W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam dziewczyny moze wy bd mi wstanie powiedzieć co to może oznaczać. Termin @ mam dopiero za 7 dni a dzis pojawił się sluz lekko różowawy . Nigdy takiego nie miałam. @ mam regularne więc mało możliwe że już bym miała dostać @ . Na sama mysl się boję ze coś znowu może się dziać. Ale byłam 27 września na wizycie wszystko było wporzadku i owulacje pow lekarz ze miałam w czwartek czyli 26 września więc raczej żaden torbiel czy coś się nie zrobił . Może któraś miala podobnie i może pow co to moze oznaczać. Z góry dziękuję za odp
-
Darrika wrote:Ech oczywiście nie wytrzymałam i siknełam na test, brawo ja, umysł staraczki to jakiś inny wymiar 🤣
Oczywiście biało, nie wiem czemu się łudziłam. Dzisiaj 12 dpo, no cóż myślałam, że tą biel gorzej zniosę, a jest nieźle, chociaż to pewnie dlatego, że piłka nadal w grze i dzień sądny będzie w czwartek 😅
To witam w klubie, mamy tu dużo miejsca dla nieczekających do terminu miesiączki 🤣Nadziejka26, Darrika, Cavarathiel, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Gość18 wrote:Witam dziewczyny moze wy bd mi wstanie powiedzieć co to może oznaczać. Termin @ mam dopiero za 7 dni a dzis pojawił się sluz lekko różowawy . Nigdy takiego nie miałam. @ mam regularne więc mało możliwe że już bym miała dostać @ . Na sama mysl się boję ze coś znowu może się dziać. Ale byłam 27 września na wizycie wszystko było wporzadku i owulacje pow lekarz ze miałam w czwartek czyli 26 września więc raczej żaden torbiel czy coś się nie zrobił . Może któraś miala podobnie i może pow co to moze oznaczać. Z góry dziękuję za odp
Mieścisz się jeszcze w okienku implantacyjnym, więc może to krwawienie implantacyjne? -
Tanashi wrote:To witam w klubie, mamy tu dużo miejsca dla nieczekających do terminu miesiączki 🤣
Pociesza mnie tylko to, że nie jestem sama 🤣Tanashi lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Powiem Wam, że to wkręcanie sobie objawów strasznie wchodzi na głowę, a ja niestety mam tendencję do takich rzeczy. Dziś cały dzień siedzę sobie i myślę, że mam dreszcze, a mąz zwrócił mi uwagę, że rano wietrzyłam i skręciłam wszystkie kaloryfery... także to chyba moje dreszcze 🤣
Ona_39, cysterka95, Ilka96, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nie wierzę, w szpitalu w całodobowym laboratorium nie wykonują beta hcg ani progesteronu. No przecież to jest kpina 😕 nie wiem co teraz, zostaje mi robić testy sikanie codziennie i tyle, nie mam nawet jak się ruszyć z tej wsi przy chorym dziecku.
-
Gość18 wrote:Witam dziewczyny moze wy bd mi wstanie powiedzieć co to może oznaczać. Termin @ mam dopiero za 7 dni a dzis pojawił się sluz lekko różowawy . Nigdy takiego nie miałam. @ mam regularne więc mało możliwe że już bym miała dostać @ . Na sama mysl się boję ze coś znowu może się dziać. Ale byłam 27 września na wizycie wszystko było wporzadku i owulacje pow lekarz ze miałam w czwartek czyli 26 września więc raczej żaden torbiel czy coś się nie zrobił . Może któraś miala podobnie i może pow co to moze oznaczać. Z góry dziękuję za odp
Julia24 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Nadziejka26 wrote:
Jeśli dziś była owulacja to pik mógł już być te 24-36h temu, dziś test może być już negatywny.Nadziejka26, awokado 🥑, Monk@, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Powiem Wam, że to wkręcanie sobie objawów strasznie wchodzi na głowę, a ja niestety mam tendencję do takich rzeczy. Dziś cały dzień siedzę sobie i myślę, że mam dreszcze, a mąz zwrócił mi uwagę, że rano wietrzyłam i skręciłam wszystkie kaloryfery... także to chyba moje dreszcze 🤣
Ja też mam wrażenie, że sobie wmawiam jakieś objawy, męczące to jest serio 😅 chyba serio najgorszy czas cyklu jest od owulacji do miesiączki, okropne te dni sąTanashi lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
Belia wrote:U mnie jak miałam taką sytuację to 4 dni później wysikałam dwie kreski ☺️
Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak wygląda u Was ból owulacyjny? Przypomina ten taki ból w dole brzucha jak okresowy?31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Cavarathiel wrote:Dziewczyny jak wygląda u Was ból owulacyjny? Przypomina ten taki ból w dole brzucha jak okresowy?
U mnie to jest bardzo silny i wyraźny ból jednego jajnika. Zwykle trwa kilka godzin, według tego co widzę na bazie danych z aplikacji, ten ból przypada zawsze w owulację.3erin, Olisska lubią tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Nie wierzę, w szpitalu w całodobowym laboratorium nie wykonują beta hcg ani progesteronu. No przecież to jest kpina 😕 nie wiem co teraz, zostaje mi robić testy sikanie codziennie i tyle, nie mam nawet jak się ruszyć z tej wsi przy chorym dziecku.
Kurcze ale kicha. Aż dziwne, że w takim szpitalu nie tobia tego badania.33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Cavarathiel wrote:Dziewczyny jak wygląda u Was ból owulacyjny? Przypomina ten taki ból w dole brzucha jak okresowy?
U mnie jak u Tanashi, silny ból jednego z jajników, czasem kilka godzin, czasem dwie, czasem cały dzień i z aplikacja też wychodzi na to, że w dniu owulacji typowo.3erin lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Namisa wrote:Jeśli dziś była owulacja to pik mógł już być te 24-36h temu, dziś test może być już negatywny.
Jeśli lekarz widział pęcherzyk, a nie ciałko żółte, to znaczy, że owulacji jeszcze nie było, a dopiero będzie.
@Nadziejka26- na spokojnie zrob jeszcze test późnym wieczorem, tylko daj sobie przerwę od jedzenia/sikania/picia minimum 2h przed.
PIK ciężko wyłapać, albo trafisz albo nie, a jeśli lekarz widział pęcherzyk 22mm chyba pisałaś, to być może on musi jeszcze podrosnąć i dlatego nie miałaś jeszcze piku. W moim poprzednim cyklu, pęcherzyk miał 25mm i to była sobota, a owulację miałam prawdopodobnie w nocy z niedzieli na poniedziałek.
I pik wyłapałam w niedziele po południu, a nie odrazu w dzień badania, mimo że pęcherzyk miał już 25mm.
Będzie dobrze 😜Pokahontaz26, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Cavarathiel wrote:Dziewczyny jak wygląda u Was ból owulacyjny? Przypomina ten taki ból w dole brzucha jak okresowy?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Tanashi wrote:Powiem Wam, że to wkręcanie sobie objawów strasznie wchodzi na głowę, a ja niestety mam tendencję do takich rzeczy. Dziś cały dzień siedzę sobie i myślę, że mam dreszcze, a mąz zwrócił mi uwagę, że rano wietrzyłam i skręciłam wszystkie kaloryfery... także to chyba moje dreszcze 🤣
jakbym o sobie czytała... Coś straszne mam parcie na pęcherz, co chwilę chodzę siku - może to objaw 🤔 to nic że pochłonęłam wcześniej 2 herbaty, sok i pół litra wody 🤣Tanashi, Vergeet, Kłębuszek, Revolutionary lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Ja odczuwam najpierw silne ukłucie, a potem ból jest ciągnący, czasami trochę pulsujący. Często promieniuje też na biodro i krzyż. Trwa kilka godzin.👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Majlen wrote:Nie no, to chyba nie było tak..na usg ginekolog widział jeszcze pęcherzyk, tak? @Nadziejka26
Jeśli lekarz widział pęcherzyk, a nie ciałko żółte, to znaczy, że owulacji jeszcze nie było, a dopiero będzie.
@Nadziejka26- na spokojnie zrob jeszcze test późnym wieczorem, tylko daj sobie przerwę od jedzenia/sikania/picia minimum 2h przed.
PIK ciężko wyłapać, albo trafisz albo nie, a jeśli lekarz widział pęcherzyk 22mm chyba pisałaś, to być może on musi jeszcze podrosnąć i dlatego nie miałaś jeszcze piku. W moim poprzednim cyklu, pęcherzyk miał 25mm i to była sobota, a owulację miałam prawdopodobnie w nocy z niedzieli na poniedziałek.
I pik wyłapałam w niedziele po południu, a nie odrazu w dzień badania, mimo że pęcherzyk miał już 25mm.
Będzie dobrze 😜
To nie jest tak że cialko zolte czy płyn w zatoce Douglasa widać od razu tuz po owu. Lekarz też trochę szacuje te owulacje, bo tak co do godziny/dnia nie da się jej wyznaczyć. Jeśli byłaby ona np dzisiaj rano a usg odbywa się niedługo po tym, to lekarz dalej widzi na usg pęcherzyk, bo uwalnianie komórki to jest proces i chwile trwa, zanim pęcherzyk zamieni się w cialko zolte.
Oczysiscie może być też tak że lekarz twierdzi że owulacja jutro, a będzie dopiero za 3 dni i wtedy pozytyw jeszcze przyjdzie. W te stronę też można się "przestrzelić" 😁
A czasem jest tez w druga strone - 2 lata temu na jednym wątku była dziewczyna która się starała z monitoringami i gin nie zauważył ciałka żółtego, twierdzil ze owu nie bylo 🫣 W każdym razie ma dziś z tego cyklu synka w wieku mojego 😆 No ale to chyba rzadka sytuacja xDWiadomość wyedytowana przez autora: 7 października, 18:07
Monk@ lubi tę wiadomość