Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Anka, @Klaudia i wszystkie inne których nie wyłapałam tule Was mocno za biele i wredne małpy. Głowa do góry, podnieście korony jak wrócą Wam siły i walczycie dalej o upragnione ⏸️.

Zgadzam się z Wami że mężczyźni zupełnie inaczej to przeżywają. Mój długo miał fazę wyparcia, nawet ostatnio cały czas mówił że co ma być to będzie. Jak wróciłam ostatnio od gin i pogadaliśmy że ja musze zrobić Hsg, a on badanie nasienia to na początku zaczął się bronić, że on to nie da rady, jak to tak itp🙄 później gdzieś stwierdził że przecież jego znajomy ostatnio był na takich badaniach (ej oni też o tym gadają!!!), a tak w ogóle to mogliśmy zaliczyć wpadkę na studiach, a nie zabezpieczać się jak szaleni i byłoby z głowy 🤣.

U mnie dziś 13dpo, według typowych okresów jutro albo w sobote powinnam dostać okresu a tu temp nie spada a rośnie - dziś o kolejne 0.13. Myślicie ze jakbym zrobiła jutro test popołudniu to by coś pokazał? Nie mam jak zrobić z porannego bo idę do pracy na noc.

Sprawdź, ewentualnie powtórzysz rano :)

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    16w5d - 170g zdrowego Maluszka 🥰
    20w5d - 376g Kociaka 🥰
    22w1d - Czekamy na Olgę🩷
    25w0d - 744g Myszki 💕
    29w0d - 1300g Córci 🥹
    30w3d - 1625g zdrowej Dziewczynki 👶
    33w0d - 2231g Akrobatki ❤️‍🔥
    35w5d - 2752g Żuczka 💜
    37w0d - 3083g Bąbla ;*
    38w0d - Olga jest na świecie 🥹 🩷

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdy zaszłam w pierwszą ciążę to nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak testy owulacyjne. Miałam w nosie mierzenie temperatury, suplementy, paliłam papierosy 🥺
    Człowiek był głupi i mlody a i tak się udało, eh.
    Znam kobiety które piją, palą i problemów z zajściem nie mają absolutnie żadnych.
    A teraz tyle energii wkładam w te starania a i tak nie wychodzi.

Małżonek dzisiaj do mnie, że może wino mi kupi. Powiedziałam żeby dołożył do winka paczkę fajek ale to bliżej owulacji może no i oboje wybuchnęliśmy śmiechem 🤣

Bez niego i bez Was tutaj na forum już bym chyba dawno wylądowała w psychiatryku 🥹

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Myszkaaa20, Anulek84, Bulbasek, goska000, bonassola, MadziaIsm, Jagodecka, Emimo lubią tę wiadomość

• karola_b Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Czy ta aplikacja jest płatna? 🤔

Aplikacja darmowa 😉

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Wklejam swoje testy owulacyjne w tym cyklu:
    https://ibb.co/P5cGrcB
    Patrząc po Twoich testach, aż żałuję że nie zrobiłam wczoraj powtórki późnym wieczorem, bo o 17:00 wyglądało to tak:
    https://ibb.co/dBP4HHg
    Ale... nic straconego, bo serduszkowaliśmy :) I odczuwałam lekkie kłucia jajnika, więc pewnie owulka się zbliża. Dzisiaj po pracy zrobię kolejny test owu, faktycznie różnica kilku godzin, a można wyłapać pik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 09:52

karola_b lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Gdy zaszłam w pierwszą ciążę to nawet nie wiedziałam, że istnieje coś takiego jak testy owulacyjne. Miałam w nosie mierzenie temperatury, suplementy, paliłam papierosy 🥺
    Człowiek był głupi i mlody a i tak się udało, eh.
    Znam kobiety które piją, palą i problemów z zajściem nie mają absolutnie żadnych.
    A teraz tyle energii wkładam w te starania a i tak nie wychodzi.

Małżonek dzisiaj do mnie, że może wino mi kupi. Powiedziałam żeby dołożył do winka paczkę fajek ale to bliżej owulacji może no i oboje wybuchnęliśmy śmiechem 🤣

Bez niego i bez Was tutaj na forum już bym chyba dawno wylądowała w psychiatryku 🥹

Ja tu zaglądam częściej niż na messengera gdzie są teoretycznie moi znajomi :)

Bee90, Jagodecka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Alysa, testuj <3 Jutro 14 dpo powinna już być kreska nawet po południu, tym bardziej że temp nie spada

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Wspólny cel łączy :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, goska000 lubią tę wiadomość

• Bulbasek Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    Pik jest tym że pojawia się pozytywny test ?

Tak, jak testowa jest ciemniejsza od kontrolnej.

Effiii lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • czaranna Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Ależ zazdroszczę obserwacji i świadomości ciała - super <3 Ja dopiero w tym cyklu zaczęłam przygodę z testami owu, ale tak naprawdę wcześniej nie było sensu, bo nie miałam owulacji bez stymulacji (PCOS).
    Teraz dwa cykle z rzędu czułam swoją naturalną owulację co i tak jest dla mnie niesamowite 🥺

Fakt to mega doświadczenie, już nawet pomijając starania to fajnie tak obserwować jakie fascynujące to nasze ciało i organizm 😁

Ja owulacji nie czułam przez 5lat noszenia wkładki, ale miesiaczki miałam regularne, wiec była, teraz jak zaczynają się dni płodne to zaczyna się ból jajników ale taki subtelny, i trwa aż do owulki czyli ok 7 dni, i dwa dni po jeszcze trochę je czuję kilka dni spokoju i zaczyna się pms 🤣

Ale masz rację niesamowite to doświadczenie :)

Mi wydaje się że przez te zioła Sroki jeszcze bardziej te jajniki mi szaleją 🙈

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Fakt to mega doświadczenie, już nawet pomijając starania to fajnie tak obserwować jakie fascynujące to nasze ciało i organizm 😁

Ja owulacji nie czułam przez 5lat noszenia wkładki, ale miesiaczki miałam regularne, wiec była, teraz jak zaczynają się dni płodne to zaczyna się ból jajników ale taki subtelny, i trwa aż do owulki czyli ok 7 dni, i dwa dni po jeszcze trochę je czuję kilka dni spokoju i zaczyna się pms 🤣

Ale masz rację niesamowite to doświadczenie :)

Mi wydaje się że przez te zioła Sroki jeszcze bardziej te jajniki mi szaleją 🙈
    To prawda!
    Miałam w planach kupić te zioła, ale biorę Fertistim od 4 miesięcy, więc nie chcę przeholować :D Zobaczymy, jak to dalej pójdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:

Mam tak samo 🤣

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Alysa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupię jutro dwa testy i spróbuję, najwyżej ujrzr biel vizira 🤣 nie nastawiam się że coś z tego będzie bo nic szczególnie innego się w tym cyklu nie wydarzyło. Czuję się też tak samo jak zawsze. Jedyne co to trzeci dzień wydaje mi się że mam znowu trochę więcej śluzu, ale to tak minimalnie. A może zawsze on był tylko ja nie zwracałam na niego uwagi 🤣 Tyle dobrego że jutro mąż w pracy, jak zobaczę biel to chociaż w spokoju sobie popłaczę. Jakby były ⏸️ to chyba padnę że śmiechu, że ja tu się na Hsg nastawiam i umawiam z lekarką a tu takie cyrki 🤣

nick nieaktualny, Bulbasek, MadziaIsm, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022

33 👩‍🦰
    • niedoczynność tarczycy, histuryzm, mięśniaki macicy ( 3 sztuki)
    • hormony 3-5dc, 7dpo, TSH, FT3, FT4, glukoza/insulina – prawidłowe
    • HSG – jajowody drożne, badane dwukrotnie
    • CD138 - 3/10, bez cech przewlekłego stanu zapalnego
    • antyHCV - błędnie dodatni wynik, wykluczony w laboratorium poradni chorób zakaźnych

Stymulacja
    - 4 cykle z letrozolem (Aromek) ❌
    IUI
    -12.2025 - Aromek 2x1 - 3 pecherzyki ❌

Starania STOP - zmiana pracy :D

35🧔‍♂️
    • seminogram: koncentracja 4 krotnie ponad normę, ruch prawidłowy, morfo 2%
    • badania hormonów – ✅
    • USG jąder - prawidłowe, brak ŻPN

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Aplikacja darmowa 😉

O, super 😁 byłam przekonana, że jest płatna, dobrze, że zapytałam. Dzięki 😀

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    @Anka, @Klaudia i wszystkie inne których nie wyłapałam tule Was mocno za biele i wredne małpy. Głowa do góry, podnieście korony jak wrócą Wam siły i walczycie dalej o upragnione ⏸️.

Zgadzam się z Wami że mężczyźni zupełnie inaczej to przeżywają. Mój długo miał fazę wyparcia, nawet ostatnio cały czas mówił że co ma być to będzie. Jak wróciłam ostatnio od gin i pogadaliśmy że ja musze zrobić Hsg, a on badanie nasienia to na początku zaczął się bronić, że on to nie da rady, jak to tak itp🙄 później gdzieś stwierdził że przecież jego znajomy ostatnio był na takich badaniach (ej oni też o tym gadają!!!), a tak w ogóle to mogliśmy zaliczyć wpadkę na studiach, a nie zabezpieczać się jak szaleni i byłoby z głowy 🤣.

U mnie dziś 13dpo, według typowych okresów jutro albo w sobote powinnam dostać okresu a tu temp nie spada a rośnie - dziś o kolejne 0.13. Myślicie ze jakbym zrobiła jutro test popołudniu to by coś pokazał? Nie mam jak zrobić z porannego bo idę do pracy na noc.

Ta rosnąca temperatura brzmi bardzo dobrze, oby to było to ✊️❤️🍀

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    U mnie plamienie sie rozkrecilo i przyszla 🐒. Tego sie spodziewalam po tak slabym wyniku progesteronu, wiec nie czuje duzego rozczarowania, bo czulam je wtedy gdy dostalam wynik proga.
    Znikam narazie z forum, bo musze troche psychicznie odpoczac od tego wszystkiego. Kolejny cykl bedzie bez testow owu, bez zadnych badan, monitoringu, prawdopodobnie bez mierzenia temp. - na luzie bo inaczej za bardzo sie nakrecam. Jeszcze nie wiem czy od forum tez sobie zrobie miesiac przerwy czy nie, zobacze.
    Wam kobietki gratuluje wszystkich dwoch kresek, tule za malpy i biele, a takze trzymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze beda testowac ♥️🤞🏼
    Przytulam mocno 🫂 i wracaj ze zdwojoną siłą 🍀

@Wojka ale numer, po pracy wrócę do Twojego wpisu i sobie go przeanalizuje na spokojnie, może to będzie dla mnie plan na przyszły miesiąc 💪

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia_23 wrote:
    U mnie plamienie sie rozkrecilo i przyszla 🐒. Tego sie spodziewalam po tak slabym wyniku progesteronu, wiec nie czuje duzego rozczarowania, bo czulam je wtedy gdy dostalam wynik proga.
    Znikam narazie z forum, bo musze troche psychicznie odpoczac od tego wszystkiego. Kolejny cykl bedzie bez testow owu, bez zadnych badan, monitoringu, prawdopodobnie bez mierzenia temp. - na luzie bo inaczej za bardzo sie nakrecam. Jeszcze nie wiem czy od forum tez sobie zrobie miesiac przerwy czy nie, zobacze.
    Wam kobietki gratuluje wszystkich dwoch kresek, tule za malpy i biele, a takze trzymam kciuki za wszystkie, ktore jeszcze beda testowac ♥️🤞🏼

Ściskam Cie mocniutko🫂 popieram przerwę jeśli tak Cię to stresuje to warto sobie dać na luz, odpocząć i nabrać siły😍 jak odzyskasz siły to my tu będziemy na Ciebie czekać😘

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Przytulam mocno 🫂 i wracaj ze zdwojoną siłą 🍀

@Wojka ale numer, po pracy wrócę do Twojego wpisu i sobie go przeanalizuje na spokojnie, może to będzie dla mnie plan na przyszły miesiąc 💪

Bardzo proszę :) jeśli to sprawi, że wam się uda będę przeszczęśliwa !

A co do tego "zwycięskiego" jednego razu to była tam JEDNA zmiana.
    Pierwszy cykl korzystałam z kubeczka i żelu od FERTI·LILY.
    Sam żel jest turbo śliski i mąż tracił "doznania" co utrudniało ALE moja genialna głowa, która spisała cykl na straty wpadła na pomysł :D
    Czytałam, że ten żel ułatwia plemnikom poruszanie się i je odżywia. Skoro nie mogłam użyć go podczas stosunku pomyślałam, że może po? aplikowałam dosłownie odrobinę do kubeczka przed aplikacją i leżałam z tym kubeczkiem tak z godzinę.
    Pomyślałam, że chłopakom męża trochę wsparcia nie zaszkodzi, a jaka to różnica aplikować przed czy po stosunku... Jeśli piszę głupoty to wbaczcie. Moja logika poszła w tę stronę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2023, 10:17

karola_b, Myszkaaa20, Emimo, Fiszerka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro lecę na drugą betę i pewnie znowu będę koczować od 7 pod punktem pobrań. Nie ukrywam trochę się stresuję, ale dziś już kreska była ciemniejsza ( nie tak ciemna, ale nie musiałam się doszukiwać pod światło). Wierzę, że to znaczy, że rośnie...

Może pomyślicie, że to szalone, ale chodziłam wczoraj z testem ciążowym pół dnia po mieszkaniu i się upewniałam, że kreska dalej tam jest...

Myszkaaa20, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Viii, MadziaIsm, Emimo, Rosalia_, Fiszerka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2023, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:

Sam żel jest turbo śliski i mąż tracił "doznania" co utrudniało ALE moja genialna głowa, która spisała cykl na straty wpadła na pomysł :D
    Czytałam, że ten żel ułatwia plemnikom poruszanie się i je odżywia. Skoro nie mogłam użyć go podczas stosunku pomyślałam, że może po? aplikowałam dosłownie odrobinę do kubeczka przed aplikacją i leżałam z tym kubeczkiem tak z godzinę.
    Pomyślałam, że chłopakom męża trochę wsparcia nie zaszkodzi, a jaka to różnica aplikować przed czy po stosunku... Jeśli piszę głupoty to wbaczcie. Moja logika poszła w tę stronę.

Słyszałam o tym kubeczku i żelu 😁
    Ale mąż by mnie chyba zabił śmiechem 🤣
    On jest strasznie sceptycznie nastawiony nawet do tego jak trzymam nogi w górze po 😈😅

Myszkaaa20, KarolinaJ0702 lubią tę wiadomość

• Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 19 października 2023, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:

Kurcze a może głupie pytanie ale jak się stosuje ten kubeczek to jest coś takiego jak kubeczek menstruacyjny ? 🤔
    Z tym chodzeniem i oglądaniem wcale Ci się nie dziwię pewnie bym robiła tak samo 😅

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
‹‹ 96 97 98 99 100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ