X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    nie wiem gdzie był ten wpis o pytanie o nick, za dużo się dzieje
    mnie tata nazywał kitą, mimo, że kitki nie nosiłam tak chętnie jako mała dziewczynka, bo miałam latające uszka;
    a myślnik to dlatego, że była już zajęta hah

A to ja też musiałam przegapić pytanie o nick, ale łatwo tu coś przeoczyć jak czasem się wchodzi o godzince a tu 3 strony do nadrobienia 🤣

U mnie jest zlepek imienia i panieńskiego nazwiska 🤭

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

11 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Cześć. Podjęłam decyzję o wycofaniu się z forum, bardzo wszystko źle na mnie wpływa i nie wiem co robię nie tak. Na dodatek inne problemy osobiste, więc nie wiem czy dziecka się doczekam. No ale przyszłam dać znać, że jestem po monitoringu i w 19dc dwa pęcherzyki 12mm i 14mm. 6 dni temu w 13dc były trzy po 10/11mm. Nie wiem co o tym myśleć, nie chce mi się analizować. Przeszłam w totalną obojętność na to wszystko.

Powodzenia, Suzie :*

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 15 października 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nicku, to mój lata temu przyjęłam rejestrując się na stronach z grami internetowymi (miałam chyba 15 lat i taki został do dziś 😉). Aż z ciekawości wpisałam sobie w neta czy coś oznacza, bo już nie pamiętałam czy ja go stworzyłam, czy było takie słowo nieświadomie używane i jest:
    ,,Nayeli to imię żeńskie pochodzenia indiańskiego, pochodzące z języka Zapoteków, rdzennej ludności południowo-zachodniego Meksyku. Jednym z tłumaczeń tego imienia jest „Kocham cię”, co czyni je wspaniałym przypomnieniem dla dziecka, aby żyło życiem napędzanym miłością."

Jakie to miłe przesłanie dzisiaj😍

Sarka94, Darrika, Kinia92, hakorośl, Vergeet, ConteBis lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeny dziewczyny…

Właśnie dzisiaj dostałam ofertę wymarzonej pracy 😒 jestem totalnie rozwalona, nie wiem co robić…

W obecnej pracy mam umowę do końca roku i w sumie nie wiem, czy w przypadku ciąży nie zostanie ona przedłużona tylko do dnia porodu. Myślałam o zmianie tej pracy już jakiś czas…

Nie chciałabym informować potencjalnego pracodawcy teraz, na tak wczesnym etapie o ciąży, bo za tydzień może się okazać, że nie utrzymałam jej tak jak poprzednich… ale no co iść do nowej pracy i za 3 miesiące powiedzieć o ciąży jeśli uda się ją utrzymać? 🫣

Mogę być fair i nie przyjąć tej oferty, ale co jeśli obecny pracodawca przedłuży mi umowę do dnia porodu, a ja nie utrzymam ciąży i poronie? Zostane z niczym 😒

Pisałam już w tym wątku, że trzeba zacząć patrzeć na własny tyłek, ale nie myślałam, że będę w sytuacji, że będąc już w ciąży będę mogła zmienić pracę… 🫣

Co byście zrobiły?

3erin lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeeny dziewczyny…

Właśnie dzisiaj dostałam ofertę wymarzonej pracy 😒 jestem totalnie rozwalona, nie wiem co robić…

W obecnej pracy mam umowę do końca roku i w sumie nie wiem, czy w przypadku ciąży nie zostanie ona przedłużona tylko do dnia porodu. Myślałam o zmianie tej pracy już jakiś czas…

Nie chciałabym informować potencjalnego pracodawcy teraz, na tak wczesnym etapie o ciąży, bo za tydzień może się okazać, że nie utrzymałam jej tak jak poprzednich… ale no co iść do nowej pracy i za 3 miesiące powiedzieć o ciąży jeśli uda się ją utrzymać? 🫣

Mogę być fair i nie przyjąć tej oferty, ale co jeśli obecny pracodawca przedłuży mi umowę do dnia porodu, a ja nie utrzymam ciąży i poronie? Zostane z niczym 😒

Pisałam już w tym wątku, że trzeba zacząć patrzeć na własny tyłek, ale nie myślałam, że będę w sytuacji, że będąc już w ciąży będę mogła zmienić pracę… 🫣

Co byście zrobiły?

Ja w ciąży nie zmieniłabym pracy, ale to tylko ja w nowych zakładach zwykle dostajesz umowę na okres próbny chyba że chcą Ci dać dłuższą od razu

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji że nie dałbym rady o 16, poszłam teraz na krew, wolałam 2h wcześniej niż jutro.. Także czekamy

Darrika, Sarka94, Nayeli, Julia24, Kinia92, hakorośl, DreamBee lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Lusia90 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeeny dziewczyny…

Co byście zrobiły?
    Ja na Twoim miejscu mając propozycje wymarzonej pracy, powiedziałabym od razu potencjalnemu pracodawcy prawdę. Że jesteś w bardzo młodej ciąży, i że chcesz być od początku z nimi szczera. Ale to ja bym tak zrobiła. Ciekawe jakby zareagował

Kasiekkk, Sanana, ConteBis lubią tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27 | pierwsza ciąża.

31.10 skromne ⏸️
    12dpo beta 91.90, progesteron 47.60 🔸16dpo beta 927.38 🔸19dpo beta 4455,84 🔸23dpo beta 19657.67

28.11 wizyta: 1cm Boróweczki 🫐, ♥️ 140 uderzeń/min
    12.12 wizyta: 2,72 Fasolci 🫘
    03.01 wizyta: 7,2 Kiwi 🥝, na 80% chłopiec 💙
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2024, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nick nieco nostalgiczny i genezę może mieć nieco... Smutną? Gdy byłam w pierwszej, poronionej później ciąży, wybraliśmy się na majówkę do agroturystyki, która nazywała się Jabłkowo. Było pięknie - rozległe pastwiska, mnóstwo bocianów, staw nad którym piłam rano herbatę, bo w ciąży budziłam się bardzo wcześnie, i słuchałam ptaków. No i rozwijające się we mnie nowe życie. Byłam w tym czasie najszczęśliwsza w świecie. A więc jabłkowe sny, bo śnię i marzę by znów wrócić do tego stanu, w którym wtedy byłam 🍏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:04

Kasiekkk, Nayeli, kitka_, Kinia92, hakorośl, DreamBee, Siasi, Lusia90, KarolinaJ0702, ConteBis, grazka0022 lubią tę wiadomość

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2024, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeeny dziewczyny…

Co byście zrobiły?

Kurczę, ciężki orzech do zgryzienia... Myślę, że zostałabym w starej, ale z drugiej strony, nowa oferta pewnie jest korzystniejsza, no i piszesz, że wymarzona... Pytanie brzmi tak jak ktoś pisał już wcześniej, na jaki okres daliby pierwszą umowę w nowej pracy.

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2024, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Ja na Twoim miejscu mając propozycje wymarzonej pracy, powiedziałabym od razu potencjalnemu pracodawcy prawdę. Że jesteś w bardzo młodej ciąży, i że chcesz być od początku z nimi szczera. Ale to ja bym tak zrobiła. Ciekawe jakby zareagował
    Też bym tak powiedziała. Bo co z tego, że praca wymarzona, jak się nagle zniknie na L4 i wtedy taki pracodawca też raczej nie przedłuży umowy.

Ale z drugiej strony byłoby szkoda, gdyby pracodawca przez to zrezygnował, a ciąża (tfu tfu) nie utrzymałaby się...

No i trzecia opcja, to póki co nie mówić i zmienić pracę, ale jeśli zależy Ci na tej nowej pracy, to wtedy raczej szybkie L4 odpada i pewnie nastawiałabym się na pracę tak długo, jak będę w stanie, żeby mieć jak największe szanse na przedłużenie umowy. No i mocno zabiegałabym wtedy o umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym.

Lusia90 lubi tę wiadomość

• Weronka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza umowa byłaby na rok. Powiem Wam, że większej rozterki chyba nie miałam nigdy. 😅

No nic. Zobaczymy jutrzejszą betę…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:11

Julia24 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 15 października 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeeny dziewczyny…

Co byście zrobiły?

Ja powiedziałbym wprost, że jestem we wczesnej ciąży, że planuje pracować do końca (ja taki mam plan)i że planuje rok macierzyńskiego. Powiedziałabym, ze bardzo chciałabym u nich pracować, ale rozumiem jeśli wycofają ofertę, ale cieszyłam się jakby wrócił z nią za dwa lata.

BTW, znam osobę która przyjęła dziewczynę w zaawansowanej ciąży (6 miesiąc to był) bo była specjalistką i bardzo chcieli ją mieć, nie przeszkadzał rok macierzyńskiego który planowała 🤗 także ten, pytanie i szczerość nic nie kosztują.

Płotka, ellevv, hakorośl, Pokahontaz26, Vergeet, ConteBis lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa + NIPT✅ (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 15 października 2024, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Jeeny dziewczyny…

Co byście zrobiły?

Ja bym chyba zapytała potencjalnego pracodawcę na jaki okres umowa. Może masz kogoś znajomego w tej firmie albo są jakieś opinie jak się traktuje nowych pracowników?
    Z jednej strony fajnie zmienić pracę na wymarzoną, z drugiej stres Ci teraz niepotrzebny.

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

11 cs

10.2024 biochem 💔

HSG 👍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Pierwsza umowa byłaby na rok. Powiem Wam, że większej rozterki chyba nie miałam nigdy. 😅

Czyli jeśli z ciążą będzie wszystko ok, to niestety, niezależnie od firmy pewnie marne szanse na przedłużenie umowy, więc dla mnie sprawa jasna - jeśli i tu i tu tylko na tymczas, to zmieniłabym na fajniejszą pracę :)

A może przy okazji miło się zaskoczysz i jednak przedłużą Ci umowę. No i w takim wypadku nie mówiłabym już teraz o ciąży.

ConteBis lubi tę wiadomość

• Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Też bym tak powiedziała. Bo co z tego, że praca wymarzona, jak się nagle zniknie na L4 i wtedy taki pracodawca też raczej nie przedłuży umowy.

Ale z drugiej strony byłoby szkoda, gdyby pracodawca przez to zrezygnował, a ciąża (tfu tfu) nie utrzymałaby się...

No i trzecia opcja, to póki co nie mówić i zmienić pracę, ale jeśli zależy Ci na tej nowej pracy, to wtedy raczej szybkie L4 odpada i pewnie nastawiałabym się na pracę tak długo, jak będę w stanie, żeby mieć jak największe szanse na przedłużenie umowy. No i mocno zabiegałabym wtedy o umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym.

Z tego co wiem to rzadko kiedy dają umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym... Zazwyczaj jest na określony na rok, a potem dopiero na nieokreślony.

Co ja bym zrobiła? Nie wiem, nie znam Twojej sytuacji, ale na Twoim miejscu skupiłabym się na dobrze swoim i na ciąży, a nie na dobrze pracodawcy. Ciężka decyzja, ale pewnie podświadomie już czujesz, jaka powinna być odpowiedź.

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty?
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dają umowę na rok ja bym brała te prace i najwyżej pracowała w ciazy

Chyba ze to ciężka praca, wymagająca to bym została w obecnej

To czekanie jest ciężkie..

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak na rok to nawet bym się nie zastanawiała 😊

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

O!!! To super!! ❤️

💃29 lat🕴️35 lat
    🍀10cs o pierwsze bobo! 👶

❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
    ☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml

⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025

📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
    📆 01/25 Badanie na pasożyty?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    Z tego co wiem to rzadko kiedy dają umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym... Zazwyczaj jest na określony na rok, a potem dopiero na nieokreślony.

Co ja bym zrobiła? Nie wiem, nie znam Twojej sytuacji, ale na Twoim miejscu skupiłabym się na dobrze swoim i na ciąży, a nie na dobrze pracodawcy. Ciężka decyzja, ale pewnie podświadomie już czujesz, jaka powinna być odpowiedź.

To chyba zależy od konkretnego pracodawcy, bo my z mężem pracowaliśmy w różnych branżach, ale jak powiedzieliśmy, że potrzebujemy do kredytu na dom, to oboje bez problemu dostaliśmy od razu umowy na czas nieokreślony po okresie próbnym.

• Weronka Autorytet

Wysłany: 15 października 2024, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Jak dają umowę na rok ja bym brała te prace i najwyżej pracowała w ciazy

Chyba ze to ciężka praca, wymagająca to bym została w obecnej

To czekanie jest ciężkie..

To praca typowo biurowa, na dodatek bez kontaktu z klientem i bez dojazdów.

W aktualnej mam kontakt z klientem no i dojazd do pracy zajmuje mi 40 minut w jedną stronę.

Dlatego no zmiana byłaby bardzo na plus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:30

Julia24, Kasiekkk, Slava, ConteBis lubią tę wiadomość

👩🏻 29 | 👨🏻 30

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ