W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudka wrote:Czyli jakieś leki z progesteronem ? Czy naturalnie też można nad tym popracować żeby był wyższy ?
Z tym progesteronem to chyba nie do końca tak. Ja miałam źle rozwijajaca się ciaze, a trzymała się mocno przy progesteronie na poziomie 8. Na tyle mocno, że musiałam mieć łyżeczkowanie, bo juz dluzej nie moglam czekac na naturalne poronienie. Gin mi powiedział, że niektórym mala ilosc starcza do utrzymania ciazy.Rudka lubi tę wiadomość
🐛 8tc -
Hej. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze jest ale. Przedwczoraj beta 12,70 dziś 9,10 czy to normalne, że tak wolno spada? Myślałam że jak już jestem 3 dni po pierwszym krwawieniu to będzie tyle jakbym w ciąży nigdy nie była.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Dobra laski, ja wskakuje w wątek listopadowy 😁
Oby w następnym wątku było tyle samo albo i więcej 🌱
Za wszystkie październikowe ⏸️ trzymam mocne kciuki.
Darika dzięki za super prowadzenie❤️
Nudnych ciąż dla nas wszystkich 😁Darrika, Maniaaa., KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
4cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok -
Belia wrote:Hej. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze jest ale. Przedwczoraj beta 12,70 dziś 9,10 czy to normalne, że tak wolno spada? Myślałam że jak już jestem 3 dni po pierwszym krwawieniu to będzie tyle jakbym w ciąży nigdy nie była.
Kurcze ja się totalnie nie wyznaje bo mi jak się zaczęło krwawienie na 2 dzień po krwawieniu pojechałam na betę to już miałam praktycznie zero 🤔 coś wolno chyba spada33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika, wielkie dzięki za ten miesiąc 🤩
Bardzo się tu dobrze czułam i lubiłam tu wpadać 💕
Przeskakuję na listopadowy wątek - do zobaczenia 🍁Darrika lubi tę wiadomość
starania od 11.2023 o pierwsze dziecko
♀️ '86
✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH
❌ hiperinsulinemia, ferrytyna, lekka dominacja estrogenowa
♂️ '74
✅️ zlecone badania ok -
Rudka wrote:Cześć dziewczyny zrobiłam dziś badania 7dpo
Progesteron: 8,79 ng/ml
Estradiol: 124,60 pg/ml
Co myślicie ?
Wiem, że masz już odpowiedź od gin i dziewczyn ale chciałam wrzucić ładna grafikę od dietetyczki ogarnij.hormony
Letynia, Rudka lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Belia wrote:Hej. Nie wiem czy ktoś tu jeszcze jest ale. Przedwczoraj beta 12,70 dziś 9,10 czy to normalne, że tak wolno spada? Myślałam że jak już jestem 3 dni po pierwszym krwawieniu to będzie tyle jakbym w ciąży nigdy nie była.
Belia lubi tę wiadomość
-14.11.- 1 wizyta (5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dziękuję Darrika za prowadzenie wątku ☺️
Trzymam kciuki za zafasolkowane dziewczyny i te, które mocno się o to starają 😘
Mam nadzieję, że będę mogła wan przysłać wiruski w listopadzie ☺️Darrika lubi tę wiadomość
-14.11.- 1 wizyta (5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 miesiąc starań ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 miesiąc starań(wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Mthfr - Brak mutacji
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy.
-Niedowaga ⚖️
-Od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,
- Arytmia od 2021r.
-Anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dziękuję @Nieprzejrzysta bo już stresik wszedł i miałam jechać jutro na betę 😀 tak ostatnio w dniu krwawienia też miałam kreskę nawet nie taką bladą. A biało było 5 dni później.
Nieprzejrzysta lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Rudka wrote:Wracam z update od drugiego lekarza. Rozmawiałam z nim przez telefon i odrazu powiedział jak zobaczył na wyniki że jestem w 20dc i tak dokładnie jest 😄 powiedział mi że owulacja była i wyniki są dobre czyli potwierdził to co powiedziała wcześniejsza gin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 18:52
-
Hej
Długo się nie odzywałam, bo mieliśmy przerwę w staraniach, we wrześniu wróciliśmy do działania i jest, udało się 2 kreski 😍 a testowałam 2 dni po terminie miesiączki, bo cały czas na nią czekałam przez to że zatestowalam 9 i 10 dpo .. była biel.
Aktualnie jest to 6tydzien 3 dni i tak pomyślałam że może czasem fajnie będzie porozmawiać o bliskich nam tematach , o ile dziewczyny którym też się udało zostaną na wątku ?Darrika, Nieprzejrzysta, rolka355, Maniaaa., Rudka, Mała.mi 93, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
Paty wrote:Hej
Długo się nie odzywałam, bo mieliśmy przerwę w staraniach, we wrześniu wróciliśmy do działania i jest, udało się 2 kreski 😍 a testowałam 2 dni po terminie miesiączki, bo cały czas na nią czekałam przez to że zatestowalam 9 i 10 dpo .. była biel.
Aktualnie jest to 6tydzien 3 dni i tak pomyślałam że może czasem fajnie będzie porozmawiać o bliskich nam tematach , o ile dziewczyny którym też się udało zostaną na wątku ?
Tak tak, ja zostaję. Już masz pierwsza wizytę za sobą?Maniaaa., Paty lubią tę wiadomość
🐛 8tc -
Paty wrote:Hej
Aktualnie jest to 6tydzien 3 dni i tak pomyślałam że może czasem fajnie będzie porozmawiać o bliskich nam tematach , o ile dziewczyny którym też się udało zostaną na wątku ?Paty lubi tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Tak tak, ja zostaję. Już masz pierwsza wizytę za sobą?
3erin, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość
👩27l
🧔♂️28l
👶 2017
3 cs -
Belia lubi tę wiadomość
-
ConteBis wrote:Beta spada powoli. Ja przy biochemie 10 dni po rozpoczęciu krwawienia jeszcze miałam 4.3 ale nie wiem jaka miałam na początku bo po teście poszłam do lekarza nie badając bety. 9 maja byłam u lekarza i było 5w3d a 10 zaczęłam krwawić i betę robiłam dopiero 20.👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Paty wrote:Tak, byłam w poniedziałek i już jest zarodek z czynnością serduszka 😊 termin na 22 czerwca teraz badania laboratoryjne i kolejna wizyta pod koniec listopada 😊
Czyli byłaś na wizycie w 6 tyg dokladnie? U mnie bedzie 5+4 w poniedziałek, ale wolałabym kilka dni później, lecz nie było terminu. Ciekawe czy będzie widać zarodek. Mam małą nadzieję na serduszko, ale chyba za wcześnie wymagam. 😉🐛 8tc -
Słuchajcie muszę, bo się uduszę.
Miałam zagwozdkę, zbieram różne opinie, myślę działa lekarz na insta, ma Q&A, zapytam. Nie o takie rzeczy ludzie pytają. I proszę jaka dostałam odpowiedź, od tej super znanej i takiej kochaniutkiej na relacjach Pani Doktor
https://zapodaj.net/plik-eBBwMf7f0L
Aż mnie trzęsie. Już mogła nie odpisać nic.
-
Belia wrote:Rozumiem. Dziękuję. Myślę, że nie była jakaś duża. Natomiast nie wiem jak zdążyła urosnąć przez tydzień bo ostatnią robiłam dokładnie tydzień przed krwawieniem. Na razie sobie odpuszczę i chyba sprawdzę w poniedziałek.