W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Ja dzisiaj jestem 3DPO i oficjalnie wkroczyłam w tydzień wyszukiwania domniemanych objawów ciąży 😆🫣
Witaj w klubie! 😄Kinia92, 3erin lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Pani Lis wrote:Dziewczyny, pomocy - przebudziło mnie właśnie kilka ostrych skurczy macicy i poleciałam do łazienki- na papierze był lekki ślad krwi (do tej pory miałam tylko brunatne krwawienia nie żywą krew). Jestem właśnie w terminie w miesiączki. Krwawienie było skąpe i skurcze ustały, wzięłam też no spe. Nie wiem, co zrobić i boję się, że zaczyna mi się okres😭
Kochana, wprawdzie w ciąży byłam już 4 lata temu, ale miałam takie krwawienia, z tym, że to był jakiś 8 tydzień ciąży. Miałam kilka rzutów żywej krwi. Byłam na SOR ginekologicznym, zostałam zbadana, okazało się, że wszystko jest ok. Mój lekarz jedynie zalecił progesteron w postaci luteiny i to przeszło. Nie martw się, chociaż wiem, że to brzmi banalnie. Jednak możesz zaszkodzić bardziej stresem niż te plamienia.
Kiedy masz wizytę??
Trzymaj się! 🍀🌸🌸👩25 👨 28
2021 - córeczka Niespodzianka 🌸
Od 06/2024 - starania o rodzeństwo 🍀
09/11 - ⏸️
12/11 - 787.23 🌱
14/11 - 1226.20 🤞
Wizyta 28/11 - ??? -
Letynia wrote:Dziewczyny przytulam, którym się nie udało tym razem zobaczyć dwóch kreseczek 👐💚
Mam wyniki z 4dc:
Lh 11.55 ( zakres 2,4-12,6)
Fsh 7,5 ( zakres 3,5-12.5)
Dhea so4 104 ( zakres 98- 340)
Prolaktyna 660 ( zakres 102-498)
Co sądzicie o tych wynikach?
Słuchajcie i co z tym Dhea so4 można według Was zrobić? Pierwszy raz to miałam badane. Otrzymałam bardzo niski dla mego przedziału wiekowego wynik. W związku z tym powinnam się czymś "podreperować"?😓
Dla mnie wysoki masz LH - zdarza się to u kobiet z PCO i PCOS. Wysoki stosunek LH do FSH (ponad 1.5) to wyznacznik zaburzeń hormonalnych i zaburzeń owulacji. DHEA niskie może wskazywać na niską produkcję androgenów, co potencjalnie może wpływać na jakość komórek jajowych. Jak dziewczyny pisały można suplementować, ale dobrze dobrać dawkę z endo. Na taką prolaktynę raczej bym poszła w dostinex, bo rzeczywiście widać u Ciebie zaburzenia hormonalne i wysoka prolaktyna się tylko tu dokłada.Letynia, Siasi lubią tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Jeszcze 1 ❄️(3BB) czeka
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 EG + AH + Neoparin 🤞🍀 -
Nadziejka26 wrote:Kochana, wprawdzie w ciąży byłam już 4 lata temu, ale miałam takie krwawienia, z tym, że to był jakiś 8 tydzień ciąży. Miałam kilka rzutów żywej krwi. Byłam na SOR ginekologicznym, zostałam zbadana, okazało się, że wszystko jest ok. Mój lekarz jedynie zalecił progesteron w postaci luteiny i to przeszło. Nie martw się, chociaż wiem, że to brzmi banalnie. Jednak możesz zaszkodzić bardziej stresem niż te plamienia.
Kiedy masz wizytę??
Trzymaj się! 🍀🌸🌸
Miałam wizytę dzisiaj ale jeszcze nic nie było widać; na plamienia dostałam progesterone besins. Umówiłam się teraz na cito na jutro. Teraz latam co chwilę do łazienki ale poza tymi kilkoma plamamy różowej krwi zaraz po skurczach już jest czysto...Nadziejka26, 3erin lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Dziewczyny, pomocy - przebudziło mnie właśnie kilka ostrych skurczy macicy i poleciałam do łazienki- na papierze był lekki ślad krwi (do tej pory miałam tylko brunatne krwawienia nie żywą krew). Jestem właśnie w terminie w miesiączki. Krwawienie było skąpe i skurcze ustały, wzięłam też no spe. Nie wiem, co zrobić i boję się, że zaczyna mi się okres😭
Jeżeli się nasili krwawienie bądź bóle brzucha to pojechałabym na izbę przyjęćBelia, Pokahontaz26 lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌 -
Pani Lis wrote:Miałam wizytę dzisiaj ale jeszcze nic nie było widać; na plamienia dostałam progesterone besins. Umówiłam się teraz na cito na jutro. Teraz latam co chwilę do łazienki ale poza tymi kilkoma plamamy różowej krwi zaraz po skurczach już jest czysto...
Letynia lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Dziękuję dziewczyny. Jeśli ten ból i krwawienie powróci to pojadę na izbę przyjęć. Jeśli będzie spokój to poczekam na jutrzejsza wizytę u ginekologa. Może jakoś jeszcze dzisiaj zasnę 🙏
-
Pani Lis wrote:Dziękuję dziewczyny. Jeśli ten ból i krwawienie powróci to pojadę na izbę przyjęć. Jeśli będzie spokój to poczekam na jutrzejsza wizytę u ginekologa. Może jakoś jeszcze dzisiaj zasnę 🙏
Daj znać rano koniecznie czy wszystko ok.Letynia, Pani Lis lubią tę wiadomość
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 11cs o rodzeństwo 🙌 -
A co to za badanie to dhea? Jest ono polecane w diagnostyce problemów z zajściem ?🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
siesiepy wrote:Dokładnie, proces owulacji to całkiem sporo czasu w którym ten pęcherzyk się opróżnia. A płyn w zatoce Douglasa nie tylko pochodzi stricte z pęcherzyka, bo jest go więcej niż w pęcherzyku się mieści.
W tym cyklu miałam 4 dni po zastrzyku na USG trochę płynu w zatoce Douglasa i byłam prawdopodobnie hmmm... W trakcie owu, bo pęcherzyk był 15mm w poniedziałek (z 21 w czwartek), do tego na przepływach zaczynało się jakieś ukrwienie charakterystyczne dla ciałka żółtego.
Miałam gdzieś też fajny artykuł naukowy gdzie widać jak pęcherzyk pęka w "rożku" zwanym stigma i przez kilka godzin się systematyczne opróżnia. Jak znajdę to mogę wrzucić tego screena z USG w czasie owu.
Namisa no co ci powiem, no nic ci nie powiem. 🙈 Chciałoby się inaczej a jest jak jest. 😅 Od jakiegoś czasu spotykam znajome babki rozpoczynających drugie okrazenie a niektóre to już powoli są w drugiej połowie swojej drugiej ciąży. 🙈
Nadziejka bez stymulacji miałam owulację najpóźniej 48dc. Najdłuższego cyklu nie liczę bo był bezowulacyjny i kończyłam luteina po 3 miesiącach. ☠️
Siesiepy, ja dołączyłam chyba w takim razie w listopadzie, bo Namisy nie kojarzę. Ale widzisz, ja też jestem. Nie jesteś sama, nam się też w końcu uda. Wierzę w to 🥰Azjak lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety
Darrika, Belia, Ilka96, Szarotka12, Lauraa, awokado 🥑, cysterka95, 3erin, Galaxis, Pokahontaz26, DreamBee, Płotka, Sarka94, Revolutionary , Olisska, Rudka, KarolinaJ0702, Azjak lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny!
@Pani Lis - trzymaj się tam i dawaj znać co i jak dzisiaj, mam nadzieję, że zasnęłaś i już było wszystko dobrze !
Trzymam dzisiaj kciuki za Cysterkę i Jvvlliet może już dzisiaj zatestujesz? Bo jak na szpilkach czekamy na wieści od Ciebie 😁🤞
Mnie wczoraj ta zgaga tak umęczyła, że zasnęłam przed 22, teraz od rana jest dobrze. Siadam zaraz do kompa jedną nadgodzinkę machnąć, potem obudze młodą, szykowanko do przedszkola i mam nadzieję, że na 8 już zacznę normalnie pracę.
Dobrego dnia 😉Pani Lis, Jvvliett, cysterka95, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Pani Lis wrote:Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety
No i cudownie ❤️ trzymamy kciuki za betę w takim razie 🤞Pani Lis, Belia lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
@Pani Lis ale się cieszę. Czekam na betę 🙂
Dzień dobry wszystkim. Ja się dziś obudziłam o normalnej porze więc mam pomiar tempki. Jest w górze tak jak być powinna więc się cieszę. 😀Pani Lis, Kłębuszek, Lauraa, awokado 🥑, Darrika, DreamBee, Revolutionary lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊 Zioła Ojca Sroki 🌿
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔 -
Dziewczyny ja napiszę coś o sobie , ja 30 ,mąż 29 .
W maju usuwany malutki polipek z szyjki. Ferrytyna wyszła całe 5 od maja biorę żelazo i mam jeszcze jedno opakowanie (sorbifer).ogólnie morfologia wychodziła dobrze tylko ta ferrytyna. Teraz :
Ferrytyna :65
Insulina 6,6
Glukoza 96
Fsh 7,7
Lh:4,4
Tsh1.87
Ft3 ft4 w normie
Dhea 332
Estradiol 64
Testosteron 35
Prolaktyna 25,48 (do 26,53)
Shgb w normie
Miesiączki co 27-28 dni ,w tym mści 35 dni nie wiedzieć czemu.(Miałam 3 dni wirus wymiotowałam itd myślę że temu?)
On:
Koncentracja 17 mln
Morfologia 2%
Całość 67 mln
Badania wychodzą okej prócz prolaktyny ponad 30 gdzie norma do 19.
Co sądzicie ? Staramy się od maja 2023, z tym że pracujemy na inne zMiany ciężko niekiedy o 💗
Ja w tym MSC po cyklu 35 dni gdzie juz wmawialam sobie wszystkie objawy mam taką już obojętność że szok...
Valie05 lubi tę wiadomość
👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
Gdy nie wychodziło zaczęliśmy robić badania..
🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
-wit D -28(suplementacja 2000j w trakcie)
Glukoza /insulina -96 / 6
- prolaktyna 3dc -25 ( do kontroli)
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Wycięcie polipa z szyjki maj 2024.
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
Obydwoje USG tarczycy ok.
Nieregularne serduszkowanie obydwoje prace na zmiany (inne) 😔 -
Dodam że po teleporadzie u Endo ,jakiejś z warszawki skierowała nas do kliniki niepłodności bo ona w badaniach nic nie widzi eh👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
🧑:w maju tego roku wyszła mi ferrytyna- 5,obecnie kończę ostatnie opakowanie Sorbifer ferrytyna 65 ✅
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
🧔morfo 2%(reszta parametrów super ,ruch super , Fertilman plus,teraz Tenfertil On +Wit D 4000j.)
Prolaktyna - ponad 30 (endokrynolog powiedziała że po unormowaniu Wit D powinna wrócić do normy )
Witamina D ja 28 ,mąż 21👩❤️👨2017
⛪👩❤️💋👨2020
04.2023 początek starań
-tsh 1,8
Ft3,ft4,fsh,lh ✅
Testosteron 35✅
Pani Lis wrote:Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety
O której masz wizytę? 🥰Pani Lis lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?