Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 26 października, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj 8/9dpo zrobiłam test i jest cień cienia... 🥺Pokazał się szybko bo jakieś 2 minuty po na sikaniu. Niestety nie mogę tego uchwycić telefonem.
    Jutro powtórka 👍

cysterka95, Pacynka, Maniaaa., Vergeet, hakorośl, Sanana, Julia24, Mimi🌸, Elena20, Płotka, Deyansu, ConteBis, Nadziejka26, Darrika, kitka_, Kirby, Suzie, Ona_39, Galaxis, Ilka96, ellevv, DreamBee, Olisska, Lusia90, Revolutionary , Kinia92, Miś, Smerfetkaa, Iga1707 lubią tę wiadomość

-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Mthfr - Brak mutacji
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
    -Niedowaga ⚖️
    -Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,
    - Arytmia od 2021r.
    -Anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 października, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A ile trwają Twoje cykle? Ja już dziś odstawiłam dupka i czekam na okres.
    No właśnie zwykle 33-35 dni. Teraz kazała mi brać dupka do 33dc bo owulacja była dopiero 20. Więc w niedzielę biorę ostatniego, a w poniedziałek rano jeszcze ostatni test i czekam na @ :)

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta, trzymam kciuki za jutro! 🫶🏻 niech test ciemnieje 🥹

Ja czekam póki co na owulację, ale to pewnie dopiero za ponad tydzień, więc czas się dłuży. Mąż ostatnio ma sporo stresu, to wpływa na nasze starania, więc staram się nie nastawiać na nic, ale wiadomo - rozum jedno, serce drugie 🤷‍♀️

Dziewczyny, zastanawia mnie jedno - wiem, że powinno się w miarę regularnie współżyć, ale też nie ma co robić tego na siłę. W przypadku przerw 10-14 dni myślicie, że mocno to osłabia plemniki? Długie przerwy nie są wskazane, ale to oznacza, że później wystarczy kilka ❤️ i wszystko może wrócić do normy czy jednak potrzeba długiego czasu na regenerację po takich przerwach?

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 26 października, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Dziewczyny dzisiaj 8/9dpo zrobiłam test i jest cień cienia... 🥺Pokazał się szybko bo jakieś 2 minuty po na sikaniu. Niestety nie mogę tego uchwycić telefonem.
    Jutro powtórka 👍

Trzymam mocno kciuki 😍🤞🤞🍀

Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Treaclynat Ekspertka

Wysłany: 26 października, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Ja czekam póki co na owulację, ale to pewnie dopiero za ponad tydzień, więc czas się dłuży. Mąż ostatnio ma sporo stresu, to wpływa na nasze starania, więc staram się nie nastawiać na nic, ale wiadomo - rozum jedno, serce drugie 🤷‍♀️

Dziewczyny, zastanawia mnie jedno - wiem, że powinno się w miarę regularnie współżyć, ale też nie ma co robić tego na siłę. W przypadku przerw 10-14 dni myślicie, że mocno to osłabia plemniki? Długie przerwy nie są wskazane, ale to oznacza, że później wystarczy kilka ❤️ i wszystko może wrócić do normy czy jednak potrzeba długiego czasu na regenerację po takich przerwach?

Dobre pytanie. Myślę że u niektórych nie ma to wpływu, moja przyjaciółka ostatnio zaszła w ciążę po tym jak współżyli pierwszy raz od miesiąca.
    Natomiast ja dla pewności staram się nie mieć dłuższej przerwy niż 7 dni. Pewnie jak ze wszystkim - nie ma reguły

Pacynka lubi tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    7 cs

💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    Badania 2-5 dc⏳
    USG dopochwowe ⏳
    Badanie nasienia ⏳
    Cykle regularne 27-29 dni
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 26 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaa. wrote:
    Krew spuszczona 😁 wyniki pod wieczór . Do lekarza dzwoniłam , wizytę mam na 6.11 😁
    To czekamy razem 🙂 u mnie mają być wyniki koło 18

Maniaaa. lubi tę wiadomość

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 26 października, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Mój mąż pracuje za granicą , nie ma go po 2 nawet 3 tyg , oczywiście nadrabiamy jak tylko przyjedzie 🤣🙈 i udało się

Pacynka, kitka_, Vergeet lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 26 października, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ten lekarz wydaje się być sensowny, i wiem , że nie szczędzi badań. A 7dpo to liczyć np 3-4 mam kłucie jajników, 5 mega ból i od 6 liczenie ( czyli 12 listopada ) badania ? A obojętne o której godzinie i czy trzeba być na czczo? 🤔
    Jestem taka , że wolę pójść wcześniej i dmuchać na zimne niż czekać pół roku i by ciągle rozczarowana. Zwłaszcza że te plamienia zaczęły być

Jak będziesz u lekarza, to podczas usg zapytaj kiedy pęcherzyk może pęknąć (jeżeli będziesz wtedy jeszcze przed owulacją). Zorientujesz się wówczas bardziej czy ten mega ból rzeczywiście pokrywa się z owulacją. I wtedy, tak, jak podałaś przykład: od owulacji odliczasz 7 dni. Jeżeli Twoja faza lutealna wynosi 14 dni, to wtedy 7dpo będzie wypadać 7 dni przed okresem (jeżeli masz regularne cykle, to dodatkowo tak można sobie jeszcze pomóc z wyznaczeniem).
    Do badania progesteronu nie trzeba być na czczo. Natomiast jeżeli chodzi o porę dnia, to ja wolę badać go rano, ale z tego co wiem, to też nie trzeba.

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 26 października, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Jutro powtórka 👍

Trzymam kciuki 🤞🏻🍀 Niech kreseczka ciemnieje 🥰💚

Nieprzejrzysta, Elena20 lubią tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 26 października, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, jeszcze na momencik wbiję się w wątek, żeby dać znać, że mam do sprzedania Festistim 60 saszetek i Fertistim dla mężczyzn 30 saszetek, nieotwierane ważne do 10-2025 i 04-2026, chętnie sprzedam w cenie -50% od aptecznych, bo my w końcu używamy innych supli, a te na początku starań zamówiłam hurtowo też to. Ale może ktoś akurat pije Fertistim i mu się przyda. :)
    Prośba o wiadomość na priv i mogę przekazać w centrum Warszawy lub podesłać.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    październik '24 - 5 cs

👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
    drożność ✅
    adenomioza

👱🏼‍♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
    🔜 powtórzenie badania

➡️ październik '24 klinika
  • liwka Znajoma

Wysłany: 26 października, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Odzywam się po jakimś czasie, potrzebowałam chwili przerwy i oddechu. Aktualnie 31 c.s
    W końcu odważyłam się i wczoraj, 6dc miałam HSG.
    Wg lekarza wszystko drożne, ale ból nie z tej ziemii i zastanawiam się z czego to wynika, że AŻ TAK bolało przy drożnych jajowodach. Do wieczora plamiłam, dzisiaj jeszcze boli podbrzusze. Patrząc na zdjęcie RTG zastanawiam się dlaczego po stronie prawego jajowodu kontrast wylewa się tak blisko, jakby był on krótszy… Niestety lekarz dał mi tylko płytkę ze zdjęciami i niczego nie powiedział oprócz „drożne”, więc dopiero jak pójdę do swojego gina dowiem się czegokolwiek więcej. IMG-3442.jpg

kitka_ lubi tę wiadomość

• kitka_ Ekspertka

Wysłany: 26 października, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwka wrote:
    Hej dziewczyny! Odzywam się po jakimś czasie, potrzebowałam chwili przerwy i oddechu. Aktualnie 31 c.s
    W końcu odważyłam się i wczoraj, 6dc miałam HSG.
    Wg lekarza wszystko drożne, ale ból nie z tej ziemii i zastanawiam się z czego to wynika, że AŻ TAK bolało przy drożnych jajowodach. Do wieczora plamiłam, dzisiaj jeszcze boli podbrzusze. Patrząc na zdjęcie RTG zastanawiam się dlaczego po stronie prawego jajowodu kontrast wylewa się tak blisko, jakby był on krótszy… Niestety lekarz dał mi tylko płytkę ze zdjęciami i niczego nie powiedział oprócz „drożne”, więc dopiero jak pójdę do swojego gina dowiem się czegokolwiek więcej. IMG-3442.jpg

to i tak dobrze, że dostałaś jakikolwiek feedback,
    ja miałam też wczoraj i nic mi nie chcieli powiedzieć... podczas badania czułam lekki dyskomfort, bardzo lekki ból menstruacyjny

jak drożne to drożne, chyba można mieć jajowód troszeczkę krótszy, nie wydaje mi się, żeby to był jakiś duży problem

Edit: no i tak, trochę plamię, a wczoraj wieczorem czułam takie lekkie kłucie bardzo nisko, przy wzgórku łonowym

Jak Cię mocno boli i nie przechodzi to może będziesz musiała wybrać się do gina wcześniej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października, 13:04

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 31l.👨

03.2024 poronienie 9tc 💔

07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
    10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
    12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞

09.24 Badanie nasienia❌️
    11.24 Badanie nasienia ❔🤞
  • Letynia Koleżanka

Wysłany: 26 października, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzień dobry!🍂

Mam dziś 9 dpo i od kilku dni uczucie delikatnych mdłości, apetyt na ogórki kiszone, do tego uczucie rozgrzania - ale bez żadnych potów ani dreszczy. Wiem, że to tak bardzo wcześnie...

Mierzę temperatury i od owulacji wykres pomiarów wygląda identycznie! jak w poprzednim cyklu, który to cykl oczywiście był nieudany. Jeden wyjątek - wczoraj 8 dpo miałam spadek temperatury do 36.68 a dziś znów odbiła. Nie wiem czy to może być wspominany czasem spadek implantacyjny czy już mój organizm płata mi coraz większe figle 🫣😔 trzymajcie mocno kciuki, może jakiś kropek walczy tam 🥹🍀🤞💕 W internecie piszą, że to wcale może nie być oznaką. Wyłapałyscie w szczęśliwych cyklach spadki?

Nieprzejrzysta, trzymam kciuki🍀
    Dziewczymy drogie z białym testem dzisiaj też trzymam jeszcze 🤞🤞🍀 powodzenia nam wszystkim ,które tak bardzo czekamy na ⏸️💚

Vergeet, Darrika, Mimi🌸, Ona_39, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 26 października, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/fvg0xhy Hej. Nie Mam więcej testów. Beta wyniki dopiero w pon. Czy jest możliwe żeby taki wynik był zafałszowany? 31 dc

Ona_39, Nieprzejrzysta, kitka_, Mimi🌸, Ilka96, cysterka95, Pokahontaz26, Lusia90, ConteBis, Maniaaa., 3erin, Płotka, Revolutionary , Kinia92 lubią tę wiadomość

Termin 06/07.25 🩷
  • onalola Ekspertka

Wysłany: 26 października, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi🌸 wrote:
    Jak będziesz u lekarza, to podczas usg zapytaj kiedy pęcherzyk może pęknąć (jeżeli będziesz wtedy jeszcze przed owulacją). Zorientujesz się wówczas bardziej czy ten mega ból rzeczywiście pokrywa się z owulacją. I wtedy, tak, jak podałaś przykład: od owulacji odliczasz 7 dni. Jeżeli Twoja faza lutealna wynosi 14 dni, to wtedy 7dpo będzie wypadać 7 dni przed okresem (jeżeli masz regularne cykle, to dodatkowo tak można sobie jeszcze pomóc z wyznaczeniem).
    Do badania progesteronu nie trzeba być na czczo. Natomiast jeżeli chodzi o porę dnia, to ja wolę badać go rano, ale z tego co wiem, to też nie trzeba.

Tak też zrobię, o wszystko wypytam. Mam już spora ilość pytań i ciągle dochodzą 😅 kiedyś szczerze tyle wynosiła , teraz od tych 3 cykli to jest różnie. Np ten nie licząc 2 dni plamień było 12 a jak liczyć plamienia to 10 🤷 pogubiłam się w tym. Będę chciała tak zrobić, żeby dał mi receptę ewentualnie a jak zrobię to wyniki mu wyśle i niech mi powie czy jest ok czy brać go. Bo mąż pracuje za granica , w delegacjach i ustalenie z nim wyjazdów i moich dni płodnych to jest jakiś dramat. Dlatego też trochę nie chce tracić cykli

Mimi🌸 lubi tę wiadomość

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 26 października, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    https://ibb.co/fvg0xhy Hej. Nie Mam więcej testów. Beta wyniki dopiero w pon. Czy jest możliwe żeby taki wynik był zafałszowany? 31 dc
    Krecha bardzo mocna więc wydaje się prawdziwa, zostaje czekać na wynik bety :)

rolka355 lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 października, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:

Taka gruba krecha w 31 dc to praktucznie zadna szansa na błąd testu 😁 tu jest ciąża ❤️

rolka355, Lusia90 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Letynia Koleżanka

Wysłany: 26 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Dobre pytanie. Myślę że u niektórych nie ma to wpływu, moja przyjaciółka ostatnio zaszła w ciążę po tym jak współżyli pierwszy raz od miesiąca.
    Natomiast ja dla pewności staram się nie mieć dłuższej przerwy niż 7 dni. Pewnie jak ze wszystkim - nie ma reguły
    Mogli współżyć pierwszy raz od miesiąca i się udało, ale to nie znaczy, że przez miesiąc partner samodzielnie o siebie nie zadbał 🤭 do 10 dni to chyba jeszcze parametry mocno nie spadają, powyżej dopiero

Ona_39, Olisska lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👩🏻‍🍼
    Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
    👩🏻‍💼﹠👨🏻‍💼34
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 października, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech nam się nie uda raczej dzisiaj nic podziałać, młoda wczoraj w maku zostawiła czapkę i po leśnej bazie musze po nią jechać i zakupy, więc wrócimy chyba o 19, a mąż znowu na nockę ech jeszcze się nie wyspał, więc mikro sprzeczka przed wyjściem, młoda znowu dzisiaj daje w kość, psychicznie wysiadam i w ogóle mam takie poczucie, że mi wszystko jedno i nawet mi nie zależy na tym cyklu 😬

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 26 października, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Maniaaa. Gratulacje!! Cudownie, że się udało po takim czasie 💕

@Nieprzejrzysta Trzymam kciuki, żeby to nie był oszukaniec :D

Nieprzejrzysta, Maniaaa. lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ