W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia24 wrote:Ja dzisiaj jestem 3DPO i oficjalnie wkroczyłam w tydzień wyszukiwania domniemanych objawów ciąży 😆🫣
Witam w klubie ! 😂
Pani Lis wrote:Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety
Kamień z serca Lisku! Do wizyty nie puszczam kciuków! 🤞Pani Lis, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩30l.
🧔30l.
starania od 05.2023
08.2023 👼
feel, heal, and know you're not alone. -
Majlen wrote:Dobrze, że to nie był okres 🤯
O której masz wizytę? 🥰
Wizytę znalazlam dopiero po południu ale jadę akurat na badanie krwi do luxmedu więc będę błagać, żeby mnie ginekolog przyjał miedzy pacjentami 🙏 -
Lisku będę trzymać kciuki za Ciebie dzisiaj, napisz jak tylko jiz będziesz coś więcej wiedziała. Oby Cię przyjęli od ręki. I trzymam kciuki za betę 🤞Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Pani Lis wrote:Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety🙍♀️ 31 --> celiakia, endometrioza, AMH 1,89
🙍♂️ 31 --> obniżona ruchliwość plemników, suplementy wprowadzone od lipca 2024
04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem
06.10.2024 ⏸
Beta hCG:
07.10. - 16,8 🔸️09.10. - 68,5 (📈 312%)🔸️11.09. - 218 (📈206%)🔸️14.09. - 724 (📈125%)🔸️16.10. - 1420 (📈96%)
16.10. pęcherzyk 5,6 mm 🥰
25.10. CRL 0,44 cm, pęcherzyk 1,92 🥰
15.11. CRL 2,41 cm
🧬 02.12.2024
🩺 20.12.2024
-
Pani Lis trzymam mocno kciuki 🤞🏻🤞🏻
Ja dzisiaj 8dpo i od dwóch dni rozstrój żołądka, biegunka i zgaga 🙈 także średnio zaczęłam patrzeć na ten cykl 😕Belia lubi tę wiadomość
-
Hej, ja już po teście, na pierwszy rzut oka biało, po dłuższej chwili jakbym widziała jakiś cień ale tak delikatny że nawet aparat nie łapie. Nie chcę już patrzeć na niego żeby się nie doszukiwać 🙄
Czuję się dziwnie, od kilku dni kłuje mnie tak paląco w jednym konkretnym miejscu w podbrzuszu. Piersi bolące, temperatura cały czas powyżej 37. No ale równie dobrze to może być PMS 🤷🏻♀️
Dziś niby 12 dpo o ile owulka była faktycznie 26go, bo temperatura rosła bardzo stopniowo więc mogła też być 27go. Ale nie później, potwierdzona na monitoringu. Myślałam, że na tym etapie już będę wiedzieć na czym stoję 😛 No nic, pozostaje mi dalej czekać. Powtórzę test jutro i jak dalej będzie biało to odstawiam progesteron i czekam na 🩸DreamBee, Belia, Revolutionary , Olisska, Vergeet lubią tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
@Pani Lis właśnie nadrabiam wiadomości z wczorajszego wieczoru i normalnie aż mi się słabo zrobiło 😰 nie umiem sobie wyobrazić, jak bardzo musiałaś byś przerażona… ale bardzo się cieszę, że wszystko się uspokoiło i mocno trzymam kciuki za wizytę no i przyrost bety. Koniecznie dawaj znać co powie lekarz 🤞
Pani Lis lubi tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Dzień dobry kochane! Ja melduję, że po kilku plamkach krwi w nocy nic więcej się nie pojawiło. Trochę się uspokoiłam 😪 Zobaczymy, co powie dziś ginekolog. Mam też nadzieję na piękny wynik bety
Jejku trzymam mocno kciuki za wizytę i betę! 🤞🏻Pani Lis lubi tę wiadomość
👫 29 & 29
▪️starania na luzie od 01.2024
▪️z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
🧔🏼obniżone parametry nasienia - listopad 2024:
- łagodna oligospermia (10,61)
- niska ruchliwość (a+b 13,5 ; a+b+c 23)
- morfologia 0% 😑
stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
🔹1 cs - LUF
🔹2 cs - lametta + ovitrelle
potwierdzona owulacja ale nic z tego ❌
🔹3 cs - lametta + ovitrelle ❌
🔹4 cs⏳
suple:
Fertistim, Sanprobi IBS, Prenatal Uno, Omega 3, Laktoferryna, NAC 1200 (5-9 dc) -
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam
Ja nadal w zawieszeniu, więc tylko podczytuję
Awokado, gratulacjePani Lis, Darrika, awokado 🥑, Kinia92, Lauraa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Darrika wrote:Dzień dobry dziewczyny!
@Pani Lis - trzymaj się tam i dawaj znać co i jak dzisiaj, mam nadzieję, że zasnęłaś i już było wszystko dobrze !
Trzymam dzisiaj kciuki za Cysterkę i Jvvlliet może już dzisiaj zatestujesz? Bo jak na szpilkach czekamy na wieści od Ciebie 😁🤞
Mnie wczoraj ta zgaga tak umęczyła, że zasnęłam przed 22, teraz od rana jest dobrze. Siadam zaraz do kompa jedną nadgodzinkę machnąć, potem obudze młodą, szykowanko do przedszkola i mam nadzieję, że na 8 już zacznę normalnie pracę.
Dobrego dnia 😉
Darrika, xSmerfetkax, awokado 🥑, Pokahontaz26, DreamBee, Ilka96, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
cysterka95 wrote:Hej, ja już po teście, na pierwszy rzut oka biało, po dłuższej chwili jakbym widziała jakiś cień ale tak delikatny że nawet aparat nie łapie. Nie chcę już patrzeć na niego żeby się nie doszukiwać 🙄
Czuję się dziwnie, od kilku dni kłuje mnie tak paląco w jednym konkretnym miejscu w podbrzuszu. Piersi bolące, temperatura cały czas powyżej 37. No ale równie dobrze to może być PMS 🤷🏻♀️
Dziś niby 12 dpo o ile owulka była faktycznie 26go, bo temperatura rosła bardzo stopniowo więc mogła też być 27go. Ale nie później, potwierdzona na monitoringu. Myślałam, że na tym etapie już będę wiedzieć na czym stoję 😛 No nic, pozostaje mi dalej czekać. Powtórzę test jutro i jak dalej będzie biało to odstawiam progesteron i czekam na 🩸
No ja wczoraj 12 dpo, owulka 25 z bólu jajnika wnioskując i wczoraj biało bez cienia. Pozostaje nam poczekać jeszcze te 2 dni i może wtedy będziemy wiedzieć na czym stoimy 🤞🤞🤞cysterka95 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬08.24 - usg piersi✅️cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
Nadwaga - dieta i ruch (do tej pory -6 kg)
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜03.12 prog + estradiol 8 dpo
🔜04.12 wizyta u gina -
Jvvliett wrote:Dzisiaj wieczorkiem testuję już z niecierpliwością o ile okres nie przyjdzie 😊 mam dzisiaj 33 dc mój rekord to 35 raz w życiu, więc nie chce się tak nastawiać, ale powiem Wam, że jeszcze nigdy nie miałam tak dużych piersi 😅 po pracy zajeżdżam po test i od razu melduję wynik ♥️
Jak ja czekam na ten Twój test, to sobie nie wyobrażasz! Byle do wieczora 😁🤞Jvvliett lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.24 - TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
27.11 endo konsultacja ➡️dieta, dieta, dieta za 3 mc kontrola glukoza, insulina, tsh
🔜04.12 wizyta u gina -
Moja Pani doktor przyjela mnie od ręki. Dostałam zwolnienie i mam odpoczywać i jedyne co mogę to czekać, bo jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić ;( Powiedziała mi, żebym do niej napisała dzis jak dostane wyniki krwi.
To czekanie jest straszne 😣Darrika, Pokahontaz26, DreamBee, Belia, Siasi, Kinia92, Płotka, Sarka94, Lauraa, xSmerfetkax, Jvvliett, Olisska, Mimi🌸, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny ja napiszę coś o sobie , ja 30 ,mąż 29 .
W maju usuwany malutki polipek z szyjki. Ferrytyna wyszła całe 5 od maja biorę żelazo i mam jeszcze jedno opakowanie (sorbifer).ogólnie morfologia wychodziła dobrze tylko ta ferrytyna. Teraz :
Ferrytyna :65
Insulina 6,6
Glukoza 96
Fsh 7,7
Lh:4,4
Tsh1.87
Ft3 ft4 w normie
Dhea 332
Estradiol 64
Testosteron 35
Prolaktyna 25,48 (do 26,53)
Shgb w normie
Miesiączki co 27-28 dni ,w tym mści 35 dni nie wiedzieć czemu.(Miałam 3 dni wirus wymiotowałam itd myślę że temu?)
On:
Koncentracja 17 mln
Morfologia 2%
Całość 67 mln
Badania wychodzą okej prócz prolaktyny ponad 30 gdzie norma do 19.
Co sądzicie ? Staramy się od maja 2023, z tym że pracujemy na inne zMiany ciężko niekiedy o 💗
Ja w tym MSC po cyklu 35 dni gdzie juz wmawialam sobie wszystkie objawy mam taką już obojętność że szok...
Cześć, ja niestety w kwestiach medycznych się nie wypowiadam, bo zwyczajnie nie mam kompetencji, więc nie podejmę się interpretacji wyników. Mam nadzieję, że może dziewczyny z doświadczeniem coś więcej Ci podpowiedzą.
Trzymam kciuki, żebyście wkrótce zobaczyli wyczekiwane dwie kreseczki 🤞33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
Jvvliett wrote:Dzisiaj wieczorkiem testuję już z niecierpliwością o ile okres nie przyjdzie 😊 mam dzisiaj 33 dc mój rekord to 35 raz w życiu, więc nie chce się tak nastawiać, ale powiem Wam, że jeszcze nigdy nie miałam tak dużych piersi 😅 po pracy zajeżdżam po test i od razu melduję wynik ♥️
Siasi, Jvvliett lubią tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Moja Pani doktor przyjela mnie od ręki. Dostałam zwolnienie i mam odpoczywać i jedyne co mogę to czekać, bo jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić ;( Powiedziała mi, żebym do niej napisała dzis jak dostane wyniki krwi.
To czekanie jest straszne 😣Pani Lis lubi tę wiadomość
-
Pani Lis wrote:Moja Pani doktor przyjela mnie od ręki. Dostałam zwolnienie i mam odpoczywać i jedyne co mogę to czekać, bo jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić ;( Powiedziała mi, żebym do niej napisała dzis jak dostane wyniki krwi.
To czekanie jest straszne 😣
Jejku, ale dobrze, że Cię przyjęła od ręki, odpoczywaj teraz i na ile się da postaraj nie myśleć i zająć czymś głowę. Będzie dobrze, musi być 🤞czekamy zatem na wyniki!3erin, Pani Lis, Pokahontaz26, Siasi lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
🔜04.12 wizyta u gina -
To czekanie jest straszne 😣
Trzymam kciuki, dzisiaj będą wyniki?Pani Lis lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Trzymam kciuki, dzisiaj będą wyniki?
Jvvliett lubi tę wiadomość