W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:My dzisiaj po pierwszej wizycie patronazowej ☺️
Ogólnie się wkurzyłam 🙄 mała przybrała 23g czy w normie ale na dolnej granicy, lekarka stwierdziła że ma twardy brzuszek że musi ją boleć i przez to robi małe kupi a często i się pupa odparzyła.. no i małą karnie różnie czasami co 2 godziny czasami co 3 zależy kiedy głodna ale też często lubi pocycać żeby zasnąć i lekarka stwierdziła że muszę ją karmić min. co 3 godziny 🤦♀️ i ja nie wiem co robić bo jak co 3 godziny to jeszcze mniej przytyje i się będą czepiać 🙃 i że zakaz używania chusteczek chociaż używam te 99% wody że mam myć samą wodą ale nie wacikami tylko ręka i woda 🫣 też uważacie że to dziwne ?
Mój synek KP wrócił do wagi urodzeniowej dopiero po miesiącu. Nie rób z cycka smoczka, tylko ją wybudzaj żeby ładnie jadła, ale jedno jest ważne - karmienie ZAWSZE na żądanie. A co do chusteczek, to podobno u dziewczynek częściej się takie sytuacje zdarzają, u nas pomagał zielony linomag na grubo smarowany. Zamiast chusteczek możesz kupić płatki kosmetyczne bawełniane i przemywac wodą lub po prostu małego obsrańca pod umywalkęWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2022, 16:03
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Mój synek KP wrócił do wagi urodzeniowej dopiero po miesiącu. Nie rób z cycka smoczka, tylko ją wybudzaj żeby ładnie jadła, ale jedno jest ważne - karmienie ZAWSZE na żądanie. A co do chusteczek, to podobno u dziewczynek częściej się takie sytuacje zdarzają, u nas pomagał zielony linomag na grubo smarowany. Zamiast chusteczek możesz kupić płatki kosmetyczne bawełniane i przemywac wodą lub po prostu małego obsrańca pod umywalkę
Też używam linomag i narazie xero efektów. Lekarka zabroniła wacika z wodą 🙈 wydaje mi się że to jakieś stare metody bo każe mi mieć dietę bo to pewnie przez to twardy brzuszek 🤦♀️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:Też używam linomag i narazie xero efektów. Lekarka zabroniła wacika z wodą 🙈 wydaje mi się że to jakieś stare metody bo każe mi mieć dietę bo to pewnie przez to twardy brzuszek 🤦♀️
Wiesz co... z tą dietą to trzeba obserwować. Jak karmiłam synka to nie mogłam nic z pomidorami jeść (świeże, zupa, sos, sok, koncentrat itd), bo miał bole brzuszka i wysypkę. Nie ciśnij za mocno, ale może jesz coś co mocno alergizuje? Zweryfikuj swój jadłospis.
2 rzecz - pieluszki. U nas tylko Pampers Premium i Rossmann, po reszcie była tragedia 🤷♀️31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
cslza wrote:Wiesz co... z tą dietą to trzeba obserwować. Jak karmiłam synka to nie mogłam nic z pomidorami jeść (świeże, zupa, sos, sok, koncentrat itd), bo miał bole brzuszka i wysypkę. Nie ciśnij za mocno, ale może jesz coś co mocno alergizuje? Zweryfikuj swój jadłospis.
2 rzecz - pieluszki. U nas tylko Pampers Premium i Rossmann, po reszcie była tragedia 🤷♀️
Tylko dla mnie dziwne że ją brzuszek nie boli bo nie płacze nie ma z niczym problemu a jak położona była to niezauważyła że ma twardy brzuszek 🤷♀️ no ale we wtorek znowu będzie położna także zobaczymy co ona o tym wszystkim sądziMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:My dzisiaj po pierwszej wizycie patronazowej ☺️
Ogólnie się wkurzyłam 🙄 mała przybrała 23g czy w normie ale na dolnej granicy, lekarka stwierdziła że ma twardy brzuszek że musi ją boleć i przez to robi małe kupi a często i się pupa odparzyła.. no i małą karnie różnie czasami co 2 godziny czasami co 3 zależy kiedy głodna ale też często lubi pocycać żeby zasnąć i lekarka stwierdziła że muszę ją karmić min. co 3 godziny 🤦♀️ i ja nie wiem co robić bo jak co 3 godziny to jeszcze mniej przytyje i się będą czepiać 🙃 i że zakaz używania chusteczek chociaż używam te 99% wody że mam myć samą wodą ale nie wacikami tylko ręka i woda 🫣 też uważacie że to dziwne ?
A dlaczego nie wacikami z wodą? Że one podrażniają? Trochę to dziwne. My jeszcze w dwupaku i nie mam doświadczenia ale na szkole rodzenia na odparzenia polecali krem Zaspa niebieski i słyszałam też o nim super opinie, a jeżeli chodzi o dietę to cały czas wszyscy powtarzają, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, także już sama nie wiem co o tym myśleć 🤷♀️ -
KlaraJa wrote:A dlaczego nie wacikami z wodą? Że one podrażniają? Trochę to dziwne. My jeszcze w dwupaku i nie mam doświadczenia ale na szkole rodzenia na odparzenia polecali krem Zaspa niebieski i słyszałam też o nim super opinie, a jeżeli chodzi o dietę to cały czas wszyscy powtarzają, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, także już sama nie wiem co o tym myśleć 🤷♀️
Nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej o ile dziecko nie ma alergii czy nietolerancji 😅
Oczywiście jedno i drugie ciężko wykryć ale moim skromnym zdaniem same problemy z wyproznianiem nie świadczą jeszcze o nieloteraxji / alergii. Pamiętam że jak Maya miała 3 tyg to dnia na dzień przeszła z kup po każdym karmieniu na jedną kupe na 2 dni. Męczyła się przez krótki okres wtedy ale to jest mega normalne u bobasów na tym etapie i przechodzi samo tylko trzeba cierpliwości 🙏
Oczywiście jeśli widać że dziecko cierpi i sie męczy alboa wysypkę to warto przeanalizować dietę.
Mam na odparzenia najlepiej sprawdza się sudocrem.
Water wipes używany od urodzenia i wszystko jest ok 🤓 -
KlaraJa wrote:A dlaczego nie wacikami z wodą? Że one podrażniają? Trochę to dziwne. My jeszcze w dwupaku i nie mam doświadczenia ale na szkole rodzenia na odparzenia polecali krem Zaspa niebieski i słyszałam też o nim super opinie, a jeżeli chodzi o dietę to cały czas wszyscy powtarzają, że nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej, także już sama nie wiem co o tym myśleć 🤷♀️
No ja to samo słyszałam także sama nie wiem co myśleć 🤦♀️ niby nie powinno się używać ani chusteczek ani wacików zeczarazki przechodzą z odbytu itp. 🙈🙈 wydaje mi się że to jakieś stare myślenie 🤭KlaraJa lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mi przy starszej córce też sudocrem pomaga i teraz kupiłam i zobaczymy efekty. A siostrze w szkole rodzenia odradzali sudocrem że coś tam w składzie nie tak 😂🤦♀️ co położna czy lekarz to różne opinie i można zwariować
Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualnyA my nie stosujemy żadnych kremów, chusteczki nivea soft & cream błękitne, są świetne jak dla mnie, mega wilgotne i wyciągają się pojedynczo. Pampersy używamy pampers active baby, zamawiam na Gemini mega paki bo taniej. Jedyne co stosujemy zawsze to po kąpieli pudrujemy Michała w fałdach na szyjce, pod pachami, w pachwinach, siurolka i pupę, robię to delikatnym pędzlem do makijażu. Nie ma żadnych odparzeń. Nam polozna powiedziala, ze najważniejsze to zeby nie bylo wilgoci w miejsach, z ktorych sama sie nie wydostanie, idzie nam 7-8 pampów na dobę. Mam nakupione linomag, bepanthen, sudokrem i to wszystko leży. Na ciemieniuchę smaruje zinalfat 2 godz przed kąpaniem i po kąpieli wyczesuje to co sie da. Wcześniej samrowalismy maścią tranową ale po szczepieniu w czwartek doktor zalecił właśnie zinalfat.
Michał ważył 6.910 😂 i zmieniliśmy garderobę na 68 🙈 noo... jest trochę kwadratowy 🤣Grażyna1820, cslza, Kluska95, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA je różnie, raz minie godzina i się domaga, raz 3. Ale średnio co 2 godz i butla musi czekać bo jak tylko poczuje Głodek to krzyk jest niemiłosierny 🙈 jak o 21/21.30 zje, to budzi się między 3 a 4, później o 7 i śpi zazwyczaj do 9 😁
Kalli95, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
conte wrote:A je różnie, raz minie godzina i się domaga, raz 3. Ale średnio co 2 godz i butla musi czekać bo jak tylko poczuje Głodek to krzyk jest niemiłosierny 🙈 jak o 21/21.30 zje, to budzi się między 3 a 4, później o 7 i śpi zazwyczaj do 9 😁
Dzisiaj od 18.30 go usypiam bo chcialam wcześniej isc spać i dalej nie spi 😅 -
nick nieaktualnyKalli95 wrote:To wy juz w nocy się wysypiacie, zazdroszcze bardzo 😁 ja ostatnio to pewnie po 4h spie na dobę bo maly nie chce spać w nocy albo ciagle chce do cycka po czym po minucie spi a w łóżeczku juz się budzi... w dzień tez nie idzie spać bo ciągle dzisiaj świrował. Może to ten skok rozwojowy 🤔
Dzisiaj od 18.30 go usypiam bo chcialam wcześniej isc spać i dalej nie spi 😅 -
conte wrote:U nas wypracowanie takiej rutyny trochę trwało. Skoki rozwojowe też musieliśmy przejść 🙈 nie pozwalam Michałowi spać w dzień dalej niż do 18-18.30 później jemy, koło 19.40 kapanie, godzinkę zabawy, butla i spanie. Ale powiem szczerze, że długo było tak, że w nocy po karmieniu miał problem z zaśnięciem. Chyba brzuszek. Budził się wcześniej o 1, 3 i 5 na jedzenie i zawsze ale to zawsze wiercił się po jedzeniu, nie odbijało mu się, wiercił się, mamrotał. Zauważyłam poprawę po wizycie u osteopaty. Serio! Miał napięcie miesniowe w szyjce i już po pierwszej wizycie była mega różnica. I w zakresie ruchów głowy, jedzenia, spania, wypróżniania... teraz jest bajecznie, jak mam mieć takie dzieci to chyba czwórkę se pykniemy 😆
A jak z kupą? Zmieniliście mleko czy jak to się skończyło? Bo dobrze pamiętam, że dawaliście zagęszczacz?31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
nick nieaktualnycslza wrote:A jak z kupą? Zmieniliście mleko czy jak to się skończyło? Bo dobrze pamiętam, że dawaliście zagęszczacz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2022, 22:34
cslza, Grażyna1820, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, pozdrawiam z porodówki 🥰
Poród idzie powolutku swoim rytmem, są postępy. Póki co 3 cm rozwarcia, Antoś odnalazł drogę by się wstawić. Przewidywana waga 4kg 🙈 Jakby się uspokoiło, to będą wspomagać, także data porodu 4.12 🥹❤️Grażyna1820, Kluska95, verliebtindich, Kalli95, KlaraJa, Babova, Kasiooola, Nati94, Angelaaaa, cslza, conte, Ivanka93, Blondyna.B, Livka, Chrupka , Poziomka9204, Mgdra, Olo323, czarneniebo, Paulina666, Anett93 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Dziewczyny, pozdrawiam z porodówki 🥰
Poród idzie powolutku swoim rytmem, są postępy. Póki co 3 cm rozwarcia, Antoś odnalazł drogę by się wstawić. Przewidywana waga 4kg 🙈 Jakby się uspokoiło, to będą wspomagać, także data porodu 4.12 🥹❤️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Poród idzie powolutku swoim rytmem, są postępy. Póki co 3 cm rozwarcia, Antoś odnalazł drogę by się wstawić. Przewidywana waga 4kg 🙈 Jakby się uspokoiło, to będą wspomagać, także data porodu 4.12 🥹❤️
Trzymamy kciuki! 😊 powodzenia! ❤️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Dziękuję dziewczyny 🥹 ❤️
Póki co chyba trochę wyhamowało. Położna pociesza, że w takim razie to moment na sen i zebranie sił. Super babeczka, aż mi szkoda, że o 6 kończy zmianę 🥺 Mam nadzieję, że mnie nie cofną już z tej porodówki, jeśli faktycznie się wszystko zatrzyma 🤞🏼
Już dwa razy się popłakałam kiedy pomyślałam, że zaraz Nasz Cud będzie z Nami 🥺💙Grażyna1820, Kalli95, Babova, Nati94, Angelaaaa, cslza, Blondyna.B, Livka, KlaraJa, Poziomka9204, Mgdra, Kluska95, Olo323, czarneniebo lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Poród idzie powolutku swoim rytmem, są postępy. Póki co 3 cm rozwarcia, Antoś odnalazł drogę by się wstawić. Przewidywana waga 4kg 🙈 Jakby się uspokoiło, to będą wspomagać, także data porodu 4.12 🥹❤️
Wspaniałe wieści ❤️ powodzenia! Prześpij się skoro wszystko wyhamowało, może na następnej zmianie też trafisz na super położną 🍀Domi_naturelover lubi tę wiadomość