Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Słuchajcie muszę, bo się uduszę.
    Miałam zagwozdkę, zbieram różne opinie, myślę działa lekarz na insta, ma Q&A, zapytam. Nie o takie rzeczy ludzie pytają. I proszę jaka dostałam odpowiedź, od tej super znanej i takiej kochaniutkiej na relacjach Pani Doktor

https://zapodaj.net/plik-eBBwMf7f0L

Aż mnie trzęsie. Już mogła nie odpisać nic.
    Przecież ona z ryja już jest nie do oglądania 🤣 sory

Darrika lubi tę wiadomość

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 30 października, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Czyli byłaś na wizycie w 6 tyg dokladnie? U mnie bedzie 5+4 w poniedziałek, ale wolałabym kilka dni później, lecz nie było terminu. Ciekawe czy będzie widać zarodek. Mam małą nadzieję na serduszko, ale chyba za wcześnie wymagam. 😉
    Byłam 6,1 dokładnie. Z synem byłam w 5,5 tyg i nie było czynności serca jeszcze, więc powtarzałam USG po 2 tygodniach. Może być jeszcze troszkę za wcześnie u Ciebie, ale wiadomo różnie to bywa 😊

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 30 października, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Przecież ona z ryja już jest nie do oglądania 🤣 sory

Na story taka ciuciuciu słodziutka i już serio byłam zdesperowana, a widzę ona ciągle odpowiada ludziom coś. No ostro się zdziwiłam, ale w sumie mogłam się spodziewać po opiniach o niej tutaj.

• Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 31 października, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w czwartek . Miałam jakieś chore sny 🙈 obudziłam się wystraszona i bałam się dalej zasnąć 🙈 mam dziwne sny dość często , ale w ciąży są jakoś nasilone

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 31 października, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, przed nami ostatni dziej października 😁 ja jeszcze tu będę czuwać, gdyby ktoś dosikał i jednak na foniszu się jakieś dwie krechy pojawiły, ale jutro już przechodzę całkowicie na listopadowy wątek 🤞

Dziękuję Wam za ten miesiąc, za wsparcie i bycie razem, dziewczyny, którym się udało, czekamy na Wasze wiruski, wpadajcie z nimi o dawajcie znać co tam się u Was dzieje, spokojnych zdrowych i nudnych ciąż Wam życzę ❤️

Rudka, Nieprzejrzysta, eta176, Maniaaa., rolka355, Paulina66, Lauraa, pp2018, Ona_39, Letynia, Slava, karczoch321, Pacynka, 3erin lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • pupuś Debiutantka

Wysłany: 31 października, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dwudziesty piąty dzień cyklu i raczej ewidentnie objawy zbliżającej się miesiączki. Skurcze w podbrzuszu, pobolewające plecy. Jednak przeważnie dotąd miałam tak, że to się pojawiało konkretnie w pierwszy dzień (i tylko wtedy, kolejne dni już tylko krwawienie i nic dodatkowego), nie miałam takich objawów przed. A na pewno nie trwały kilka dni. W poprzednim i obecnym cyklu dopiero tak mam. Czyli w cyklach starań o dziecko. U Was też jakieś zmiany od samej różnicy w nastawieniu? Bo poza tym jedyna u mnie różnica to, że biorę kwas foliowy.

👩 33 👨 55
    Starania od 09/2024
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 31 października, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    Mam dwudziesty piąty dzień cyklu i raczej ewidentnie objawy zbliżającej się miesiączki. Skurcze w podbrzuszu, pobolewające plecy. Jednak przeważnie dotąd miałam tak, że to się pojawiało konkretnie w pierwszy dzień (i tylko wtedy, kolejne dni już tylko krwawienie i nic dodatkowego), nie miałam takich objawów przed. A na pewno nie trwały kilka dni. W poprzednim i obecnym cyklu dopiero tak mam. Czyli w cyklach starań o dziecko. U Was też jakieś zmiany od samej różnicy w nastawieniu? Bo poza tym jedyna u mnie różnica to, że biorę kwas foliowy.

Ja mialam kilkanaście lat regularne cykle jak od linijki, a w czasie starań się tak popierdzieliły, że szok. Nie wiem od czego ;)

pupuś lubi tę wiadomość

🐛 8tc
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 31 października, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    Tak, mi też wszystko się poprzestawiało odkąd zaczęliśmy starania, chyba nasza głowa tak działa..
    Na prawdę się bałam że jest coś nie tak.. ale się udało, niespodziewanie ☺️ życzę i wam takiej niespodzianki 🩷
    Zanim się dowiedziałam o ciąży miałam wszystkie objawy miesiączkowe, tak mi się wydawało.. ból podbrzusza, tkliwość piersi :)
    Jedynie w tym cyklu jak i w szczęśliwym cyklu 8 lat temu miałam takie silne ukłucie w podbrzuszu parę dni po owulacji, pamiętam że pomyślałam że tym razem się udało

pupuś lubi tę wiadomość

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Iiiiii00 Koleżanka

Wysłany: 31 października, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam również na nowym wątku, nie wiem, który jest bardziej aktywny 🙈byłam dziś na trzeciej becie już takiego super przyrostu nie ma jak ostatnio dziś beta 55,7 a prog 14,540 spadł od ostatniego czy jest jakaś nadzieja że będzie dobrze, miał ktoś podobną historię ? Miłego dnia ❤️

👶 (3cs)
    26.10. 10dpo ⏸️
    27.10. 14,6 beta
    29.10 32,9 beta 15,87 prog
    31.10 55,7 beta
    05.11. 937.5 beta
    07.11. 1805.0 beta
    07.11 Jest pęcherzyk😍
    13.11 piękne serduszko 5+6 ❤️

preg.png
  • SupiOli Znajoma

Wysłany: 31 października, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, powiedźcie mi czy duża ilość śluzu jest zawsze prawdopodobieństwem bycia w ciąży? Bo jestem 9dpo i nie wiem jak określić ilość śluzu, a od tygodnia cały czas pobolewa mnie brzuch, trochę bardziej okolice jajnika i okolice pachwiny raz na jakiś czas. Pokusiło mnie i zrobiłam dzisiaj rano test, ale wyszedl negatywny...a okoliczności najbliższych dni mi nie sprzyjają bo od dzisiaj mam wolne w pracy aż do poniedziałku, więc nawet nie umiem się zebrać żeby coś ogarnąć na jutrzejszy grobbing😆

• Darrika Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SupiOli wrote:
    Hej dziewczyny, powiedźcie mi czy duża ilość śluzu jest zawsze prawdopodobieństwem bycia w ciąży? Bo jestem 9dpo i nie wiem jak określić ilość śluzu, a od tygodnia cały czas pobolewa mnie brzuch, trochę bardziej okolice jajnika i okolice pachwiny raz na jakiś czas. Pokusiło mnie i zrobiłam dzisiaj rano test, ale wyszedl negatywny...a okoliczności najbliższych dni mi nie sprzyjają bo od dzisiaj mam wolne w pracy aż do poniedziałku, więc nawet nie umiem się zebrać żeby coś ogarnąć na jutrzejszy grobbing😆

Teoretycznie może być to jakiś objaw i sugestia, że ciąża jest, ale ja bym za pewnik tego nie brała, bo to wiesz jak może być, akurat może taki cykl, że więcej śluzu, a ciąży nie ma. Trzymam jednak kciuki, żeby pojawiły się lada dzień dwie kreski 🤞

SupiOli lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • SupiOli Znajoma

Wysłany: 31 października, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże teraz przeczytałam, że te boleści po prawej stronie to może być wyrostek, oby nieeee🫣🫣🫣

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Na story taka ciuciuciu słodziutka i już serio byłam zdesperowana, a widzę ona ciągle odpowiada ludziom coś. No ostro się zdziwiłam, ale w sumie mogłam się spodziewać po opiniach o niej tutaj.
    Ale HCG przyrasta prawidłowo więc po co było to pytanie do Niej po drugie HCG zwykle powtarza się po 48h, 72 lub 96 h są różne praktyki lekarzy więc tutaj troszkę nie rozumiem oburzenia…
    Nie znam tej kobiety i nie bronię jej…

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SupiOli wrote:
    Nie jestem w ciąży nie mam śluzu

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Sanana Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiiiii00 wrote:
    Napisałam również na nowym wątku, nie wiem, który jest bardziej aktywny 🙈byłam dziś na trzeciej becie już takiego super przyrostu nie ma jak ostatnio dziś beta 55,7 a prog 14,540 spadł od ostatniego czy jest jakaś nadzieja że będzie dobrze, miał ktoś podobną historię ? Miłego dnia ❤️
    Troszkę wolny przyrost :( powtórz za 2 dni, ale może być ciężko niestety z utrzymaniem ciąży :(

32l.👱🏻‍♀️👱🏻‍♂️

Starania od 07.2023r.
    Listopad 23⏸️-> 03.2024r. synek 22tc. 👼🏻💔
    Wznowienie starań 06.2024r.
    Lipiec 24⏸️->ciąża biochemiczna💔
    Październik 24⏸️
    9dpo Beta 15,5, progesteron 20
    12dpo Beta 281, progesteron 30
    14dpo Beta 718, progesteron 30
    06.11 mamy ❤️ 6+3

Kariotypy✅
    Mutacja PAI hetero

preg.png
  • rolka355 Autorytet

Wysłany: 31 października, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iiiiii00 wrote:

Niestety, mi jak tak mało przyrastała nie skończyło to się dobrze.

🐛 8tc
  • Ambiwalentna Znajoma

Wysłany: 31 października, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Jestem tu nowa, tzn obserwuję forum od jakiegoś czasu , no ale to będzie mój pierwszy wpis i od razu z pytaniem jak wiarygodne są testy facelle ? To nasz 11 cs i dzisiaj mam 10 dpo i raczej traciłam nadzieję , że coś się zadzieje ponieważ mam wszystkie objawy standardowo miesiączkowe … no ale że jutro mamy imprezę urodzinową w rodzinie to postanowiłam sprawdzić się testem i jestem w szoku bo wyszła blada kreska !!!! Tylko właśnie pierwszy raz testuję facelle a innego już w domu nie mam i nie wiem co myśleć . Przepraszam , że tak trochę chaotycznie ale już nie mogę się skupić

• Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 31 października, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambiwalentna wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Jestem tu nowa, tzn obserwuję forum od jakiegoś czasu , no ale to będzie mój pierwszy wpis i od razu z pytaniem jak wiarygodne są testy facelle ? To nasz 11 cs i dzisiaj mam 10 dpo i raczej traciłam nadzieję , że coś się zadzieje ponieważ mam wszystkie objawy standardowo miesiączkowe … no ale że jutro mamy imprezę urodzinową w rodzinie to postanowiłam sprawdzić się testem i jestem w szoku bo wyszła blada kreska !!!! Tylko właśnie pierwszy raz testuję facelle a innego już w domu nie mam i nie wiem co myśleć . Przepraszam , że tak trochę chaotycznie ale już nie mogę się skupić

Kreski różowe to ciąża, a jak widać szarą to fabryczna :)
    Wstaw fotkę :)
    10 dpo to wcześnie, może być bladziutka 🥰

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Paty Koleżanka

Wysłany: 31 października, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambiwalentna wrote:
    Cześć dziewczyny ;)
    Ja bym poleciała po test Pink strumieniowy czuły i jutro rano powtórzyła :) u mnie 9 i 10 dpo było biało i już się nastawiłam na kolejny cykl a to jednak za wcześnie testowałam

👩27l
    🧔‍♂️28l

👶 2017

3 cs
  • Ambiwalentna Znajoma

Wysłany: 31 października, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Kreski różowe to ciąża, a jak widać szarą to fabryczna :)
    Wstaw fotkę :)
    10 dpo to wcześnie, może być bladziutka 🥰

https://zapodaj.net/plik-EUINuUqRnz

Pokahontaz26 lubi tę wiadomość

‹‹ 304 305 306 307 308
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ