Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziękuję. Więc tak beta 12,4 prog 0,34. W obrazie USG ciąży brak. Betę mam powtórzyć w środę. Także niestety mam powtórkę z rozrywki tylko boleśniejsza bo po pierwsze trwała dłużej po drugie zdarzyła się drugi raz.
    Kupiłam sobie piwko. Jest mi bardzo bardzo przykro.

Co do nowej ginekolog u której dziś byłam mam mieszane uczucia bo niby przepisała mi duphostan 3 opakowania, które mam brać od 16 do 26 dc, zleciła mi badania na przeciwciała antyfosfolipidowe i na mutacje MTHFR. To na plus. Ale niestety powiedziała mi po pierwsze że wg niej powinnam dziś lub najpóźniej jutro dostać szczepionkę przeciw konfliktowi serologicznemu bo w sumie byłam w ciąży (z tym się nie zgadzam, poprawcie mnie jeżeli się mylę) a po drugie stwierdziła że według niej mamy teraz odczekać 3 miesiące ze staraniem żeby śluzówka się odbudowała. Ale ja się pytam po czym ta śluzówka się ma odbudować? Ja myślałam że po biochemie można starać się od razu. Przecież nie miałam łyżeczkowania. A ona że poronienia lubią nawracać jak się od razu zachodzi w ciążę nawet po mikroporonieniu. Chyba muszę poszukać jeszcze kogoś do drugiej opinii… badania zlecone zrobię ale jak sobie pomyślę że mam czekać do nowego roku ze staraniami to mi się odechciewa wszystkiego.

Chwila, co? Szczepionkę? U mnie przy betach które nie przekraczały 40 po prostu lekarze kazali czekać na @

I to był bol, ale psychiczny, fizycznie nic takiego przy takich wartościach nie jest więc tym się nie martw

Ja się diagnozowałam na poważnie po 1 cb i rzeczywiście miało to sens - więc u Ciebie pod tym kątem 3msc przerwy ok jeżeli nigdy się nie diagnoziwalas.

Po sierpniu mi lekarz kazał nie robić przerwy. Zdiagnozowana jestem, zaleceń to nie zmienia, jedynie dał skierowanie na histeroskopię i obowiązkowo badania nasienia męża.

Bardzo mi przykro, przytulam, nie ma co Cię dodatkowo denerwować dziwnymi zaleceniami lekarza

Jedyne co to trzeba niestety betę skontrolować, szczepionki to chyba jakaś abstrakcja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 19:07

Belia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Slava Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Musiałam sobie odpocząć od myślenia o staraniach i takie mam też nastawienie, że chcę dać trochę głowie odpocząć.

Gratuluję wszystkich dwóch kreseczek, rośnijcie zdrowo i spokojnie ❤️

Tulę za biele najmocniej jak potrafię 🫂

Jeżeli o mnie chodzi, to najprawdopodobniej nie będzie ani IUI ani starań, bo tym razem mam aż trzy pęcherzyki które rosną równo także skupiam się na czymś innym. W piątek idę na kontrolę to będzie 12dc i jak jakimś cudem jeden będzie dominował to wtedy robimy IUI.

Miałam dyskusję z lekarka o IVF i podejściu do pacjentów… proga nie zrobią jednak w 7-9dpo bo to niby bez sensu, badań genetycznych nie robią i odradzają robić bo to bez sensu i nie jest naukowo niby potwierdzone. Niby to jest standard niemiecki i wg tej lekarki mają wiele lepsze wyniki niż inne kraje. Ja sobie tego już nie sprawdzałam, bo szczerze to mam wszelkie statystyki w poważaniu na ten moment. Jak ktoś mi mówi, że diagnostyka jest bez sensu, bo o to się rozchodzi to ja już z taką osobą za bardzo nie mam o czym dalej rozmawiać.

Ósmego mam termin w Polsce i będę robić komercyjne IVF najszybciej jak to możliwe. Jak nie będę mieć IUI to od razu będę chciała zacząć stymulację w listopadzie. Ale najpierw badania dokładne fragmentacja i te wszystkie vleideny i inne przypadkowe literki.

Także ja sobie działam ale po swojemu już zupełnie, skończyłam walkę z tą kliniką tutaj na miejscu, bo mnie to kosztowało za dużo nerwów.

Widzimy się w listopadzie!🤞

Darrika ogromnie podziękowania za prowadzenie wątku 😚

Darrika, 3erin, kitka_, Galaxis, Mimi🌸, Kinia92, Nayeli, Ilka96 lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Belia czy z partnerem macie konflikt w grupach krwi? że wyjeżdża Ci z szczepionkami? A po drugie nie miałaś żadnego łyżeczkowania więc nie ma co Ci się odbudować dostaniesz normalny okres i tyle. A po 3 dupek przy Twoim progu we wczesnej ciąży jest za słaby 😊 To są moje spostrzeżenia, jeśli przyjmiesz to ok jeśli nie też ok;)
    Mamy ryzyko konfliktu niestety, ja mam rh-. Natomiast to chyba była jeszcze za wczesna ciąża żeby robić takie akcje. Czy nie?
    Okres już dostałam dziś w ciągu dnia. Tak chyba mogę to już traktować jako okres. Właśnie tak myślę że to trochę nad wyrost. Ona powiedziała że mam brać tego dupka normalnie żeby zboostowac proga. Tak to zrozumiałam a jak będę w ciąży to dzwonić i zwiększymy dawkę.
    Dziękuję za poradę. Jeszcze mam jednego lekarza poleconego. Do niego są kolejki ale spróbuję się umówić jak najszybciej na drugą opinie.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Frutellka @Cel95 jak ona mi powiedziała o tej szczepionce to myślałam że się popłaczę, że teraz mam jechać na izbę przyjęć i czekać tam… i jeszcze z takim tekstem: wie pani nie ma badań potwierdzających od którego momentu produkowane są przeciwciała.
    Nie jadę tam. Podejmę ryzyko, że jednak to bezsensowna porada.

Darrika, Cel95 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Slava Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Mamy ryzyko konfliktu niestety, ja mam rh-. Natomiast to chyba była jeszcze za wczesna ciąża żeby robić takie akcje. Czy nie?
    Okres już dostałam dziś w ciągu dnia. Tak chyba mogę to już traktować jako okres. Właśnie tak myślę że to trochę nad wyrost. Ona powiedziała że mam brać tego dupka normalnie żeby zboostowac proga. Tak to zrozumiałam a jak będę w ciąży to dzwonić i zwiększymy dawkę.
    Dziękuję za poradę. Jeszcze mam jednego lekarza poleconego. Do niego są kolejki ale spróbuję się umówić jak najszybciej na drugą opinie.

Belia trzymam za Ciebie kciuki szczególnie, miałam nadzieję, że chociaż Tobie z naszej dwójki się uda bo miałyśmy podobnie w tym miesiącu, testowałyśmy w ten sam dzień i potem bety też.

Nie czekaj 3 miesiące tylko może idź do innego lekarza po dodatkowe spojrzenie i konsultacje. Widzę, że masz skierowania na dalsze badania co jest mega super.

Napij się piwka na spokojnie, przeżyj co masz przeżyć i walczymy dalej 🫂

Belia lubi tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. @ Darrika bardzo dziękuję za prowadzenie wątku. 😘 coś mi mignęło że będziesz też prowadzącą w listopadzie. Mam nadzieję, że po drugiej opinii będę tam chociaż jako wolny strzelec.

Darrika, Płotka, Kinia92 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziękuję. Więc tak beta 12,4 prog 0,34. W obrazie USG ciąży brak. Betę mam powtórzyć w środę. Także niestety mam powtórkę z rozrywki tylko boleśniejsza bo po pierwsze trwała dłużej po drugie zdarzyła się drugi raz.

Co do nowej ginekolog u której dziś byłam mam mieszane uczucia bo niby przepisała mi duphostan 3 opakowania, które mam brać od 16 do 26 dc, zleciła mi badania na przeciwciała antyfosfolipidowe i na mutacje MTHFR. To na plus. Ale niestety powiedziała mi po pierwsze że wg niej powinnam dziś lub najpóźniej jutro dostać szczepionkę przeciw konfliktowi serologicznemu bo w sumie byłam w ciąży (z tym się nie zgadzam, poprawcie mnie jeżeli się mylę) a po drugie stwierdziła że według niej mamy teraz odczekać 3 miesiące ze staraniem żeby śluzówka się odbudowała. Ale ja się pytam po czym ta śluzówka się ma odbudować? Ja myślałam że po biochemie można starać się od razu. Przecież nie miałam łyżeczkowania. A ona że poronienia lubią nawracać jak się od razu zachodzi w ciążę nawet po mikroporonieniu. Chyba muszę poszukać jeszcze kogoś do drugiej opinii… badania zlecone zrobię ale jak sobie pomyślę że mam czekać do nowego roku ze staraniami to mi się odechciewa wszystkiego.

Bardzo mi przykro kochana 🫂 🥺 ale myślę, że poszukanie jakiegoś lekarza do drugiej opinii to jest dobry trop, bo wg mnie, nie ma tu co czekać 3 miesiące ze staraniami, gdyby był zabieg łyżeczkowania to ok zrozumiałe a tak? Ech tyle dobrego, że dała Ci chociaż skierowania na badania.

Belia lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

W ciąży byłaś, fakt niezaprzeczalny. Tylko czy zdążyły się wytworzyć przeciwciała? Ja bym zrobiła test Coombsa i sprawdziła czy są przeciwciała. Jeśli tak to brać immunoglobuliny jeśli zleca, jeśli nie to nie wiem czy jest sens brania immunoglobuliny zwłaszcza, że jest bardzo droga. Do skonsultowania z innym lekarzem 😊 a wiadomo konflikt serologiczny występuje wtedy kiedy kobieta ma rh- a mężczyzna rh+. W odwrotnym przypadku zlecają odczyn Coombsa ale nie wszystkim i nie zawsze 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października, 19:18

Julia24, Rudka lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po poronieniu samoistnym w 8tc (co prawda ciąża zatrzymała się szybciej), miałam czekać tylko ten cykl poronny, po kolejnej miesiączce mogliśmy się już starać. 3 miesiące wydaje mi się bardzo długo w tym przypadku…

Belia lubi tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    @Frutellka @Cel95 jak ona mi powiedziała o tej szczepionce to myślałam że się popłaczę, że teraz mam jechać na izbę przyjęć i czekać tam… i jeszcze z takim tekstem: wie pani nie ma badań potwierdzających od którego momentu produkowane są przeciwciała.

To żadne ryzyko. Ja chodzę do jednego z lepszych ginów w rejonie od cięższych przypadków i chyba by z krzesła spadł na taki pomysł... nie wiem gdzie ci lekarze się kształcą...

Belia lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..

Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
    - APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
    - allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
    - celowana suplementacja, ładne amh
    - hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
    - stale letrox,hydroxychloroquina, acard
    - wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
    21/10 beta 2384 🍀
    Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
    Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
    Wizyta 5/12 🙏🍀

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie śmieszny akcent tej wizyty to w pewnym momencie babka wyciąga jakieś ulotki z szuflady i kupony ze zniżkami 10% na hasło: klinika xyz i mówi: na tych suplementach zachodzimy w ciążę- te dla pani, te dla partnera. Można zamówić bezpośrednio u przedstawiciela. Miałam wrażenie, że jestem w filmie Botoks.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do listopadowego wątku, to wrzucę nie wcześniej niż 30, a prędzej 31 października, żebym dała jakoś sensownie radę czuwać jeszcze tutaj, gdyby nam się jakieś na finiszu pojawiły dwie kreseczki no i na nowym nadążać z zapisywaniem, bo zawsze te pierwsze dni są intensywne 🤭 naprawdę cały sercem wierzę, że ten listopad będzie szedł za ciosem i nam się znowu posypią piękne testy z dwiema krechami ❤️

Belia, onalola, cysterka95, kicia_kocia, 3erin, Płotka, kitka_, Revolutionary , Nadziejka26, Julia24, Lusia90, Olisska, NinaB, Mimi🌸, Kinia92, Vergeet, Domel98, Nayeli, Ilka96, Rudka, Nava lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    W ciąży byłaś, fakt niezaprzeczalny. Tylko czy zdążyły się wytworzyć przeciwciała? Ja bym zrobiła test Coombsa i sprawdziła czy są przeciwciała. Jeśli tak to brać immunoglobuliny jeśli zleca, jeśli nie to nie wiem czy jest sens brania immunoglobuliny zwłaszcza, że jest bardzo droga. Do skonsultowania z innym lekarzem 😊 a wiadomo konflikt serologiczny występuje wtedy kiedy kobieta ma rh- a mężczyzna rh+. W odwrotnym przypadku zlecają odczyn Coombsa ale nie wszystkim i nie zawsze 😊
    Nawet nie słyszałam, że coś takiego istnieje. Dzięki! Zapisuję.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Generalnie śmieszny akcent tej wizyty to w pewnym momencie babka wyciąga jakieś ulotki z szuflady i kupony ze zniżkami 10% na hasło: klinika xyz i mówi: na tych suplementach zachodzimy w ciążę- te dla pani, te dla partnera. Można zamówić bezpośrednio u przedstawiciela. Miałam wrażenie, że jestem w filmie Botoks.

😱😱😱 szok normalnie aż nie wiem co napisać

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Cel95 jesteś ze Śląska czy mi się wydaje? Zainteresowałaś mnie tym dobrym lekarzem. Ja mam wrażenie że u mnie w regionie nikogo nie ma.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    @Cel95 jesteś ze Śląska czy mi się wydaje? Zainteresowałaś mnie tym dobrym lekarzem. Ja mam wrażenie że u mnie w regionie nikogo nie ma.
    Ja Ci mogę polecić dr Annę Fuchs z Katowic 😊

Belia lubi tę wiadomość

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:

Ale to nie jest tak że tą szczepionkę podaje się w ciąży ?
    Ona Cię na IP wysłała?

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ona Cię na IP wysłała?
    Tak, tylko koniecznie dziś lub jutro najpóźniej bo że niby to się podaje zaraz po krwawieniu.
    Nie wiem co to za teoria. Oczywiście że się podaje w ciąży. Więc jej się zapytałam czy nie mogę tej szczepionki przyjąć po prostu w następnej ciąży. Ale powiem szczerze że tak zamotała, ze pomimo, że się jej dopytywałam jeszcze to nic z tego nie zrozumiałam.

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Ona Cię na IP wysłała?
    Po ciąży też się podaje 😊 ja miałam w ciąży i po ciąży też będę mieć 😊

Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 28 października, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wynik bety 😭😭
    187.66 mamy przyrost 120,5 %
    Ryczę ze szczęścia 😭😭❤️

cysterka95, Belia, ConteBis, ellevv, Elena20, Sanana, Galaxis, Revolutionary , Nadziejka26, Darrika, Olisska, Sarka94, Mimi🌸, Kinia92, Vergeet, Julixxx, Nayeli, Ilka96, Rudka, Pacynka, Lola93 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ