X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
Odpowiedz

W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    O rany, za równe dwa miesiące Wigilia 😍
    Jestem totalnym świątecznym świrem i już się cieszę 🥹
    Nie będę się aż tak skupiała na nieudanych staraniach, mam nadzieję 😅

O rany prezenty trzeba kupować 🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉🙉

goska000 lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    O rany, za równe dwa miesiące Wigilia 😍
    Jestem totalnym świątecznym świrem i już się cieszę 🥹
    Nie będę się aż tak skupiała na nieudanych staraniach, mam nadzieję 😅
    Piona ! Ja też jestem świątecznym świrem! Kocham wszystkie świąteczne filmy, Kevina oglądałam już nie wiem ile razy 😂 jak mąż widzi że mam gorszy humor puszcza mi świąteczne piosenki i jakoś tak od razu lepiej 😁 już planuje dekoracje i zaczynam czytać książki w takim klimacie 🎄
    Oczywiście moim marzeniem jest poinformowanie rodziny o ciąży właśnie w Wigilię 🥺❤️

Anka32, MadziaIsm, Maniaaa., Eniana, Emimo lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • Nietypowa30 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2023, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam to wszystko i jestem w szoku jakie jesteście wspaniałe, pomocne, kochane 😍 w dzisiejszych czasach takie cechy się naprawdę rzadko zdarzają.
    Jednak poniekąd „wspólne historie” bardzo zbliżają 🥹🥹

Chciałam się Was Kochane zapytać czy polecacie jakiś żel nawilżający, który jest bezpieczny przy staraniach o 👶🏻. Czytałam bardzo różne opinie o babystart Fertilsafe plus dlatego mam ogromne wątpliwości.

👶🏻Starania od 2023
    💔 1 x ciąża biochemiczna

Grudzień ⏸️
    Dziewczynka 👧 🩷
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Mam wynik mojej bety!
    12dpo: 35,54 mlU/ml

W czwartek powtórka 😊

Super, niech kropek rośnie 😍

karola_b lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:
    Czytam to wszystko i jestem w szoku jakie jesteście wspaniałe, pomocne, kochane 😍 w dzisiejszych czasach takie cechy się naprawdę rzadko zdarzają.

Chciałam się Was Kochane zapytać czy polecacie jakiś żel nawilżający, który jest bezpieczny przy staraniach o 👶🏻. Czytałam bardzo różne opinie o babystart Fertilsafe plus dlatego mam ogromne wątpliwości.

Ooo a jakie opinie czytałaś? Ja właśnie czekam na ten żel. Kupiony co prawda tylko dlatego ze był w promce za 10 zł wiec w razie czego nie żal nie skorzystać.

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Jagodecka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Baaardzo was przepraszam ze mnie tu nie ma w ostatnich dniach 😭 Mialam ogromna awanture ze starym, ze ciagle jak nie telefon, to laptop, ze nie mam czasu dla niego i dla corki bo ciagle jak nie czytam ksiazke to czytam forum. Mega sie poklucilismy, wiem ze ma troche racji wiec musialam przystopowac, ale wiem tez ze mi sie nalezy jakas rozrywka, czy czas tylko dla mnie wiec obecnie mamy ciche dni. Zaczelam nadrabiac watek zeby uzupelnic kalendarz i zaraz tez poodpisuje na wszystko. Oczywiscie owulacja jest tuz tuz (wiadomo ze nic z tego nie bedzie), a badania pod in vitro mamy w sobote...

Przepraszam was jeszcze raz i zabieram sie za uaktualnienie watku💛

Manka27 lubi tę wiadomość

🙋‍♀️ 35 lat, PCOS, IO
    🙋‍♂️ 36 lat, badanie nasienia👍

👫 11.2005
    💍 01.2014
    👧 09.2015 zdrowa córeczka

Przerwa w stymulacji od grudnia 2023

🇸🇪

"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.."
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    To widzę, że mamy podobne doświadczenie jeżeli chodzi o mówienie o tym.
    A co do torbieli to nie bój się, przy stymulacji będziesz pod opieką lekarza, będziesz miała monitoring min. 2 razy na cykl zapewne, także spokojnie :)

No na lekarza trafiłam super, przynajmniej narazie. Powiedział, że w ogóle nie zaczynamy stymulacji bez usg jak nie potwierdzi że się wszystko prawidłowo skończyło w poprzednim cyklu, potem monitoring w trakcie. Póki co szaleje na diostinexie więc te stymulacje to i tak trochę odległy temat jeszcze. Grudzień/styczeń bardziej, do tej pory szanse raczej marne. Ale serduszek nie brakuje, chyba ten diostinex tak na mnie działa:) Albo właśnie zmiana myślenia.

Pusshka lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • bonassola Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nietypowa30 wrote:

Ja zamówiłam ostatnio Ferti Lily z kubeczkiem, będę dopiero testować :) opinii nie czytałam, generalnie mało się nimi sugeruję, odkąd wiem ze w większości są kupowane to patrzę na nie przez palce ;)

Nietypowa30, Wojka lubią tę wiadomość

♀️32
    PCOS
    Endometrioza I stopnia + podejrzenie adenomiozy
    Zespół androgenny
    Stan przedcukrzycowy
    Metformax 2x500
    Letrox 25mg

Start: 06.22

Ovitrelle:
    09.09.23❌
    09.10.23❌
    06.11.23❌
    IUI 30.11.23 ❌...

⏸ 11.01.2024 beta-HCG 37,81 - naturalny cud ❤
    13.01.2024 beta-HCG 120.13
    17.01.2024 beta-HCG 803.38 🙏 dwa pęcherzyki 🥺
    29.01 👩‍⚕ jeden zarodek z bijącym serduszkiem ❤
    18.03 pappa niskie ryzyka - dziewczynka 💓
    10.06 połówkowe - wszystko ok, echo serduszka w normie ❤
    preg.png

🤰02.09 indukcja
  • domi88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś rano 🐒 menda jedna o czasie przyszła... ale umówiłam się z nią, że to koniec i więcej się nie spotykamy. Były łzy... chociaż test negatywny wyszedł 2 dni temu. I już wiem, że testów przed terminem nie robię bo to dla mnie podwójny cios... raz w momencie testowania gdy negatyw i drugi raz gdy przychodzi okres. Nie potrzebuję tego... poszłam na długi spacer i trochę lepiej, mąż już pyta o to kiedy koniec okresu żeby zacząć starania, zmotywowany jest i podchodzi spokojnie... na początku mnie to denerwowało ale chyba ten spokój to dobry kierunek. Zostaniemy tylko przy testach owulacyjnych poza tym nic, niech się dzieje tak jak ma być :)
    Ściskam te z ⏸️ zazdroszczę Wam tak pozytywnie :) a z pozostałymi widzę się po prostu w listopadowym wątku i jedziemy z tą naszą wymarzoną przyszłą ciążą dalej ❤️

Marciak1988, Anka32, karola_b, Mysza_Polna, Manka27, bonassola, Marzycielka, Jagodecka, Bluesky, Emimo lubią tę wiadomość

👩🏼35🧑38
    12.01.2024 ⏸️🥰

preg.png
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hej dziewczyny,

Baaardzo was przepraszam ze mnie tu nie ma w ostatnich dniach 😭 Mialam ogromna awanture ze starym, ze ciagle jak nie telefon, to laptop, ze nie mam czasu dla niego i dla corki bo ciagle jak nie czytam ksiazke to czytam forum. Mega sie poklucilismy, wiem ze ma troche racji wiec musialam przystopowac, ale wiem tez ze mi sie nalezy jakas rozrywka, czy czas tylko dla mnie wiec obecnie mamy ciche dni. Zaczelam nadrabiac watek zeby uzupelnic kalendarz i zaraz tez poodpisuje na wszystko. Oczywiscie owulacja jest tuz tuz (wiadomo ze nic z tego nie bedzie), a badania pod in vitro mamy w sobote...

Jagodecka na spokojnie, ze starym się wszystko poukłada, każdy czasem ma cięższy okres:) Pogadajcie i na pewno wszystko będzie git:)

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • Bulbasek Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi88 wrote:
    U mnie dziś rano 🐒 menda jedna o czasie przyszła... ale umówiłam się z nią, że to koniec i więcej się nie spotykamy. Były łzy... chociaż test negatywny wyszedł 2 dni temu. I już wiem, że testów przed terminem nie robię bo to dla mnie podwójny cios... raz w momencie testowania gdy negatyw i drugi raz gdy przychodzi okres. Nie potrzebuję tego... poszłam na długi spacer i trochę lepiej, mąż już pyta o to kiedy koniec okresu żeby zacząć starania, zmotywowany jest i podchodzi spokojnie... na początku mnie to denerwowało ale chyba ten spokój to dobry kierunek. Zostaniemy tylko przy testach owulacyjnych poza tym nic, niech się dzieje tak jak ma być :)
    Ściskam te z ⏸️ zazdroszczę Wam tak pozytywnie :) a z pozostałymi widzę się po prostu w listopadowym wątku i jedziemy z tą naszą wymarzoną przyszłą ciążą dalej ❤️

🫂 za wredna małpę i w takim razie owocnych starań w nowym cyklu😍❤

domi88 lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze bobo
    👩30l.
    PCOS
    🧔30l.

🔜
    Laparoskopia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszkaaa20 wrote:
    Piona ! Ja też jestem świątecznym świrem! Kocham wszystkie świąteczne filmy, Kevina oglądałam już nie wiem ile razy 😂 jak mąż widzi że mam gorszy humor puszcza mi świąteczne piosenki i jakoś tak od razu lepiej 😁 już planuje dekoracje i zaczynam czytać książki w takim klimacie 🎄
    Oczywiście moim marzeniem jest poinformowanie rodziny o ciąży właśnie w Wigilię 🥺❤️

Kevin to klasyk 😍
    Bardzo jeszcze lubię "To właśnie miłość" 🥹
    Od kilku dobrych tygodni przeglądam Pinteresta i szukam inspiracji 😅
    A z tym informowaniem o ciąży w Wigilię jeszcze mamy szansę wszystkie 🥹❤️

domi88, Myszkaaa20, Mysza_Polna, Rosalia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hej dziewczyny,

Mam nadzieję, że szybko się pogodzicie 🫂🤗

Jagodecka lubi tę wiadomość

• MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Mam wynik mojej bety!

W czwartek powtórka 😊

O jak super! Gratulacje 😍

karola_b, Zojkaa lubią tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi88 wrote:

Tulę za 🐒 🫂
    My też chcemy wyluzować od kolejnego cyklu. Tzn ja chcę a mąż się ze mną zgadza bo nie ma wyjścia 🤣

domi88 lubi tę wiadomość

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @domi88, tulę za małpę! Super postawa męża - w końcu początek cyklu to nowa szansa <3

@Jagodecka, na spokojnie! Trzymam kciuki, żeby udało się załagodzić gęstą atmosferę w domu, spędźcie razem trochę czasu.

domi88, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_b wrote:
    Mam wynik mojej bety!

W czwartek powtórka 😊

Gratuluję 🥰

karola_b lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )

IVF listopad 🔜
  • Myszkaaa20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hej dziewczyny,

Obyście szybko się pogodzili, ciche dni są najgorsze 😞

👱🏼‍♀️30 👨‍🦱31
    👶🏼M.

💕2014
    💍2018
    💒2020
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodecka wrote:
    Hej dziewczyny,

Na pewno się pogodzicie i wszystko wróci na dobre tory :*

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 24 października 2023, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam świra na punkcie Świąt 🌲❄️☃️⭐🍲🍬🍮🐟

Manka27, Anka32, MadziaIsm, Eniana, Myszkaaa20, Kasia111, Maniaaa. lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF listopad 🔜
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ