SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
Odpowiedz

W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Oceń ten wątek:
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziewczyny!
    Jestem już po wizycie.
    Pan doktor mówi, że nie odpowie mi skąd moje anomalie, ale mam dziś owulację z prawego jajnika, dzis, lub maksymalnie jutro.
    Pokazał mi pęcherzyk dominujący, jeszcze nie pęknięty, przypomnę dla niewtajemniczonych jestem w najdłuższym cyklu swojego życia, 39 dzień cyklu 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
    Ja nie wiem czy ja śnię...
    W poprzedniej ciąży miałam na początku plamienia, więc brałam duphaston, teraz też mi wypisał, gdybym za 2 tygodnie zatestowala i byłoby 2 kreski.

Nie słyszałam jeszcze o aż takich anomaliach 😂😂
    Niesamowite! 😮 ale dobrze, że jest owulacja! Trzymam kciuki! Bierzcie się do pracy 😄🍀

Nadziejka26 lubi tę wiadomość

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość18 wrote:
    Witam dziewczyny moze wy bd mi wstanie powiedzieć co to może oznaczać. Termin @ mam dopiero za 7 dni a dzis pojawił się sluz lekko różowawy . Nigdy takiego nie miałam. @ mam regularne więc mało możliwe że już bym miała dostać @ . Na sama mysl się boję ze coś znowu może się dziać. Ale byłam 27 września na wizycie wszystko było wporzadku i owulacje pow lekarz ze miałam w czwartek czyli 26 września więc raczej żaden torbiel czy coś się nie zrobił . Może któraś miala podobnie i może pow co to moze oznaczać. Z góry dziękuję za odp
    Ja tak miałam i to był pęknięty pęcherzyk owulacyjny, ale u Ciebie to może być plamienie implantacyjne 😍🍀 trzymam kciuki!

• NinaB Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Dziewczyny, ja już nie wiem co myśleć.
    Lekarz ponad godzinę temu mówi - owulacja dziś/jutro.
    Test owulacyjny poniżej

IMG-20241007-164232.jpg
    U mnie jest tak samo, ale może to ja nie potrafię wyłapać piku
    Robię testy kilka dni pod rząd i w międzyczasie chodzę na monitoring. Na monitoringu owulacja a na testach jak u Ciebie - blado

Ona_39 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    To nie jest tak że cialko zolte czy płyn w zatoce Douglasa widać od razu tuz po owu. Lekarz też trochę szacuje te owulacje, bo tak co do godziny/dnia nie da się jej wyznaczyć. Jeśli byłaby ona np dzisiaj rano a usg odbywa się niedługo po tym, to lekarz dalej widzi na usg pęcherzyk, bo uwalnianie komórki to jest proces i chwile trwa, zanim pęcherzyk zamieni się w cialko zolte.

A czasem jest tez w druga strone - 2 lata temu na jednym wątku była dziewczyna która się starała z monitoringami i gin nie zauważył ciałka żółtego, twierdzil ze owu nie bylo 🫣 W każdym razie ma dziś z tego cyklu synka w wieku mojego 😆
    Ja rozumiem co mówisz, ale nie mów @Nadziejce, że napewno jest po owulacji, bo nie złapała piku o 17:00 😝
    Była na usg i lekarz określił stan na przed owulacyjny, więc nie podważaj kompetencji lekarza na odległość, tymbardziej, ze nie widziałaś obrazu usg😃.
    Ewidentnie jej pęcherzyk musi zwyczajnie podrosnąć i wtedy pęknie, może to być jutro, lub w nocy, jak w moim przypadku.

Namisa, Pokahontaz26, Nadziejka26 lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Rudka Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ech oczywiście nie wytrzymałam i siknełam na test, brawo ja, umysł staraczki to jakiś inny wymiar 🤣

Oczywiście biało, nie wiem czemu się łudziłam. Dzisiaj 12 dpo, no cóż myślałam, że tą biel gorzej zniosę, a jest nieźle, chociaż to pewnie dlatego, że piłka nadal w grze i dzień sądny będzie w czwartek 😅
    No to możemy sobie teraz przybić piąteczkę 😅

Darrika lubi tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ja rozumiem co mówisz, ale nie mów @Nadziejce, że napewno jest po owulacji, bo nie złapała piku o 17:00 😝
    Była na usg i lekarz określił stan na przed owulacyjny, więc nie podważaj kompetencji lekarza na odległość, tymbardziej, ze nie widziałaś obrazu usg😃.
    Ewidentnie jej pęcherzyk musi zwyczajnie podrosnąć i wtedy pęknie, może to być jutro, lub w nocy, jak w moim przypadku.

Nie mówiłam nic takiego, że na pewno jest po owu, bo nie znam dokładnie jej sytuacji, a juz tym bardziej nie podwazam kompetencji lekarza wiec luzik xD Mowilam tylko tyle że jeśli owulacja byłaby dziś tak jak szacuje lekarz, to test ma prawo być negatywny 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2024, 18:26

Nadziejka26, siesiepy lubią tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Zgłaszam ze do mnie @ przyszła wczoraj wieczorem, więc nawet nie zdążyłam za testować. Cykl krótki 24 dni, ale faza lutealna zachowana. Owu była w okolicy 11 dc

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Hej. Zgłaszam ze do mnie @ przyszła wczoraj wieczorem, więc nawet nie zdążyłam za testować. Cykl krótki 24 dni, ale faza lutealna zachowana. Owu była w okolicy 11 dc

Siesiepy nam tu napisała, przytulam 🫂🫂🫂 to wcześnie miałaś owu, ale krótki cykl tonszybsza szana na kolejną owulację i będziesz zaraz znowu mogła działać, trzymam kciuki 🤞 nie załapiesz się na drugie testowanie jeszcze w październiku czasem ?

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    No to możemy sobie teraz przybić piąteczkę 😅

Chyba przez Was się tak skusiłam, że a se nasikam, co tam 🤣

Ale muszę się przyznać, że od połowy dnia się coraz gorzej czuje, głowa mnie zaczęła boleć, zgaga okropna, podbrzusze co rusz też o sobie przypomina, marzec tylko o tym, żeby iść spać. A tu trzeba jeszcze zmyware ogarnąć, kuwety i dzieciaczka do spania, a mąż do 22 w pracy 😬

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Anulek84 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja jestem w tym miesiącu wyłączona ze starań, więc nawet się nie zapisywałam na testowanie. Gratki dla 🌱😁 W skrócie powiem, że jestem po pierwszych badaniach w klinice i miałam robione badania, cytologię, biocenozę i inne.. ale mam pytanie, ponieważ we wrześniu miałam taki stan, że crp podskoczyło mi do 107 (objawy typowo covidowe plus bakterie w moczu) było nawet podejrzenie sepsy po laparoskopii i inne cuda.. dostałam na to antybiotyk taromentin i po tygodniu crp spadło do 3. Ale po tym antybiotyku dostałam infekcję intymną, co potwierdziła biocenoza , wyszła candida i tym razem dostałam globulki na 8 dni Macmiror complex. Dzisiaj ostatnia globulka. Po 10 dniach mam ponowić biocenozę. Pytanie czy po tych globulkach np od jutra trzeba dodatkowo brać lactovaginal lub mucovagin? Dodam, że w klinice nic mi o tym nie wspomnieli, a lekarka z teleporady zasugerowała, że można by. Oczywiście mąż dostał w razie „w” jednorazową tabletkę.

👩40 👨42
    02.2024 💔 (5t)
    12.2024 💔 chłopiec 👼 9t5d
    start programu IVF (09.2024)
    zespół antyfosfolipidowy 🆗 antykoagulant toczniowy 🆗 kariotypy 🆗mucha 🆗CD138🆗
    ❌allo MLR 0%
    ❌PPJ (ANA2)- dodatni
    ❌MTHFR c.665C homo
    ❌PAI-I c.820-817 (4_5) hetero
    ❌KIR AA
    obecne: 2DL1, 2DL3, 2DL4 deleted, 2DS4(del-22bp), 3DL1, 3DL2, 3DL3, 2DP1, 3DP1 norm
    nieobecne: 2DL2, 2DL4 norm, 2DL5(group 1), 2DL5(group 2), 2DS1, 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1 variant
    AMH: 0,78 -> 1,05⬆
    I. stumulacja do IVF (04.2025): protokół krótki💉 Mensinorm 150j., Rekovelle 12j., Orgalutran, Ovitrelle, Gonapeptyl -> 6🥚, 2 dojrzałe, 0 zarodków😪
    II. stymulacja do IVF (05.2025): protokół długi, od 06.05.2025 AH -> 💉Gonapeptyl Daily-> 29.05 kontrola USG, dalsze zalecenia.. (będzie Gonal 150j. i Mensinorm 150j.)

💉i💊 zalecenia Dr S. do transferu: Accofil, Encorton, Prograf
  • Julia24 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    U mnie jest tak samo, ale może to ja nie potrafię wyłapać piku
    Robię testy kilka dni pod rząd i w międzyczasie chodzę na monitoring. Na monitoringu owulacja a na testach jak u Ciebie - blado

A robisz testy raz dziennie? Wtedy można łatwo pominąć. Na kilka dni przed spodziewaną owulacją robię 2-3 razy dziennie testy. Ważne, aby ograniczyć spożywanie płynów przed testowaniem i zachować odstęp możliwe 3-4h od poprzedniego oddawania moczu.

NinaB lubi tę wiadomość

03-04.25 2× IUI ❌️

🧬 IVF: 07.25 Punkcja: 5🥚-> 3MII-> PICSI -> ❄️4.1.1, ❄️3.1.1., ❄️5.2.1
    ⏩️ 20.10.25 FET ❄️4.1.1 (Prolutex, Prograf, Acard, Accofill, Encorton, Cyclogest, Besins, Duphaston, Scopolan, Spasmolina)
    ⏸️ 5dpt 4.66, 7dpt 26.50, 9dpt 72.95, 11dpt 182, 14dpt 845, 17dpt 3497, 21dpt 14763
    💓 25dpt CRL 2,2mm, 171 u./min
    12.12 FeliaTest (NIPT) 🙏
    29.12 I Prenatalne 🙏

💃 '95:
    ⚠️ Endometrioza III st., adenomioza
    ❌ Prawy jajnik przyklejony do macicy, prawy jajowód niesprawny
    ❌ Brak KIR, cytokiny 🚨, ANA +
    ➖️ IO
    ✔️ Hormony • jajowody drożne • MUCHa • brak pasożytów i HB
    ✔️ AMH 2,8 • kariotypy • histero + CD56 i CD138

🕴️ '90:
    ➖️ Morfologia 2-4%, słaba ruchliwość, HBA 77%, Fragmentacja DNA 18%
    ✔️ Kariotypy, usg, hormony

preg.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cavarathiel wrote:
    Dziewczyny jak wygląda u Was ból owulacyjny? Przypomina ten taki ból w dole brzucha jak okresowy?
    U mnie tak jak u dziewczyn. Mega silne ciągnięcie po stronie jednego jajnika. Czasami odezwie się drugi ale zawsze czuję, że ten jeden jest dominujący. Ale w sumie nie wiem czy to uczucie jest przed owulacja, po owulacji czy w trakcie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2024, 19:15

Starania o pierwsze 👶🏼od 05.24 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

👩🏼‍💼AMH, LH, FSH ✅ owulacje regularne, niski progesteron i estradiol po owulacji.
    👨🏽‍💼 HBA, DFI ✅ obniżone parametry nasienia (ilość i ruch).

12.25 IUI ❌
    01/02.25 👨🏽‍💼 kuracja Ovaleap/Eutrig
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    To nie jest tak że cialko zolte czy płyn w zatoce Douglasa widać od razu tuz po owu. Lekarz też trochę szacuje te owulacje, bo tak co do godziny/dnia nie da się jej wyznaczyć. Jeśli byłaby ona np dzisiaj rano a usg odbywa się niedługo po tym, to lekarz dalej widzi na usg pęcherzyk, bo uwalnianie komórki to jest proces i chwile trwa, zanim pęcherzyk zamieni się w cialko zolte.
    Oczysiscie może być też tak że lekarz twierdzi że owulacja jutro, a będzie dopiero za 3 dni i wtedy pozytyw jeszcze przyjdzie. W te stronę też można się "przestrzelić" 😁

A czasem jest tez w druga strone - 2 lata temu na jednym wątku była dziewczyna która się starała z monitoringami i gin nie zauważył ciałka żółtego, twierdzil ze owu nie bylo 🫣 W każdym razie ma dziś z tego cyklu synka w wieku mojego 😆 No ale to chyba rzadka sytuacja xD
    Dokładnie, proces owulacji to całkiem sporo czasu w którym ten pęcherzyk się opróżnia. A płyn w zatoce Douglasa nie tylko pochodzi stricte z pęcherzyka, bo jest go więcej niż w pęcherzyku się mieści.
    W tym cyklu miałam 4 dni po zastrzyku na USG trochę płynu w zatoce Douglasa i byłam prawdopodobnie hmmm... W trakcie owu, bo pęcherzyk był 15mm w poniedziałek (z 21 w czwartek), do tego na przepływach zaczynało się jakieś ukrwienie charakterystyczne dla ciałka żółtego.
    Miałam gdzieś też fajny artykuł naukowy gdzie widać jak pęcherzyk pęka w "rożku" zwanym stigma i przez kilka godzin się systematyczne opróżnia. Jak znajdę to mogę wrzucić tego screena z USG w czasie owu.

Namisa no co ci powiem, no nic ci nie powiem. 🙈 Chciałoby się inaczej a jest jak jest. 😅 Od jakiegoś czasu spotykam znajome babki rozpoczynających drugie okrazenie a niektóre to już powoli są w drugiej połowie swojej drugiej ciąży. 🙈

Nadziejka bez stymulacji miałam owulację najpóźniej 48dc. Najdłuższego cyklu nie liczę bo był bezowulacyjny i kończyłam luteina po 3 miesiącach. ☠️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2024, 19:15

Namisa, Letynia, Nadziejka26, Sarka94, Galaxis lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

30♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals po scratchingu
    30.07 ⏸️
    accofil, neoparin, acard, encorton, luteina →neoparin 0,6
    Kubuś 💙
    preg.png
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulek84 wrote:
    Hej, ja jestem w tym miesiącu wyłączona ze starań, więc nawet się nie zapisywałam na testowanie. Gratki dla 🌱😁 W skrócie powiem, że jestem po pierwszych badaniach w klinice i miałam robione badania, cytologię, biocenozę i inne.. ale mam pytanie, ponieważ we wrześniu miałam taki stan, że crp podskoczyło mi do 107 (objawy typowo covidowe plus bakterie w moczu) było nawet podejrzenie sepsy po laparoskopii i inne cuda.. dostałam na to antybiotyk taromentin i po tygodniu crp spadło do 3. Ale po tym antybiotyku dostałam infekcję intymną, co potwierdziła biocenoza , wyszła candida i tym razem dostałam globulki na 8 dni Macmiror complex. Dzisiaj ostatnia globulka. Po 10 dniach mam ponowić biocenozę. Pytanie czy po tych globulkach np od jutra trzeba dodatkowo brać lactovaginal lub mucovagin? Dodam, że w klinice nic mi o tym nie wspomnieli, a lekarka z teleporady zasugerowała, że można by. Oczywiście mąż dostał w razie „w” jednorazową tabletkę.
    Ja miałam brać mucovagin po Macmirror, a mąż dostał przepisaną maść, ale nie pamiętam nazwy 🤔 miał jej używać dwa tygodnie tak w razie czego.

Anulek84 lubi tę wiadomość

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    U mnie tak jak u dziewczyn. Mega silne ciągnięcie po stronie jednego jajnika. Czasami odezwie się drugi ale zawsze czuję, że ten jeden jest dominujący. Ale w sumie nie wiem czy to uczucie jest przed owulacja, po owulacji czy w trakcie 🙈
    Ból i kłucie takie bardziej, ale do bólu przed @ ja byłam owulacyjnego nie porównała 🤔

• Alysa Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika ta moja owu to jakoś tak wyjątkowo wcześnie była. W zależności od tego kiedy będzie tym razem może załapie się jeszcze na testowanie w tym miesiącu. Chociaż nie ukrywam że chęci do tego totalnie brak

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • 04.2022 - laparoskopowe usunięcie mięśniaka
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia24 wrote:
    A robisz testy raz dziennie? Wtedy można łatwo pominąć. Na kilka dni przed spodziewaną owulacją robię 2-3 razy dziennie testy. Ważne, aby ograniczyć spożywanie płynów przed testowaniem i zachować odstęp możliwe 3-4h od poprzedniego oddawania moczu.
    Tak, robiłam raz dziennie.
    To może w następnym cyklu spróbuję po kilka dziennie

Starania o pierwsze od 09/2023

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️
    05/06 CRL 1,7cm fasolki 🥰
    22/06 CRL 5,1cm bułki 😍
    NIPT Felia Test - ZDROWY CHŁOPAK 🩵
    04/07 I prenatalne: CRL 6,5 cm bobaska🫶
    27/08 połówkowe: 396g skarba 👑
    16/09 echo - zdrowe serduszko ❤️
    24/09 neurosonografia - 727g 🩵
    23/10 1193g pysia
    6/11 III prenatalne, wszystko ok 🥰, mamy 1763g
    4/12 2600g łobuza
    22/12 3400g misia 🐻 🤯

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Letynia Ekspertka

Wysłany: 7 października 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, gratulacje🌱💚 Jestem pod wrażeniem jak super przylozyliscie się do poprawy swoich wyników!

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

10 c.s. ⏸🍀💗
    28.11 beta 102 mIu/ml, prog 42 ng/ml 02.12 beta 466 04.12 beta 1450, prog 30 05.12 beta 2600
    5t6d mamy serduszko🫶
    31.12. prawie 2cm człowieka😻, 162bpm
    38t5d jesteś!🩷
    age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Darrika ta moja owu to jakoś tak wyjątkowo wcześnie była. W zależności od tego kiedy będzie tym razem może załapie się jeszcze na testowanie w tym miesiącu. Chociaż nie ukrywam że chęci do tego totalnie brak

Jestem w stanie Cię zrozumieć, jak mi teraz nie wypali, to jakoś ten 8cs nie będzie za optymistyczny o ile w ogóle będę miała ochotę się jeszcze starać 😅

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 7 października 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę z mężem na sorze, wyszły mu jakieś dziwne plamy na brzuchu plecach… masakra..

age.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ