Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak już wywiązał się temat pakietów medycznych to może podpytam.. Nigdy nie miałam wykupionego żadnego pakietu (u siebie w pracy nie mam, musiałabym się podpiąć pod męża albo szukać indywidualnie). Ja jestem z tych co do lekarzy bardzo rzadko chodzą, nie byłam nawet nigdy na L4, stąd też nigdy nie miałam potrzeby. Wybierając się do ginekologa poszłam prywatnie szukając jakiegoś lekarza z polecenia już pod kątem późniejszego prowadzenia ciąży. Teraz tak myślę, że prywtane wizyty to pewnie wyjdzie kupa kasy (zwłaszcza, że nie wiadomo jak "łatwo" pójdzie z zajściem, wykryto u mnie potworniaka w jajniku), więc może bardziej opłacałoby się kupić jakieś pakiet i przy okazji mieć w razie czego też innych lekarzy czy badania. Ale mówicie też, że w przypadku problemów z płodnością i tak chodzicie poza pakietem. Dodatkowo decydując się na pakiet mam narzuconych odgórnie lekarzy, a nie wiadomo na ile mi się "sprawdzą" do prowadzenia ciąży. Doradźcie proszę czy mimo wszystko lepiej zdecydować się na pakiet czy chodzić prywatnie.

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Dziewczyny, jak już wywiązał się temat pakietów medycznych to może podpytam.. Nigdy nie miałam wykupionego żadnego pakietu (u siebie w pracy nie mam, musiałabym się podpiąć pod męża albo szukać indywidualnie). Ja jestem z tych co do lekarzy bardzo rzadko chodzą, nie byłam nawet nigdy na L4, stąd też nigdy nie miałam potrzeby. Wybierając się do ginekologa poszłam prywatnie szukając jakiegoś lekarza z polecenia już pod kątem późniejszego prowadzenia ciąży. Teraz tak myślę, że prywtane wizyty to pewnie wyjdzie kupa kasy (zwłaszcza, że nie wiadomo jak "łatwo" pójdzie z zajściem, wykryto u mnie potworniaka w jajniku), więc może bardziej opłacałoby się kupić jakieś pakiet i przy okazji mieć w razie czego też innych lekarzy czy badania. Ale mówicie też, że w przypadku problemów z płodnością i tak chodzicie poza pakietem. Dodatkowo decydując się na pakiet mam narzuconych odgórnie lekarzy, a nie wiadomo na ile mi się "sprawdzą" do prowadzenia ciąży. Doradźcie proszę czy mimo wszystko lepiej zdecydować się na pakiet czy chodzić prywatnie.

Ja do ginekologa nie chodzę z pakietu, ale w razie ciąży mogę mieć wszystkie badania za darmo w ramach pakietu. :)

Paulina66 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny ja mam jeszcze takie pytanie bo wczoraj w szoku się nie dopytałam. Mam stosować dupka od 16 do 26dc chyba że się okaże się że jestem w ciąży to stosować cały czas i nie odstawiać. Ale skąd ja mam wiedzieć w 26dc że jestem w ciąży skoro owulacje mam zazwyczaj 16-20dc? Wiem, że wiele z was stosuje więc proszę o radę.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dobra dziewczyny ja mam jeszcze takie pytanie bo wczoraj w szoku się nie dopytałam. Mam stosować dupka od 16 do 26dc chyba że się okaże się że jestem w ciąży to stosować cały czas i nie odstawiać. Ale skąd ja mam wiedzieć w 26dc że jestem w ciąży skoro owulacje mam zazwyczaj 16-20dc? Wiem, że wiele z was stosuje więc proszę o radę.
    Kurczę z tego co wiem to dupka powinno się stosować PO owulacji bo on może ją zahamować. Ja np teraz zaczęłam dopiero w 21dc bo owulacja była 19/20dc. Ale może niech dziewczyny bardziej doświadczone jeszcze potwierdzą :)

Belia, Suzie, Olisska, Mimi🌸, cysterka95, Sarka94 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Żeby zacząć brać dupka musisz mieć potwierdzoną owulację. Ten 16dc to pewnie stąd, że "książkowo" owulacja jest w 14dc. Niestety jakbyś miała owulację w 20dc, to biorąc dupka od 16 możesz sobie ją zablokować. Musisz mieć potwierdzoną owulację.

eta176, Belia, Vergeet, Mimi🌸, cysterka95, Nayeli lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cel a masz jakiegoś krakowskiego (albo w okolicy) ginekologa do prowadzenia ciąży sprawdzonego? Też jestem z Krakowa i w razie „w” się rozglądam.
    Póki co pod niepłodność zaczęłam chodzić do wspomnianej przez Ciebie dr Kłosowicz ale w kwestii prowadzenia ciąży nie wiem czy mnie na nią stać 😂🙈

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:

Jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży i potem w niej badania, czy jakieś nagle konsultacje ogólnie, badania podstawowe to pakiet jest ok, ale jak nie wiadomo czy zajście pójdzie szybko czy jednak wejdzie temat niepłodności to już pod samo to pakiet nie ma sensu, bo wtedy trudniej jednak coś załatwić. Pakiet taki poza pracą jak nie masz w zakładzie to wychodzi dużo drożej pewnie. Ja aktualnie z dodatkiem od pracodawcy place jakieś 210 zł miesięcznie, teraz będzie podwyżka no to niech wyjdzie te 250 zł około za mnie, męża i córkę gdzie dużo korzystamy, to nam się opłaca, bo wystarczy jedna wizyta czy nawet konsultacja u jakiegoś dermatologa, endo czy alergologa i cyk już się jakby zwraca, bo takie są też koszty wizyt pojedynczych i specjalistów.

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Kurczę z tego co wiem to dupka powinno się stosować PO owulacji bo on może ją zahamować. Ja np teraz zaczęłam dopiero w 21dc bo owulacja była 19/20dc. Ale może niech dziewczyny bardziej doświadczone jeszcze potwierdzą :)
    Tak właśnie myślałam. Ta baba mi powiedziała że to nie wpłynie na owulację. Ehh. Pytania się mnożą. A potwierdzałaś owulację monitoringiem? Czy tylko testami i znajomością własnego ciała ?

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 29 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Ja właśnie miałam w tym cyklu brać od 16 do 25 dc dupka, ale po radzie dziewczyn tutaj poszłam na sprawdzenie czy owu się odbyła i dopiero biorę go od 19dc bo tak mi się udało ustawić wizytę.

Belia lubi tę wiadomość

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, ja robię dalsze podejście do tego mojego tsh, w poniedziałek 10:30 umówiłam sobie konsultacje z endo, powiem, że chciałabym może najpierw zobaczyć czy to tsh mi się obniżyło i zrobić badania niech mi dorzuci to t3 I t4 jeżeli nie będzie problemu i usg tarczycy znowu, bo w sumie 2 lata temu to można by zrobić. Jak będzie spoko to spróbuję ja jeszcze namówić na b12 i foliowy żeby zobaczyć czy od tego sierpnia coś się podniosło.

Witaminę d3 zrobię sobie jak pójdę z młodą na badania, no a te hormonalne pozostałe to pocisnę chyba już prywatnie u siebie w tym labie w listopadzie jak małpiszon przyjdzie, jeszcze kilka nadgodzin do końca miesiąca zrobię to coś kasy dozbieram.

Ale mam dziwne wahania nastroju, bo raz się biorę i chce te badania robić, zaraz mam myślenie, że jebać to mam to gdzieś, co będzie to będzie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 09:21

Belia, Kinia92, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 29 października, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Dla mnie pakiet to dość ekonomiczne i wygodne rozwiązanie na prowadzenie bardziej standardowej ciązy, wizyty, badania masz w ramach pakietu. U mnie też jest tak że jak się jest w ciąży to na wiele badań krwi nawet nie trzeba skierowania. Z minusów to wiem, że u nas dość ciężko jest z terminami do tych lepszych ginów prowadzących ciąże. Z kolei jeśli chodzi o bardziej zaawansowane starania, diagnostykę niepłodności, czy nawet bardziej powikłana ciążę, to moje doświadczenie mowi, że pakiet może nie wystarczyć, ja ciążę prowadziłam poza pakietem, tylko korzystałam z badań krwi bez skierowania.
    Tak jak już wyżej było napisane, jeśli cześć kosztów pakietu pokrywa pracodawca to wydaje się przydatna opcja, jeśli miałabym sama płacić za pakiet to zastanowiłabym czy mi się to opłaca

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jeżeli chodzi o prowadzenie ciąży i potem w niej badania, czy jakieś nagle konsultacje ogólnie, badania podstawowe to pakiet jest ok, ale jak nie wiadomo czy zajście pójdzie szybko czy jednak wejdzie temat niepłodności to już pod samo to pakiet nie ma sensu, bo wtedy trudniej jednak coś załatwić. Pakiet taki poza pracą jak nie masz w zakładzie to wychodzi dużo drożej pewnie. Ja aktualnie z dodatkiem od pracodawcy place jakieś 210 zł miesięcznie, teraz będzie podwyżka no to niech wyjdzie te 250 zł około za mnie, męża i córkę gdzie dużo korzystamy, to nam się opłaca, bo wystarczy jedna wizyta czy nawet konsultacja u jakiegoś dermatologa, endo czy alergologa i cyk już się jakby zwraca, bo takie są też koszty wizyt pojedynczych i specjalistów.

Kurczę, no tak właśnie myślałam, że indywidualnie będzie drogo, pewnie korzystniej wyjdzie podpiąć się pod męża z jego pracy. Zobaczymy jak wyjdzie ze staraniami, bo rozumiem, że do pakietu można dołączyć w każdym momencie, nawet jak będę już w ciąży?
    Póki co czekam na wątek listopadowy i początek całej tej przygody ze staraniami :)

Darrika lubi tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Ja właśnie miałam w tym cyklu brać od 16 do 25 dc dupka, ale po radzie dziewczyn tutaj poszłam na sprawdzenie czy owu się odbyła i dopiero biorę go od 19dc bo tak mi się udało ustawić wizytę.
    Hmm w sumie udało mi się wyhaczyc wizytę na 13 listopada to będzie 17dc więc do tego czasu się chyba wstrzymam. Raczej owulacji w 14dc nie będę miała bo nigdy nie miałam.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 29 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Dobra, ja robię dalsze podejście do tego mojego tsh, w poniedziałek 10:30 umówiłam sobie konsultacje z endo, powiem, że chciałabym może najpierw zobaczyć czy to tsh mi się obniżyło i zrobić badania niech mi dorzuci to t3 I t4 jeżeli nie będzie problemu i usg tarczycy znowu, bo w sumie 2 lata temu to można by zrobić. Jak będzie spoko to spróbuję ja jeszcze namówić na b12 i foliowy żeby zobaczyć czy od tego sierpnia coś się podniosło.

Witaminę d3 zrobię sobie jak pójdę z młodą na badania, no a te hormonalne pozostałe to pocisnę chyba już prywatnie u siebie w tym labie w listopadzie jak małpiszon przyjdzie, jeszcze kilka nadgodzin do końca miesiąca zrobię to coś kasy dozbieram.

Ale mam dziwne wahania nastroju, bo raz się biorę i chce te badania robić, zaraz mam myślenie, że jebać to mam to gdzieś, co będzie to będzie 😅

Jakbym czytała o sobie…jednego dnia chce działać,badać,analizować a potem myślę kit z tym,będzie co ma być,zachodzą ludzie którzy ani jednej witaminy nie łyknęli,nawet nie wiedzą kiedy i czy w ogole mają owulację a ja zaraz będę analizowała cykl co do godziny.Mam wrażenie,że ta wkrętka już momentami za bardzo mi wchodzi ,w weekend już czułam że przeginam i mojemu R się obrywa🙁😞nie chciałabym,żeby te starania za chwilę spiep…naprawdę dobry związek🙄

Belia, Darrika, Donna89, 3erin, kicia_kocia, Vergeet, Olisska, cysterka95, Ilka96 lubią tę wiadomość

• Belia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:

Rozumiem, że się boisz ale zawsze tak jest, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Przynajmniej wtedy można jakoś na te wyniki podziałać. Też to zrozumiałam dopiero niedawno. Zawsze byłam typem „badania raz na 5 lat jak już się źle czuje” a potem skoczyłam z wypaleniem zawodowym i zerową chęcią do życia a wystarczyło podnieć witaminę d i ferrytyne 🤣 teraz też przydarzyły mi się ciężkie chwile a się zaraz okaże że wystarczyło się wcześniej porządnie przebadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 09:29

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Jakbym czytała o sobie…jednego dnia chce działać,badać,analizować a potem myślę kit z tym,będzie co ma być,zachodzą ludzie którzy ani jednej witaminy nie łyknęli,nawet nie wiedzą kiedy i czy w ogole mają owulację a ja zaraz będę analizowała cykl co do godziny.Mam wrażenie,że ta wkrętka już momentami za bardzo mi wchodzi ,w weekend już czułam że przeginam i mojemu R się obrywa🙁😞nie chciałabym,żeby te starania za chwilę spiep…naprawdę dobry związek🙄
    Niestety starania o ciążę generują kłótnie w związku. Też się tego nie spodziewałam bo to powinien być cudowny czas a nie płacz i bezradność.

pelnawiary lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pakiet Premium Rodzina w Luxmedzie i też ogólnie jestem zadowolona. Wszystko mam w cenie i dostęp do wielu konsultantów. Mój zawód był bardziej skierowany w stronę konkretnych specjalistów (których opinie oczywiście sprawdzam zawsze przed umówieniem wizyty). Niemniej uważam, że jest to bardzo wygodne i nie zamierzamy rezygnować z ich usług.

A jest ktoś z 3miasta? I poleci ginekolog prywatnie i/lub na NFZ? Ja właśnie szukam nowej ginekolog. Umówiłam się teraz do Aleksandra Kornacka - Moszyk.

@Paulina66 możesz dołączyć w każdym momencie do męża chyba z realizacją na kolejny miesiąc 😊. Zdecydowanie z firmy opłaca się bardziej (u nas chyba w pełni finansowany jest pakiet dla nas obojga, dlatego tym bardziej nie narzekam na sam Luxmed 😆)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 11:05

💃29 lat (AMH 2,29 (17.08) )🕴️35 lat.
    ✳️8cs o pierwsze 👶 🆕➡️ Luteina 2x2x 50mg oraz NAC 3-7dc 1200mg! +cholina🍀✊
    🗓️ 12.2024r. Badanie nasienia partnera

❌ Powtarzające się plamienia i bóle od 7 DPO? Luteina ❌ TSH 2,40 (tylko suplementy: selen, cynk, jod)) ❌BMI 27,0 -> 25,8 💪 (dieta niski ig) ❌ Insulinooporność (Siofor XR 500) ❌ Hiperplolaktynemia czynnościowa (nic?) ❌ Żelazo 36, Ferrytyna 33 (Formeds Ferr-C)

Suplementy: Formeds (Prenacaps Multi 1, DHA, D3, żelazo, magnez B6, B12, koenzym Q10, cholina), selen+cynk, Feritism, NAC i olej z wiesiołka, plus zioła wg. ojca Sroki i na 2 fazę cyklu 🌿🤞, a partner Formeds multi, omega-3, D3, magnez i olej z wiesiołka💊
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Rozumiem, że się boisz ale zawsze tak jest, że lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Przynajmniej wtedy można jakoś na te wyniki podziałać. Też to zrozumiałam dopiero niedawno. Zawsze byłam typem „badania raz na 5 lat jak już się źle czuje” a potem skoczyłam z wypaleniem zawodowym i zerową chęcią do życia a wystarczyło podnieć witaminę d i ferrytyne 🤣 teraz też przydarzyły mi się ciężkie chwile a się zaraz okaże że wystarczyło się wcześniej porządnie przebadać.

Nie ja się nie boję, napisałam, że się biorę w sensie, że zabieram za temat, żeby coś podziałać bo a nóż pomoże w staraniach, a za chwilę mi się odechciewa, bo ile można o tym wszystkim myślec kombinować, od lekarzy, ze przeciez wynik ok, to co ja chce, tylko sie starac i nie wymyślać.
    A potem myśle, ze w sumie to źle mi nie jest z jednym dzieckiem i po co ja to wymyślam, że się zaraz uda, a ja wpadnę w panikę, że co myśmy narobili 🤣

Ja ogólnie lubię się badać, pilnuje bardzo tego, żeby ten raz w roku przynajmniej zrobić te podstawy morfo, lipidogramy, tarczycę, glukozę, cytologię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 09:37

Donna89 lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    @Cel a masz jakiegoś krakowskiego (albo w okolicy) ginekologa do prowadzenia ciąży sprawdzonego? Też jestem z Krakowa i w razie „w” się rozglądam.
    Póki co pod niepłodność zaczęłam chodzić do wspomnianej przez Ciebie dr Kłosowicz ale w kwestii prowadzenia ciąży nie wiem czy mnie na nią stać 😂🙈

Jak nie masz żadnych kłopotów zdrowotnych to dr Skrobacka jeszcze była ok, jak to jest "zwykła" ciąża

Ja place po 400 za wizytę więc no u dobrych lekarzy też od cięższych spraw taniej nie będzie

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 października, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Nie ja się nie boję, napisałam, że się biorę w sensie, że zabieram za temat, żeby coś podziałać bo a nóż pomoże w staraniach, a za chwilę mi się odechciewa, bo ile można o tym wszystkim myślec kombinować, od lekarzy, ze przeciez wynik ok, to co ja chce, tylko sie starac i nie wymyślać.
    A potem myśle, ze w sumie to źle mi nie jest z jednym dzieckiem i po co ja to wymyślam, że się zaraz uda, a ja wpadnę w panikę, że co myśmy narobili 🤣

Ja ogólnie lubię się badać, pilnuje bardzo tego, żeby ten raz w roku przynajmniej zrobić te podstawy morfo, lipidogramy, tarczycę, glukozę, cytologię.

Ja również takie badania robię raz w roku. Nawet jak się nie starałam. :)

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
‹‹ 294 295 296 297 298 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ