W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry we wtorek 😘 życzę Wam pięknego dnia 🍁
Dzisiaj przespałam całą noc , nie obudziłam się ani razu 🤭 chyba te wczorajsze wyniki mi pomogły trochę oczyścić głowę 😄
Bety już nie powtarzam , czekam do 6.11 na wizytę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 06:24
3erin, Pokahontaz26, Darrika, Elena20, Belia, Revolutionary , Kinia92, ellevv, Slava, Mimi🌸, Nayeli, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek, ja również życzę wszystkim miłego dzionka, na najbliższe dwa dni nie mamy nikogo na testowanie, ale oczywiście może któraś się skusi na jakieś testowanie to oczywiście mocne kciuki, może nam się jeszcze z tych bieli coś zazieleni 🤞😁
Sanana, Rudka, Belia, Elena20, Kinia92, Slava, Mimi🌸, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Mnie jedyne co pociesza jeśli chodzi o luxmed to mimo, że nie wszystko mi się uda od nich wyciągnąć to jednak ilość wizyt czy konsultacji jaką mam w sprawie młodej to już samo to wystarcza, żeby nam się pakiet "zwrócił", plus nie raz jakiś nagły przypadek męża z okiem, bo często ma zapalenie spojówek i nawet w niedzielę konsultacja i recepta na krople itd. Fajnie by było jeszcze więcej z pakietu wyciągnąć ale i tak cieszę się, że nam się on opłaca, a nie ze płacimy a nic nie korzystamy
-
Ja jeśli chodzi o luxmed jestem zadowolona. Co roku robię sobie wszystkie takie podstawowe badania plus do tego różne usg. Jestem też pod kontrolą endokrynologia więc często robię sobie badania tarczycy i usg. I w razie jakiejś choroby nie muszą stać po numerek w przychodni tylko teleporada lub później wizyta stacjonarna. A oczywiście jeśli chodzi o problemy z zajściem w ciążę to chodzę do lekarza gdzieś indziej ale część badań udaje mi się wykonać przez luxmed 😉. Więc nie jest źle.
3 dni zostały do końca października, może nam się tu jeszcze pokażą dwie kreseczki. Śledzę codziennie!
Rudka, Darrika lubią tę wiadomość
starania od 8/2023
Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3
Olej lniany -
Rudka wrote:A z ciekawości zapytam który macie pakiet?
Rodzinny rozszerzony jak dobrze kojarzę i ja też tak ci roku te standardowe badania morfo, lipodogram, tsh, glukozę, mocz. Usg też robiłam tarczycy, jak miałam problem z katarem zatokowym to laryngolog i bez problemu skierowanienna tomograf itd no ogólnie mega spoko. Często jak coś jest z wynikami nie tak to nawet potrafią z labu w niedzielę wieczorem dzwonić powiedzieć i od razu umawiają pierwszy wolny termin na teleporade z lekarzem, żeby już działać z leczeniem więc poza tą kwestią niepłodności, której no zgodnie z regulaminem faktycznie nie diagnozują i nie leczą to ja jestem mega zadowolona.
W sumie na b12, ferrytyne i kwas foliowy też bez krecenia nosem mi dali, a mogła się wykręcić bo mówiłam, że staramy się o dziecko i chciałabym zobaczyć na ile muszę suplementowac 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 08:06
Rudka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
BuBu90 wrote:Ja Ci mogę polecić dr Annę Fuchs z Katowic 😊
Miałam z nią kiedyś teleporade.... opier*** mnie, że przed ciaza nie robi się badań, chyba, że przecieciala przeciw toksoplazmoza I jakieś pierdoly. Było to na ubezpieczeniu pzu gdzie miałam full pakiet i zawsze milion badań od każdego lekarza od tak, ona się upierała, że nie bada się hormonów w 3-5dc przed zajściem w ciążę I skierowania mi nie da. No to rozłączyłam się, bo po co czas marnować na takie osoby, umówiłam w ten sam dzien 2 teleporade i w 5 sekund uzyskałam skierowania chyba najmniej przyjemna wizyta jaką kiedykolwiek odbyłam w pzu a było ich tysiące chyba👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Ja też sporo badań zrobiłam w luxmedzie, m.in. hormony. Co roku morfologia itp. za skierowaniem. Ginekolodzy są tam do kitu, ale mam tam spoko panią dermatolog oraz endokrynolog. Wszystkie badania tarczycowe zrobiłam za skierowaniem w luxmedzie. Też mam rodzinny rozszerzony bodajże, ale ja jestem podpięta pod pakiet męża.
Rudka lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Belia wrote:@Cel95 jesteś ze Śląska czy mi się wydaje? Zainteresowałaś mnie tym dobrym lekarzem. Ja mam wrażenie że u mnie w regionie nikogo nie ma.
Miasto Królów
Od problemów w tym cb ktoś kto tego nie olewa - dr Strus (Skawina, Niepołomice)
Polecajke mam też od osoby którą znam - dr Kłosowicz
Od endometriozy itp dr JanowiecBelia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Dzień dobry dziewczyny,dziś jest mój 11 dpo. I jestem wam winna zdjęcie mojego testu 😀
https://zapodaj.net/plik-Z6PcPh299L
Przez ostatnie 2 dni, miałam straszny mętlik w głowie czy to co zobaczyłam na testach jest realne. Nie wiedziałam czy jest to prawdą i czy to jest możliwe, żeby w tak krótkim czasie od owulacji i od poronienia zobaczyć znowu II kreski.
Do mnie to w 100% jeszcze nie dotarło, mężowi nie mówiłam. Chcę myśleć pozytywnie, ale cholernie się boję powtórki...
Mam małą nadzieję, że będzie wszystko okey 😊
Dziękuję wam za super wsparcie 😘Belia, Elena20, Darrika, cysterka95, ConteBis, Pokahontaz26, Vergeet, Revolutionary , Julia24, ellevv, Kinia92, 3erin, Slava, Julixxx, Olisska, Mimi🌸, Nava, Nayeli, Rudka, Ilka96, DreamBee lubią tę wiadomość
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Nieprzejrzysta wrote:Dzień dobry dziewczyny,dziś jest mój 11 dpo. I jestem wam winna zdjęcie mojego testu 😀
https://zapodaj.net/plik-Z6PcPh299L
Przez ostatnie 2 dni, miałam straszny mętlik w głowie czy to co zobaczyłam na testach jest realne. Nie wiedziałam czy jest to prawdą i czy to jest możliwe, żeby w tak krótkim czasie od owulacji i od poronienia zobaczyć znowu II kreski.
Do mnie to w 100% jeszcze nie dotarło, mężowi nie mówiłam. Chcę myśleć pozytywnie, ale cholernie się boję powtórki...
Mam małą nadzieję, że będzie wszystko okey 😊
Dziękuję wam za super wsparcie 😘Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Cel95 wrote:Miasto Królów
Od problemów w tym cb ktoś kto tego nie olewa - dr Strus (Skawina, Niepołomice)
Polecajke mam też od osoby którą znam - dr Kłosowicz
Od endometriozy itp dr Janowiec
Powiem mężowi żeby mnie dopisał do luxmedu bo widzę, że można sporo oszczędzić. Ja to już nie wiem ile w tym miesiącu poszło mi kasy na badania a że mam zlecone kolejne to trochę się robi studnia bez dna.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Cześć dziewczyny! Ostatni raz byłam na tutejszym forum jak zaszłam w planowaną ciążę w 30 minut w 2019 roku
Aktualnie mieliśmy wypadek z prezerwatywą w 8 dniu cyklu - zgodnie z moim kalendarzykiem nie brałam tabletek po bo owu powinna być 1/2.11 Moje jajniki chyba słyszały i mam teraz wcześniejszą owulację 😬
Planowaliśmy dziecko dopiero za rok-dwa dopiero co wydaliśmy oszczędności na mieszkanie. Z drugiej strony lubimy być rodzicami pomimo niepełnosprawności pierwszego syna. Nie wiem nawet czy wolałabym żeby coś wyszło czy nie 🫣
-
Belia wrote:Boże kochana trzymam kciuki za Ciebie bardzo. Będziesz robić betę ?
Dziękuję 🥰 Raczej tak, ale nie wiem czy w czwartek czy w poniedziałek bo jest Wszystkich Świętych. Mam zamiar zrobić 3 bety co 2 dni.
Ale raczej zrobię w poniedziałek 🙂Belia lubi tę wiadomość
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Ja do krakowskich polecanek mogę dodać dr Komendę 😊 bardzo konkret lekarka, od razu zleciła szereg badań, na każdej wizycie wiem na czym stoję bez domysłów, na każde pytanie odpowie👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Belia wrote:Dzięki. Polecanki krakowskie zapisuję bo w sumie mam niedaleko ale nie aż tak żeby „na codzień” chodzić.
Powiem mężowi żeby mnie dopisał do luxmedu bo widzę, że można sporo oszczędzić. Ja to już nie wiem ile w tym miesiącu poszło mi kasy na badania a że mam zlecone kolejne to trochę się robi studnia bez dna.
Ja w luxmedzie załatwiłam wszystkie potrzebne mi skierowania przez czat Także moja opinia o tym przybytku nieco się polepszyła. Po prostu czasem kazali wstawić dokument od lekarza prywatnego z zaleceniem, dałam to przyznawali badanie.Belia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Nieprzejrzysta wrote:Dziękuję 🥰 Raczej tak, ale nie wiem czy w czwartek czy w poniedziałek bo jest Wszystkich Świętych. Mam zamiar zrobić 3 bety co 2 dni.
Ale raczej zrobię w poniedziałek 🙂Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Dziewczyny ja wam jeszcze powiem, że wczoraj wieczorem dostałam takiego bólu głowy od karku jakby i szyi. Normalnie czułam, że stres wychodzi że mnie wszystkimi drogami. Na szczęście zajebiscie się wyspałam i wstałam z takim planem, że nie robię żadnej przerwy w staraniach. Będę brała dupka od 16 dc. Podiagnozuję się i pokonsultuje z innymi lekarzami ale nic nie przerywam. Także właśnie zaczynam 7 cs o dzieciątko numer 1 i widzimy się w listopadowym wątku.
Galaxis, rolka355, rolka355, Nieprzejrzysta, Donna89, Nadziejka26, Vergeet, Revolutionary , Darrika, Julia24, Elena20, Kinia92, Treaclynat, Kirby, 3erin, Slava, Olisska, Mimi🌸, cysterka95, Nava, Lauraa, ellevv, DreamBee, NinaB, Sarka94, Sarka94, MartiMarti lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
@Nieprzejrzysta Gratulacje! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 💕
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
Ja trochę odpoczywałam od forum w tym miesiącu. Dziś mój 11 dpo. Wczoraj przed zaśnięciem odczułam taki kłujący ból jajnika, jakby ktoś szpileczkę wbijał. Ale nie chce sobie nic wkręcać. W tym miesiącu podchodzę z chłodniejszą głową, bo nastawianie się pozytywne, a później wielkie rozczarowanie źle na mnie działają.
Ja się zastanawiam czy testować jutro czy w czwartek. W piątek nie mogę bo w czwartek w nocy wyjeżdżamy ze znajomymi na dłuższy weekend. Przynajmniej jak ujrzę biel to nie będę miała czasu nad nią rozmyślaćBelia, Darrika, Mimi🌸 lubią tę wiadomość