W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
-
WIADOMOŚĆ
-
mycha28 wrote:Hej dziewczynki
u mnie spadek dziś wiec pewnie jutro @ zawita wkurza mnie to juz
Porada dnia
Jeśli bezskutecznie szukasz przyczyny problemów z płodnością sprawdź czy w Twoim organizmie są obecne przeciwciała przeciwtarczycowe. Mogą one występować, nawet jeśli wyniki badań pokazują prawidłowe stężenie hormonów tarczycy. Obecność swoistych przeciwciał to często pomijane przyczyny niepłodności u par.
dostałam skierowanie od endokrynologa na przeciwciała tarczycoweanty TPO i anty TG. Moje TSH wynosi 2,92.
Zrobię je w nastepnym tygodniu a wizyte u endo mam 18.12.
Boże spraw zeby w tym była przyczyna i żeby leki pomogły !!!
1,5 roku czekania chyba wystarczy!!!![link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualnyolka30 na pewno nie tylko Ty:D ja sie zaraaz zbieram do przychodzi bo kuwa dzwqonie ale nie odbieraja a musze isc sie zapisac do endokrynologa;/ a jak mnie nie przyjmie juz na en rok to sie wkur....powiem jej ze cięzarnej sie nie odmawia a jak nie to musze isć prywanie i znowu 150zł;/
-
Paulia87 wrote:Ja też mam TSH 2,92 i mój ginekolog twierdzi że to w normie.... Ani za niskie na niedoczynność i nie za wysokie na nadczynność.... Tylko że ja zachodzę w ciąże ale nie mogę jej utrzymać
no i to Twoje TSH moze byc przyczyna jednak poronień.
Mój endo tez nie chciał dać od razu leków bo powiedział że dopiero powyżej 3 sie zbija. Ale dał skierowanie na te przeciwciała i USG tarczycy i może teraz na wizycie go uprosze o leki -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
mycha28 wrote:no i to Twoje TSH moze byc przyczyna jednak poronień.
Mój endo tez nie chciał dać od razu leków bo powiedział że dopiero powyżej 3 sie zbija. Ale dał skierowanie na te przeciwciała i USG tarczycy i może teraz na wizycie go uprosze o leki[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Karolcia23369 wrote:wiesz 2 miesiace temu sie tez nie mogłam dostać do endo byłam prywatnie i 15zł;/ masakra. Ale jak jej pow ze w ciazy jestem więc moze przez to pow abym przyszła i to jeszcze dziś
dobrze że mój ginekolog jest jednocześnie endokrynologiem -
Ja chodzę do endo ponad 2 lata i nie ma szans dostać się państwowo:( Teraz muszę znowu iść bo się mi wszystkie wyniki poprzestawiały, badania muszę zrobić prywatnie, kolejny cykl będę monitorować owulacje więc zapłacę odpowiednio i nasuwa się myśl, że zarabiam tylko na to
-
nick nieaktualny
Liath wrote:dobrze że mój ginekolog jest jednocześnie endokrynologiem
to szczerze Ci zazdroszcze;/ ja musze teraz latac...a w ogole zapsuje do endokrynolog na maj masakra jak to usłyszałam to mi sie az cieplo zrobiło czujecie jakbym miałą do maja czekac porażka;/ -
nick nieaktualny