X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już kiedyś był temat suplementów. Trzeba do nich podchodzić indywidualnie. Jednemu wystarczy kwas foliowy i zajdzie w 1 cyklu, innemu metformina wypłuka B12 ponizej minimum i będzie mieć wywalona homocysteine a trzeci bez inozytolu nie będzie miał owulacji, bo jego gospodarka cukrowa będzie zaburzona, ale nie na tyle żeby ktoś mu przepisał metformine. Kolejny nie ma dostępu do dobrej jakości ryb albo ich nie lubi/nie je, więc zdecyduje się na omega3 w kapsułkach.
    Witaminę D każdy w naszej szerokości geograficznej powinien suplementowac cały rok, zima nawet 4 tys jednostek lub więcej.
    Tyle w temacie chyba. Jednocześnie należy pamiętać że suplementy to nie są cudowne leki na niepłodność, samo ich stosowanie nie spowoduje że nagle zajdziemy w ciążę. Bierzemy je w celu poprawy funkcjonowania organizmu oraz wyrównania ewentualnych niedoborów. Każdy spełnia jakąś rolę, a zapotrzebowanie na znaczna większość da się zaspokoić zbilansowaną, dobrą dietą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 12:19

Suzie, Darrika, Nieprzejrzysta, Mimi🌸, Płotka, Rudka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Kirby Przyjaciółka

Wysłany: 29 października 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja biorę Pregnę start i na czas ciąży też zostawiona na razie. Moja pani doktor twierdzi, że ma wystarczający skład, dopiero później dokłada się kwasy omega.

Moja gin też powiedziała, że PregnaStart wystarczy, narazie biorę tylko to. Jak do końca roku nic sie nie wykluje to w styczniu planuje zrobić nam głębszą diagnostykę. Chociaż mój mąż strasznie narzeka, że ja kombinuje zamiast wyluzować i grymasi na badania. Faceci jakoś inaczej funkcjonują i nie rozumieją powagi rzeczy :D

Vergeet lubi tę wiadomość

💊 PregnaStart, Wit D, Omega3, Magnez, Koenzym Q10, Witamina C

8 cs o pierwsze 🍼
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem witamina d i kwasy omega dobrej jakości to jakaś zupełna podstawa dla każdego człowiek w Polsce;)

3erin, Nayeli lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • 3erin Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę kwas foliowy, Omegę 3, D3, cynk i selen, magnez pijam wieczorem (to bardziej przez pice kawy 😅) no i od ok miesiąca biorę koenzym q10(bo tutaj o nim przeczytałam) ale muszę przyznać, że Omegę 3 i D3 brałam już przed planowaniem rodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 12:52

🙋🏻‍♀️‘87
    🙇🏻‘83

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12 0,75cm mamy 💛 (6+4)
    👩🏻‍⚕️ 19.12 2,05cm 💛(8+5)
    🩸 07.01 krew PAPPa✅ + NIPT✅ niskie ryzyka (11+3)
    🧬 15.01 USG ✅ 6,32cm 68g 🩵(12+4)
    👩🏻‍⚕️ 13.02 180g synka 🩵 (16+5)
    👩🏻‍⚕️ 17.03 USG połówkowe

preg.png

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Moim zdaniem witamina d i kwasy omega dobrej jakości to jakaś zupełna podstawa dla każdego człowiek w Polsce;)

Z tym się w 100 procentach zgadzam 😊

3erin, Cel95, Belia lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szwagierka, która jest ciąży i mieszka w Szkocji też ma zalecony tylko kwas foliowy i o żadnej becie i innych badaniach nawet nie słyszała. 2, max 3 razy USG podczas całej ciąży chyba, że coś by się działo złego.
    Zdrowe podejście jeśli chodzi o głowę bo wydaje mi się, że dużo sobie same narzucamy. Chciałoby się jak najlepiej przygotować i wszystko się robi w określonym celu oczywiście ale może te nasze wysiłki są tak wykańczające dla psychiki (musimy pamiętać o wielu rzeczach związanych ze staraniami a przecież każdy prowadzi też normalne życie poza staraniami), że nie zawsze wychodzi.
    Dlatego te porady dobrych ,,ciotek" żeby sobie odpuścić są często trafne.

Tak sobie tylko piszę, bo co z tego że też to wiem jak trudno jest odpuścić w kwestiach, na których tak bardzo zależy :)

Vergeet, Lena93 lubią tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    1 cykl stymulowany Aromkiem
    USG 6 marca
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Szwagierka, która jest ciąży i mieszka w Szkocji też ma zalecony tylko kwas foliowy i o żadnej becie i innych badaniach nawet nie słyszała. 2, max 3 razy USG podczas całej ciąży chyba, że coś by się działo złego.
    Zdrowe podejście jeśli chodzi o głowę bo wydaje mi się, że dużo sobie same narzucamy. Chciałoby się jak najlepiej przygotować i wszystko się robi w określonym celu oczywiście ale może te nasze wysiłki są tak wykańczające dla psychiki (musimy pamiętać o wielu rzeczach związanych ze staraniami a przecież każdy prowadzi też normalne życie poza staraniami), że nie zawsze wychodzi.

Tak sobie tylko piszę, bo co z tego że też to wiem jak trudno jest odpuścić w kwestiach, na których tak bardzo zależy :)

Jak odpuściłam to przestałam owulowac i po 3 miesiącach kończyłam cykl luteina. ;) Nie zawsze można odpuścić, chociaż uwierz, że bardzo bym chciała po takim czasie. Niestety, dla mnie odpuszczenie = pogodzenie się z niezamierzoną bezdzietnoscia.
    Dlatego zaznaczam, że kwestia suplementów jest indywidualna. ;) Podejście "miej wyj... a będzie ci dane" jest przeze mnie bardzo nielubiane, bo sprawdza się TYLKO do zdrowego odsetka społeczeństwa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 12:59

Julia24, Monk@, Suzie, cysterka95, Nayeli, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾arytmia
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 stopień, 1% - 2 stopień 😬

✨IVF💉
    ⛔torbiel krwotoczna: antykoncepcja przez 21 dni
    Stymulacja start 🍀27.02.2025 Rekovelle 8mcg + provera 10mg ➡️ IMSI

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, miałam wpaść z wiruskami po pierwszej wizycie no to daje znać, że my już po :)

Wszystko jest na tą chwilę ok, odetchnęłam z ulgą 😊 Jest pęcherzyk i mały zarodek i nawet chyba serduszko już pika, ale to sam począteczek więc jeszcze startuje. Według moich wyliczeń na podstawie owu dzisiaj 5+6, na USG jest 6+0 więc prawie się pokrywa :) CRL 2,8mm 🥹

Tu macie zdjęcie mojego małego kropka:
    https://ibb.co/ZTYkk4d

Rozsyłam wiruski ciążowe 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Dziękuje za ten piękny wątek październikowy, dużo było w nim pięknych kresek 😊 🌱 Za wszystkie zafasolkowane mocne kciuki, rośnijcie zdrowo! 🌱

Te którym się nie udało w tym miesiącu - na maxa mocno trzymam za Was kciuki w listopadzie, pewnie będę podczytywać co u Was ;) aby niedługo miesięczne wątki nie były już dla nikogo potrzebne! ✊🍀

Suzie, Darrika, Monk@, cysterka95, Cel95, Nayeli, Mimi🌸, kitka_, ConteBis, Maniaaa., Pokahontaz26, 3erin, Paula6432, Nava, Slava, Vergeet, Rudka, Jabłkowesny, almost.there, DreamBee, Olisska, KarolinaJ0702, Kinia92, Pacynka, Belia, NinaB, ellevv, Ilka96, Płotka, Kłębuszek lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei na początku chciałam starać się na luzie. Ledwo zaczęłam a po 3 miesiącach to samo co u siesiepy. Brak owulacji.

siesiepy lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle -stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹

📆 Kalendarz wizyt
    06/03 - badania krwi
    10/03 - ginekolog
    12/03 - USG tarczycy
    13/03 - endokrynolog
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ostatnie suple wezmę tak większej ilości bo jeszcze domówiłam ten koenzym q10, zbadam b12 I jak będzie git, bo byłam pod dolna granicą normy, to odstawie. Zostawię tylko folian, d3 i Selen no i omega 3 bo to też uważam, że warto. Puszcza mnie z torbami te suplementy 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 13:13

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Jak odpuściłam to przestałam owulowac i po 3 miesiącach kończyłam cykl luteina. ;) Nie zawsze można odpuścić, chociaż uwierz, że bardzo bym chciała po takim czasie. Niestety, dla mnie odpuszczenie = pogodzenie się z niezamierzoną bezdzietnoscia.
    Dlatego zaznaczam, że kwestia suplementów jest indywidualna. ;) Podejście "miej wyj... a będzie ci dane" jest przeze mnie bardzo nielubiane, bo sprawdza się TYLKO do zdrowego odsetka społeczeństwa.

Amen ☺️
    Nic dodać,nic ująć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2024, 13:13

👩42l.
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych 👌
    amh - 1,39 ✅
    LH - 4,8 ✅
    FSH - 5,2 ✅
    TSH - 1,7 i reszta tej zacnej ekipy ✅
    progesteron 7dpo - 14,96✅
    estradiol 7dpo - 110✅
    DHEA 188ug/dl i pozostałe hormony ✅
    wit D,homocysteina,ferrytyna,kwas foliowy,wit B12,morfologia✅
    regularne cykle i owulacje ✅
    👱‍♂️44l.
    ogólnie żadnych problemów zdrowotnych👌
    żołnierzyki 😉 - wszystko gra✅

-naturalne starania zaledwie ok.pół roku (późno nas zycko spichnelo ale warto było czekać❤️)i ze względu na wiek szybka decyzja o in vitro
    -pierwsze rekonesans w temacie i nieśmiałe myśli o próbie na własnych komórkach 10.2024 - 3 m-c starań
    -wizyta przed stymulacją 03.2025 ✊
    -start stymulacji 03/04.2025🍀
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:

Dziewczyny, czasem Was podczytuję i pozwolę sobie na swoje 3 grosze ;)
    Zgadzam się z siesiepy, jeśli chodzi o zdrowe społeczeństwo, to pewnie, rady u nich się sprawdzą, a reszta to „no takie życie, widocznie dziecko nie było Wam pisane”. To jedno. A drugie - częściowo się zgodzę z tym, co Nayeli piszesz, ale to ma sens wtedy, kiedy wszyscy wokół tak robią. Bo jak widzisz, że wszystkie dziewczyny wokół chodzą na USG co 3-4 tygodnie i tu jeszcze opowiadają, ile ich dzieci ważą, a że główka się tak rozwija, w coś tam tak, to też zaczynasz się zastanawiać i może warto by sprawdzić. I ze swojego doświadczenia powiem jeszcze tyle - pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie, tym razem mnie nie stać i prowadzę w luxmed. Usłyszałam od lekarza, że będą 3 USG - dwa w ramach rządowego programu badań prenatalnych (prenatalne i połówkowe), a jeśli będę chciała, to on mi zrobi badanie trzeciego trymestru (tak, tak, pan doktor bez kwalifikacji na wujowym sprzęcie , to raczej „badanie w trzecim trymestrze”). A, no i zrobił mi na pierwszej wizycie USG, żeby potwierdzić ciążę, to był jakos 6 tydzień. Na kolejnej wizycie właśnie dał skierowanie na prenatalne. USG robić nie będzie, ale w końcu wykłócałam się, żeby zrobił, bo nie wyobrażam sobie iść na prenatalne i tam dowiedzieć się, że moje dziecko od miesiąca się nie rozwija. To nawet nie jest bezpieczne dla matki, bo jeśli nie dojdzie do poronienia samoistnego, to trzeba się oczyścić z pomocą farmakologiczną albo lekarską, żeby nie doszło do dalszych komplikacji. Dlatego z jednej strony wiem, o czym mówisz i trochę racji w tym jest, ale z drugiej nie do końca.

PS pięknie tu u Was zielono w październiku, serdecznie gratuluję każdej z Was i niezmiennie trzymam kciuki za te, które wciąż czekają na swoje dwie kreski ❤️

Nayeli, siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Hej dziewczyny, miałam wpaść z wiruskami po pierwszej wizycie no to daje znać, że my już po :)

Wszystko jest na tą chwilę ok, odetchnęłam z ulgą 😊 Jest pęcherzyk i mały zarodek i nawet chyba serduszko już pika, ale to sam począteczek więc jeszcze startuje. Według moich wyliczeń na podstawie owu dzisiaj 5+6, na USG jest 6+0 więc prawie się pokrywa :) CRL 2,8mm 🥹

Dziękuje za ten piękny wątek październikowy, dużo było w nim pięknych kresek 😊 🌱 Za wszystkie zafasolkowane mocne kciuki, rośnijcie zdrowo! 🌱

Te którym się nie udało w tym miesiącu - na maxa mocno trzymam za Was kciuki w listopadzie, pewnie będę podczytywać co u Was ;) aby niedługo miesięczne wątki nie były już dla nikogo potrzebne! ✊🍀

🥹🥹🥹
    Rośnijcie zdrowo!

Takie informacje miło się czyta 😃 a wiruski przygarniam

Cel95, Revolutionary lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - pojedynczy żylak powrózka II st.
    - Pentohexal + wór supli
    🔜 operacja?

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Amen ☺️
    Nic dodać,nic ująć.

Moje największe odpuszczenie to olanie testów owulacyjnych i myślenia kiedy jest owulacja. Z suplementami, lekami i zdrowym stylem życia mając różne przypadłości nie da się odpuścić

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
    5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Zgadzam się w 100%. Jakby każdy był pod względem fizycznym całkiem zdrowy to tego forum by w ogóle nie było bo żadna nie miałaby problemów.
    Miałam tu na myśli tylko aspekt psychiczny. Stres niekorzystnie wpływa na cały organizm i to jest banał ale takie chwilowe wyłączenie myślenia i planowania wszystkiego byłoby z pożytkiem dla psychiki. Nie zawsze się da.

Ja żeby głowa odpoczęła staram się rozwijać pasje i to pomaga zachować równowagę. Aczkolwiek patrząc na problemy zdrowotne niektórych z Was to bardzo podziwiam determinację :)

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼

USG 6 marca
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:

Gratki:*
    Chcę się zarazić tym wiruskiem jak najszybciej! ;)

Revolutionary lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 29 października 2024, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Zgadzam się w 100%. Jakby każdy był pod względem fizycznym całkiem zdrowy to tego forum by w ogóle nie było bo żadna nie miałaby problemów.
    Miałam tu na myśli tylko aspekt psychiczny. Stres niekorzystnie wpływa na cały organizm i to jest banał ale takie chwilowe wyłączenie myślenia i planowania wszystkiego byłoby z pożytkiem dla psychiki. Nie zawsze się da.

Ja żeby głowa odpoczęła staram się rozwijać pasje i to pomaga zachować równowagę. Aczkolwiek patrząc na problemy zdrowotne niektórych z Was to bardzo podziwiam determinację :)

Ja kiedyś byłam wyluzowana, ale później przyszedł moment, w którym już chciałabym wiedzieć dlaczego nie wychodzi.
    W obecnej sytuacji bardziej by mnie stresowało nicnierobienie niż działanie. Chodzenie po lekarzach i częste kłucie igłą mnie uspokaja ;)
    W każdym razie daje takie trochę poczucie sprawczości i że coś robię w danym kierunku

Nayeli, Vergeet lubią tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos stresu to czy któraś z Was trenuje pilates albo ćwiczy w domu?
    Ja ostatnio polubiłam się z filmikami Oli Żelazo.
    Wczoraj robiłam ten trening i uda palą wściekle ale przy listopadowej szarówce miło się oglądało ;)

https://www.youtube.com/watch?v=csC8Fu5_JPc

Suzie lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼

USG 6 marca
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Ja kiedyś byłam wyluzowana, ale później przyszedł moment, w którym już chciałabym wiedzieć dlaczego nie wychodzi.
    W obecnej sytuacji bardziej by mnie stresowało nicnierobienie niż działanie. Chodzenie po lekarzach i częste kłucie igłą mnie uspokaja ;)
    W każdym razie daje takie trochę poczucie sprawczości i że coś robię w danym kierunku

Rozumiem, świadomość że jesteś pod opieką kogoś kto przynajmniej w teorii powinien się znać pomaga :)
    kontrola najwyższą formą zaufania ;)

kitka_ lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼

USG 6 marca
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy progesteron i estradiol 7dpo trzeba robić rano naczczo?

‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ