Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 października, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Bo wiecie jeszcze jak jest, ten stres i nerwy już przy dziecku się nigdy nie skończą tak naprawdę, każdy etap życia, każda infekcja, przewrócenie się dziecka, jego smutki, kłótnie z kolegami, później szkoła, dorosłe życie, już zawsze my się będziemy martwić o nasze dzieci. Jak sobie poradzą, czy będą lubiane, czy będą zdrowe i szczęśliwe. Ja uważam, że mama musi mieć stalową psychikę, być gotowa na przejęcie smutków i emocji dziecka, żeby móc mu ulżyć kiedy będzie potrzeba, żeby być przy nich w każdych emocjach i tych złych i dobrych. Ale w tej stali musi być też delikatna część na nasze emocje i to utrzymanie odpowiedniego balansu wg mnie jest nie lada wyczynem i jedne z nas sobie poradzą same, inne z pomocą najbliższych, męża czy przyjaciol, rodziców, a jeszcze inne potrzebują psychologa czy terapeuty i każda z tych opcji jest na wagę złota i jest dobra jeśli pomaga nam osiągnąć ten cel. Czyli zachowanie równowagi psychicznej bez względu na warunki, bo jak już mamy tego małego człowieka to za niego odpowiadamy i nie możemy się posypać i załamać, wypłakać w kącie jak jest gorzej ok, ale potem trzeba się podnieść i otrzepac i przeć dalej na przód.

Właśnie nadrabiam. I to jest tak mądra wypowiedź, że chyba zrobię screena i zachowam na gorsze dni. Darrika jesteś bardzo inteligentną kobietą ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października, 17:30

Płotka, Aurora13, Darrika, Vergeet lubią tę wiadomość

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 października, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    Siasi - właśnie zerknęłam na Twoją stopkę i mega podoba mi się Życiowy Wyuczony Optymizm 😍 Wysyłam dużo siły - ja jutro też wstaję o 5, będzie 10 DPO. 🤔🤔🤔😂

O tak! Tyle w życiu przeszłam, że chyba niewiele mnie zaskoczy. Choroby psychiczne w rodzinie, straty najbliższych w młodym wieku, utracone ciąże u ponad połowy kobiet w rodzinie. Nic tylko się położyć i płakać. Albo użalać nad swoim losem.
    Ale tak bardzo kocham życie, że ktoś kto mnie zna pomyślał by „ona nie ma w życiu problemów, nic o nim nie wie”. Bo ja się raczej nie uzewnętrzniam przed ludźmi.
    Kocham zarażać optymizmem i myślę że pomimo przeciwności mam piękne życie.
    Podobnie staram się podchodzić do macierzyństwa ☘️ i przyszłam Was pozarażać moim mottem.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Kiedy planujesz testować??

Aurora13, DreamBee, Lauraa, Vergeet lubią tę wiadomość

✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    O tak! Tyle w życiu przeszłam, że chyba niewiele mnie zaskoczy. Choroby psychiczne w rodzinie, straty najbliższych w młodym wieku, utracone ciąże u ponad połowy kobiet w rodzinie. Nic tylko się położyć i płakać. Albo użalać nad swoim losem.
    Ale tak bardzo kocham życie, że ktoś kto mnie zna pomyślał by „ona nie ma w życiu problemów, nic o nim nie wie”. Bo ja się raczej nie uzewnętrzniam przed ludźmi.
    Kocham zarażać optymizmem i myślę że pomimo przeciwności mam piękne życie.
    Podobnie staram się podchodzić do macierzyństwa ☘️ i przyszłam Was pozarażać moim mottem.

Trzymam za Ciebie mocno kciuki! Kiedy planujesz testować??

MAM DOKŁADNIE TAK SAMO. Identycznie. 😍 Czarne chmury się zebrały nade mną jedynie po stracie w zeszłym roku, bo tu była już tak zaniedbana sprawa przez lekarzy, że ledwo mnie odratowali. Moja przyjaciółka mi powiedziała, że z wszystkich ludzi, których zna tylko ja byłabym wstanie po tym wszystkim wciąż być tak wesołą i pozytywną osobą. Także super "spotkać" kogoś z podobnym podejściem 🤭🤭

Także ja jutro od samego rana będę tu zerkać jak Twoje testowanie - a ja, ja może i się skuszę też 🤔🤭

Siasi, DreamBee, Vergeet lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dziewczyny, którym się poszczęściło.:)
    Czy jesteście w stanie ocenić, czy udało wam się wstrzelić przed owulacją czy w jej trakcie? A jeśli przed to ile?
    W poprzedniej ciąży w poniedziałek było ❤️
    A w czwartek byłam u ginekologa i powiedziała, że w tym miesiącu nie ma szans na ciążę, bo jest przerośnięty pęcherzyk graffa, nie pękł i się otorbielił. Kazala przyjść obserwować czy będzie z tego torbiel do usunięcia czy sam się wydali.
    W niedzielę jeszcze było ❤️ także bywa różnie 🤭

Treaclynat, Siasi lubią tę wiadomość

• Siasi Ekspertka

Wysłany: 15 października, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aurora13 wrote:
    MAM DOKŁADNIE TAK SAMO. Identycznie. 😍 Czarne chmury się zebrały nade mną jedynie po stracie w zeszłym roku, bo tu była już tak zaniedbana sprawa przez lekarzy, że ledwo mnie odratowali. Moja przyjaciółka mi powiedziała, że z wszystkich ludzi, których zna tylko ja byłabym wstanie po tym wszystkim wciąż być tak wesołą i pozytywną osobą. Także super "spotkać" kogoś z podobnym podejściem 🤭🤭

Także ja jutro od samego rana będę tu zerkać jak Twoje testowanie - a ja, ja może i się skuszę też 🤔🤭

Dziękuję kochana ❤️ Ja też będę za Ciebie trzymać kciuki. To forum jest wspaniałe i można zdobyć ogromną wiedzę, a oprócz tego poznać wspaniałe osoby. Staram sie od niedawna, ale dzięki dziewczynom nie czuję się z tym sama i obca. Wszystko pięknie tłumaczą i dają mądre rady 🤗 Ja na ten moment mogę wspierać duchowo bo do takiej wiedzy jak mają co niektóre to daleka droga.

Aurora13, DreamBee, Vergeet, Kinia92 lubią tę wiadomość

✅ szczęśliwa żona
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    Mnie można wypisać z testowania, cykl bezowulacyjny :) widzimy się w listopadzie.

Lekarz tak stwierdził? A temperatura też nie skoczyła? Z tego co wiem bywały już takie ciąże z cyklów bezowulacyjnych... ;)

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne 🙏👨🏻‍⚕️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    A ja tak już z innej beczki, bo niektóre mnie bardzo ciekawią :D opowiecie o genezie swoich nickow na forum? :D
    Od nazwiska 🤷‍♀️ jestem mało kreatywna, ale ciekawostka taka - kiedyś miałam inny nick, od naziwska byłego męża - jak ktoś tu jest od 2016 to może mnie pamiętać jako "Kuchcinka".
    Po tym jak wróciłam tu po 4 latach przerwy tu na ovu już jako żona obecnego meza to oczywiście nie chciałam nicku po ex i napisałam do ovu czy mogą mi zmienić nick bez zakładania konta na nowo (nie chciałam tracić pamiętnika i całej historii starań).
    I tak oto stałam się Wojcinką i jedyne co mi się usunęło po zmianie nicku to status i info ile mam postów napisanych i ile lajkow tu na profilu. To co teraz widsc to tylko wpisy jako Wojcinka :P

Siasi lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Zmienię nick na "sikopanikara"

Beta 160!!!! Prog 38!!! Yes!!!!!! Wzrost prawie 200%

Dodam że ostatniego sikacza zrobiłam z ciekawości i ten już jest o wiele mocniejszy. Czyli nawadniam się odpowiednio!!! Ale się cieszę!!! Zaczynam wierzyć,że jestem w ciąży!!!!! Jeszcze jest jakiś jeden test, dałam go mężowi bo nie powinnam być w ich poblizu

gratulacje! Obyś już teraz dała tej ciąży szansę i widziała ją tylko w różowych barwach :) <3

Vergeet lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne 🙏👨🏻‍⚕️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 października, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Właśnie nadrabiam. I to jest tak mądra wypowiedź, że chyba zrobię screena i zachowam na gorsze dni. Darrika jesteś bardzo inteligentną kobietą ❤️❤️❤️

Dziękuję, aż się zawstydziłam 😅 ale to jaka jestem jest zasługa ogromną mojej mamy właśnie, najlepszej przyjaciółki, mentorki i osoby, która mnie umie sprowadzić na ziemię jak odlatuje i zaczynam wariować.
    Ona mnie nauczyła twardego stąpania po ziemi, nie patrzenia na innych i nie przejmowania się tym co myślą i mówią inni, tego, że czasem jest źle i smutek, płacz jest dobry, ale na chwilę, potem trzeba iść na przód, bo czas i życie się nie zatrzyma i nie poczeka aż się pozbieramy. Mam nadzieję, że i ja będę taka mama dla mojej córki, że będę mieć taką samą więź i walczę o to każdego dnia 🤭

3erin, Kasiekkk, DreamBee, Mimi🌸, Aurora13, Sarka94, Siasi, Vergeet, Płotka, Nayeli, Kinia92 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    gratulacje! Obyś już teraz dała tej ciąży szansę i widziała ją tylko w różowych barwach :) <3

Tak dziewczyny, po prostu jak idzie się o krok dalej to już człowiek nabiera wiary, że marzenie o rodzinie jest nieco bardziej realne 💗 bo dwa razy było w miarę podobnie, a tu jest dużo innych rzeczy - przede wszystkim ten progesteron, moment cyklu no i beta. Odezwał się też mój lekarz, zadowolony z wyników i z zaleceniem wizyty za 2 tyg🙏

Może za wcześnie na takie wnioski, ale wiem, że immunologicznie organizm pamięta stan ciąży, no i nieświadomie mąż stosował nawet mocniejszy niż zalecony steryd.. ja też lyknelam w połowie cyklu jeden.

Bardzo dziękuję Wam za wsparcie. Szczególne podziękowania za przykłady tych nieszczęsnych sikaczy. Chwilę zwatpilam, ale po 5 min po Waszych wypowiedziach znów nabrałam wiary. Obyło się bez ryków, stresu, nerwów, po prostu poszłam szybciej na badanie.

Dziękuję że jesteście

Belia, Julia24, DreamBee, Lusia90, Mimi🌸, Siasi, Vergeet, Płotka, Kinia92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny i mam wyniki krwi 9dpo. Prog 12,09ng/mL- to chyba trochę za nisko prawda? A estradiol 143,3 pg/mL. Czy jesteście w stanie coś powiedzieć na ten temat?
    Natomiast ferrytyna z 19 na 56,24 w dwa miesiące! Pierwszy raz w życiu mam taki wynik. To chyba już wystarczy podnoszenia prawda? 😀

Sarka94, Ilka96, Kinia92 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:

Ja tak mam Darrika w kontekście relacji z ludźmi, jestem dobrym wsparciem i przyjaciółka. Poradziłam sobie z wczesna strata rodzica jako nastolatka, będąc silna dla Mamy i naprawdę z tego jestem dumna. Jak mama Męża miała raka też go umiałam doskonale wspierać. Choroby swoje na co dzień wysmiewam i nie użalam się nad sobą. O tej mojej walce o dziecko wiedzą nieliczni. Zawsze jestem obok, umiem mądrze doradzić. Więc nie jest tak, że ogółem jestem jakimś slabeuszem, po prostu ten temat ciazy mnie bardzo dotyka, bo inaczej to sobie wyobrażałam- jak pewnie niejedna z Was :) zawsze też myślałam no mnie spotkało już to i to, to tu będzie ok ;) bo w wielu kwestiach mam szczęście.

Vergeet lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dziękuję, aż się zawstydziłam 😅 ale to jaka jestem jest zasługa ogromną mojej mamy właśnie, najlepszej przyjaciółki, mentorki i osoby, która mnie umie sprowadzić na ziemię jak odlatuje i zaczynam wariować.
    Ona mnie nauczyła twardego stąpania po ziemi, nie patrzenia na innych i nie przejmowania się tym co myślą i mówią inni, tego, że czasem jest źle i smutek, płacz jest dobry, ale na chwilę, potem trzeba iść na przód, bo czas i życie się nie zatrzyma i nie poczeka aż się pozbieramy. Mam nadzieję, że i ja będę taka mama dla mojej córki, że będę mieć taką samą więź i walczę o to każdego dnia 🤭

Piękne słowa ❤️

I ja taką mamą chce być 🙏

Darrika, Siasi, Vergeet lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 9/10 dpo i dziś pojawił się różowy śluz taki podbarwiony krwią może to implantacja trzymajcie kciuki 🤞😅🥰

Belia, DreamBee, Darrika, Slava, Mimi🌸, Pokahontaz26, Daniela77, Siasi, Kłębuszek, Ilka96, NinaB, Vergeet, Kinia92 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊duphaston w drugiej fazie cyklu

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Piękne słowa ❤️

I ja taką mamą chce być 🙏

A ja mam taką Mamę właśnie! 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 15 października, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, można mi wpisać niestety 🐵🫣

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Belia Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Przykro mi 🫂 oby cykl który zaczynasz był tym szczęśliwym

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 15 października, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:

🫂🫂🫂 aby to był 1 dzień ciąży!

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki tule was wszystkie ❣️😉 dziś zrobiłam test owu i silne dwie kreski https://ibb.co/D10c0bh (pierwszy raz wstawiam fotkę mam nadzieję że wyjdzie ) . To znaczy że za 24 h około pęknie pęcherzyk? Kiedy się starac? Mój ma nocki jest nie do życia eh... Dodatkowo mam pytanie bo kończy 4 opakowanie fertilman plus , ma też dodatkowo 4tys jednostek Wit D (miał zalecenie 3,5tys ale takiej dawki nie ma w aptece ) i zastanawiam się jakie witaminy kupic ? Proszę pomóżcie . Zastanawiałam się nad zwykłym fertilman które bierze się raz dziennie plus Wit D 4tys ? Czy wie któraś o jakiks Wit dla mężczyzn starających się bez wit D ? A jeśli nie to osobno jakie ma brać i po ile ? Dodam że wyniki nasienia wszystkie w normie procz morfologii 2%

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
    🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
    Glukoza /insulina -96 / 6
    - prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅
    Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

Obydwoje USG tarczycy ok.

Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
  • Kasiek7 Koleżanka

Wysłany: 15 października, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wyniku 2% zaczął brać witaminy i narazie nie powtarzaliśmy badań bo dajemy sobie na luz do końca roku . (Jakies 3 moje cykle) No ale witaminy jakieś wolę żeby brał

👩‍❤️‍👨2017
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
    🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
    -wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
    Glukoza /insulina -96 / 6
    - prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
    -tsh 1,8
    Ft3,ft4,fsh,lh ✅
    Testosteron 35✅
    Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.

🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
    Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )

Obydwoje USG tarczycy ok.

Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ