W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi_naturelover wrote:Dziękuję dziewczyny 🥹 ❤️
Póki co chyba trochę wyhamowało. Położna pociesza, że w takim razie to moment na sen i zebranie sił. Super babeczka, aż mi szkoda, że o 6 kończy zmianę 🥺 Mam nadzieję, że mnie nie cofną już z tej porodówki, jeśli faktycznie się wszystko zatrzyma 🤞🏼
Już dwa razy się popłakałam kiedy pomyślałam, że zaraz Nasz Cud będzie z Nami 🥺💙
Domi, trzymam kciuki! Podczytuje Was tu i wzrusza mnie każda Wasza historia, ale Twoja i Antosia szczególnie zapada w pamięć… ❤️🥹 Powodzenia!Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Domi oby wszystko poszło sprawnie i po Twojej myśli ❤️ bądź dzielna! 🥰
Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Starania od 08.2021
♀️26 ✅ Posiewy, hormony, biopsja endometrium ❌Hiperprolaktynemia czynnościowa
♂️29✅ Badanie nasienia, przewlekły stan zapalny prostaty wyleczony
🍀10cs
25.05.2022 ⏸ 10dpo
04.02.2023 Laura 💖 3370g 51cm
🍀brak owulacji, rozregulowane cykle, niespodzianka! 😍
21.05.2024 ⏸️
Rośniemy 🥰 25.01.2025 -
conte wrote:A my nie stosujemy żadnych kremów, chusteczki nivea soft & cream błękitne, są świetne jak dla mnie, mega wilgotne i wyciągają się pojedynczo. Pampersy używamy pampers active baby, zamawiam na Gemini mega paki bo taniej. Jedyne co stosujemy zawsze to po kąpieli pudrujemy Michała w fałdach na szyjce, pod pachami, w pachwinach, siurolka i pupę, robię to delikatnym pędzlem do makijażu. Nie ma żadnych odparzeń. Nam polozna powiedziala, ze najważniejsze to zeby nie bylo wilgoci w miejsach, z ktorych sama sie nie wydostanie, idzie nam 7-8 pampów na dobę. Mam nakupione linomag, bepanthen, sudokrem i to wszystko leży. Na ciemieniuchę smaruje zinalfat 2 godz przed kąpaniem i po kąpieli wyczesuje to co sie da. Wcześniej samrowalismy maścią tranową ale po szczepieniu w czwartek doktor zalecił właśnie zinalfat.
Michał ważył 6.910 😂 i zmieniliśmy garderobę na 68 🙈 noo... jest trochę kwadratowy 🤣conte lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Melduję się z… oddziału położniczego 🤦♀️ o 11 mnie wywalili z porodówki, bo postęp znikomy… Efekt jest taki, że leżę ze skurczami, tylko na oddziale, bez Narzeczonego, bez sprzętów i z inną babeczką na sali 🤦♀️ Oksy nie podali bo nie ma wskazań… Jak się rozpłakałam, to nie mogłam się uspokoić… Już mi trochę lepiej, ale jestem mega zmęczona. Noc nieprzespana, a teraz co zasnę to za kilka minut budzi mnie skurcz 😞 Robią się coraz silniejsze, poprosiłam już o piłkę, ale nie po to jest chyba sala porodowa bym jęczała komuś obok co kilka minut. Oczywiście tutaj nikt nie chodzi i nie sprawdza tętna ani nic…💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Domi_naturelover wrote:Melduję się z… oddziału położniczego 🤦♀️ o 11 mnie wywalili z porodówki, bo postęp znikomy… Efekt jest taki, że leżę ze skurczami, tylko na oddziale, bez Narzeczonego, bez sprzętów i z inną babeczką na sali 🤦♀️ Oksy nie podali bo nie ma wskazań… Jak się rozpłakałam, to nie mogłam się uspokoić… Już mi trochę lepiej, ale jestem mega zmęczona. Noc nieprzespana, a teraz co zasnę to za kilka minut budzi mnie skurcz 😞 Robią się coraz silniejsze, poprosiłam już o piłkę, ale nie po to jest chyba sala porodowa bym jęczała komuś obok co kilka minut. Oczywiście tutaj nikt nie chodzi i nie sprawdza tętna ani nic…
Kurcze, masz bolesne skurcze, dziecko ponad 4kg i nie ma wskazań do podania oksy? Współczuję tych przejść... Szkoda, że nawet partner nie może przy Tobie być... Trzymaj się dzielnie ❤️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
-
Jak tam u reszty dziewczyn?
Ja mam jakiś emocjonalny rollercoaster. Jednego dnia chcę już mieć to za sobą, drugiego chcę, żeby ta ciąża jeszcze potrwała 🙈 z dnia na dzień zapinając się w kurtce czuję ogromny ścisk, więc muszę przerzucić się na płaszcz, spanie zrobiło się katorgą, pod plecy poduszka ciążowa, pod brzuch kura babci dany. We wtorek wizyta i to prawdopodobnie ostatnia normalna, później tylko ktg z szybkim USG co tydzień. Fajnie byłoby urodzić w okolicy max 20.12, tak, żeby na Święta być już razem w domu. -
Domi, jak skurcze coraz bardziej bolesne, to wierzę, że rozwarcie postępuje. ✊
Mocne kciuki, dużo sily i czekamy na wieści 😍Domi_naturelover lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Nati94 wrote:Jak tam u reszty dziewczyn?
Ja mam jakiś emocjonalny rollercoaster. Jednego dnia chcę już mieć to za sobą, drugiego chcę, żeby ta ciąża jeszcze potrwała 🙈 z dnia na dzień zapinając się w kurtce czuję ogromny ścisk, więc muszę przerzucić się na płaszcz, spanie zrobiło się katorgą, pod plecy poduszka ciążowa, pod brzuch kura babci dany. We wtorek wizyta i to prawdopodobnie ostatnia normalna, później tylko ktg z szybkim USG co tydzień. Fajnie byłoby urodzić w okolicy max 20.12, tak, żeby na Święta być już razem w domu.Angelaaaa, Grażyna1820, Olo323, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
U mnie dzisiaj mama ostatni raz była do pomocy bo od jutra wraca do pracy 🙈 także jutro oficjalnie sama z 2 dzieci 😬 może jutro siostra wpadnie ale też z córką 😅
U nas noce kiepskie i już nie wiemy co robić. W dzień potrafi jeść i spać a w nocy problem z odłożeniem do dostawki bo zaraz się budzi i na nowo usypiamy i na rękach śpi i potem odkładamy i znowu problem.. i tak potrafimy się męczyć do 5 rano i potem idzie spać jak gdyby nic.. 🤦♀️🤷♀️Domi_naturelover lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angelaaaa wrote:U mnie dzisiaj mama ostatni raz była do pomocy bo od jutra wraca do pracy 🙈 także jutro oficjalnie sama z 2 dzieci 😬 może jutro siostra wpadnie ale też z córką 😅
U nas noce kiepskie i już nie wiemy co robić. W dzień potrafi jeść i spać a w nocy problem z odłożeniem do dostawki bo zaraz się budzi i na nowo usypiamy i na rękach śpi i potem odkładamy i znowu problem.. i tak potrafimy się męczyć do 5 rano i potem idzie spać jak gdyby nic.. 🤦♀️🤷♀️
Trzeba najpierw kłaść nóżki i dupkę, powisieć tak 2 minutki i dopiero resztę odkładać 🙊31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
cslza wrote:Trzeba najpierw kłaść nóżki i dupkę, powisieć tak 2 minutki i dopiero resztę odkładać 🙊
Ja wiem, że noce będą pewnie ciężkie (chociaż mam 50/50 szans bo starsza to był aniołek 🙈) ale już nie umiem i tak normalnie spać a wstawanie z łóżka to dyscyplina olimpijska 😅 a jak mam nacisk na pęcherz to z bólu aż można się popłakać -
Nati94 wrote:O matko, pamiętam ten ból pleców przy odkładaniu, żeby tak nad łóżeczkiem chwilę powisieć 😅
Ja wiem, że noce będą pewnie ciężkie (chociaż mam 50/50 szans bo starsza to był aniołek 🙈) ale już nie umiem i tak normalnie spać a wstawanie z łóżka to dyscyplina olimpijska 😅 a jak mam nacisk na pęcherz to z bólu aż można się popłakać
Nie narzekaj, ja będę miała 2 sztuki do ogarnięcia i dalej nie wiem jak mam to robić 🙉 dla mnie też nice najgorsze, zwłaszcza, że mój 5latek nigdy dobrze nie spał I teraz wstaje o 7:30... 1x w życiu spał do 8:40 I ciągle ten dzień wspominamy 😅
Z tym uciskiem na pęcherz to masakra, sikam co chwilę 😕31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
nick nieaktualnyAngelaaaa wrote:U mnie dzisiaj mama ostatni raz była do pomocy bo od jutra wraca do pracy 🙈 także jutro oficjalnie sama z 2 dzieci 😬 może jutro siostra wpadnie ale też z córką 😅
U nas noce kiepskie i już nie wiemy co robić. W dzień potrafi jeść i spać a w nocy problem z odłożeniem do dostawki bo zaraz się budzi i na nowo usypiamy i na rękach śpi i potem odkładamy i znowu problem.. i tak potrafimy się męczyć do 5 rano i potem idzie spać jak gdyby nic.. 🤦♀️🤷♀️Angelaaaa, Poziomka9204, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Mamy Antosia!
21:52 04.12.22
4010g 55cm ❤️ 10/10 pkt
Siłami natury, bez znieczulenia (a miało być tak pięknie 😛 ).
Opowiem coś więcej jak troszkę wróci mi sił 🙈 Póki co od soboty rana spałam może łącznie godzinę i na więcej się nie zapowiada 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2022, 18:59
Grażyna1820, Nati94, Blondyna.B, Kalli95, Angelaaaa, Babova, KlaraJa, czarneniebo, Mgdra, cslza, Chrupka , conte, Poziomka9204, verliebtindich, Milixx, jo_ana, KaJa, Paulina666, Kofii, Kluska95, Livka, Olo323, Kasiooola, Lexia, Aneta2506, Anett93 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy