Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
Odpowiedz

W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕

Oceń ten wątek:
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście to skurcze przepowiadające. Pisały się o wartości ok 30 mmHg (czyli nic specjalnego), a te, które odczuwałam mocniej ok 50mmHg. Rozwarcie i szyjka bez zmian 🙏🏻 Mały waży ponad 2700g. Mam brać dużo magnezu, nie dotykać brzucha i jeszcze więcej odpoczywać. Jeśli skurcze będą co 5 minut, to szpital.
    Całe szczęście 🥹

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2022, 20:00

cslza, Angelaaaa, Grażyna1820, verliebtindich, Kluska95, czarneniebo, KlaraJa, Olo323, Nati94, conte, Babova, Kalli95, Mgdra, Chrupka , Poziomka9204 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Na szczęście to skurcze przepowiadające. Pisały się o wartości ok 30 mmHg (czyli nic specjalnego), a te, które odczuwałam mocniej ok 50mmHg. Rozwarcie i szyjka bez zmian na szczęście 🙏🏻 Mały waży ponad 2700g. Mam brać dużo magnezu, nie dotykać brzucha i jeszcze więcej odpoczywać. Jeśli skurcze będą co 5 minut, to szpital.
    Całe szczęście 🥹

Nie ma to jak trochę adrenaliny pod koniec ciąży 🤯 te chłopaki to jednak łobuziaki ;)

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
    25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Na szczęście to skurcze przepowiadające. Pisały się o wartości ok 30 mmHg (czyli nic specjalnego), a te, które odczuwałam mocniej ok 50mmHg. Rozwarcie i szyjka bez zmian na szczęście 🙏🏻 Mały waży ponad 2700g. Mam brać dużo magnezu, nie dotykać brzucha i jeszcze więcej odpoczywać. Jeśli skurcze będą co 5 minut, to szpital.
    Całe szczęście 🥹

Niech poczeka jeszcze chociaż 2 tygodnie 😊
    Dużo odpoczywaj 😘

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi, super wieści. Ważne ze wszystko okej i głowa spokojna ❤️

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 🥹 Nie powiem, te skurcze są niefajne - nie jest to jakiś duży ból, ale od rana co kilka kilkanaście minut jednak występuje i męczy 🙄 Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Dzięki dziewczyny 🥹 Nie powiem, te skurcze są niefajne - nie jest to jakiś duży ból, ale od rana co kilka kilkanaście minut jednak występuje i męczy 🙄 Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej

A jak te skurcze czujesz? 🤔 To taki ból jak przy miesiączce czy twardnienie brzucha? 🤔 Pytam, bo nie wiem czy ja załapie, że coś się już dzieje🙈 lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi, że moje twardnienie brzucha to właśnie takie skurcze przepowiadające, mam je kilka razy dziennie i kazał się nie martwić. Tylko one w ogóle mnie nie bolą, tylko są troszkę niekomfortowe. Ostatnio jak przez parę dni bardzo dużo chodziłam to jednego dnia w ciągu godziny naliczyłam takich 7, na szczęście do końca dnia leżałam i już się nie pojawiły.

Starania o pierwszego maluszka od końca 08.2021r.👫

👩:
    PCOS 😒; wysokie AMH 16,2; wysokie androgeny ❌

🧑:
    Wszystkie parametry nasienia w normie ✅

Udało się!😍
    11.12.2022 - Synek jest już z nami ❤️ waga 3940g, 60cm, 10/10 😊

age.png

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    A jak te skurcze czujesz? 🤔 To taki ból jak przy miesiączce czy twardnienie brzucha? 🤔 Pytam, bo nie wiem czy ja załapie, że coś się już dzieje🙈 lekarz na ostatniej wizycie powiedział mi, że moje twardnienie brzucha to właśnie takie skurcze przepowiadające, mam je kilka razy dziennie i kazał się nie martwić. Tylko one w ogóle mnie nie bolą, tylko są troszkę niekomfortowe. Ostatnio jak przez parę dni bardzo dużo chodziłam to jednego dnia w ciągu godziny naliczyłam takich 7, na szczęście do końca dnia leżałam i już się nie pojawiły.
    Ja takie twardnienie brzucha po kilka/kilkanaście razy dziennie mam od dawna (ok 2 miesiące). Zawsze to było takie napinanie, ale nie wiązało się to zupełnie z bólem. A dzisiaj twardnienie całego brzucha było połączone z bólem podbrzusza, takim bolesnym spięciem i uciskiem :/

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojawiła mi się siara w cyckach i mnie strasznie sutki bolą 🙈 zdjęłam stanik wyleciało trochę mleka i miałam spokój a teraz znowu się nabrało i jak koszulka mi ociera o sutki to mnie bolą mogę sobie jakoś ulżyć ? 🙆🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Pojawiła mi się siara w cyckach i mnie strasznie sutki bolą 🙈 zdjęłam stanik wyleciało trochę mleka i miałam spokój a teraz znowu się nabrało i jak koszulka mi ociera o sutki to mnie bolą mogę sobie jakoś ulżyć ? 🙆🤔

Założyć stanik i wkładki laktacyjne - wtedy sutki nie są drażnione. Śpij w staniku (przy karmieniu też się śpi w staniku).

Angelaaaa lubi tę wiadomość

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie ostatnio też był wypływ pierwszy raz 🙈 Bluzka ucierpiała. Włóż sobie wkładki laktacyjne 😇

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    U mnie ostatnio też był wypływ pierwszy raz 🙈 Bluzka ucierpiała. Włóż sobie wkładki laktacyjne 😇

U mnie wcześniej też było ale jednorazowo i jakoś za bardzo nic nie czułam a teraz jakoś mega dyskomfort 🙈
    Liczę tylko na to że sutki mi takie zostaną przy kamieniu piersią bo z córką był mega problem bo mi się sutki wklęsłe robimy i ciężko było karmić 🙄

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdro, ja po cc nie mogłam rozkręcić laktacji 🥺 i w ogóle kp mi nie poszło...

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    U mnie wcześniej też było ale jednorazowo i jakoś za bardzo nic nie czułam a teraz jakoś mega dyskomfort 🙈
    Liczę tylko na to że sutki mi takie zostaną przy kamieniu piersią bo z córką był mega problem bo mi się sutki wklęsłe robimy i ciężko było karmić 🙄

Nie wiem czy to mogłoby pomóc ale słyszałam, że pomocne przy bolących sutkach kiedy wszystko je drażni są takie Osłony ochronne na brodawki, muszle od Medeli. Na szkole rodzenia mówili też, że jak w trakcie karmienia sutki bolą to opłaca się posmarować lanoliną i włożyć te osłonki, to lanolina ładnie się wchłonie i nic nie będzie podrażniać. Teraz jak tak czytam ich opis to widzę, że są też używane jako osłonki formujące do płaskich i wklęsłych brodawek, także mogłyby Ci się przydać jeżeli będziesz miała taki sam problem jak z córcią wcześniej.😊

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • cslza Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanolina tylko firmy Lansinoh!!! Nie trzeba jej zmywać i działa cuda, chociaż cena wyrywa z kapci.

Tak samo polecam Lansinoh jeśli chodzi o wkładki laktacyjne, to takie podpaski dla cycków (byłam jak krowa dojna , przetestowałam wszystko na rynku, tylko te nie przeciekały) :)

I nie polecam nakładek, łatwo sobie zrobić kuku złym rozmiarem...

31.01.2018 Synek 👦 40+3
    7tc [*] 04.2022
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa wrote:
    Nie wiem czy to mogłoby pomóc ale słyszałam, że pomocne przy bolących sutkach kiedy wszystko je drażni są takie Osłony ochronne na brodawki, muszle od Medeli. Na szkole rodzenia mówili też, że jak w trakcie karmienia sutki bolą to opłaca się posmarować lanoliną i włożyć te osłonki, to lanolina ładnie się wchłonie i nic nie będzie podrażniać. Teraz jak tak czytam ich opis to widzę, że są też używane jako osłonki formujące do płaskich i wklęsłych brodawek, także mogłyby Ci się przydać jeżeli będziesz miała taki sam problem jak z córcią wcześniej.😊

Używałam takie nakładki do karmienia piersią ale często s tego mi się mleko wylewało jak córka szarpnęła 🙈 i miała niby kolki i podejrzewali że przez te nakładki że powietrza się nałyka ale ile w tym prawdy to nie wiem bo miała też wylew do główki i możliwe że to wszystko się skumulowało i niepotrzebnie zrezygnowałam z kp.. no ale teraz spróbuję na spokojnie podejść do kp i jak będzie potrzeba to i te nakładki będę używać 😊

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kupiłam jeszcze muszle bo przy pierwszej córce nie miałam o czymś takim pojęcia 🙈 a jaką butelkę polecacie która nie zaburzy kp ? Bo tyle tych butelek że idzie się pogubić 🤔

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• KlaraJa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    Używałam takie nakładki do karmienia piersią ale często s tego mi się mleko wylewało jak córka szarpnęła 🙈 i miała niby kolki i podejrzewali że przez te nakładki że powietrza się nałyka ale ile w tym prawdy to nie wiem bo miała też wylew do główki i możliwe że to wszystko się skumulowało i niepotrzebnie zrezygnowałam z kp.. no ale teraz spróbuję na spokojnie podejść do kp i jak będzie potrzeba to i te nakładki będę używać 😊

Tobie chyba chodzi o takie nakładki na brodawki do karmienia, takie z dziubkiem, tak? Mnie chodziło o takie osłonki, one wygladają jak muszle, wkłada się je pod stanik
    https://www.medela.pl/dla-mam-karmiacych-piersia/produkty/pielegnacja-piersi/oslonki-na-brodawki bardzo podobne są też z Neno https://neno.pl/produkt/neno-claro-2-kolektory-na-mleko/ tylko ich się używa też jako kolektorów na mleko, kiedy np. karmisz albo ściągasz pokarm jedną piersią a z drugiej też Ci coś leci. Chociaż wiecie dla mnie to tylko teoria jak narazie 😄 mówię co mi ktoś polecał, ale czy się sprawdzają to pewnie zależy od kobiety 🤷‍♀️
    Kurcze Angelaaa z tym kp to u mnie każda koleżanka miała/ma na jakimś etapie jakiś problem... 😔

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png
  • Olo323 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zazdroszczę Wam dziewczyny, ze macie jakieś takie objawy.. ja nic.
    Nie mam żadnych spięć brzucha, żadnych skurczy przepowiadających..
    Boje się przez to, ze jakoś coś przegapić czy coś 🫤 ta końcówka jest taka jakaś ciężkawa 😅

👩‍❤️‍👨 29 lat
    👩- hashimoto, PCOS
    👨‍🦰- okaz zdrowia
    2019r - 💔
    11.2022 - 💙👶 (12cs)

11.2024- ZACZYNAMY PROJEKT- RODZEŃSTWO ❤️
  • KlaraJa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2022, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    I kupiłam jeszcze muszle bo przy pierwszej córce nie miałam o czymś takim pojęcia 🙈 a jaką butelkę polecacie która nie zaburzy kp ? Bo tyle tych butelek że idzie się pogubić 🤔

Ja zakupiłam Lansinoh ze smoczkiem o wolnym przepływie Natural Wave, bo w rankingach na pierwszą butelkę widziałam że wysoko stoi i cenowo wypada ok 😊 Polecane są jeszcze m.in. Comotomo i Avent 0 (kod: 039/17, nie kod scf030/17 który jest od 2/3miesiąca).

👩:

🧑:

Udało się!😍

age.png

Wysłany: 1 listopada 2022, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olo323 wrote:
    Kurczę zazdroszczę Wam dziewczyny, ze macie jakieś takie objawy.. ja nic.
    Nie mam żadnych spięć brzucha, żadnych skurczy przepowiadających..
    Boje się przez to, ze jakoś coś przegapić czy coś 🫤 ta końcówka jest taka jakaś ciężkawa 😅
    Oj powiem Ci szczerze, że jak mnie ma tak męczyć codziennie aż do terminu, to ja dziękuję 🙄
    Nie przegapisz na pewno 😊

Co do butelek, to u Nas położna gorąco polecała Lansinoh ze względu na odpowiedni kształt smoczka

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ