Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek
Odpowiedz

W oczekiwaniu na II kreski = plotki staraczek

Oceń ten wątek:
  • rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    No ja w ogóle nie umiem dzieci robić, bo mi się nigdy nie udało :(
    slonko uwierz ze sie uda wszystko ma swoj czas i miejsce tam gdzies na gorze mamy wszystko zapisane ale w swoim czasie :-)

iza30 lubi tę wiadomość

• iza30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Ktos ma ochote na kawe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:50

olka30, rybka lubią tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Witam sie i ja :)
    Ktos ma ocote na kawe ?
    hejka ja ja ja pije !!!!! moze byc puszczalska z mleczkiem ;-)

iza30 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie pozdrowionka od agnieszki :-*

iza30, zoosiaa lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję :)
    Jakoś mnie nie przekonuje "w swoim czasie".. Mam 32 lata, to kiedy będzie ten czas? Staram się od 29 roku życia.. Teraz szwagierka koleżanki z pracy urodziła pierwsze dziecko, lat 36, tak jej pojechała ciąża po organizmie że dostała zatoru płucnego i prawie wykitowała.. Druga koleżanka z pracy też pierwsze rodziła po 36 roku życia i oczywiście wcześniak, bo całą ciążę miała nadciśnienie mimo, że mała i chuda.. To już nie jest wiek na pierwsze dziecko..

rybka lubi tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A latka lecą przerażająco szybko, mam pracę terminową, więc miesiąc to mgnienie oka, tak samo rok.. Nie obejrzę się a będzie 40 na karku :(

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Ja piję :)
    Jakoś mnie nie przekonuje "w swoim czasie".. Mam 32 lata, to kiedy będzie ten czas? Staram się od 29 roku życia.. Teraz szwagierka koleżanki z pracy urodziła pierwsze dziecko, lat 36, tak jej pojechała ciąża po organizmie że dostała zatoru płucnego i prawie wykitowała.. Druga koleżanka z pracy też pierwsze rodziła po 36 roku życia i oczywiście wcześniak, bo całą ciążę miała nadciśnienie mimo, że mała i chuda.. To już nie jest wiek na pierwsze dziecko..
    troszke optymizmu :-) mialam tu kolezanke co miala 36 lat chyba jesli nie wiecej i co ma sliczna coreczke wiec nie zawsze jest zle itp.tule cie mocno i prosze usmiech :-)

iza30, zoosiaa lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę dziecka przed 40.. Już teraz przychodzę do domu i jestem tak zmęczona że ledwo żyję, za parę lat młodsza nie będę, ani silniejsza.. Z czego tu się cieszyć :(

rybka lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym zawsze chciałam mieć minimum 3 dzieci.. To co? Do 50 się będę wyrabiać ?? Wszystko jest bez sensu :(

rybka lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Nie chcę dziecka przed 40.. Już teraz przychodzę do domu i jestem tak zmęczona że ledwo żyję, za parę lat młodsza nie będę, ani silniejsza.. Z czego tu się cieszyć :(
    bardzo mi przykro ze nie mozesz znalezc powodu do usmiechu choc malego....czas ucieka tak ale niewierz co masz zapisane moze sie uda juz niebawem i bedziesz sie cieszyc uwierz w to!!!! <3

iza30 lubi tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Poza tym zawsze chciałam mieć minimum 3 dzieci.. To co? Do 50 się będę wyrabiać ?? Wszystko jest bez sensu :(
    zaciazysz raz odczekasz pol roku zaciazysz drugi raz a potem bedzie wpadka :-)

iza30 lubi tę wiadomość

• iza30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie musze uciekac
    Milego dnia Wam zycze

rybka lubi tę wiadomość

20150409580413.png

200707184670.png
  • rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza30 wrote:
    Ja narazie musze uciekac
    Milego dnia Wam zycze
    a mialysmy pic kawe ;-) milego dnia :-) <3

olka30, iza30 lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybciu wierzyłam przez dwa lata.. Naprawdę.. CO miesiąc czekałam, za każdym razem pewna, że to już.. Z takimi problemami to jak mi się uda w pierwszą ciążę zajść to w drugą się nie będzie dało.. Niektórzy całe życie mają pod górkę.. I powiem ci, że naprawdę o wszystko muszę zabiegać, starać się, nic nie dostaję na tacy.. Ale taka jestem, że nie siadam i nie płaczę i cieszę się, że wszystko sobie zawdzięczam. Za to moje rodzeństwo płynie przez życie, niczym się n ie przejmuje, nie wysila, bo po co i po prostu wszystko im spada z nieba.. Taka jest sprawiedliwość na świecie. Myślałam, że chociaż z dzieckiem będzie inaczej, ale nie..

rybka, iza30 lubią tę wiadomość

• zoosiaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam tak samo mam siedmioro rodzenstwa, i 6 z nich ma po 2 dzieci jedna ma 4 .. ja to myslalam ze mi tez to tak łatwo przyjdzie z tym dzieckiem a okazuje sie że to nie jest takie proste.. :/

olka30, rybka lubią tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest 7 z rodzeństwa i też wszyscy mają dzieci :( Na pewno wszyscy myślą, że wziął sobie starą babę, karierowiczkę i przeze mnie nie ma dzieci :(

A tam, takie moje skromne przemyślenia.. Nie zanudzam już :)
    Nie przejmujcie się mną i nie dołujcie moimi smutami, bo nie ma sensu.. Nie z takimi rzeczami sobie w życiu radziłam..

rybka, zoosiaa, iza30 lubią tę wiadomość

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wierze ze bedzie dobrze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

zoosiaa, olka30, iza30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam... i nic...
    kolejny cykl bez efektow... nawet nie wiem ktory z rzedu....trace nadzieje...

• rybka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilys wrote:
    Czekam... i nic...
    kolejny cykl bez efektow... nawet nie wiem ktory z rzedu....trace nadzieje...
    hm...witam na poczatku :-) ale trzeba myslec troszke pozytywniej :-) ja bardzo dlugo sie tez staram i za kazdym razem jest nadzieja i za kazdym razem pryska jak banka mydlana ale nadzieja jest i bedzie zawsze :-) chcialabym pomoc ale nieumie was zarazic swoim optymizmem a tak bardzo bym chciala :-(

iza30 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty już Rybcia masz dziecko? Prawda? Wydaje mi się, że to jednak inna sytuacja, choć oczywiście nie mówię, że nie przeżywasz niepowodzeń.. Ale masz kogoś na kogo patrzysz i cię to pociesza.. Ja mam króliczki.. Tylko one żyją parę lat.. I wywołują śmiech otoczenia, bo tylko idioci mają inne zwierzątka niż psy i koty..
    Myślę, że inaczej bym do tych całych starań podchodziła gdybym miała kogoś kto mówił by do mnie mamo..

nick nieaktualny, iza30 lubią tę wiadomość

‹‹ ‹ 317 318 319 320 321 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ