W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julixxx wrote:Superancko 😍 rośnijcie zdrowo!
Myślę że jeśli nie ma plamien to progesteron w porządku… aczkolwiek ja się dopiero uczę jak to z tym progesteronem jest. A badałaś w 7dpo ?
Dzięki 🥰 Plamień brak, a w tym cyklu w 7 dniu miałam progesteron na poziomie 12,42Julixxx lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Ja już mam wyniki bety i progesteronu, jestem 13 dpo
Beta 302,87 💕
Progesteron 26,44
Czy myślicie, że ten progesteron jest ok?
U mnie jest problem z wyznaczeniem tygodnia ciąży, bo wg wszystkich aplikacji jest to już 6. tydzień, a jednak jestem dopiero 13 dpo 😅awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Lkao19 wrote:Witam się poniedziałkowo.
@awokado gratulacje! Widzę że 3 CS super że tak szybko Wam poszło 🥰 mogłabyś pokrótce opisać swoją historię? Tzn. czy odstawiala anty,czy monitorowałas jakoś owu? Przepraszam pewnie gdzieś pisałaś ale nie było mnie we wcześniejszych wątkach...
Dziewczyny z bielą, przytulam. Wierzę że i Wasz czas przyjdzie!
Przepraszam, że po takim czasie odpisuję, ale dzisiaj nie miałam kiedy zerknąć na forum i teraz wszystko nadrabiam 😅
Brałam AH przez rok, ale odstawiłam je już półtora roku temu, głównie przez to jak bardzo rozregulowały mi cały organizm. Zaczęliśmy rozmowy o dziecku w styczniu, wtedy też oboje odstawiliśmy alkohol i zaczęliśmy suplementację. Wiosną zaczęłam obserwować cykl i dwa razy pod rząd miałam cykle bezowulacyjne, więc zaczęłam się martwić. U męża wyszły te nieszczęsne żylaki, więc w ogóle to dowaliło do ognia. Od dziecka dokuczało mi nadmierne owłosienie. Moje kompleksy były na najwyższym poziomie (do tego stopnia że chodziłam w swetrach przy 30 stopniach, byleby nikt nie zobaczył moich rąk) i naprawdę już jako nastolatka miałam myśli, że pewnie jestem bezpłodna i nigdy nie będę mieć dzieci - to w ogóle wyryło się w mojej psychice na bardzo długo… oczywiście byłam u endokrynolog i mnie wyśmiała, mówiąc że po prostu mam czarne włosy i niepolskie korzenie, ale nie zleciła żadnych badań, więc ta moja niepewność ciągle gdzieś we mnie była 😓 Wyników badań krwi też nie miałam najlepszych - niska ferrytyna, niski progesteron 7dpo, więc szybko wprowadziłam odpowiednie suple i zmówmy w diecie. Ten cykl to był pierwszy cykl z wyłapanym plikiem na testach owulacyjnych, wcześniej z jakiegoś powodu nigdy nie zobaczyłam pozytywnego testu.
U nas dużo roboty zrobił mój mąż - w związku z tym że żylaki mogą być dużą przeszkodą, to naprawdę mocno się zmobilizował, wymienił bieliznę, przed stosunkiem brał zimny prysznic, pił codziennie olej z czarnuszki i wierzę, że to wszystko mogło mocno pomóc 😇Julixxx, Kłębuszek, Ona_39, Ilka96, Letynia lubią tę wiadomość
-
Kłębuszek wrote:mam dokładnie tak samo 😉 po owulacji masz od razu mocny skok temperatury? ja zauważyłam, że mi lekko wzrasta na ~36.4 i dopiero po kilku dniach rośnie do poziomu ~36,7-36,9, ale też stopniowo np. codziennie o 0,1. Zastanawiam się czy to normalne, czy od razu powinien być mocny skok. Jak to u Ciebie wygląda?
Musiałam spojrzeć do tyłu jak było wcześniej
A więc tak, ten cykl: owu pokazuje w dniu z temp 36.28*, później kolejno 36.51*, 36.48*, 36.61*, 36.74* i dziś 36.77*
Także nie wiem czy to normalne czy słaby wzrost 🤔 udostępniłam teraz mój wykres, możesz podejrzeć.
W poprzednich cyklach raczej stopniowy wzrost na przestrzeni 3-4 dni🤷♀️ ale też pierwszy raz teraz robiłam testy, czułam w nocy ostro jajnik i dopiero drugi cykl zauważyłam płodny śluz, więc dopiero teraz jestem raczej pewna że była owu, wcześniej to tak wyznaczała mi apka na podstawie objawów które wpisywałam i samej temperatury więc cholera wie...Kłębuszek lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
awokado 🥑 wrote:Przepraszam, że po takim czasie odpisuję, ale dzisiaj nie miałam kiedy zerknąć na forum i teraz wszystko nadrabiam 😅
Brałam AH przez rok, ale odstawiłam je już półtora roku temu, głównie przez to jak bardzo rozregulowały mi cały organizm. Zaczęliśmy rozmowy o dziecku w styczniu, wtedy też oboje odstawiliśmy alkohol i zaczęliśmy suplementację. Wiosną zaczęłam obserwować cykl i dwa razy pod rząd miałam cykle bezowulacyjne, więc zaczęłam się martwić. U męża wyszły te nieszczęsne żylaki, więc w ogóle to dowaliło do ognia. Od dziecka dokuczało mi nadmierne owłosienie. Moje kompleksy były na najwyższym poziomie (do tego stopnia że chodziłam w swetrach przy 30 stopniach, byleby nikt nie zobaczył moich rąk) i naprawdę już jako nastolatka miałam myśli, że pewnie jestem bezpłodna i nigdy nie będę mieć dzieci - to w ogóle wyryło się w mojej psychice na bardzo długo… oczywiście byłam u endokrynolog i mnie wyśmiała, mówiąc że po prostu mam czarne włosy i niepolskie korzenie, ale nie zleciła żadnych badań, więc ta moja niepewność ciągle gdzieś we mnie była 😓 Wyników badań krwi też nie miałam najlepszych - niska ferrytyna, niski progesteron 7dpo, więc szybko wprowadziłam odpowiednie suple i zmówmy w diecie. Ten cykl to był pierwszy cykl z wyłapanym plikiem na testach owulacyjnych, wcześniej z jakiegoś powodu nigdy nie zobaczyłam pozytywnego testu.
U nas dużo roboty zrobił mój mąż - w związku z tym że żylaki mogą być dużą przeszkodą, to naprawdę mocno się zmobilizował, wymienił bieliznę, przed stosunkiem brał zimny prysznic, pił codziennie olej z czarnuszki i wierzę, że to wszystko mogło mocno pomóc 😇
Robiliście badanie nasienia ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
A i moja witamina b12 z dzisiaj
665 pg/ml - wynik zadawalający 😁Rudka, awokado 🥑, Darrika, DreamBee, Lauraa, ConteBis, Slava, Ilka96 lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dziewczyny!
Jestem już po wizycie.
Pan doktor mówi, że nie odpowie mi skąd moje anomalie, ale mam dziś owulację z prawego jajnika, dzis, lub maksymalnie jutro.
Pokazał mi pęcherzyk dominujący, jeszcze nie pęknięty, przypomnę dla niewtajemniczonych jestem w najdłuższym cyklu swojego życia, 39 dzień cyklu 😵💫😵💫😵💫😵💫
Ja nie wiem czy ja śnię...
W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienia, więc brałam duphaston, teraz też mi wypisał, gdybym za 2 tygodnie zatestowala i byłoby 2 kreski.
Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂Darrika, Sanana, DreamBee, Cavarathiel, Pokahontaz26, Rudka, Ilka96, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Revolutionary wrote:Musiałam spojrzeć do tyłu jak było wcześniej
A więc tak, ten cykl: owu pokazuje w dniu z temp 36.28*, później kolejno 36.51*, 36.48*, 36.61*, 36.74* i dziś 36.77*
Także nie wiem czy to normalne czy słaby wzrost 🤔 udostępniłam teraz mój wykres, możesz podejrzeć.
W poprzednich cyklach raczej stopniowy wzrost na przestrzeni 3-4 dni🤷♀️ ale też pierwszy raz teraz robiłam testy, czułam w nocy ostro jajnik i dopiero drugi cykl zauważyłam płodny śluz, więc dopiero teraz jestem raczej pewna że była owu, wcześniej to tak wyznaczała mi apka na podstawie objawów które wpisywałam i samej temperatury więc cholera wie...
Dzięki 😊 To ja mam trochę mniejszy wzrost, ale widzę że u Ciebie podobnie jak u mnie stopniowo ta temperatura rośnie. Mam nadzieję że zarówno u mnie jak i u Ciebie wszystko jest w normie🤞 Czytałam też w internecie, że skok może właśnie nastąpić nawet 3 dni po owulacji. U mnie teraz 2-3dpo, pewności nie mam. Ciekawe co jutro pokaże termometr 🙈Revolutionary lubi tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Nadziejka26 wrote:Dziewczyny!
Jestem już po wizycie.
Pan doktor mówi, że nie odpowie mi skąd moje anomalie, ale mam dziś owulację z prawego jajnika, dzis, lub maksymalnie jutro.
Pokazał mi pęcherzyk dominujący, jeszcze nie pęknięty, przypomnę dla niewtajemniczonych jestem w najdłuższym cyklu swojego życia, 39 dzień cyklu 😵💫😵💫😵💫😵💫
W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienia, więc brałam duphaston, teraz też mi wypisał, gdybym za 2 tygodnie zatestowala i byłoby 2 kreski.
Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂
Moja sąsiadka po poronieniu nie miała chyba z 3 miesiące okresu, a w między czasie normalnie miała owulację i zaszła w ciążę, z której teraz ma już 2.5 letniego syna 😁 trzymam za Ciebie kciuki, działajcie!Nadziejka26, Vergeet, Pokahontaz26, Ilka96 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Trzymajcie kciuki i nie puszczajcie! 🍀🍀
Endometrium mam 12.48 mm to chyba dobrze?
DreamBee, Darrika, Cavarathiel, Pokahontaz26, Letynia lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Jestem już po wizycie.
Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂Nadziejka26 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ja jestem w szoku, tym bardziej, że w 10 tv były grube kreski na testach owulacyjnych 😂😂😂
Aż sobie kupiłam w aptece i siknę dziś z ciekawości 😂Pokahontaz26 lubi tę wiadomość
👩25 👨 28
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Majlen wrote:A napiszesz coś więcej jakie mieliście wyniki ?
Robiliście badanie nasienia ?
Oboje mieliśmy duże niedobory witaminy D3, ja w sierpniu ferrytynę na poziomie 17, progesteron 7dpo na poziomie 9, do tego niskie ft3 i ft4, ale mieszczące się w normie (ft4 na 2% normy, gdy zalecane jest min 50%), więc endo nic z tym nie chciała zrobić. Tsh wiosną było jeszcze na poziomie 2,4 ale latem spadło już do 1,7
W dniu odebrania wyników ferrytyny od razu zaczęłam pić floradix i zakwas z buraka, łykać laktoferynę i sanprobi ibs, w środę będę powtarzać badanie by zobaczyć czy coś to wszystko dało 🤞więcej istotnych badań jeszcze nie robiliśmy i dawaliśmy sobie 4 cykle świadomych starań, a jak nie to pogłębimy badaniaOna_39, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Ale mi w ogóle kamień z serca spadł, że nie ma ani obrazu PCOS ani torbieli 😍
awokado 🥑, DreamBee, ConteBis, Darrika, Kłębuszek, Cavarathiel, Pokahontaz26, Rudka, grazka0022, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩25 👨 28
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Jestem już po wizycie.
Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂
Nadziejka26, Vergeet lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Ja już mam wyniki bety i progesteronu, jestem 13 dpo
Beta 302,87 💕
Progesteron 26,44
Czy myślicie, że ten progesteron jest ok?
U mnie jest problem z wyznaczeniem tygodnia ciąży, bo wg wszystkich aplikacji jest to już 6. tydzień, a jednak jestem dopiero 13 dpo 😅
Co do tc to liczymy od 1dc a później wg usg lekarz też może ustalić 😉awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny 😊
Czytam forum już od bardzo długiego czasu i uznałam, że miło będzie do Was dołączyć. 😊 Na początek kilka słów o mnie. Staramy się z mężem o dzieciątko już trzy lata. Po drodze mieliśmy ciążę biochemiczną. Nie tracimy jednak nadziei. Wykonaliśmy już sporo badań, które wyszły nawet w porządku, jednak moje tsh jest za wysokie. Niedługo będę sprawdzać czy spadło. Zamierzam testować 20.10 i poproszę o zapisanie.
Gratuluję ⏸ i pięknych bet. Trzymam kciuki za Nas wszystkie i każdą z osobna! 🙂🤞🏻💚Ona_39, Belia, cysterka95, Cavarathiel, Olisska, Vergeet, Pokahontaz26, Slava, Galaxis, Revolutionary lubią tę wiadomość
👧🏻 - 37 l.
👦🏻 - 41 l.
38 cs. 🙏🏻🍀
06.2023 - cb💔
Tsh - 1,7
Ferrytyna - 27
💊dostinex, luteina, glucophage, siofor, ferrum
💊kwas foliowy, witamina D3, MgB6, B2, B1, B12, biotyna, koenzym q10, inozytol, L-karnityna, acetyl-L-karnityna. -
Nadziejka - To chyba jakiś cudowny zbieg okoliczności, że poszłaś właśnie dzisiaj i wiesz, że możecie jeszcze dzisiaj podziałać 🤞
Awokado - piękna beta, niech przyrasta prawidłowo 🤞 Mój mąż też ma żylaki, spędzały mi sen z powiek, mimo, że jednak zaszliśmy wcześniej w ciąże ( cp w 3 cs) to martwiłam się, że one mają duży wpływ na jakość nasienia i to może być przyczyną niepowodzeń. Na szczęście badanie wyszło okej. To, że Wam się udało mimo żylaków i tego dziwnego cyklu napawa dużym optymizmem 🤭
U mnie temperatura zawsze rośnie powoli od owulacji. Normalnie temperatury mam w okolicach 36-36,2, po owulacji rosną, aż osiągną około 36,6 i raczej tak się utrzymuje, a spada dopiero dzień przed miesiączką. Niskie pewnie ze względu na godzinę pomiaru - codziennie 5.30 .😴awokado 🥑, Nadziejka26 lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 05.2023
08.2023 👼
feel, heal, and know you're not alone. -
Ech oczywiście nie wytrzymałam i siknełam na test, brawo ja, umysł staraczki to jakiś inny wymiar 🤣
Oczywiście biało, nie wiem czemu się łudziłam. Dzisiaj 12 dpo, no cóż myślałam, że tą biel gorzej zniosę, a jest nieźle, chociaż to pewnie dlatego, że piłka nadal w grze i dzień sądny będzie w czwartek 😅Ona_39, Olisska, Vergeet, Rudka, Ilka96 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina