W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMyszkaaa20 wrote:Kurcze a może głupie pytanie ale jak się stosuje ten kubeczek to jest coś takiego jak kubeczek menstruacyjny ? 🤔
Z tym chodzeniem i oglądaniem wcale Ci się nie dziwię pewnie bym robiła tak samo 😅
Tak tylko ciutkę mniejszy. Wygląda jak mała czapka z bardzo długą antenką tylko mi nie pasował ich zlecały sposób zakładania. żeby go wywinąć kombinować. Ja go składałam jak menstruacyjny i on się otwierał w środku.Myszkaaa20, Fiszerka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWojka wrote:Może pomyślicie, że to szalone, ale chodziłam wczoraj z testem ciążowym pół dnia po mieszkaniu i się upewniałam, że kreska dalej tam jest...
Robiłam identycznie z moim pierwszym pozytywnym 😀
Mąż nadal go gdzieś przechowuje 🥹❤️
Wojka, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość
-
@Wojka, będziemy tu wszystkie od rana trzymać kciuki!!
Anka32 wrote:Robiłam identycznie z moim pierwszym pozytywnym 😀
Mąż nadal go gdzieś przechowuje 🥹❤️Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualny
-
Wojka wrote:Ja jutro lecę na drugą betę i pewnie znowu będę koczować od 7 pod punktem pobrań. Nie ukrywam trochę się stresuję, ale dziś już kreska była ciemniejsza ( nie tak ciemna, ale nie musiałam się doszukiwać pod światło). Wierzę, że to znaczy, że rośnie...
Może pomyślicie, że to szalone, ale chodziłam wczoraj z testem ciążowym pół dnia po mieszkaniu i się upewniałam, że kreska dalej tam jest...
Na pewno wszystko będzie dobrze i zobaczysz piękny przyrost 🤗 Z tym sprawdzaniem testu to w pełni rozumiem, ja co miesiąc szukam kreski z nadziejąWojka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Anka32 wrote:Robiłam identycznie z moim pierwszym pozytywnym 😀
Mąż nadal go gdzieś przechowuje 🥹❤️
Ja również mam pierwszy test w pudełku skarbów mojego Syna. Do tego jego opaska ze szpitala, nić po CC, pierwsze ścięte włosy itd Chciałabym za jakiś czas zbierać te skarby na pamiątkę dla drugiego SzkrabaPusshka, Anka32, MadziaIsm, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Wojka wrote:Tak tylko ciutkę mniejszy. Wygląda jak mała czapka z bardzo długą antenką tylko mi nie pasował ich zlecały sposób zakładania. żeby go wywinąć kombinować. Ja go składałam jak menstruacyjny i on się otwierał w środku.
Wojka lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Anka32 wrote:Słyszałam o tym kubeczku i żelu 😁
Ale mąż by mnie chyba zabił śmiechem 🤣
On jest strasznie sceptycznie nastawiony nawet do tego jak trzymam nogi w górze po 😈😅
Ja również używam żelu ( wcześniej conceive, teraz fertil safe plus ) i kubeczka ferti lily. Na początku z kubeczkiem dogadywaliśmy się super, ale ostatnie dwa cykle nie mam ochoty go aplikować więc robi to mój Mąż po serduszkowaniu, a później podkłada mi poduszki i nogi na ścianę albo na niego Na początku był śmiech, a teraz robimy to wszystko z automatu.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnygoska000 wrote:Ja również mam pierwszy test w pudełku skarbów mojego Syna. Do tego jego opaska ze szpitala, nić po CC, pierwsze ścięte włosy itd Chciałabym za jakiś czas zbierać te skarby na pamiątkę dla drugiego Szkraba
Opaski też mamy 🥹
I włosy z każdego podcinania 🤣goska000 lubi tę wiadomość
-
goska000 wrote:Ja również używam żelu ( wcześniej conceive, teraz fertil safe plus ) i kubeczka ferti lily. Na początku z kubeczkiem dogadywaliśmy się super, ale ostatnie dwa cykle nie mam ochoty go aplikować więc robi to mój Mąż po serduszkowaniu, a później podkłada mi poduszki i nogi na ścianę albo na niego Na początku był śmiech, a teraz robimy to wszystko z automatu.
Ja za radą gina też podkładam sobie poduszkę pod pośladki Jak to mówi "plemniki to żyjątka, więc grawitacja na nie działa, warto im pomóc"Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Ajj dziewczyny my chyba czasami już łapiemy się wszystkiego, ja też nogi do góry później na brzuchu, a mój ostatnio mówi po oj chyba dni płodne bo wygibasy robisz i w śmiech 😋
Ja go staram się nie mieszać w te moje testy i dni płodne bo zauważyłam że jak podchodzi zadaniowo to mu nie wychodzi,ale jak go atakuje to i tak wie co jest grane, ale to inaczej niż się jakoś do tego przygotowywać, bo tu nie chodzi tylko o prokreacje
Kubeczek też mam naczytalam się o nim opinii ale tak sobie go używam sporadycznie, chyba w żel zaopatrzę się w listopadzie 😁 a co tam nic nie ma do stracenia ..goska000 lubi tę wiadomość
-
czaranna wrote:Ajj dziewczyny my chyba czasami już łapiemy się wszystkiego, ja też nogi do góry później na brzuchu, a mój ostatnio mówi po oj chyba dni płodne bo wygibasy robisz i w śmiech 😋
Ja go staram się nie mieszać w te moje testy i dni płodne bo zauważyłam że jak podchodzi zadaniowo to mu nie wychodzi,ale jak go atakuje to i tak wie co jest grane, ale to inaczej niż się jakoś do tego przygotowywać, bo tu nie chodzi tylko o prokreacje
Kubeczek też mam naczytalam się o nim opinii ale tak sobie go używam sporadycznie, chyba w żel zaopatrzę się w listopadzie 😁 a co tam nic nie ma do stracenia ..czaranna lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Czasami chciałabym żeby ten mój Mrożonek był mniej kumaty, ale nieeee. Sama wszystkiego nauczyłam bo chciał wiedzieć to teraz mam 😅 Wszystko musi wiedzieć i we wszystkim brać udział. Z drugiej strony to miłe, że się angażuje, ale czasami mam dosyć Gada 🤭
Emimo lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:Czasami chciałabym żeby ten mój Mrożonek był mniej kumaty, ale nieeee. Sama wszystkiego nauczyłam bo chciał wiedzieć to teraz mam 😅 Wszystko musi wiedzieć i we wszystkim brać udział. Z drugiej strony to miłe, że się angażuje, ale czasami mam dosyć Gada 🤭
Ale się uśmiałam 🤣
To cudne że jest w tym razem z Tobą, masz szczęście -
Przytulam za wszystkie biele i trzymam kciuki, żeby 🐒 nie przyszła 🤞
Wojka będzie przyrost 🙏Anka32, Wojka lubią tę wiadomość
34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
goska000 wrote:Czasami chciałabym żeby ten mój Mrożonek był mniej kumaty, ale nieeee. Sama wszystkiego nauczyłam bo chciał wiedzieć to teraz mam 😅 Wszystko musi wiedzieć i we wszystkim brać udział. Z drugiej strony to miłe, że się angażuje, ale czasami mam dosyć Gada 🤭
goska000, Emimo lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Witam czy którejś z was mającej pcos niedoczynnosc tarczycy zmiana diety na niski ig pomogła zajść w ciąże ? Jestem po laparoskopi mam jeden jajowod niedrożny obecnie jestem po 2 iui zastanawiam się czy dieta zmiana stylu życia pomaga zajść w ciąże. Może mi się uda.Starania od październik 2017
-
Na początku też Stary się śmiał jak leżałam z nogami w górze, a ostatnio jakoś zapomniałam/ nie chciało mi się, to się oburzył, że nie pomagam żołnierzykom 😂
U mnie ciąg dalszy chorowania chyba, na chwilę przeszło i czułam się ok, a od paru dni znów czuję, że mam zatkany nos, ale kataru praktycznie brak 🤨
goska000, Marikamb, Jagodecka, Emimo, Fiszerka lubią tę wiadomość
-
Marlena94 wrote:Witam czy którejś z was mającej pcos niedoczynnosc tarczycy zmiana diety na niski ig pomogła zajść w ciąże ? Jestem po laparoskopi mam jeden jajowod niedrożny obecnie jestem po 2 iui zastanawiam się czy dieta zmiana stylu życia pomaga zajść w ciąże. Może mi się uda.
Nie jestem przypadkiem o który pytasz, bo w ciążę nie zaszlam, ale mam pcos, stan przedcukrzycowy, na diecie od czerwca 2023. Dzięki diecie, suplom, metforminie (tak myślę) zaczęły ładnie rosnąć pęcherzyki, raz od czerwca się zdarzyło że jeden samoistnie pękł. Jedna miesiączka obyla się bez przeciwbólowych, pierwszy raz od dziesięciu lat, dla mnie to był przełom, coś co dało mi kopa i poczucie że to co robię ma sens.
Dieta zawsze będzie wspomagaczem, nie zamęczysz trzustki, na dłużej Ci wystarczy mówiąc kolokwialnie, później się pojawi (albo już nie) cukrzyca, do tego spadek wagi. Ja widzę same plusy.Pusshka, Anulek84 lubią tę wiadomość
♀️32
PCOS
Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
Zespół androgenny
Stan przedcukrzycowy
Metformax 2x500
Letrox 25mg
Start: 06.22
Ovitrelle:
09.09.23❌
09.10.23❌
06.11.23❌
IUI 30.11.23 ❌...
⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
13.01.2024 beta-HCG 120.13
17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
29.01 👩⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
🤰02.09 indukcja -
nick nieaktualnyBluesky wrote:Na początku też Stary się śmiał jak leżałam z nogami w górze, a ostatnio jakoś zapomniałam/ nie chciało mi się, to się oburzył, że nie pomagam żołnierzykom 😂
U mnie ciąg dalszy chorowania chyba, na chwilę przeszło i czułam się ok, a od paru dni znów czuję, że mam zatkany nos, ale kataru praktycznie brak 🤨
🤣🤣🤣
Może to zatoki?