W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Już kiedyś był temat suplementów. Trzeba do nich podchodzić indywidualnie. Jednemu wystarczy kwas foliowy i zajdzie w 1 cyklu, innemu metformina wypłuka B12 ponizej minimum i będzie mieć wywalona homocysteine a trzeci bez inozytolu nie będzie miał owulacji, bo jego gospodarka cukrowa będzie zaburzona, ale nie na tyle żeby ktoś mu przepisał metformine. Kolejny nie ma dostępu do dobrej jakości ryb albo ich nie lubi/nie je, więc zdecyduje się na omega3 w kapsułkach.
Witaminę D każdy w naszej szerokości geograficznej powinien suplementowac cały rok, zima nawet 4 tys jednostek lub więcej.
Tyle w temacie chyba. Jednocześnie należy pamiętać że suplementy to nie są cudowne leki na niepłodność, samo ich stosowanie nie spowoduje że nagle zajdziemy w ciążę. Bierzemy je w celu poprawy funkcjonowania organizmu oraz wyrównania ewentualnych niedoborów. Każdy spełnia jakąś rolę, a zapotrzebowanie na znaczna większość da się zaspokoić zbilansowaną, dobrą dietą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 12:19
Suzie, Darrika, Nieprzejrzysta, Mimi🌸, Płotka, Rudka lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
koktajlowa wrote:Ja biorę Pregnę start i na czas ciąży też zostawiona na razie. Moja pani doktor twierdzi, że ma wystarczający skład, dopiero później dokłada się kwasy omega.
Moja gin też powiedziała, że PregnaStart wystarczy, narazie biorę tylko to. Jak do końca roku nic sie nie wykluje to w styczniu planuje zrobić nam głębszą diagnostykę. Chociaż mój mąż strasznie narzeka, że ja kombinuje zamiast wyluzować i grymasi na badania. Faceci jakoś inaczej funkcjonują i nie rozumieją powagi rzeczyVergeet lubi tę wiadomość
👩32l
💊 PregnaStart
starania o pierwsze 🍼 od 07.2024 -
Moim zdaniem witamina d i kwasy omega dobrej jakości to jakaś zupełna podstawa dla każdego człowiek w Polsce;)
3erin, Nayeli lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
Ja biorę kwas foliowy, Omegę 3, D3, cynk i selen, magnez pijam wieczorem (to bardziej przez pice kawy 😅) no i od ok miesiąca biorę koenzym q10(bo tutaj o nim przeczytałam) ale muszę przyznać, że Omegę 3 i D3 brałam już przed planowaniem rodziny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 12:52
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Cel95 wrote:Moim zdaniem witamina d i kwasy omega dobrej jakości to jakaś zupełna podstawa dla każdego człowiek w Polsce;)
Z tym się w 100 procentach zgadzam 😊3erin, Cel95, Belia lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Szwagierka, która jest ciąży i mieszka w Szkocji też ma zalecony tylko kwas foliowy i o żadnej becie i innych badaniach nawet nie słyszała. 2, max 3 razy USG podczas całej ciąży chyba, że coś by się działo złego.
Zdrowe podejście jeśli chodzi o głowę bo wydaje mi się, że dużo sobie same narzucamy. Chciałoby się jak najlepiej przygotować i wszystko się robi w określonym celu oczywiście ale może te nasze wysiłki są tak wykańczające dla psychiki (musimy pamiętać o wielu rzeczach związanych ze staraniami a przecież każdy prowadzi też normalne życie poza staraniami), że nie zawsze wychodzi.
Dlatego te porady dobrych ,,ciotek" żeby sobie odpuścić są często trafne.
Tak sobie tylko piszę, bo co z tego że też to wiem jak trudno jest odpuścić w kwestiach, na których tak bardzo zależyVergeet, Lena93 lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Nayeli wrote:Szwagierka, która jest ciąży i mieszka w Szkocji też ma zalecony tylko kwas foliowy i o żadnej becie i innych badaniach nawet nie słyszała. 2, max 3 razy USG podczas całej ciąży chyba, że coś by się działo złego.
Zdrowe podejście jeśli chodzi o głowę bo wydaje mi się, że dużo sobie same narzucamy. Chciałoby się jak najlepiej przygotować i wszystko się robi w określonym celu oczywiście ale może te nasze wysiłki są tak wykańczające dla psychiki (musimy pamiętać o wielu rzeczach związanych ze staraniami a przecież każdy prowadzi też normalne życie poza staraniami), że nie zawsze wychodzi.
Tak sobie tylko piszę, bo co z tego że też to wiem jak trudno jest odpuścić w kwestiach, na których tak bardzo zależy
Jak odpuściłam to przestałam owulowac i po 3 miesiącach kończyłam cykl luteina. Nie zawsze można odpuścić, chociaż uwierz, że bardzo bym chciała po takim czasie. Niestety, dla mnie odpuszczenie = pogodzenie się z niezamierzoną bezdzietnoscia.
Dlatego zaznaczam, że kwestia suplementów jest indywidualna. Podejście "miej wyj... a będzie ci dane" jest przeze mnie bardzo nielubiane, bo sprawdza się TYLKO do zdrowego odsetka społeczeństwa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 12:59
Julia24, Monk@, Suzie, cysterka95, Nayeli, aszin, Vergeet lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Hej dziewczyny, miałam wpaść z wiruskami po pierwszej wizycie no to daje znać, że my już po
Wszystko jest na tą chwilę ok, odetchnęłam z ulgą 😊 Jest pęcherzyk i mały zarodek i nawet chyba serduszko już pika, ale to sam począteczek więc jeszcze startuje. Według moich wyliczeń na podstawie owu dzisiaj 5+6, na USG jest 6+0 więc prawie się pokrywa CRL 2,8mm 🥹
Tu macie zdjęcie mojego małego kropka:
https://ibb.co/ZTYkk4d
Rozsyłam wiruski ciążowe 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Dziękuje za ten piękny wątek październikowy, dużo było w nim pięknych kresek 😊 🌱 Za wszystkie zafasolkowane mocne kciuki, rośnijcie zdrowo! 🌱
Te którym się nie udało w tym miesiącu - na maxa mocno trzymam za Was kciuki w listopadzie, pewnie będę podczytywać co u Was aby niedługo miesięczne wątki nie były już dla nikogo potrzebne! ✊🍀Suzie, Darrika, Monk@, cysterka95, Cel95, Nayeli, Mimi🌸, kitka_, ConteBis, Maniaaa., Pokahontaz26, 3erin, Paula6432, Nava, Slava, Vergeet, Rudka, Jabłkowesny, almost.there, DreamBee, Olisska, KarolinaJ0702, Kinia92, Pacynka, Belia, NinaB, ellevv, Ilka96, Płotka, Kłębuszek lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
👩 30
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja z kolei na początku chciałam starać się na luzie. Ledwo zaczęłam a po 3 miesiącach to samo co u siesiepy. Brak owulacji.
siesiepy lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Ja chyba ostatnie suple wezmę tak większej ilości bo jeszcze domówiłam ten koenzym q10, zbadam b12 I jak będzie git, bo byłam pod dolna granicą normy, to odstawie. Zostawię tylko folian, d3 i Selen no i omega 3 bo to też uważam, że warto. Puszcza mnie z torbami te suplementy 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 13:13
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
siesiepy wrote:Jak odpuściłam to przestałam owulowac i po 3 miesiącach kończyłam cykl luteina. Nie zawsze można odpuścić, chociaż uwierz, że bardzo bym chciała po takim czasie. Niestety, dla mnie odpuszczenie = pogodzenie się z niezamierzoną bezdzietnoscia.
Dlatego zaznaczam, że kwestia suplementów jest indywidualna. Podejście "miej wyj... a będzie ci dane" jest przeze mnie bardzo nielubiane, bo sprawdza się TYLKO do zdrowego odsetka społeczeństwa.
Amen ☺️
Nic dodać,nic ująć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 13:13
-
Nayeli wrote:Szwagierka, która jest ciąży i mieszka w Szkocji też ma zalecony tylko kwas foliowy i o żadnej becie i innych badaniach nawet nie słyszała. 2, max 3 razy USG podczas całej ciąży chyba, że coś by się działo złego.
Tak sobie tylko piszę, bo co z tego że też to wiem jak trudno jest odpuścić w kwestiach, na których tak bardzo zależy
Zgadzam się z siesiepy, jeśli chodzi o zdrowe społeczeństwo, to pewnie, rady u nich się sprawdzą, a reszta to „no takie życie, widocznie dziecko nie było Wam pisane”. To jedno. A drugie - częściowo się zgodzę z tym, co Nayeli piszesz, ale to ma sens wtedy, kiedy wszyscy wokół tak robią. Bo jak widzisz, że wszystkie dziewczyny wokół chodzą na USG co 3-4 tygodnie i tu jeszcze opowiadają, ile ich dzieci ważą, a że główka się tak rozwija, w coś tam tak, to też zaczynasz się zastanawiać i może warto by sprawdzić. I ze swojego doświadczenia powiem jeszcze tyle - pierwszą ciążę prowadziłam prywatnie, tym razem mnie nie stać i prowadzę w luxmed. Usłyszałam od lekarza, że będą 3 USG - dwa w ramach rządowego programu badań prenatalnych (prenatalne i połówkowe), a jeśli będę chciała, to on mi zrobi badanie trzeciego trymestru (tak, tak, pan doktor bez kwalifikacji na wujowym sprzęcie , to raczej „badanie w trzecim trymestrze”). A, no i zrobił mi na pierwszej wizycie USG, żeby potwierdzić ciążę, to był jakos 6 tydzień. Na kolejnej wizycie właśnie dał skierowanie na prenatalne. USG robić nie będzie, ale w końcu wykłócałam się, żeby zrobił, bo nie wyobrażam sobie iść na prenatalne i tam dowiedzieć się, że moje dziecko od miesiąca się nie rozwija. To nawet nie jest bezpieczne dla matki, bo jeśli nie dojdzie do poronienia samoistnego, to trzeba się oczyścić z pomocą farmakologiczną albo lekarską, żeby nie doszło do dalszych komplikacji. Dlatego z jednej strony wiem, o czym mówisz i trochę racji w tym jest, ale z drugiej nie do końca.
PS pięknie tu u Was zielono w październiku, serdecznie gratuluję każdej z Was i niezmiennie trzymam kciuki za te, które wciąż czekają na swoje dwie kreski ❤️Nayeli, siesiepy, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Hej dziewczyny, miałam wpaść z wiruskami po pierwszej wizycie no to daje znać, że my już po
Wszystko jest na tą chwilę ok, odetchnęłam z ulgą 😊 Jest pęcherzyk i mały zarodek i nawet chyba serduszko już pika, ale to sam począteczek więc jeszcze startuje. Według moich wyliczeń na podstawie owu dzisiaj 5+6, na USG jest 6+0 więc prawie się pokrywa CRL 2,8mm 🥹
Dziękuje za ten piękny wątek październikowy, dużo było w nim pięknych kresek 😊 🌱 Za wszystkie zafasolkowane mocne kciuki, rośnijcie zdrowo! 🌱
Te którym się nie udało w tym miesiącu - na maxa mocno trzymam za Was kciuki w listopadzie, pewnie będę podczytywać co u Was aby niedługo miesięczne wątki nie były już dla nikogo potrzebne! ✊🍀
🥹🥹🥹
Rośnijcie zdrowo!
Takie informacje miło się czyta 😃 a wiruski przygarniamCel95, Revolutionary lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
- 1 cs -
LUF
- 2 cs -
lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
- 3 cs -
lametta + ovitrelle ❌
- 4 cs- 🤞🏻
badania I etapu ✅ 🔜seminogram
ferrytyna do podwyższenia
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
pelnawiary wrote:Amen ☺️
Nic dodać,nic ująć.
Moje największe odpuszczenie to olanie testów owulacyjnych i myślenia kiedy jest owulacja. Z suplementami, lekami i zdrowym stylem życia mając różne przypadłości nie da się odpuścić👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,44 💗 178/min 🍀🌈
Wizyta 5/12 🙏🍀
-
siesiepy wrote:Jak odpuściłam to przestałam owulowac i po 3 miesiącach kończyłam cykl luteina. Nie zawsze można odpuścić, chociaż uwierz, że bardzo bym chciała po takim czasie. Niestety, dla mnie odpuszczenie = pogodzenie się z niezamierzoną bezdzietnoscia.
Dlatego zaznaczam, że kwestia suplementów jest indywidualna. Podejście "miej wyj... a będzie ci dane" jest przeze mnie bardzo nielubiane, bo sprawdza się TYLKO do zdrowego odsetka społeczeństwa.
Zgadzam się w 100%. Jakby każdy był pod względem fizycznym całkiem zdrowy to tego forum by w ogóle nie było bo żadna nie miałaby problemów.
Miałam tu na myśli tylko aspekt psychiczny. Stres niekorzystnie wpływa na cały organizm i to jest banał ale takie chwilowe wyłączenie myślenia i planowania wszystkiego byłoby z pożytkiem dla psychiki. Nie zawsze się da.
Ja żeby głowa odpoczęła staram się rozwijać pasje i to pomaga zachować równowagę. Aczkolwiek patrząc na problemy zdrowotne niektórych z Was to bardzo podziwiam determinację👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
Revolutionary wrote:Hej dziewczyny, miałam wpaść z wiruskami po pierwszej wizycie no to daje znać, że my już po
Te którym się nie udało w tym miesiącu - na maxa mocno trzymam za Was kciuki w listopadzie, pewnie będę podczytywać co u Was aby niedługo miesięczne wątki nie były już dla nikogo potrzebne! ✊🍀
Gratki:*
Chcę się zarazić tym wiruskiem jak najszybciej!Revolutionary lubi tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
Nayeli wrote:Zgadzam się w 100%. Jakby każdy był pod względem fizycznym całkiem zdrowy to tego forum by w ogóle nie było bo żadna nie miałaby problemów.
Miałam tu na myśli tylko aspekt psychiczny. Stres niekorzystnie wpływa na cały organizm i to jest banał ale takie chwilowe wyłączenie myślenia i planowania wszystkiego byłoby z pożytkiem dla psychiki. Nie zawsze się da.
Ja żeby głowa odpoczęła staram się rozwijać pasje i to pomaga zachować równowagę. Aczkolwiek patrząc na problemy zdrowotne niektórych z Was to bardzo podziwiam determinację
Ja kiedyś byłam wyluzowana, ale później przyszedł moment, w którym już chciałabym wiedzieć dlaczego nie wychodzi.
W obecnej sytuacji bardziej by mnie stresowało nicnierobienie niż działanie. Chodzenie po lekarzach i częste kłucie igłą mnie uspokaja
W każdym razie daje takie trochę poczucie sprawczości i że coś robię w danym kierunkuNayeli, Vergeet lubią tę wiadomość
starania o pierwsze od czerwca 2023
34l.👱🏻♀️ 31l.👨
03.2024 poronienie 9tc 💔
07.24 cytologia, hpv negatywny ✅️
10.24 hormony ✅️ jajowody drożne✅️
12.24 histeroskopia z biopsją ❔🤞
09.24 Badanie nasienia❌️
11.24 Badanie nasienia ❔🤞 -
A propos stresu to czy któraś z Was trenuje pilates albo ćwiczy w domu?
Ja ostatnio polubiłam się z filmikami Oli Żelazo.
Wczoraj robiłam ten trening i uda palą wściekle ale przy listopadowej szarówce miło się oglądało
https://www.youtube.com/watch?v=csC8Fu5_JPc
Suzie lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍 -
kitka_ wrote:Ja kiedyś byłam wyluzowana, ale później przyszedł moment, w którym już chciałabym wiedzieć dlaczego nie wychodzi.
W obecnej sytuacji bardziej by mnie stresowało nicnierobienie niż działanie. Chodzenie po lekarzach i częste kłucie igłą mnie uspokaja
W każdym razie daje takie trochę poczucie sprawczości i że coś robię w danym kierunku
Rozumiem, świadomość że jesteś pod opieką kogoś kto przynajmniej w teorii powinien się znać pomaga
kontrola najwyższą formą zaufaniakitka_ lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
9 cs
10.2024 biochem 💔
HSG 👍