada na słuchawkach, to ja nawet nie mogę sobie kawy zrobić 🤷♀️
Tylko my na nasza 4 mamy zaledwie 44.7m2 😢
Mała łazienka, w której nawet pralka się nie miesci i musi być w kuchni. Kuchnia na szczęście jak na bloki dość duza. Do tego 2 pokoje. Jeden duży, gdzie obecnie spi mąż i pon porodzie starsza córkę musi wziąć do siebie.. I jeden malutki pokój, w którym mieści się na styk rozkładane łóżko, łóżeczko i 3 komody.
Mąż robi właśnie magisterkę i też nie ma swojego miejsca... Laboratoria ma stacjonarnie ale wykłady online i siedzi w kuchni przez weekend, zajmując cały stół i zrobić w weekend obiad to bieda... Do tego najlepiej żeby była cisza, a tu nie bardzo sie da.💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Ojej rozumiem Cię doskonale....
Tylko my na nasza 4 mamy zaledwie 44.7m2 😢
Mała łazienka, w której nawet pralka się nie miesci i musi być w kuchni. Kuchnia na szczęście jak na bloki dość duza. Do tego 2 pokoje. Jeden duży, gdzie obecnie spi mąż i pon porodzie starsza córkę musi wziąć do siebie.. I jeden malutki pokój, w którym mieści się na styk rozkładane łóżko, łóżeczko i 3 komody.
Mąż robi właśnie magisterkę i też nie ma swojego miejsca... Laboratoria ma stacjonarnie ale wykłady online i siedzi w kuchni przez weekend, zajmując cały stół i zrobić w weekend obiad to bieda... Do tego najlepiej żeby była cisza, a tu nie bardzo sie da.
O wow, 45m2 to mega malutko... u mnie duży plus jest taki, że mamy mieszkanie-loft, wysokie sufity, drewniane belki. To powiększa kubaturę, przynajmniej wizualnie. No i szafy mam wysokie, więc dużo miejsca do przechowywania. Co nie zmienia faktu, że dzieci do szafy nie włożę 😅 bardzo żałuję, że nie mam chociaż 20m ogródka, bo to by mi życie ratowało...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2022, 10:39
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Hejo 🥰
My po wizycie. Dzisiaj na innym sprzęcie, Mały miał idealne ułożenie do pomiarów i waży 2600g (34+5) 🥰 Wyhamował, ale wszystko oczywiście dalej w normie, w 3 tygodnie mamy przyrost ok 700g. Przepływy, łożysko oki, główka nisko, ale jeszcze nie w kanale.
Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊Nati94, Mgdra, cslza, Blondyna.B, Grażyna1820, Milixx, Poziomka9204, Chrupka , Olo323, KlaraJa, Angelaaaa, conte, Aneta2506 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Hejo 🥰
My po wizycie. Dzisiaj na innym sprzęcie, Mały miał idealne ułożenie do pomiarów i waży 2600g (34+5) 🥰 Wyhamował, ale wszystko oczywiście dalej w normie, w 3 tygodnie mamy przyrost ok 700g. Przepływy, łożysko oki, główka nisko, ale jeszcze nie w kanale.
Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊
się porozwiązuje. Antoś ma już ładną wagę do wieku ciążyDomi_naturelover, Blondyna.B, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Nati94 wrote:Weź Ty tam czekaj na swoją kolej 😅 o jeju, na poważnie to nie mogę, że to już za chwilę każda z nas
się porozwiązuje. Antoś ma już ładną wagę do wieku ciąży💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Ja wróciłam od fizjoterapeuty - mój ból okazał się zablokowaniem 2 żeber 🙈
Odblokowała je i zrobiła taping. Mówi, że w ciąży to dość częsta przypadłość i nawet trzeba uważać żeby nie był za mocno zapięty stanik i nie robić gwałtownych ruchów.
Oby do porodu nie powróciło, bo to nie łatwo zrobić bez leżenia na brzuchu...Olo323, conte lubią tę wiadomość
-
Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊Domi_naturelover lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Co do szyjki - skrócona w 80%, rozwarcie 1 cm, więc dostałam zalecenie stosowania luteiny jeszcze przez tydzień oraz życzenia wytrzymania jeszcze 2 tygodnie 🙈 „Do zobaczenia za 1,5tyg na wizycie w gabinecie… albo w szpitalu” 🙊
Duży chłopczyk 🥰
Chłopcy coś się spieszą na druga stronę brzuszka 😅
Ja mam jutro wizytę, ciekawe jak tam mój Gagatek przybrał 😀
Dziś tez bym najchętniej tylko spała, ale wzięłam się za okna na pietrze 💪
Małża wykorzystałam do ogolenia Bożeny, zrobiłam sobie małe spa mogę jak coś dziś jechać na porodówkę 😂Poziomka9204, Grażyna1820, Domi_naturelover, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość
👩❤️👨 29 lat
👩- hashimoto, PCOS
👨🦰- okaz zdrowia
2019r - 💔
11.2022 - 💙👶 (12cs)
11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️ -
Olo323 wrote:Duży chłopczyk 🥰
Chłopcy coś się spieszą na druga stronę brzuszka 😅
Ja mam jutro wizytę, ciekawe jak tam mój Gagatek przybrał 😀
Dziś tez bym najchętniej tylko spała, ale wzięłam się za okna na pietrze 💪
Małża wykorzystałam do ogolenia Bożeny, zrobiłam sobie małe spa mogę jak coś dziś jechać na porodówkę 😂Olo323 lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Oo to ładna waga moja tyle waży 35+5 🤭
Jeszcze urodzisz szybciej niż ja 😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyCisza tu, spokój. Myślałam, że jakieś nowe bobasy na pokładzie a tu lipa, jestem zawiedziona 😂
My dziś byliśmy na szczczepieniu, tfu tfu na razie spokój ale zapobiegawczo dałam Miśkowi pedicetamol bo coś byl marudny.
A z tematów poza ciążowych i dziecięcych- mamy wylewki w domu🥳 I kupiliśmy płytki do kotlowni i garażu no i styro na elewacje jedzie już do nas😁 plan na ten rok wykonamy i odpoczywamy. Może wiosna jakoś kwiecien/maj wyskoczymy na jakiś urlopik bo w czerwcu planujemy do UK, złożyliśmy wniosek o paszport dla Michasia więc będzie można gdzieś wyjechać. Marzy mi się już coś ciepłego jak pomyślę o zimie 🙈Grażyna1820, Blondyna.B, Angelaaaa, Poziomka9204, cslza, Domi_naturelover, Olo323, Nati94, Chrupka lubią tę wiadomość
-
Angelaaaa wrote:Oo to ładna waga moja tyle waży 35+5 🤭
Jeszcze urodzisz szybciej niż ja 😁💁♀️24,💁🏼♂️28
-
conte wrote:Cisza tu, spokój. Myślałam, że jakieś nowe bobasy na pokładzie a tu lipa, jestem zawiedziona 😂
My dziś byliśmy na szczczepieniu, tfu tfu na razie spokój ale zapobiegawczo dałam Miśkowi pedicetamol bo coś byl marudny.
A z tematów poza ciążowych i dziecięcych- mamy wylewki w domu🥳 I kupiliśmy płytki do kotlowni i garażu no i styro na elewacje jedzie już do nas😁 plan na ten rok wykonamy i odpoczywamy. Może wiosna jakoś kwiecien/maj wyskoczymy na jakiś urlopik bo w czerwcu planujemy do UK, złożyliśmy wniosek o paszport dla Michasia więc będzie można gdzieś wyjechać. Marzy mi się już coś ciepłego jak pomyślę o zimie 🙈💁♀️24,💁🏼♂️28
-
nick nieaktualnyDomi_naturelover wrote:Kiedy macie "planowane" zakończenie budowy? I ogólnie doprowadzenie domu do takiego fajnego stanu (do wprowadzenia)?
Nati94, Domi_naturelover, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:Myślę, że wiosna/lato. Przez zimę będziemy wygrzewali posadzki i dosuszali tynki chociaż już ładnie podeschły. Na styczeń mamy umówionego glazurnika na lazienki ale tak musieliśmy umówić bo inaczej w ogóle byśmy się nie załapali na termin. Już z górki, bo tak naprawdę mamy stan deweloperski w środku. Jak wszystko wyschnie to malowanie, panel/płytki i meble i można mieszkać 😊 już się nie mogę doczekać bo mieszkanie w bloku mnie dobija. Jiby wszędzie blisko itp ale to jednak nie dla mnie 😬
Marzę o tym, żeby kiedyś się przeprowadzić 🙏
Z innej beczki, u mnie nadal cisza... Będę miała listopadowe dziecko. A tak nie cieszyłam, że będzie z października jak ja, moja siostra i mój szwagier. . U nas to wszyscy październik lipiec albo kwiecień. Mąż sje tylko wyłamał, bo grudzień. Widocznie mała chce być inna jak ojciec 😂💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Nic mi nie mów.... Ja wprawdzie wychowałam się na blokach ale ten, w którym obecnie mieszkam to koszmar. Z jednej strony blok i z drugiej strony blok. Nie widze świata, tylko okna sąsiadów 🥺🥺 Dusze sie. Codziennie czekam aż wyjdę z tego mieszkania. Idę zawsze do rodziców. Oni mieszkają na blokach ale mają widoki, popatrzę przez okno, widze przyrodę, życie, ludzi, a nie okna sąsiadów 🙈 Mieszkanie jest większe i jasne.
Marzę o tym, żeby kiedyś się przeprowadzić 🙏
Z innej beczki, u mnie nadal cisza... Będę miała listopadowe dziecko. A tak nie cieszyłam, że będzie z października jak ja, moja siostra i mój szwagier. . U nas to wszyscy październik lipiec albo kwiecień. Mąż sje tylko wyłamał, bo grudzień. Widocznie mała chce być inna jak ojciec 😂
Ty tak nie zaklinaj tego listopada, masz jeszcze 4 dni SzefowoOlo323, Mgdra, Grażyna1820, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
Domi_naturelover wrote:Niewykluczone 🙈A z tą wagą i tak mam stres, bo zawsze jest błąd pomiaru i gdzieś tam się jednak boję, że jak urodzi się zaraz, to znacznie mniejszy niż mówi USG Ale no nic nie zrobię tak naprawdę, nie mamy wpływu
Ja w tamtej ciąży miałam u swojej wizytę w dniu porodu i waga idealnie się zgadzała różnica była jakoś 50gram ciekawe jak teraz będzie bo już u mojej nie będę mieć badania tylko samo ktg i teraz 3 listopada w szpitalu będą robić usg więc ciekawe jaki sprzęt mają bo teraz w innym mieście będę rodzić ☺️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️