X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • karola_b Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka wrote:
    Progesteron 28,14
    Beta 228,53 (przyrost zwolnił z 435% na 127%).
    Co myślicie?
    Ja myślę, że wszystko jest w porządku 😍
    Masz już umówioną wizytę do gina?

Wojka lubi tę wiadomość

👩 30l.
    👦 38l.
    👶 2l.

04.2023 💔 cp, usunięty lewy jajowód
    10.2023 💔 cb

30.12.2023 ⏸️
    preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojka, moim zdaniem wszystko ok 💕

Wojka lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

3x IUI ❌
    4 IUI - 28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm
    12w5d - 6,8 cm. I prenatalne, wszystko super 🍀
    preg.png
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, mąż mi powiedział żebym znalazła czas dla siebie bo cały czas myślę o staraniach, wczoraj uszyłam 2 poszewki na poduszki, zrobiłam ciasto a dzisiaj mam w planie uszyć sobie spódnicę. Mam wykupiony od marca kurs online nauki grania na gitarze, ważny jest tylko rok więc no lepiej się do niego teraz zabrać tylko że nie mam w ogóle motywacji. Kiedyś to było moje marzenie żeby umieć grać ale teraz już nawet nie mam żadnych marzeń, bo moje największe to być w ciąży i mieć zdrowe dziecko. Chyba popadłam w jakąś depresję 😔 miałam postanowienie że jak znajdę w ciążę to będę się uczyć grac no ale jak narazie nie wyszło. Cały czas mi to siedzi w głowie. Muszę chyba odpocząć od forum na jakiś czas chociaż jestem bardzo ciekawa jak u was się dalej wszystko potoczy. Dużo zdrówka wam życzę wszystkim 😘😘😘 niech bombelki zdrowo rosną😘😘😘

Anka32, Marikamb, Bulbasek, Emimo lubią tę wiadomość

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Effiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ja zwierzam się tylko Wam i Mężowi. Ktoś, kto nie wie jak heroicznie walczymy, nie przeżył tego co my, nie jest w stanie Nas do końca zrozumieć. Nawet gdyby bardzo się postarał.
    To jest nasza decyzja , komuś wygadanie się pomoże innej osobie już nie. Ja tak jak Ty nie chce o tym rozmawiać poza mężem i teraz Wami.
    Mąż mnie namawia żeby iść do psychologa, bo ciężko znoszę każda kolejna @, za bardzo się nastawiam i nie potrafię niczym innym zająć sobie głowy chociaż wiem że to nie pomaga, ale nawet na tą rozmowę ze specjalistą nie mogę się przełamać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 11:31

goska000 lubi tę wiadomość

👱‍♀️32👱‍♂️34
    2021 💔
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Ja zwierzam się tylko Wam i Mężowi. Ktoś, kto nie wie jak heroicznie walczymy, nie przeżył tego co my, nie jest w stanie Nas do końca zrozumieć. Nawet gdyby bardzo się postarał.

Pisałam kilka razy o mojej relacji z przyjaciółką która ostatnio nie jest zbyt udana.
    Był taki czas kilka lat temu, że starała się z mężem o dziecko. No i nie wychodziło im. A ja jako, że nie miałam tego doświadczenia co teraz to kiedyś napisałam jej, że na jej miejscu już dawno bym sobie dala spokój ze staraniami bo trzeba wiedzieć kiedy odpuścić.
    I dopiero teraz gdy sama się staram kilka miesięcy wiem jak byłam dla niej mało wyrozumiała i egoistyczna bo przecież z pierwszym dzieckiem się nam udało za 3 cyklem.
    Eh, mam nadzieję, że kiedyś mi to wybaczy i jeszcze relacje między nami się naprawią.

W każdym razie macie rację, że osoby które się nie starały miesiącami nie zrozumieją nas staraczek.

goska000 lubi tę wiadomość

• stokrotka00 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2023, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchałam ostatnio podcastu na Akademi Płodności na temat tego czy dzielić się tą informacją z innymi czy nie. Polecam jeśli ktoś ma ochotę, dziewczyn się miło słucha choć oczywiście nie dają żadnej konkretnej rekomendacji.
    Ja na razie nie zamierzam nikomu mówić. Może zmienię zdanie w okolicy Świąt, jakby ktoś bliski bezpośrednio spytał. Ale na razie z mężem podjeliśmy decyzję że nie chcemy dobrych rad (a tego się boimy).

Ale ja również na myśl o grudniu tężeje. Tym bardziej że jak jedziemy do Polski to widujemy się ze znajomymi, rodziną i to wszystko jest takie skondensowane, i wszyscy chcą nadrobić ten czas. Zwykle uwielbiam święta, a w tym roku chętnie zostałabym w domu. Rok temu to myślałam, że na Święta to będziemy już w trójkę.

10sc 🙏

12.22 - badania przed staraniami, przeciwciała, glukoza (5.2) , TSH (1.6->1.15)
    02.23 - rozpoczęcie starań
    12.23 - planowa wizyta w klinice

Leki i suplementacja:
    ♀Euthyrox, Cyclodynon, olej z wiesiolka, Q10, kwas foliowy, Omega 3, Witamina C, Witamina D, probiotyki

♂Q10, multiwitamina, Omega 3, olej z czarnuszki, Witamina D, probiotyki
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Effiii wrote:
    To jest nasza decyzja , komuś wygadanie się pomoże innej osobie już nie. Ja tak jak Ty nie chce o tym rozmawiać poza mężem i teraz Wami.
    Dokładnie tak. Najważniejsze wiedzieć co jest dla każdej z nas najlepsze

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️

preg.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mamy kogoś chętnego do prowadzenia wątku listopadowego ?
    Może ktoś chce spróbować swoich sił ? Czas na wymyślanie nazwy wątku 😊😁

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Ja myślę, że wszystko jest w porządku 😍
    Masz już umówioną wizytę do gina?

Próbowałam się dodzwonić. Wczoraj nawet pisałam smska, ale może jest na urlopie. Zaraz jeszcze raz napiszę :)

• czaranna Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Może też spróbuj jakoś "ukrywać" dni płodne przed partnerem? U mojego też niestety pojawia się presja, myślałam, że całkiem dobrze to ukrywam, ale chciałabym jeszcze bardziej.
    Najgorzej było przy stymulacji i zastrzyku Ovitrelle - doskonale wiedział, że jadę do gina i dostałam rekomendację "dziś i jutro" 🙈

Ukrywam jak się da, temp mierzę legalnie, ale testy robię w ukryciu 😄 ale on jest kumaty i niestety 🤪 poza tym zna mnie, a mi później tak przykro, że była szansa, nie wyszło i od nowa 🙈
    Z moich tabletek, ziółek się śmieje, z kubeczka aż się smiechem zanosił, wczoraj kupiłam żel i mówię zamówiłam zelik żeby żołnierzyki lepiej pływały to się mnie zapytał czy wiosła im też dokupiłam 🤣🤣🤣 no i kupa śmiechu z tego wszystkiego 😆

Effiii, Pusshka, Anka32, goska000, Sarka94, Bulbasek, stokrotka00, bonassola, Jagodecka, Bluesky, Emimo lubią tę wiadomość

👸 33
    👨‍🔧 37

28.10.2009 - 9.15 3860 Kubuś 💙
    07.01.2015 - 5.05 4000 Michalina💗
    23.11.2024 - 12.15 Miłosz 💙

Starania od - 01.2023
    ⏸️ 11.03.2024

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Dziewczyny, mamy kogoś chętnego do prowadzenia wątku listopadowego ?
    Może ktoś chce spróbować swoich sił ? Czas na wymyślanie nazwy wątku 😊😁

Wszystko już jest 😀
    Kilka ston wcześniej ankieta 😎

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Generalnie zgadzam się, to czuję właśnie tu na forum.
    Ale w życiu realnym mamy tylko jednych znajomych, którzy starają się dłużej niż my - 3,5 roku i niby jest ten wspólny cel. A jest wydźwięk "wy staracie się dopiero rok - wszystko przed wami, my to mamy prawdziwy problem" 😬
    Także myślę, że wszystko zależy po prostu od człowieka

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Wszystko już jest 😀
    Kilka ston wcześniej ankieta 😎
    Dokładnie :D
    Wstawiam link jeszcze raz:

https://www.survio.com/survey/d/Q0A9Q9P1R5T1V9X7M

KarolinaAnastazja, Nietypowa30 lubią tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaranna wrote:
    Ukrywam jak się da, temp mierzę legalnie, ale testy robię w ukryciu 😄 ale on jest kumaty i niestety 🤪 poza tym zna mnie, a mi później tak przykro, że była szansa, nie wyszło i od nowa 🙈
    Z moich tabletek, ziółek się śmieje, z kubeczka aż się smiechem zanosił, wczoraj kupiłam żel i mówię zamówiłam zelik żeby żołnierzyki lepiej pływały to się mnie zapytał czy wiosła im też dokupiłam 🤣🤣🤣 no i kupa śmiechu z tego wszystkiego 😆
    Super, że w takiej atmosferze <3

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej kochane, mąż mi powiedział żebym znalazła czas dla siebie bo cały czas myślę o staraniach, wczoraj uszyłam 2 poszewki na poduszki, zrobiłam ciasto a dzisiaj mam w planie uszyć sobie spódnicę. Mam wykupiony od marca kurs online nauki grania na gitarze, ważny jest tylko rok więc no lepiej się do niego teraz zabrać tylko że nie mam w ogóle motywacji. Kiedyś to było moje marzenie żeby umieć grać ale teraz już nawet nie mam żadnych marzeń, bo moje największe to być w ciąży i mieć zdrowe dziecko. Chyba popadłam w jakąś depresję 😔 miałam postanowienie że jak znajdę w ciążę to będę się uczyć grac no ale jak narazie nie wyszło. Cały czas mi to siedzi w głowie. Muszę chyba odpocząć od forum na jakiś czas chociaż jestem bardzo ciekawa jak u was się dalej wszystko potoczy. Dużo zdrówka wam życzę wszystkim 😘😘😘 niech bombelki zdrowo rosną😘😘😘

Wracaj do nas niebawem 🤗😘

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Wojka u mnie też taki przyrost i kalkulator pokazuje ,że w normie

Ja powiedziałam tylko siostrze że się staramy, ale bez szczegółów. I oprócz męża nikt inny nie był w temacie. Ale też ja nie mam przyjaciółek, bo kilka razy się sparzyłam i trudno mi teraz komuś zaufać. A teraz jesteście Wy u to jest najlepsze wsparcie. Dzięki dziewczyny!
    Do mnie dziś dzwonili z Luxmedu, bo wyszedł mi za wysoki cukier, więc się nastawiam na krzywą cukrową
    Wczoraj powiedziałam mojemu synowi, że jestem ciąży. Wysłałam zdjęcia ze szpitala a on mi napisał "Oczy ma po tobie " 😂😂😂 moj synek jak nikt potrafi mi poprawić humor. Szkoda, że jest tak daleko, bo tęsknię za nim bardzo,ale jak tylko z dzieciątkiem będzie wszystko ok, to nasz plan przeprowadzki wcielamy w życie i będę go miała bliżej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2023, 11:52

Anka32, Pusshka, karola_b, goska000, KarolinaJ0702, aśś, czaranna, Bulbasek, Fiszerka, Lani, Bluesky, Emimo lubią tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dokładnie :D
    Wstawiam link jeszcze raz:

O to poszłyście expressem.
    Zagłosowane, dzięki :)

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    O to poszłyście expressem.
    Zagłosowane, dzięki :)
    Dziewczyny już od tamtego tygodnia dopytują o nowy wątek 😂 Ale założę w poniedziałek

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    @Wojka u mnie też taki przyrost i kalkulator pokazuje ,że w normie

Ja powiedziałam tylko siostrze że się staramy, ale bez szczegółów. I oprócz męża nikt inny nie był w temacie. Ale też ja nie mam przyjaciółek, bo kilka razy się sparzyłam i trudno mi teraz komuś zaufać. A teraz jesteście Wy u to jest najlepsze wsparcie. Dzięki dziewczyny!
    Do mnie dziś dzwonili z Luxmedu, bo wyszedł mi za wysoki cukier, więc się nastawiam na krzywą cukrową
    Wczoraj powiedziałam mojemu synowi, że jestem ciąży. Wysłałam zdjęcia ze szpitala a on mi napisał "Oczy ma po tobie " 😂😂😂 moj synek jak nikt potrafi mi poprawić humor. Szkoda, że jest tak daleko, bo tęsknię za nim bardzo,ale jak tylko z dzieciątkiem będzie wszystko ok, to nasz plan przeprowadzki wcielamy w życie i będę go miała bliżej

Jaki dowcipniś 🤣🤣
    Syna masz w Niemczech jak rozumiem? 😊

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Wysyłam link do ankiety - proszę o odpowiedzi do piątku :)

Zagłosowane 😃

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ