W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka9106 wrote:Dzisiaj przedzwonie do swojego lekarza może mi podpowie co mogę a czego nie, bo chyba oszaleje z bólu. Najlepsze z tego wszystkimi jest że nic innego mnie nie boli tylko gardło piecze żywym ogniem. A jutro wyjazd na wyczekane wakacje. 🥲🥲
A próbowałaś płukać gardło? Ja zwykle stosuję albo napar z szałwi albo sól rozpuszczoną w wodzie. Jeśli masz baaardzo czerwone to może lepiej szałwia bo nie podrażni. Ale i jedno i drugie ma właściwości lecznicze. Możesz się upewnić czy możesz tak płukać gardło w ciąży, ale myślę że tak - zresztą to tylko płukanie, nie wypijasz naparu.
Gratuluje dwóch kresek!Natka9106 lubi tę wiadomość
10sc 🙏
12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
02.23 - rozpoczęcie starań
12.23 - planowa wizyta w klinice
Leki i suplementacja:
♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki
♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki -
@karola_b, czekamy z Tobą na wynik bety
@Vivi00, Niereanimuj, tulę za biele dziewczynykarola_b, Niereanimuj lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
karola_b wrote:Wszystkie dziewczyny z bielą tulę! ❤️
Za te, które jeszcze przed testowaniem - trzymam mocno kciuki!
Co do bety, to może dołożę coś od siebie:
Kiedy zaszłam w pierwszą ciążę w 2021r. wstyd się przyznać, ale nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego jak betahcg. W tamtej ciąży, gdy zobaczyłam dwie kreski na teście, umówiłam się do gina na za dwa tygodnie i wszystko było dobrze.
Historia mojej drugiej ciąży (pozamacicznej) to zbieg kilku faktów: to był czas, gdzie po roku od porodu w styczniu wróciła mi miesiączka - bardzo nieregularna i o różnej obfitości. To był też moment, w którym odstawiłam moją córeczkę od piersi. Dokładnie wtedy zaszłam w ciążę. W dniu spodziewanej miesiączki dostałam plamień brunatno-brązowych, które utrzymywały mi się ponad tydzień. Najpierw tłumaczyłam to sobie, że to pewnie przez te moje dziwne miesiączki po porodzie i odstawienie malucha od piersi. Ale potem zapaliła mi się czerwona lampka, że tak chyba nie powinno być. Coś mnie tknęło, żeby zrobić test ciążowy - wyszedł pozytywny. Przeogromna fala ciepła przeszła przez moje ciało, a potem myśl, że te plamienia są podejrzane... Telefon do ginekologa i wizyta na cito. Diagnoza - ciąża pozamaciczna. Już nie chcę wchodzić w szczegóły co działo się potem...
Gdybym wtedy była bardziej czujna i od razu poszła na betę i powtarzała ją co 48h, to może wyłapałabym nieprawidłowy przyrost, może mój jajowód byłby zachowany... tego nie wiem, ale bardzo żałuję, że wtedy nie zareagowałam od razu.
Tak więc ja zamierzam robić betę co 48h. Dzisiaj powinnam mieć wynik z porannego pobierania krwi, potem idę w czwartek, w sobotę, przyszły poniedziałek, środę i piątek.
Tez się boję co będzie dalej, ale z drugiej strony staram się cieszyć tym stanem, który myślałam, że już nigdy nie przyjdzie 😊
Ja dowiedziałam się o cp bardzo późno tj w dniu spodziewanej @ zrobiłam test wyszedł negatywny, cień pojawił się dopiero po tygodniu... a że pierwsza ciąża to tak jak ty nie wiedziałam o bhcg i umówiłam sie do lekarza na 7 tydzień żeby było widać serduszko... do wizyty wszystko przebiegało dobrze bez plamien i bez bólu na wizycie diagnoza ciąża pozamaciczna i skierowanie do szpitala w trybie pilnym. U mnie jajowód zachowany mimo tak późnego i bezobjawowego przebiegu.
Tym razem się nie nakręcam, jestem obstawiona lekami w tym heparyną i czekam do 9 listopada bo tak kazała gin... jeśli coś się bedzie działo oczywiście będę reagować na razie staram sie trzymać myśli że jest ok.
A jeszcze gorsze że jestem z Kołobrzegu gdzie jest 1 szpital i historia z kobietą po cesarce, która zmarła przez bład lekarza. A ci lekarze nadal tam pracują, procedury i stosunek do pacjęta jak w latach 90. W szpialu na podlasiu gdzie byłam po cp pełen profesjonalizm a na zachodzie kraju dno.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 09:39
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Wojka trzymam kciuki za wyniki bety!
Jeśli chodzi o nas to mąż idzie na to badanie w czwartek, będzie 2,5 dnia przerwy. Dłużej tez nie ma co czekać bo zaczynam dni płodne a jak już się chłop zmobilizował to nie chce żeby miał czas się rozmyślić, na pewno wiecie o co mi chodzi 😅
Jedyne czego się boje to tego, ze my stosunkowo szybko rozpoczynamy cały proces badań i boje się, że to wszystko zaburzy całą tą otoczkę seksu itp. W sensie wiecie, że to będzie czysto prokreacyjne. No ale każdy cykl cenny i im szybciej coś wychwycimy, tym więcej czasu na reakcje, a mąż miał epizod ze skrętem jądra jako młody chłopak, wiec dobrze wiedzieć co się tam dzieje u niego też.
Ja się teraz próbuje wyleczyć, pije po lampce czerwonego winka, jem migdały i morele na endometrium i manifestuje brak torbieli i pęcherzyk na lewym jajniku widoczny w czwartek na usg. Innej opcji nie przyjmuje. 😎Wojka, karola_b lubią tę wiadomość
-
Vivi00 wrote:U mnie dzisiaj ⚪ i czekam na małpę.
Robiłam test ciążowy pierwszy raz w życiu, nie powiem tu nic odkrywczego dla was ale to naprawdę beznadziejne uczucie po zobaczeniu wyniku.
Przykro mi :*09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Niereanimuj wrote:U mnie biało, czekam na okres☹️
Tulę :*Niereanimuj lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Anka32 wrote:Niech to będzie prorocze! 😎
I za to trzymamy kciuki 🥰
Ja już czekam aż @ dziś się rozkręci, wieczorem już troszkę brązowego plamienia więc to kwestia kilku godzin.
Za to mam mega odczucia po ovarinie i ziołach.
Plamień zero wcześniej tak normalnie to potrafiły już gdzieś pokazywać się kilka dni przed @ jak badałam szyjkę.
Takiego sluzu jak w tym cyklu jeszcze nigdy nie mialam, i pms zdecydowanie lżejszy.
Oprócz tego łykam d3, magnez, i kwas foliowy
Kupiłam już sobie żel ferti lily będzie czekał na odpowiedni moment 😁 może przeproszę też kubeczek 🤭
@ jeszcze nie przyszła a tu już czlowiek żyje następna owulacją ottt głowa 🙈Anka32 lubi tę wiadomość
-
Vivi00 wrote:U mnie dzisiaj ⚪ i czekam na małpę.
Robiłam test ciążowy pierwszy raz w życiu, nie powiem tu nic odkrywczego dla was ale to naprawdę beznadziejne uczucie po zobaczeniu wyniku.
🫂 tulęStarania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
@Nomeolvides, ja jestem zdania że lepiej wcześniej sprawdzić czy wszystko gra Tym bardziej, że mąż podjął taką decyzję to nie ma co przekładać - tak jak mówisz.
My staramy się już rok i od 4 miesięcy niestety czuć trochę presję w dni płodne, co chciałabym jak najbardziej zniwelować - będę jeszcze bardziej tajemnicza 😅Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
11.10 250g synka 🥰
-
Vivi00, Niereanimuj ściskam Was mocno dziewczyny🫂
Eniana witam pomorze zachodnie😊 co prawda ja Szczecin, ale mam też koleżankę z Kołobrzegu która się uparła i rodziła w Szczecinie w Zdrojach. Dla mnie to hardcore jechać taki kawałek, ale ona właśnie tak była zafiksowana tym szpitalem że powiedziała że nawet tam nie wejdzie😊
Nomeolvides ja z perspektywy czasu żałuję że tyle ze wszystkim zwlekałam, takie miałam podejście luźne spoko, ale wychodzi teraz przy badaniach ze w zasadzie nie było szans prawie wcale na to żeby zaszła sama w ciążę. A tak siw łudziłam że dobra poprawie dietę będzie ok, może trochę schudnę może więcej luzu, lekarze na których trafiłam też byli generalnie do dupy wiec tak sobie tkwiłam starając się bez praktycznie większych badań. Moim zdaniem lepiej się przebadać wiedzieć na czym stoisz od początku niż marnować czas, jak się zmęczycie to zawsze możecie przecież zrobic sobie przerwę na kilka cykli i wyluzować.Niereanimuj , Pusshka, Eniana lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
czaranna wrote:I za to trzymamy kciuki 🥰
Ja już czekam aż @ dziś się rozkręci, wieczorem już troszkę brązowego plamienia więc to kwestia kilku godzin.
Za to mam mega odczucia po ovarinie i ziołach.
Plamień zero wcześniej tak normalnie to potrafiły już gdzieś pokazywać się kilka dni przed @ jak badałam szyjkę.
Takiego sluzu jak w tym cyklu jeszcze nigdy nie mialam, i pms zdecydowanie lżejszy.
Oprócz tego łykam d3, magnez, i kwas foliowy
Kupiłam już sobie żel ferti lily będzie czekał na odpowiedni moment 😁 może przeproszę też kubeczek 🤭
@ jeszcze nie przyszła a tu już czlowiek żyje następna owulacją ottt głowa 🙈
Mam tak samo, ale moim zdaniem to dobre podejście. Jakoś mi łatwiej kiedy myślę o przyszłej owulacji.czaranna lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny
-
Natka9106 wrote:Dziewczyny jest środek nocy, nie mogę spać bo strasznie boli mnie gardło. Jestem już tak zdesperowana żeby wziąść silniejsze leki że zdecydowałam się zrobić test żeby mieć pewność że mogę. I tak o to o godzinie 2.15 mam dwie kreski !!!!!!!!!♥️♥️♥️♥️♥️♥️ rano przed pracą jeszcze powtórzę test. Ale kreski piękne wyraźne. Dzisiaj mój 30 dzień cyklu 16 dni po owulacji.
Niby czuje radość, bo czekałam na to ponad rok, ale teraz ten ostry ból gardła który nie daje mi spać i jutrzejszy wyjazd na wakacje trochę mnie martwią.
Będę dziś dzwonić do mojego lekarza, opowiem mu jak wygląda sytuacja, niech mi powie co mogę stosowac żeby się bardziej nie pochorować i umowie się na wizytę za jakieś 2-3 tygodnie.
Uff chyba się uda tym razem. 😄😄😄😄
Oo jaaa! Gratulacje 😊😊😊
@karola_b
@Wojka trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na Wasze wyniki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 10:44
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
goska000 wrote:Mam tak samo, ale moim zdaniem to dobre podejście. Jakoś mi łatwiej kiedy myślę o przyszłej owulacji.
goska000 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰
-
Byłam na monitoringu, i tylko się wkurzyłam.
Mam na lewym jajniku już 2.5cm torbielke, widać pęcherzyk w środku, ale zdecydowanie nie pękł. Lekarz stwierdził, że to nie jest torbiel krwotoczna. Więc teraz sama się zastanawiam czy torbiele krwotoczne, które widziała poprzednia lekarka to nie są zwykłe torbiele i w ogóle od 3 cykli pęcherzyk nie pękł. Teraz monitoring robił starszy Pan, któremu się trzęsły ręce 😁 niestety na pytanie czy ona jeszcze pęknie nie znał odpowiedzi i jest szkoły żeby duphaston brać na sztywno od 16dc. Dziś mój 15dc, do tego endometrium gładkie, ale 6mm. To za mało. Także raczej cykl strat i chyba powinnam znaleźć lekarza, który mnie potraktuje bardziej poważnie...
Może polecacie jakiegoś dobrego lekarza Bydgoszcz Tuchola okolice? Ewentualnie 3miasto jak będzie trzeba. Już mam tych wszystkich lekarzy dosyć
+ nie ma co dalej testy owulacyjne męczyć i męża 😅 tym bardziej, że się biedny rozchorowałStarania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
U mnie dziś spadek. Wczoraj 36.89, dziś 36.78. Zaczęła się nerwówka 😬
https://ibb.co/X8XyhNK09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny
-
Sarka94 wrote:Byłam na monitoringu, i tylko się wkurzyłam.
Mam na lewym jajniku już 2.5cm torbielke, widać pęcherzyk w środku, ale zdecydowanie nie pękł. Lekarz stwierdził, że to nie jest torbiel krwotoczna. Więc teraz sama się zastanawiam czy torbiele krwotoczne, które widziała poprzednia lekarka to nie są zwykłe torbiele i w ogóle od 3 cykli pęcherzyk nie pękł. Teraz monitoring robił starszy Pan, któremu się trzęsły ręce 😁 niestety na pytanie czy ona jeszcze pęknie nie znał odpowiedzi i jest szkoły żeby duphaston brać na sztywno od 16dc. Dziś mój 15dc, do tego endometrium gładkie, ale 6mm. To za mało. Także raczej cykl strat i chyba powinnam znaleźć lekarza, który mnie potraktuje bardziej poważnie...
Może polecacie jakiegoś dobrego lekarza Bydgoszcz Tuchola okolice? Ewentualnie 3miasto jak będzie trzeba. Już mam tych wszystkich lekarzy dosyć
+ nie ma co dalej testy owulacyjne męczyć i męża 😅 tym bardziej, że się biedny rozchorował👱♀️32👱♂️34
2021 💔 -
@Sarka94, faktycznie może warto poszukać innego lekarza - da świeże spojrzenie Może będziesz musiała mieć podawany zastrzyk na pęknięcie pęcherzyków.
2,5 cm torbiel to wątpie, że pęknie - zaczęłabym brać Duphastan, żeby się wchłonęła.
Ja miałam 6 cykli stymulowanych z monitoringiem + zastrzyk na pęknięcie. A teraz 3 cykle mam naturalne owulacje - tak piszę w ramach podniesienia na duchu, że sytuacja może się poprawićStarania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
24.06 transfer 4BA 🍀
11.10 250g synka 🥰