W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
ConteBis wrote:A ja tak już z innej beczki, bo niektóre mnie bardzo ciekawią opowiecie o genezie swoich nickow na forum?
Świetne pytanie na oderwanie myśli od problemów... Po dzisiejszej wizycie u gino już się naczytałam że przy cienkim endometrium poniżej 5 mm zajście w ciążę jest bliskie 0 😭😭😭 płakać mi się chce a siedzę w robocie i jakoś muszę się trzymać.ConteBis, Vergeet, Nayeli lubią tę wiadomość
-
Lusia90 wrote:Ja kiedyś z bliskim przyjacielem oglądaliśmy kabaret Neonówka gdzie występuje Lusia i Mietek i tak zostałam tą Lusią a 90 to przypadkowa liczba
Świetne pytanie na oderwanie myśli od problemów... Po dzisiejszej wizycie u gino już się naczytałam że przy cienkim endometrium poniżej 5 mm zajście w ciążę jest bliskie 0 😭😭😭 płakać mi się chce a siedzę w robocie i jakoś muszę się trzymać.Lusia90, Slava, hakorośl, Vergeet, Kinia92 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️
19.03.2024 💔💔 8tc
~~~~~~~~~~~~~~~~
Stymulacja owulacji:
1) Clo+Ovitrelle+Duphaston❌
2) Clo+Ovitrelle+Luteina❌
3) Clo+Luteina❌
🔜 HSG
Przerwa w staraniach…
💉Neoparin+💊 Acard150
✨ 2025 ✨🙏 -
ConteBis wrote:jak wymawia się vergeet?
Wymawia się "ferchejt"Slava, Vergeet, Kasiekkk, Kinia92 lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Pokahontaz26 wrote:Przepraszam, że tak wprost, ale myślałaś może o pomocy terapeuty? Wszystko widzisz w czarnych barwach, ja rozumiem że jesteś po stracie, ale z tego co widzę nie potrafisz się cieszyć ani myśleć realnie. Tak jak dziewczyny piszą, test pokazuje, że jesteś w ciąży. Po co w ogóle go robisz i analizujesz jak się wybarwia? Idź na betę ona jest miarodajna i daje Ci wynik na który możesz patrzeć realnie. Non stop zakręcasz się w swoim stresie, a to na pewno nie pomaga. Co by się nie działo jest źle, a jak jest dobrze to i tak powiesz, że zaraz coś się stanie 🙄 Przepraszam, ale nie jest to zdrowe. Może musisz dać sobie pomóc to przepracować? Myślałaś o tym?
Właśnie brakuje mi silnej woli do braku tych testów z moczu, no 2 razy niestety pokazały mi to co najgorsze
Teraz to powiem Wam że ciągle mi się chce iść do łazienki, czekam na 16 i jadę..
Lekarz napisał że ładny ten pierwszy wynik i zaprasza za 2 tyg na wizytę
Mam jeszcze nadzieję, po tych Waszych przykładach, musi być dobrze...👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
ConteBis wrote:A ja tak już z innej beczki, bo niektóre mnie bardzo ciekawią opowiecie o genezie swoich nickow na forum?
ConteBis, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Właśnie brakuje mi silnej woli do braku tych testów z moczu, no 2 razy niestety pokazały mi to co najgorsze
Teraz to powiem Wam że ciągle mi się chce iść do łazienki, czekam na 16 i jadę..
Lekarz napisał że ładny ten pierwszy wynik i zaprasza za 2 tyg na wizytę
Mam jeszcze nadzieję, po tych Waszych przykładach, musi być dobrze...Vergeet, pelnawiary lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Na forum jest dziewczyna, która zaszła w ciążę z endo 4mm i ta ciążę szczęśliwie donosiła ☺️ a Twoje jeszcze trochę powinno urosnąć skoro pęcherzyk ma dopiero 17mm.
-
Pokahontaz26 wrote:Przepraszam, że tak wprost, ale myślałaś może o pomocy terapeuty? Wszystko widzisz w czarnych barwach, ja rozumiem że jesteś po stracie, ale z tego co widzę nie potrafisz się cieszyć ani myśleć realnie. Tak jak dziewczyny piszą, test pokazuje, że jesteś w ciąży. Po co w ogóle go robisz i analizujesz jak się wybarwia? Idź na betę ona jest miarodajna i daje Ci wynik na który możesz patrzeć realnie. Non stop zakręcasz się w swoim stresie, a to na pewno nie pomaga. Co by się nie działo jest źle, a jak jest dobrze to i tak powiesz, że zaraz coś się stanie 🙄 Przepraszam, ale nie jest to zdrowe. Może musisz dać sobie pomóc to przepracować? Myślałaś o tym?
Ja jestem wielką zwolenniczką terapii i polecam Wam korzystać ❤️. Sama będąc bardzo wrażliwą osobą mimo wyjścia z depresji zamierzam być pod stałą opieką, aby zminimalizować ryzyko nawrotu np. w ciąży czy po porodzie.
Każda z nas może inaczej odczuwać. Jeśli jest ktoś z was po poronieniu albo po bc polecam się sobą zająć. Niestety wszystkie nieprzerobione emocje w nas zostają i później wracają pod postacią np boli psychosomatycznych. Sama tego doświadczyłam. Po momencie dla mnie traumatycznym radziłam sobie przez rok, a przynajmniej tak mi się wydawało. Teraz minęły już ponad 3 lata, a ja mimo terapii od 2021r. dalej mam te bóle i dalej walczę o swoje zdrowie psychiczne. Dla siebie, dla rodziny i dla mojego dziecka, o której się tak staram.
Przesyłam Wam dużo ciepła. My kobiety szczególnie musimy uczyć się kochać i dbać o siebie.Pokahontaz26, Ona_39, Slava, Darrika, DreamBee, Vergeet, Mimi🌸 lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
📆 01/25 Badanie na pasożyty? -
Byłam u psychologa i myślę ze ogółem w moim podejściu jest już poprawa, po prostu na logikę jest taki schemat, że było podobnie i człowiek się obawia
Z 2 strony pić piłam dziś z rana sumiennie kubeł 0,7 z elektrolitami a potem kolejny do leków więc niecałe 1,5l mogło z tego wyjść
Ja właśnie tak bardzo chce żeby było tym razem dobrze, pierwszy raz taka wartość przed terminem @, ładny prog.. lekarz nawet na wizytę zaprasza. Czekam na 16 i lecę do labu. A potem odliczamyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 13:08
hakorośl, DreamBee, Vergeet, Jabłkowesny, Ilka96 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
ellevv wrote:Wymawia się "ferchejt"
Uuu, seksi. I holenderski i flamandzki są takie no, pociągające 😅Vergeet lubi tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF, IO, PAI-1 4H/5G hetero ❌
On 34l: morfo 2-4 ❌
Starania od 04.2024, 2xCB
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Ja wiem, że często mamy takie myślenie zadaniowe- sama tak miałam i nieraz dalej mam, ale to nie jest tak, że jak zajdziemy w ciążę, to nasze problemy się rozwiążą. To nie jest tak, że jak będziemy po szczęśliwym 1 USG, po badaniach prenatalnych, czy nawet porodzie to to odejdzie. Jeśli jest nam ciężko, to musimy o tym zadbać na tym etapie i nauczyć się sobie radzić. Oczywiście terapia nie jest jedynym rozwiązaniem, trzeba szukać swojego.
3erin lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
❌ IO, BMI 26, hiperplolaktynemia czynnościowa, niewydolność fazy lutealnej, problemy z wchłanianiem żelaza i zdecydowanie za dużo stresu w życiu (-> bóle psychosomatyczne). U partnera obniżony ruch postępowy plemników, morfologia 4%
☑️ W miarę regularne cykle i owulacje. Generalnie wyniki dobre. AMH (17.08.24) 2,29ng/ml
⁉️ Endometrioza? Objawy i czynnik genetyczny ze strony mamy. 🔜 Diagnoza 📆 04/02/2025
📆 17/01/25 Pierwsza wizyta w klinice! 🍀 (+Biocenoza, MUCHa i co tam lekarz wymyśli)
Pokahontaz26 wrote:Kiedyś przez długi czas miałam włosy sięgające aż za pupę i dużo osób mówiło, że wyglądają jak u Pokahontaz 🤣 a 26, bo urodziłam się 26 listopada 😊
Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Ja jak miałam 2-3 lata to zamiast przedstawiać się swoim imieniem mówiłam, że nazywam się Sanana. Później nawet rodzice mówili do mnie czasem SanankaConteBis, hakorośl, Vergeet lubią tę wiadomość
32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Cel95 wrote:Byłam u psychologa i myślę ze ogółem w moim podejściu jest już poprawa, po prostu na logikę jest taki schemat, że było podobnie i człowiek się obawia
Z 2 strony pić piłam dziś z rana sumiennie kubeł 0,7 z elektrolitami a potem kolejny do leków więc niecałe 1,5l mogło z tego wyjść
Ja właśnie tak bardzo chce żeby było tym razem dobrze, pierwszy raz taka wartość przed terminem @, ładny prog.. lekarz nawet na wizytę zaprasza. Czekam na 16 i lecę do labu. A potem odliczamy
Tylko niestety nie wystarczy być u psychologa. Trzeba się w pełni zaangażować w proces terapeutyczny i mieć świadomość, że może to zająć wiele miesięcy.
Przynosi to niestety wiele frustracji, a czas jest zależny od problemów z jakimi przychodzimy i naszej otwartości właśnie. U mnie proces trwa już ponad 2 lata. Z obecną terapeutka rok. Myślę, że jeszcze rok będzie mi potrzebny. Tyle, że u mnie dużo się działo w życiu... Długo ciężko mi było zaakceptować, że to może tyle trwać... Ale traum na kilku sesjach nie odwrócimy. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2024, 13:16
Vergeet lubi tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
Lusia90 wrote:Ja kiedyś z bliskim przyjacielem oglądaliśmy kabaret Neonówka gdzie występuje Lusia i Mietek i tak zostałam tą Lusią a 90 to przypadkowa liczba
Świetne pytanie na oderwanie myśli od problemów... Po dzisiejszej wizycie u gino już się naczytałam że przy cienkim endometrium poniżej 5 mm zajście w ciążę jest bliskie 0 😭😭😭 płakać mi się chce a siedzę w robocie i jakoś muszę się trzymać.
Jeszcze ma czas żeby podrosnąć. U mnie przy pęcherzyku 23 mm dopiero jest endo 8mm. Przy pęcherzyku 19 mm miałam niecałe 7mm. Ten czas tez ma znaczenie. Jeśli obawiasz się, że nie będzie przyrastać to warto zrobic kolejny monitoring i zobaczyć czy wraz ze wzrostem pęcherzyka rośnie endo.32l.👱🏻♀️👱🏻♂️
Starania od 07.2023r.
Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
Wznowienie starań 06.2024r.
Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
Październik 24⏸️
9dpo Beta 15,5, progesteron 20
12dpo Beta 281, progesteron 30
14dpo Beta 718, progesteron 30
06.11 mamy ❤️ 6+3
25.11 2,5 cm 👶🏻
12.12 NIFTy pro-zdrowy 🐥🩵
Kariotypy✅
Mutacja PAI hetero
-
Julia24 wrote:Tylko niestety nie wystarczy być u psychologa. Trzeba się w pełni zaangażować w proces terapeutyczny i mieć świadomość, że może to zająć wiele miesięcy.
Chodziłam kiedyś regularnie na dłuższą terapię która pomogła i aktualnie jedyny problem wynikał z moich przykrych doświadczeń polozniczych i sytuacji życiowej
Psycholog w sumie parę razy mnie utwierdził w przekonaniu, że reaguje na to co mnie spotkało w miarę normalnie I nie widzi u mnie objawów chorobowych
Jak pisałam, cały czas mam jeszcze nadzieję. Nie płacze, nie panikuje, po prostu racjonalnie myślę co robić, macie rację, więc idę na krew, wzięłam normalnie leki, zastrzyk itpNayeli, Ilka96 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Chodziłam kiedyś regularnie na dłuższą terapię która pomogła i aktualnie jedyny problem wynikał z moich przykrych doświadczeń polozniczych i sytuacji życiowej
Psycholog w sumie parę razy mnie utwierdził w przekonaniu, że reaguje na to co mnie spotkało w miarę normalnie I nie widzi u mnie objawów chorobowych
Jak pisałam, cały czas mam jeszcze nadzieję. Nie płacze, nie panikuje, po prostu racjonalnie myślę co robić, macie rację, więc idę na krew, wzięłam normalnie leki, zastrzyk itp
Trzymam za Ciebie kciuki 🙏🙏 Będzie dobrze. Zadbaj o siebie. Wrócisz z bety, to zamiast czytać miliona artykułów, czy postów o problemach ewentualnych urządz sobie relaksujący wieczór. Może jakieś dobre jedzonko, maseczkę na twarz i ulubiony serial?💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
Cel95 wrote:Byłam u psychologa i myślę ze ogółem w moim podejściu jest już poprawa, po prostu na logikę jest taki schemat, że było podobnie i człowiek się obawia
Ja właśnie tak bardzo chce żeby było tym razem dobrze, pierwszy raz taka wartość przed terminem @, ładny prog.. lekarz nawet na wizytę zaprasza. Czekam na 16 i lecę do labu. A potem odliczamy
Piszesz byłam czyli nie chodzisz regularnie, a to jest kluczem do sukcesu. Ja to tak odbieram, że szukasz u nas zapewnienia, że Twoje myśli i obawy są nieuzasadnione żeby się uspokoić (co jest normalne, wszystkie tak robimy, po to jest forum) ale potem na siłę szukasz u siebie wyjątku i starasz się obalić każdą teorię… czyli mam wrażenie że to pytanie nie ma wówczas na celu rozwiania wątpliwości tylko pogrążania się dalej. Takie rzeczy przerabia się na terapii nie w internecie.
Tym bardziej, że będziesz zaraz mamą!Darrika, Pokahontaz26, Treaclynat lubią tę wiadomość
11cs w zawieszeniu - LUF
🔜 IVF 2025 Marzec -
Jestem na formu od kilku miesięcy, Cel już od wielu dziewczyn tą radę dostała )
Bardzo się cieszę z jej ciąży, ale wydaje mi się, że ona porostu lubi być w centrum uwagi 🫣
@Cel
Po co testujesz i to tak z dupy w ciągu dnia?
Jesteś w ciąży, masz ładną betę. Dbaj o sobie, nie stresuj się. Myśl pozytywnie. Zrobiłaś co możesz, teraz tylko sprawdź przyrost. Więcej zrobić NIE możesz.
Darrika, Ragazza, Pokahontaz26, Vergeet, Treaclynat, Kinia92, Mimi🌸, Olisska lubią tę wiadomość
-
Moja aplikacja wskazuje, że jeśli uda się nam we właśnie rozpoczynającym się cyklu, to będę miała termin w dniu swoich urodzin 😆❤️
3erin, Slava, Sanana, Darrika, Sarka94, ConteBis, Lauraa, Kasiekkk, DreamBee, Kinia92, Mimi🌸, Ilka96, NinaB, Galaxis lubią tę wiadomość
💃29 lat🕴️35 lat
🍀10cs o pierwsze bobo! 👶
📆 01/25 Badanie na pasożyty?