W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
kitka_ wrote:nie wiem gdzie był ten wpis o pytanie o nick, za dużo się dzieje
mnie tata nazywał kitą, mimo, że kitki nie nosiłam tak chętnie jako mała dziewczynka, bo miałam latające uszka;
a myślnik to dlatego, że była już zajęta hah
A to ja też musiałam przegapić pytanie o nick, ale łatwo tu coś przeoczyć jak czasem się wchodzi o godzince a tu 3 strony do nadrobienia 🤣
U mnie jest zlepek imienia i panieńskiego nazwiska 🤭33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
11 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Suzie wrote:Cześć. Podjęłam decyzję o wycofaniu się z forum, bardzo wszystko źle na mnie wpływa i nie wiem co robię nie tak. Na dodatek inne problemy osobiste, więc nie wiem czy dziecka się doczekam. No ale przyszłam dać znać, że jestem po monitoringu i w 19dc dwa pęcherzyki 12mm i 14mm. 6 dni temu w 13dc były trzy po 10/11mm. Nie wiem co o tym myśleć, nie chce mi się analizować. Przeszłam w totalną obojętność na to wszystko.
Powodzenia, Suzie :*starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 32l.👨
03.2024 💔 9tc -
Co do nicku, to mój lata temu przyjęłam rejestrując się na stronach z grami internetowymi (miałam chyba 15 lat i taki został do dziś 😉). Aż z ciekawości wpisałam sobie w neta czy coś oznacza, bo już nie pamiętałam czy ja go stworzyłam, czy było takie słowo nieświadomie używane i jest:
,,Nayeli to imię żeńskie pochodzenia indiańskiego, pochodzące z języka Zapoteków, rdzennej ludności południowo-zachodniego Meksyku. Jednym z tłumaczeń tego imienia jest „Kocham cię”, co czyni je wspaniałym przypomnieniem dla dziecka, aby żyło życiem napędzanym miłością."
Jakie to miłe przesłanie dzisiaj😍Sarka94, Darrika, Kinia92, hakorośl, Vergeet, ConteBis lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Jeeny dziewczyny…
Właśnie dzisiaj dostałam ofertę wymarzonej pracy 😒 jestem totalnie rozwalona, nie wiem co robić…
W obecnej pracy mam umowę do końca roku i w sumie nie wiem, czy w przypadku ciąży nie zostanie ona przedłużona tylko do dnia porodu. Myślałam o zmianie tej pracy już jakiś czas…
Nie chciałabym informować potencjalnego pracodawcy teraz, na tak wczesnym etapie o ciąży, bo za tydzień może się okazać, że nie utrzymałam jej tak jak poprzednich… ale no co iść do nowej pracy i za 3 miesiące powiedzieć o ciąży jeśli uda się ją utrzymać? 🫣
Mogę być fair i nie przyjąć tej oferty, ale co jeśli obecny pracodawca przedłuży mi umowę do dnia porodu, a ja nie utrzymam ciąży i poronie? Zostane z niczym 😒
Pisałam już w tym wątku, że trzeba zacząć patrzeć na własny tyłek, ale nie myślałam, że będę w sytuacji, że będąc już w ciąży będę mogła zmienić pracę… 🫣
Co byście zrobiły?
3erin lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Jeeny dziewczyny…
Właśnie dzisiaj dostałam ofertę wymarzonej pracy 😒 jestem totalnie rozwalona, nie wiem co robić…
W obecnej pracy mam umowę do końca roku i w sumie nie wiem, czy w przypadku ciąży nie zostanie ona przedłużona tylko do dnia porodu. Myślałam o zmianie tej pracy już jakiś czas…
Nie chciałabym informować potencjalnego pracodawcy teraz, na tak wczesnym etapie o ciąży, bo za tydzień może się okazać, że nie utrzymałam jej tak jak poprzednich… ale no co iść do nowej pracy i za 3 miesiące powiedzieć o ciąży jeśli uda się ją utrzymać? 🫣
Mogę być fair i nie przyjąć tej oferty, ale co jeśli obecny pracodawca przedłuży mi umowę do dnia porodu, a ja nie utrzymam ciąży i poronie? Zostane z niczym 😒
Pisałam już w tym wątku, że trzeba zacząć patrzeć na własny tyłek, ale nie myślałam, że będę w sytuacji, że będąc już w ciąży będę mogła zmienić pracę… 🫣
Co byście zrobiły?
Ja w ciąży nie zmieniłabym pracy, ale to tylko ja w nowych zakładach zwykle dostajesz umowę na okres próbny chyba że chcą Ci dać dłuższą od razu -
Z racji że nie dałbym rady o 16, poszłam teraz na krew, wolałam 2h wcześniej niż jutro.. Także czekamy
Darrika, Sarka94, Nayeli, Julia24, Kinia92, hakorośl, DreamBee lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Co byście zrobiły?Kasiekkk, Sanana, ConteBis lubią tę wiadomość
-
U mnie nick nieco nostalgiczny i genezę może mieć nieco... Smutną? Gdy byłam w pierwszej, poronionej później ciąży, wybraliśmy się na majówkę do agroturystyki, która nazywała się Jabłkowo. Było pięknie - rozległe pastwiska, mnóstwo bocianów, staw nad którym piłam rano herbatę, bo w ciąży budziłam się bardzo wcześnie, i słuchałam ptaków. No i rozwijające się we mnie nowe życie. Byłam w tym czasie najszczęśliwsza w świecie. A więc jabłkowe sny, bo śnię i marzę by znów wrócić do tego stanu, w którym wtedy byłam 🍏
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:04
Kasiekkk, Nayeli, kitka_, Kinia92, hakorośl, DreamBee, Siasi, Lusia90, KarolinaJ0702, ConteBis, grazka0022 lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Co byście zrobiły?
Kurczę, ciężki orzech do zgryzienia... Myślę, że zostałabym w starej, ale z drugiej strony, nowa oferta pewnie jest korzystniejsza, no i piszesz, że wymarzona... Pytanie brzmi tak jak ktoś pisał już wcześniej, na jaki okres daliby pierwszą umowę w nowej pracy.05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
nick nieaktualnyLusia90 wrote:Ja na Twoim miejscu mając propozycje wymarzonej pracy, powiedziałabym od razu potencjalnemu pracodawcy prawdę. Że jesteś w bardzo młodej ciąży, i że chcesz być od początku z nimi szczera. Ale to ja bym tak zrobiła. Ciekawe jakby zareagował
Ale z drugiej strony byłoby szkoda, gdyby pracodawca przez to zrezygnował, a ciąża (tfu tfu) nie utrzymałaby się...
No i trzecia opcja, to póki co nie mówić i zmienić pracę, ale jeśli zależy Ci na tej nowej pracy, to wtedy raczej szybkie L4 odpada i pewnie nastawiałabym się na pracę tak długo, jak będę w stanie, żeby mieć jak największe szanse na przedłużenie umowy. No i mocno zabiegałabym wtedy o umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym.Lusia90 lubi tę wiadomość
-
Pierwsza umowa byłaby na rok. Powiem Wam, że większej rozterki chyba nie miałam nigdy. 😅
No nic. Zobaczymy jutrzejszą betę…Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:11
Julia24 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Co byście zrobiły?
Ja powiedziałbym wprost, że jestem we wczesnej ciąży, że planuje pracować do końca (ja taki mam plan)i że planuje rok macierzyńskiego. Powiedziałabym, ze bardzo chciałabym u nich pracować, ale rozumiem jeśli wycofają ofertę, ale cieszyłam się jakby wrócił z nią za dwa lata.
BTW, znam osobę która przyjęła dziewczynę w zaawansowanej ciąży (6 miesiąc to był) bo była specjalistką i bardzo chcieli ją mieć, nie przeszkadzał rok macierzyńskiego który planowała 🤗 także ten, pytanie i szczerość nic nie kosztują.Płotka, ellevv, hakorośl, Pokahontaz26, Vergeet, ConteBis lubią tę wiadomość
-
Co byście zrobiły?
Ja bym chyba zapytała potencjalnego pracodawcę na jaki okres umowa. Może masz kogoś znajomego w tej firmie albo są jakieś opinie jak się traktuje nowych pracowników?
Z jednej strony fajnie zmienić pracę na wymarzoną, z drugiej stres Ci teraz niepotrzebny.👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
11 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
nick nieaktualnyWeronka wrote:Pierwsza umowa byłaby na rok. Powiem Wam, że większej rozterki chyba nie miałam nigdy. 😅
No nic. Zobaczymy jutrzejszą betę…
A może przy okazji miło się zaskoczysz i jednak przedłużą Ci umowę. No i w takim wypadku nie mówiłabym już teraz o ciąży.ConteBis lubi tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Też bym tak powiedziała. Bo co z tego, że praca wymarzona, jak się nagle zniknie na L4 i wtedy taki pracodawca też raczej nie przedłuży umowy.
Ale z drugiej strony byłoby szkoda, gdyby pracodawca przez to zrezygnował, a ciąża (tfu tfu) nie utrzymałaby się...
No i trzecia opcja, to póki co nie mówić i zmienić pracę, ale jeśli zależy Ci na tej nowej pracy, to wtedy raczej szybkie L4 odpada i pewnie nastawiałabym się na pracę tak długo, jak będę w stanie, żeby mieć jak największe szanse na przedłużenie umowy. No i mocno zabiegałabym wtedy o umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym.
Z tego co wiem to rzadko kiedy dają umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym... Zazwyczaj jest na określony na rok, a potem dopiero na nieokreślony.
Co ja bym zrobiła? Nie wiem, nie znam Twojej sytuacji, ale na Twoim miejscu skupiłabym się na dobrze swoim i na ciąży, a nie na dobrze pracodawcy. Ciężka decyzja, ale pewnie podświadomie już czujesz, jaka powinna być odpowiedź.💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Jak dają umowę na rok ja bym brała te prace i najwyżej pracowała w ciazy
Chyba ze to ciężka praca, wymagająca to bym została w obecnej
To czekanie jest ciężkie..👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Weronka wrote:Pierwsza umowa byłaby na rok. Powiem Wam, że większej rozterki chyba nie miałam nigdy. 😅
No nic. Zobaczymy jutrzejszą betę…
O!!! To super!! ❤️💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
nick nieaktualnyJulia24 wrote:Z tego co wiem to rzadko kiedy dają umowę na czas nieokreślony po okresie próbnym... Zazwyczaj jest na określony na rok, a potem dopiero na nieokreślony.
Co ja bym zrobiła? Nie wiem, nie znam Twojej sytuacji, ale na Twoim miejscu skupiłabym się na dobrze swoim i na ciąży, a nie na dobrze pracodawcy. Ciężka decyzja, ale pewnie podświadomie już czujesz, jaka powinna być odpowiedź.
To chyba zależy od konkretnego pracodawcy, bo my z mężem pracowaliśmy w różnych branżach, ale jak powiedzieliśmy, że potrzebujemy do kredytu na dom, to oboje bez problemu dostaliśmy od razu umowy na czas nieokreślony po okresie próbnym. -
Cel95 wrote:Jak dają umowę na rok ja bym brała te prace i najwyżej pracowała w ciazy
Chyba ze to ciężka praca, wymagająca to bym została w obecnej
To czekanie jest ciężkie..
To praca typowo biurowa, na dodatek bez kontaktu z klientem i bez dojazdów.
W aktualnej mam kontakt z klientem no i dojazd do pracy zajmuje mi 40 minut w jedną stronę.
Dlatego no zmiana byłaby bardzo na plus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 15:30
Julia24, Kasiekkk, Slava, ConteBis lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙