X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ale się uśmiałam 🤣

To cudne że jest w tym razem z Tobą, masz szczęście :)

Cieszę się, lepiej w tą stronę :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Jakbym słyszała opis swojego Gagatka. Sam chciał żeby mu wszystko objaśniać już kilka lat temu, jak się uczyłam metody objawowo - termiczne to on że mną 🤣 nawet zapisuję sobie kiedy @ przychodzi 🤣

Dobry jest :P

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluesky wrote:
    Na początku też Stary się śmiał jak leżałam z nogami w górze, a ostatnio jakoś zapomniałam/ nie chciało mi się, to się oburzył, że nie pomagam żołnierzykom 😂

U mnie ciąg dalszy chorowania chyba, na chwilę przeszło i czułam się ok, a od paru dni znów czuję, że mam zatkany nos, ale kataru praktycznie brak 🤨

Pogoda nie rozpieszcza, wilgoć lubią bakterie i wirusy. Zdrowiej szybko 😗

Bluesky lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • Viii Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie smuteczek ogarną, bo coś mnie zaczyna boleć lekko jak na miesiączkę... A tu jeszcze tyle czasu, coś za wcześnie 🤦 Termin 🐒 dopiero na przyszłą środę...

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Mnie smuteczek ogarną, bo coś mnie zaczyna boleć lekko jak na miesiączkę... A tu jeszcze tyle czasu, coś za wcześnie 🤦 Termin 🐒 dopiero na przyszłą środę...

To faktycznie wcześnie. Może coś się zadziało?

Viii lubi tę wiadomość

• Nowa_Ola Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlena94 wrote:
    Witam czy którejś z was mającej pcos niedoczynnosc tarczycy zmiana diety na niski ig pomogła zajść w ciąże ? Jestem po laparoskopi mam jeden jajowod niedrożny obecnie jestem po 2 iui zastanawiam się czy dieta zmiana stylu życia pomaga zajść w ciąże. Może mi się uda.

Cześć, mam niedoczynność tarczycy i io, kiedys próbowano mi wmówić również PCOS. Trzy lata pracowałam nad swoim ciałem, aby móc rozpocząć starania o dziecko. Na niedoczynność biorę Letrox 100, na io brałam metforminę 2000 + dieta z niskim ig i spacery, dużo spacerów, fitnes, na co miałam ochotę. Schudłam 34 kg, wróciły mi naturalne owulacje i cykle nie trwają już 40/50 dni, tylko 30. W styczniu dostaliśmy zielone światło, w kwietniu zaczęliśmy się starać, w maju i lipcu były cb, bo brakowało progesteronu, we wrześniu się udało. Przy niedoczynności i io dieta działa CUDA, nie potrzebowałam stymulacji, zrobiłam dwa razy monitoring żeby potwierdzić ładne owulacje i działaliśmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 13:14

bonassola, Anulek84, Emimo lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨🐈🐈‍⬛🐕

05.2023 - 💔
    07.2023 - 💔
    24.09.2023 - ⏸ 🩵

Ona: niedoczynność tarczycy, io
    On: ZZSK

age.png
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Anka, @Klaudia i wszystkie inne których nie wyłapałam tule Was mocno za biele i wredne małpy. Głowa do góry, podnieście korony jak wrócą Wam siły i walczycie dalej o upragnione ⏸️.

Zgadzam się z Wami że mężczyźni zupełnie inaczej to przeżywają. Mój długo miał fazę wyparcia, nawet ostatnio cały czas mówił że co ma być to będzie. Jak wróciłam ostatnio od gin i pogadaliśmy że ja musze zrobić Hsg, a on badanie nasienia to na początku zaczął się bronić, że on to nie da rady, jak to tak itp🙄 później gdzieś stwierdził że przecież jego znajomy ostatnio był na takich badaniach (ej oni też o tym gadają!!!), a tak w ogóle to mogliśmy zaliczyć wpadkę na studiach, a nie zabezpieczać się jak szaleni i byłoby z głowy 🤣.

U mnie dziś 13dpo, według typowych okresów jutro albo w sobote powinnam dostać okresu a tu temp nie spada a rośnie - dziś o kolejne 0.13. Myślicie ze jakbym zrobiła jutro test popołudniu to by coś pokazał? Nie mam jak zrobić z porannego bo idę do pracy na noc.

Testuj, tak jak dziewczyny piszą, najwyżej powtórzysz, trzymam kciuki!

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Też mam termin 🐒 na przyszłą środę a brzuch cały czas czuję jak na okres, wczoraj było ⚪ więc raczej już się to nie zmieni

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Bardzo proszę :) jeśli to sprawi, że wam się uda będę przeszczęśliwa !

A co do tego "zwycięskiego" jednego razu to była tam JEDNA zmiana.
    Pierwszy cykl korzystałam z kubeczka i żelu od FERTI·LILY.
    Sam żel jest turbo śliski i mąż tracił "doznania" co utrudniało ALE moja genialna głowa, która spisała cykl na straty wpadła na pomysł :D
    Czytałam, że ten żel ułatwia plemnikom poruszanie się i je odżywia. Skoro nie mogłam użyć go podczas stosunku pomyślałam, że może po? aplikowałam dosłownie odrobinę do kubeczka przed aplikacją i leżałam z tym kubeczkiem tak z godzinę.
    Pomyślałam, że chłopakom męża trochę wsparcia nie zaszkodzi, a jaka to różnica aplikować przed czy po stosunku... Jeśli piszę głupoty to wbaczcie. Moja logika poszła w tę stronę.
    Ja co prawda nie używałam tego kubeczka tylko zwykłego menstruacyjnego, aleam wrażenie, że on tu zrobił dużo dobrego i dlatego się udało

A ja byłam dziś u ginekologa, na USG jeszcze prawie nic nie widać, więc we czwartek za tydzień kolejne, mam się nie przejmować pobolewaniem brzucha i kłuciem jajników, bo tak może być i to jest ok. Dostałam całą listę badań i w przyszły piątek idę do niej z wynikami
    My się w ogóle przeprowadzamy do Niemiec i ja miałam jechać już za dwa tygodnie, a mąż dołączyć, ale chyba zostanę do końca listopada, żeby ten cały początek ciąży być pod opieką mojej ginekolog

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 16:26

Viii, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Ja jutro lecę na drugą betę i pewnie znowu będę koczować od 7 pod punktem pobrań. Nie ukrywam trochę się stresuję, ale dziś już kreska była ciemniejsza ( nie tak ciemna, ale nie musiałam się doszukiwać pod światło). Wierzę, że to znaczy, że rośnie...

Może pomyślicie, że to szalone, ale chodziłam wczoraj z testem ciążowym pół dnia po mieszkaniu i się upewniałam, że kreska dalej tam jest...
    Jak ja Cię doskonale rozumiem ☺️

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Słyszałam o tym kubeczku i żelu 😁
    Ale mąż by mnie chyba zabił śmiechem 🤣
    On jest strasznie sceptycznie nastawiony nawet do tego jak trzymam nogi w górze po 😈😅
    Ja jak wkładałam zaraz po ten kubeczek, to od razu zaczynałam normalnie funkcjonować i wyjmowałam go po 3-4 godzinach

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Viii Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    To faktycznie wcześnie. Może coś się zadziało?

Lubię taki komentarz lubię 😁 ale wątpię. Przy dwóch poprzednich ciążach do dnia miesiączki nie miałam ani grama objawów że zbliża się 🐒... Stąd mój smuteczek. Ale jak to mówią, póki 🐒 nie ma, piłka w grze 😁

34l.
    2015 👦
    2018 👦
    2020 💔

IO, tężyczka

➡️Folik
    ➡️Solcidiol 500
    ➡️ADEK
    ➡️Magnez B6 forte
    ➡️Sanprobi Super Formuła
    ➡️Siofor 500
    ➡️Pregna DHA
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    U mnie plamienie sie rozkrecilo i przyszla 🐒. Tego sie spodziewalam po tak slabym wyniku progesteronu, wiec nie czuje duzego rozczarowania, bo czulam je wtedy gdy dostalam wynik proga.
    Znikam narazie z forum, bo musze troche psychicznie odpoczac od tego wszystkiego. Kolejny cykl bedzie bez testow owu, bez zadnych badan, monitoringu, prawdopodobnie bez mierzenia temp. - na luzie bo inaczej za bardzo sie nakrecam. Jeszcze nie wiem czy od forum tez sobie zrobie miesiac przerwy czy nie, zobacze.
    Wam kobietki gratuluje wszystkich dwoch kresek, tule za malpy i biele, a takze trzymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze beda testowac ♥️🤞🏼

Oj kochana przykro mi 🫂 Czulam dobre wibracje jesli chodzi o ciebie.. szkoda ze sie nie udalo 💛 Odpocznij i wyluzuj sie, ale pamietaj gdybys potrzebowala wsparcia to jestesmy tutaj dla ciebie 💗
    Anka32 wrote:
    Dzień dobry.

U mnie na teście ⚪️ 😭

Tak mi przykro 🫂 Ktory dp jestes? Moze jeszcze za wczesnie?

Anka32 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialsm w jakim mieście będziecie mieszkać? Ja mieszkam w Niemczech z mężem i pieskiem😊

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viii wrote:
    Mam tak samo! Termin 🐒 na środę a ból okresowy... Plus wzdęcie 😑

Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych podwójnych kreseczek i przytulasy dla Tych z bielą ❤️ podczytywałam tylko Was czasami bo dopiero od wczoraj wracam do życia po tygodniowej grypie 🙈

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, długo się nie odzywałam, nie miałam zbytnio o czym pisać po ostatnim cyklu, jak ktoś nie wie co u mnie się działo to zapraszam do moich postów z wątku wrześniowego 😊 niewiem w ogóle czy mam liczyć na ten cykl, niewiem kiedy dokładnie miałam owulację, może to i dobrze czasem, według aplikacji mam mieć 🐒 w niedzielę ale niewiem po moim ostatnim cyklu już nic, zobaczymy, nie nastawiam się jakoś chociaż jestem ciekawa czy mi się unormuje wszystko jeśli tym razem by nie wyszło.

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Tak mi przykro 🫂 Ktory dp jestes? Moze jeszcze za wczesnie?

12 dpo więc już raczej pozamiatane..
    No nic, czekam na 🐒

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej, długo się nie odzywałam, nie miałam zbytnio o czym pisać po ostatnim cyklu, jak ktoś nie wie co u mnie się działo to zapraszam do moich postów z wątku wrześniowego 😊 niewiem w ogóle czy mam liczyć na ten cykl, niewiem kiedy dokładnie miałam owulację, może to i dobrze czasem, według aplikacji mam mieć 🐒 w niedzielę ale niewiem po moim ostatnim cyklu już nic, zobaczymy, nie nastawiam się jakoś chociaż jestem ciekawa czy mi się unormuje wszystko jeśli tym razem by nie wyszło.

Taaak pamietam cie z watku wrzesniowego 💛 strasznie smutno i ciezko mi bylo czytac twoje posty, o tym co przeszlas. Jak sie teraz czujesz? Co lekarz ci doradzil? Trzymam mocno kciuki aby pazdziernik byl dla ciebie tym miesiacem w ktorym sie uda 😘

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO

👫 11.2005
    💍 01.2014

🇸🇪

• Jagodecka Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    12 dpo więc już raczej pozamiatane..
    No nic, czekam na 🐒

Pilka wciaz w grze 😉 Ja mam zamiar dalej trzymac za ciebie kciuki 💗

Anka32 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO

👫 11.2005
    💍 01.2014

🇸🇪

• Alysa Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Dobre Kochana że do nas wróciłaś. Trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki żeby wszystko już było dobrze 🤞😘

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ