Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julixxx wrote:
    Superancko 😍 rośnijcie zdrowo!
    Myślę że jeśli nie ma plamien to progesteron w porządku… aczkolwiek ja się dopiero uczę jak to z tym progesteronem jest. A badałaś w 7dpo ?

Dzięki 🥰 Plamień brak, a w tym cyklu w 7 dniu miałam progesteron na poziomie 12,42

Julixxx lubi tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avocado piękna beta!

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Rudka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja już mam wyniki bety i progesteronu, jestem 13 dpo
    Beta 302,87 💕
    Progesteron 26,44

Czy myślicie, że ten progesteron jest ok?
    U mnie jest problem z wyznaczeniem tygodnia ciąży, bo wg wszystkich aplikacji jest to już 6. tydzień, a jednak jestem dopiero 13 dpo 😅
    Jejkuuu jak pięknie 😍 Gratulacje!

• awokado 🥑 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkao19 wrote:
    Witam się poniedziałkowo.
    @awokado gratulacje! Widzę że 3 CS super że tak szybko Wam poszło 🥰 mogłabyś pokrótce opisać swoją historię? Tzn. czy odstawiala anty,czy monitorowałas jakoś owu? Przepraszam pewnie gdzieś pisałaś ale nie było mnie we wcześniejszych wątkach...
    Dziewczyny z bielą, przytulam. Wierzę że i Wasz czas przyjdzie!

Przepraszam, że po takim czasie odpisuję, ale dzisiaj nie miałam kiedy zerknąć na forum i teraz wszystko nadrabiam 😅
    Brałam AH przez rok, ale odstawiłam je już półtora roku temu, głównie przez to jak bardzo rozregulowały mi cały organizm. Zaczęliśmy rozmowy o dziecku w styczniu, wtedy też oboje odstawiliśmy alkohol i zaczęliśmy suplementację. Wiosną zaczęłam obserwować cykl i dwa razy pod rząd miałam cykle bezowulacyjne, więc zaczęłam się martwić. U męża wyszły te nieszczęsne żylaki, więc w ogóle to dowaliło do ognia. Od dziecka dokuczało mi nadmierne owłosienie. Moje kompleksy były na najwyższym poziomie (do tego stopnia że chodziłam w swetrach przy 30 stopniach, byleby nikt nie zobaczył moich rąk) i naprawdę już jako nastolatka miałam myśli, że pewnie jestem bezpłodna i nigdy nie będę mieć dzieci - to w ogóle wyryło się w mojej psychice na bardzo długo… oczywiście byłam u endokrynolog i mnie wyśmiała, mówiąc że po prostu mam czarne włosy i niepolskie korzenie, ale nie zleciła żadnych badań, więc ta moja niepewność ciągle gdzieś we mnie była 😓 Wyników badań krwi też nie miałam najlepszych - niska ferrytyna, niski progesteron 7dpo, więc szybko wprowadziłam odpowiednie suple i zmówmy w diecie. Ten cykl to był pierwszy cykl z wyłapanym plikiem na testach owulacyjnych, wcześniej z jakiegoś powodu nigdy nie zobaczyłam pozytywnego testu.
    U nas dużo roboty zrobił mój mąż - w związku z tym że żylaki mogą być dużą przeszkodą, to naprawdę mocno się zmobilizował, wymienił bieliznę, przed stosunkiem brał zimny prysznic, pił codziennie olej z czarnuszki i wierzę, że to wszystko mogło mocno pomóc 😇

Julixxx, Kłębuszek, Ona_39, Ilka96, Letynia lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    mam dokładnie tak samo 😉 po owulacji masz od razu mocny skok temperatury? ja zauważyłam, że mi lekko wzrasta na ~36.4 i dopiero po kilku dniach rośnie do poziomu ~36,7-36,9, ale też stopniowo np. codziennie o 0,1. Zastanawiam się czy to normalne, czy od razu powinien być mocny skok. Jak to u Ciebie wygląda?

Musiałam spojrzeć do tyłu jak było wcześniej ;)

A więc tak, ten cykl: owu pokazuje w dniu z temp 36.28*, później kolejno 36.51*, 36.48*, 36.61*, 36.74* i dziś 36.77*

Także nie wiem czy to normalne czy słaby wzrost 🤔 udostępniłam teraz mój wykres, możesz podejrzeć.

W poprzednich cyklach raczej stopniowy wzrost na przestrzeni 3-4 dni🤷‍♀️ ale też pierwszy raz teraz robiłam testy, czułam w nocy ostro jajnik i dopiero drugi cykl zauważyłam płodny śluz, więc dopiero teraz jestem raczej pewna że była owu, wcześniej to tak wyznaczała mi apka na podstawie objawów które wpisywałam i samej temperatury więc cholera wie...

Kłębuszek lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Przepraszam, że po takim czasie odpisuję, ale dzisiaj nie miałam kiedy zerknąć na forum i teraz wszystko nadrabiam 😅
    Brałam AH przez rok, ale odstawiłam je już półtora roku temu, głównie przez to jak bardzo rozregulowały mi cały organizm. Zaczęliśmy rozmowy o dziecku w styczniu, wtedy też oboje odstawiliśmy alkohol i zaczęliśmy suplementację. Wiosną zaczęłam obserwować cykl i dwa razy pod rząd miałam cykle bezowulacyjne, więc zaczęłam się martwić. U męża wyszły te nieszczęsne żylaki, więc w ogóle to dowaliło do ognia. Od dziecka dokuczało mi nadmierne owłosienie. Moje kompleksy były na najwyższym poziomie (do tego stopnia że chodziłam w swetrach przy 30 stopniach, byleby nikt nie zobaczył moich rąk) i naprawdę już jako nastolatka miałam myśli, że pewnie jestem bezpłodna i nigdy nie będę mieć dzieci - to w ogóle wyryło się w mojej psychice na bardzo długo… oczywiście byłam u endokrynolog i mnie wyśmiała, mówiąc że po prostu mam czarne włosy i niepolskie korzenie, ale nie zleciła żadnych badań, więc ta moja niepewność ciągle gdzieś we mnie była 😓 Wyników badań krwi też nie miałam najlepszych - niska ferrytyna, niski progesteron 7dpo, więc szybko wprowadziłam odpowiednie suple i zmówmy w diecie. Ten cykl to był pierwszy cykl z wyłapanym plikiem na testach owulacyjnych, wcześniej z jakiegoś powodu nigdy nie zobaczyłam pozytywnego testu.
    U nas dużo roboty zrobił mój mąż - w związku z tym że żylaki mogą być dużą przeszkodą, to naprawdę mocno się zmobilizował, wymienił bieliznę, przed stosunkiem brał zimny prysznic, pił codziennie olej z czarnuszki i wierzę, że to wszystko mogło mocno pomóc 😇
    A napiszesz coś więcej jakie mieliście wyniki ?
    Robiliście badanie nasienia ?

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i moja witamina b12 z dzisiaj
    665 pg/ml - wynik zadawalający 😁

Rudka, awokado 🥑, Darrika, DreamBee, Lauraa, ConteBis, Slava, Ilka96 lubią tę wiadomość

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Jestem już po wizycie.
    Pan doktor mówi, że nie odpowie mi skąd moje anomalie, ale mam dziś owulację z prawego jajnika, dzis, lub maksymalnie jutro.
    Pokazał mi pęcherzyk dominujący, jeszcze nie pęknięty, przypomnę dla niewtajemniczonych jestem w najdłuższym cyklu swojego życia, 39 dzień cyklu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Ja nie wiem czy ja śnię...
    W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienia, więc brałam duphaston, teraz też mi wypisał, gdybym za 2 tygodnie zatestowala i byłoby 2 kreski.

Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂

Darrika, Sanana, DreamBee, Cavarathiel, Pokahontaz26, Rudka, Ilka96, Sarka94 lubią tę wiadomość

👩25 👨 28
    2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
    Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 7 października, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    Musiałam spojrzeć do tyłu jak było wcześniej ;)

A więc tak, ten cykl: owu pokazuje w dniu z temp 36.28*, później kolejno 36.51*, 36.48*, 36.61*, 36.74* i dziś 36.77*

Także nie wiem czy to normalne czy słaby wzrost 🤔 udostępniłam teraz mój wykres, możesz podejrzeć.

W poprzednich cyklach raczej stopniowy wzrost na przestrzeni 3-4 dni🤷‍♀️ ale też pierwszy raz teraz robiłam testy, czułam w nocy ostro jajnik i dopiero drugi cykl zauważyłam płodny śluz, więc dopiero teraz jestem raczej pewna że była owu, wcześniej to tak wyznaczała mi apka na podstawie objawów które wpisywałam i samej temperatury więc cholera wie...

Dzięki 😊 To ja mam trochę mniejszy wzrost, ale widzę że u Ciebie podobnie jak u mnie stopniowo ta temperatura rośnie. Mam nadzieję że zarówno u mnie jak i u Ciebie wszystko jest w normie🤞 Czytałam też w internecie, że skok może właśnie nastąpić nawet 3 dni po owulacji. U mnie teraz 2-3dpo, pewności nie mam. Ciekawe co jutro pokaże termometr 🙈

Revolutionary lubi tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziewczyny!
    Jestem już po wizycie.
    Pan doktor mówi, że nie odpowie mi skąd moje anomalie, ale mam dziś owulację z prawego jajnika, dzis, lub maksymalnie jutro.
    Pokazał mi pęcherzyk dominujący, jeszcze nie pęknięty, przypomnę dla niewtajemniczonych jestem w najdłuższym cyklu swojego życia, 39 dzień cyklu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienia, więc brałam duphaston, teraz też mi wypisał, gdybym za 2 tygodnie zatestowala i byłoby 2 kreski.

Moja sąsiadka po poronieniu nie miała chyba z 3 miesiące okresu, a w między czasie normalnie miała owulację i zaszła w ciążę, z której teraz ma już 2.5 letniego syna 😁 trzymam za Ciebie kciuki, działajcie!

Nadziejka26, Vergeet, Pokahontaz26, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki i nie puszczajcie! 🍀🍀

Endometrium mam 12.48 mm to chyba dobrze?

DreamBee, Darrika, Cavarathiel, Pokahontaz26, Letynia lubią tę wiadomość

👩25 👨 28
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziewczyny!
    Jestem już po wizycie.

Kiedyś też mi się przydarzyło mieć owulację w 32dc dopiero 😃

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szoku, tym bardziej, że w 10 tv były grube kreski na testach owulacyjnych 😂😂😂
    Aż sobie kupiłam w aptece i siknę dziś z ciekawości 😂

Pokahontaz26 lubi tę wiadomość

👩25 👨 28
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    A napiszesz coś więcej jakie mieliście wyniki ?
    Robiliście badanie nasienia ?
    Mieliśmy robić w tym miesiącu badania nasienia + umówić się na zabieg usunięcia żylaków (na to akurat chyba będę dalej namawiać męża, bo jednak warto się tym zająć).

Oboje mieliśmy duże niedobory witaminy D3, ja w sierpniu ferrytynę na poziomie 17, progesteron 7dpo na poziomie 9, do tego niskie ft3 i ft4, ale mieszczące się w normie (ft4 na 2% normy, gdy zalecane jest min 50%), więc endo nic z tym nie chciała zrobić. Tsh wiosną było jeszcze na poziomie 2,4 ale latem spadło już do 1,7
    W dniu odebrania wyników ferrytyny od razu zaczęłam pić floradix i zakwas z buraka, łykać laktoferynę i sanprobi ibs, w środę będę powtarzać badanie by zobaczyć czy coś to wszystko dało 🤞więcej istotnych badań jeszcze nie robiliśmy i dawaliśmy sobie 4 cykle świadomych starań, a jak nie to pogłębimy badania

Ona_39, Ilka96 lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸

preg.png
  • Nadziejka26 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi w ogóle kamień z serca spadł, że nie ma ani obrazu PCOS ani torbieli 😍

awokado 🥑, DreamBee, ConteBis, Darrika, Kłębuszek, Cavarathiel, Pokahontaz26, Rudka, grazka0022, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩25 👨 28
    09/11 - ⏸️
    12/11 - 787.23 🌱
    14/11 - 1226.20 🤞
    Wizyta 28/11 - ???
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziewczyny!
    Jestem już po wizycie.

No tego się nie spodziewałam… 😳 bardzo dziwna sytuacja, ale akurat mój „dziwny” cykl przyniósł mi dwie kreski, więc dalej kibicuję, że u Ciebie też się uda! ✊

Nadziejka26, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸

preg.png
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ja już mam wyniki bety i progesteronu, jestem 13 dpo
    Beta 302,87 💕
    Progesteron 26,44

Czy myślicie, że ten progesteron jest ok?
    U mnie jest problem z wyznaczeniem tygodnia ciąży, bo wg wszystkich aplikacji jest to już 6. tydzień, a jednak jestem dopiero 13 dpo 😅
    Gratulacje 😀
    Co do tc to liczymy od 1dc a później wg usg lekarz też może ustalić 😉

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Mimi🌸 Ekspertka

Wysłany: 7 października, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 😊
    Czytam forum już od bardzo długiego czasu i uznałam, że miło będzie do Was dołączyć. 😊 Na początek kilka słów o mnie. Staramy się z mężem o dzieciątko już trzy lata. Po drodze mieliśmy ciążę biochemiczną. Nie tracimy jednak nadziei. Wykonaliśmy już sporo badań, które wyszły nawet w porządku, jednak moje tsh jest za wysokie. Niedługo będę sprawdzać czy spadło. Zamierzam testować 20.10 i poproszę o zapisanie.

Gratuluję ⏸ i pięknych bet. Trzymam kciuki za Nas wszystkie i każdą z osobna! 🙂🤞🏻💚

Ona_39, Belia, cysterka95, Cavarathiel, Olisska, Vergeet, Pokahontaz26, Slava, Galaxis, Revolutionary lubią tę wiadomość

👧🏻 - 37 l.
    👦🏻 - 41 l.

38 cs. 🙏🏻🍀

06.2023 - cb💔

Tsh - 1,7
    Ferrytyna - 27

💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
    💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna.
  • Aurora13 Koleżanka

Wysłany: 7 października, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nadziejka - To chyba jakiś cudowny zbieg okoliczności, że poszłaś właśnie dzisiaj i wiesz, że możecie jeszcze dzisiaj podziałać 🤞

Awokado - piękna beta, niech przyrasta prawidłowo 🤞 Mój mąż też ma żylaki, spędzały mi sen z powiek, mimo, że jednak zaszliśmy wcześniej w ciąże ( cp w 3 cs) to martwiłam się, że one mają duży wpływ na jakość nasienia i to może być przyczyną niepowodzeń. Na szczęście badanie wyszło okej. To, że Wam się udało mimo żylaków i tego dziwnego cyklu napawa dużym optymizmem 🤭

U mnie temperatura zawsze rośnie powoli od owulacji. Normalnie temperatury mam w okolicach 36-36,2, po owulacji rosną, aż osiągną około 36,6 i raczej tak się utrzymuje, a spada dopiero dzień przed miesiączką. Niskie pewnie ze względu na godzinę pomiaru - codziennie 5.30 .😴

awokado 🥑, Nadziejka26 lubią tę wiadomość

👩30l.
    🧔30l.

starania od 05.2023

08.2023 👼

feel, heal, and know you're not alone.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech oczywiście nie wytrzymałam i siknełam na test, brawo ja, umysł staraczki to jakiś inny wymiar 🤣

Oczywiście biało, nie wiem czemu się łudziłam. Dzisiaj 12 dpo, no cóż myślałam, że tą biel gorzej zniosę, a jest nieźle, chociaż to pewnie dlatego, że piłka nadal w grze i dzień sądny będzie w czwartek 😅

Ona_39, Olisska, Vergeet, Rudka, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
    🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    Glukoza + insulina homa ir❌️ IO

Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)

27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh

🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
    🔜04.12 wizyta u gina
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ