W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Ale przymrozilo! U nas pojawił się pierwszy przymrozek, więc czas na wyciągnięcie kocyka i pięknych kubeczków na gorące kakao 😄
Smerfetka, tak jak ktoś wyżej napisał. Pamiętaj że testy pokazują czy jesteś w ciąży a nie jak bardzo w niej jesteś leć jak tylko będziesz mogła na bete, będziesz miała pewność co i jakDreamBee, Vergeet lubią tę wiadomość
12 cs 👶
02.2020 👧
08.2021 👼
03.2024
LH 12,6
FSH 10,4
AMH 0,53
10.2024
AMH 0,211
FSH 13,10
Lh 9,43
Badania na pasożyty - czysto ✅
05.2024 dieta i zmiana supli
07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86
Duphaston 2x1, acard 75
25.11.2024 wizyta 🤞
-
Kłębuszek wrote:Hej, hej
Witam się z Wami w ten jesienny poranek 🍂
(...)
Mam wrażenie, że do mojego testowania to jeszcze wieczność i niestety moja głowa myśli tylko o tym jak bardzo chciałabym żeby się już udało 🙈 Macie jakieś sposoby żeby zająć głowę czymś innym?
Ja Cię rozumiem, mam to samo! Nic nie pomaga, bo z tyłu głowy cały czas są te myśli, strach, że jednak się nie udało a tak bardzo chciałabym już... I to czekanie. Nie ma takich zajęć, które by oderwały od tego moje myśli i sprawiły, że czas szybciej zleci 😅Kłębuszek lubi tę wiadomość
-
Nie przejmuję się tym że te kreski są do siebie podobne, bo beta jest pewnie nadal niziutka dlatego nie widać dużej różnicy. 😌 za to na easy home dzisiaj pojawiła się już kreseczka a nie cień także coś się dzieje 🌸
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 09:48
Pokahontaz26, Suzie, Płotka, Darrika, Rudka, Sarka94, cysterka95, NinaB, Kłębuszek, DreamBee, Kinia92, Ilka96, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Kłębuszek wrote:Hej, hej
Witam się z Wami w ten jesienny poranek 🍂
Nie odzywałam się, bo miałam ostatnio parszywy humor. Od jakiegoś tygodnia boli mnie głowa i ciężko mi się myśli. Wnioskuję, że za dużo pracy przed kompem.
U mnie chyba powoli zaczynają się dni płodne, także działamy i czekam na szanowna owulację.
Fajnie, że już jakieś kreseczkę się pokazują, gratuluję dziewczyny!
Mam wrażenie, że do mojego testowania to jeszcze wieczność i niestety moja głowa myśli tylko o tym jak bardzo chciałabym żeby się już udało 🙈 Macie jakieś sposoby żeby zająć głowę czymś innym?
Ja się staram jakoś nie myśleć, dom, praca, dziecko, a tu zajęcia, tu siłownia, tu książka i tak jakoś leci 😅 jak się zwali wszystkiego prania, zmywarkę, kocie sralnie do oporządzenia, zakupy, gotowanie to jakoś ciężko wcisnąć myślenie o ciąży między to 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października, 09:01
Kłębuszek, DreamBee, Kinia92 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Gość18 wrote:Witam was dziewczyny jestem tu nowa . Ale czytam forum ju od kilku miesięcy. Jestem po poronieniu w czerwcu zaczęłam znowu starania. I też czekam z utęsknieniem na II kreseczki. W przyszłym tygodniu się okaże czy będą. Byłam u gin w zeszłym tyg sprawdzić czy wszystko jest ok i jego zdaniem tak endometrium 7mm przed owulacja i niby mowil ze do owulacji juz chyba doszło bo widzi sflaczale cialko żółte gdy zapytałam czy może dojść do zapłodnienia odp ze tak. Ale teraz znowu naczytalam się wszędzie ze to moje endometrium to za cienkie i znowu mętlik w głowie ze znowu nic z tego nie bd👩🏻 34
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 25-26 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗
10cs -
Cel95 wrote:Udałam się. Psycholog mój brak entuzjazmu uznaje za normę, ogółem raczej nienajgorzej się trzymam jak na ogrom problemów jakie na raz na mnie spadły.
Myślę, że entuzjazm po 2 poronieniach i coraz większej perspektywie na bezdzietnosc mało komu towarzyszy.
Jednak można się trzymać strzępek nadziei i robić co sugerują lekarze, no i taki mam zamiar
Jak pisałam zdrowie mojego męża jest najważniejsze w tym momencie a jak zdarzy się cud podczas jego leczenia to po czasie może i entuzjazm się pojawi. No tylko to naprawdę byłby trochę już cud
Trochę inaczej byłoby gdyby mąż nie miał tych wszystkich nagłych stawowych problemów, które nie ukrywam przerażają mnie w tym momencie.
Jedna sprawa poprawa paru parametrów nasienia, a inna sprawa gdy ogólny stan zdrowia ukochanej osoby jest niepokojący
Wolę być tu szczera niż kłamać, wcześniej rzeczywiście popadałam w przesadę przed drugim poronieniem, jednak obecnie w wachlarzu problemów brak dziecka to tylko jeden element
Staram się i tak robić cokolwiek pozytywnego bo wiem już że jak jest źle niekoniecznie nie może być gorzej, warto doceniać cokolwiek w życiu jest na plus w danym momencie
Hej, chciałam tylko powiedzieć, że podpisuję się dwiema rękami szczególnie pod ostatnim zdaniem. Pod koniec 2022 roku zaczęły się moje problemy ze stawami rąk. Problem pojawił się nagle z dnia na dzień, bywało tak źle że nie mogłam trzymać nawet sztućców w dłoni, a lekarze tradycyjnie twierdzili, że oni nic nie widzą, wyniki są ok i rozkładali ręce 😉 W tej chwili jest już dużo lepiej, ale co jakiś czas problem wraca i muszę brać właśnie diklofenak, niemniej nic w życiu nie uświadomiło mnie tak bardzo, jak nasze zdrowie, życie i priorytety mogą się zmienić z dnia na dzień, nic nie jest pewne i powinniśmy naprawdę doceniać to co mamy, bo nie wiadomo jak będzie jutro.
Trzymam mocno kciuki za Twojego męża, oby udało Wam się dojść do źródła problemu i zminimalizować efekty, no i kciuki za Wasze starania 💕Cel95 lubi tę wiadomość
-
eta176 wrote:Witam wszytki🤗 Szczerze nienawidzę jesiennych poranków tym bardziej jak zaczynają się u mnie o 4:30 😤 Dziewczyny o jakiej porze najlepiej robić testy owulacyjne? I jak mam 13dc to jak będzie taka delikatna to jest ok? Niby wg aplikacji owulacja powinna być w piątek ale tylko niby 😏
To którego dnia jaka kreska będzie to kwestia indywidualna, u mnie cały cykl zazwyczaj jest słabo widoczna, dzień przed pikiem zaczyna dopiero ciemnieć, a którego dc jest owulka to tym bardziej indywidualna, niektórzy mają kilka dni po @, a ja np. 18 dc przy cyklach 26 dniowych, więc poźno -
Jvvliett wrote:A byłaś na becie ? 😃
Ale w tamtym miesiącu badałam i byłam w szoku. Zapłaciłam 50zł a ALAB 😳 z córka dwa lata temu pamiętam to było co najmniej połowę mniej 🤔 czy nie mam racji? -
Pokahontaz26 wrote:Właśnie się zastawiam czy nie pójść… wtedy nie będzie gdybania 😄
Ale w tamtym miesiącu badałam i byłam w szoku. Zapłaciłam 50zł a ALAB 😳 z córka dwa lata temu pamiętam to było co najmniej połowę mniej 🤔 czy nie mam racji? -
No beta teraz wg mnie jest mega drogo bo w sumie te ceny się wahają w zależności od labu 50-70 zł , Progesteron chyba też coś kolo tej kwoty. Ja w 2019 roku płaciłam 17-19 zł za betę w szpitalu klinicznym.
Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cel95 wrote:Udałam się. Psycholog mój brak entuzjazmu uznaje za normę, ogółem raczej nienajgorzej się trzymam jak na ogrom problemów jakie na raz na mnie spadły.
Myślę, że entuzjazm po 2 poronieniach i coraz większej perspektywie na bezdzietnosc mało komu towarzyszy.
Jednak można się trzymać strzępek nadziei i robić co sugerują lekarze, no i taki mam zamiar
Jak pisałam zdrowie mojego męża jest najważniejsze w tym momencie a jak zdarzy się cud podczas jego leczenia to po czasie może i entuzjazm się pojawi. No tylko to naprawdę byłby trochę już cud
Trochę inaczej byłoby gdyby mąż nie miał tych wszystkich nagłych stawowych problemów, które nie ukrywam przerażają mnie w tym momencie.
Jedna sprawa poprawa paru parametrów nasienia, a inna sprawa gdy ogólny stan zdrowia ukochanej osoby jest niepokojący
Wolę być tu szczera niż kłamać, wcześniej rzeczywiście popadałam w przesadę przed drugim poronieniem, jednak obecnie w wachlarzu problemów brak dziecka to tylko jeden element
Staram się i tak robić cokolwiek pozytywnego bo wiem już że jak jest źle niekoniecznie nie może być gorzej, warto doceniać cokolwiek w życiu jest na plus w danym momencie
Cześć Cel, nie znamy się jeszcze. Możesz powiedzieć na czym polegają problemy stawowe Twojego męża? I czy jesteście pod kontrolą immunologa?
Ja ostatnio troszkę zagłębiłam się w temat, gdyż 29 października czeka nas konsultacja u doktora Paśnika, odsłuchałam między innymi na youtube podcast z jego udziałem i on w tym podcastcie mówił między innymi o tym, że choroby stawów takie jak RZS, ale także powiązane z atakowaniem stawów m. in. toczeń rumieniowaty są z automatu sygnałem, że para powinna udać się do immunologa, ponieważ przy wystąpieniu tych chorób u jednego z partnerów jest niemal pewne, że podczas starań o potomstwo pojawi się problem.👩🏻 28 | 👨🏻 29
📆 08/2023 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 8 tc 💔
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Galaxis wrote:Z tego co czytałam testy owu najlepiej robić wieczorem, a przed testem przez 2 godziny nie pic płynów. Z tym że jeśli zauważysz któregoś wieczoru, że kreska ciemnieje, ale jeszcze nie jest tak ciemna jak kontrolna, to kolejnego dnia warto zrobić dwa testy - jeden koło południa, drugi wieczorem, żeby wyłapać pik.
To którego dnia jaka kreska będzie to kwestia indywidualna, u mnie cały cykl zazwyczaj jest słabo widoczna, dzień przed pikiem zaczyna dopiero ciemnieć, a którego dc jest owulka to tym bardziej indywidualna, niektórzy mają kilka dni po @, a ja np. 18 dc przy cyklach 26 dniowych, więc poźno
Potwierdzam, że testy owu najlepiej wieczorem po 2h nie picia.
Galaxis, żaden lekarz nie zwrócił uwagi na Twoją mega krótką fazę lutealną? 8 dni to jest dużo poniżej normy. Krótka faza lutealna może świadczyć o problemach z produkcją progesteronu i powodować trudności zagnieżdżenia się zarodka. Konsultowałaś to z lekarzem?Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Galaxis wrote:Z tego co czytałam testy owu najlepiej robić wieczorem, a przed testem przez 2 godziny nie pic płynów. Z tym że jeśli zauważysz któregoś wieczoru, że kreska ciemnieje, ale jeszcze nie jest tak ciemna jak kontrolna, to kolejnego dnia warto zrobić dwa testy - jeden koło południa, drugi wieczorem, żeby wyłapać pik.
To którego dnia jaka kreska będzie to kwestia indywidualna, u mnie cały cykl zazwyczaj jest słabo widoczna, dzień przed pikiem zaczyna dopiero ciemnieć, a którego dc jest owulka to tym bardziej indywidualna, niektórzy mają kilka dni po @, a ja np. 18 dc przy cyklach 26 dniowych, więc poźno
Jeżeli masz owu w 18dc, to cykl w tym przypadku powinien trwać od 28 do 34 dni...👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Darrika wrote:No beta teraz wg mnie jest mega drogo bo w sumie te ceny się wahają w zależności od labu 50-70 zł , Progesteron chyba też coś kolo tej kwoty. Ja w 2019 roku płaciłam 17-19 zł za betę w szpitalu klinicznym.
U mnie ok. 60 zł, a pamiętam, że kiedyś kosztowała 30 i wtedy się mówiło, że warto iść, bo nie dość, że wszystko wyjaśni to jest dosyć tanie...👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Dziewczyny, a jak ja mam np późne owulację co któryś cykl typu owu w 20 dc a @ przychodzi w 34 dc to znaczy, że jest odpowiednio długa ta faza lutealna, dobrze rozumiem ?
Sarka94, Kinia92 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Dziewczyny, a jak ja mam np późne owulację co któryś cykl typu owu w 20 dc a @ przychodzi w 34 dc to znaczy, że jest odpowiednio długa ta faza lutealna, dobrze rozumiem ?
Tak, 14 dni to dobra długość fazy lutealnej. Ogólnie absolutne minimum to te 10 dni, by zarodek miał czas się zagnieździć i żeby organizm się zorientował, że nie może „włączyć comiesięcznego oczyszczania”. Dlatego też nie patrzy się na to ile dni ma cykl, tylko lepiej kontrolować termin owulacji i znać długość fazy lutealnej, bo ona jest raczej stała - wtedy dokładniej możemy określić dzień przewidywanej 🐒
No i nie polecam sugerować się datami prognozowanej owulacji w aplikacjach!Darrika, Sarka94 lubią tę wiadomość
-
Macie rację dziewczyny, że teraz ceny kosmos w laboratorium. Wczoraj robiłam betę, progesteron i TSH i zapłaciłam 136 zł 😆
Darrika tak, jest tak jak mówisz, w długich cyklach Ja teraz też miałam owu dopiero w 21 dniu cyklu. O ile łatwiej by się żyło, gdyby była w 14stym 🤣Darrika lubi tę wiadomość
-
@xSmerfetkax nie wygląda jakby kreski się różniły pomiędzy testami, ale są na obu na bank!
@Darrika haha u mnie podobnie, tyle zajęć w domu się znajdzie, że nie ma czasu na myślenie 🤣
@Gość18 @Runnerka ja też miałam w zeszłym cyklu 7mm i teraz mnie martwicie Bo moja ginekolog rzuciła tylko, że jest dobre. Ah cholerni lekarze 😡31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Gusia_ wrote:Macie rację dziewczyny, że teraz ceny kosmos w laboratorium. Wczoraj robiłam betę, progesteron i TSH i zapłaciłam 136 zł 😆
Darrika tak, jest tak jak mówisz, w długich cyklach Ja teraz też miałam owu dopiero w 21 dniu cyklu. O ile łatwiej by się żyło, gdyby była w 14stym 🤣
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺 -
Runnerka wrote:Witaj w klubie, wczoraj na monitoringu miałam również 7mm tuż po owulacji. Gdzies czytałam, że dolna granicą normy to 6-7mm więc teoretycznie szanse na zagnieżdżenie istnieją, ale też mnie to martwi.🥹