W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
klaudia_23 wrote:dziewczyny, u mnie dzis 14dc, nie robilam owulakow tylko mierze temp i wiem ze owu jeszcze nie bylo. Myslicie ze jest sens jeszcze w tym cyklu zaczac robic owulaki?Starania od : 10.2021
-
Kurcze dziewczyny... miałam ogromną nadzieję na ten cykl... dziś ok 9 dpo, testy białe i to te z Rossmana, które mają szybka wykrywalność.. a tu nawet cienia. Wiem że dziewczynom 9dpo pokazywał się już cień cienia, a u mnie nic. Zresztą czuje już wjazd PMS, chodzę wyciekła ciągle na wszystkich krzyczę i rozpieraja mnie emocje- niestety negatywne... eh.. chyba dupa blada w tym cyklu...
Musiałam się wygadać, dziś dzień mam okropny! 🫨🫨Starania od : 10.2021 -
rolka355 wrote:Dziewczyny jak ja się cieszę, że mogę tu już wrócić. Jeszcze trochę do okresu i po mam zielone swiatło od gin 😱😍💪
Witaj 😍 Cieszymy sie tez ze jestes z nami! A skoro swiatlo zielone to gazuuuu🔥🤪MimiM29 lubi tę wiadomość
🙋♀️ 35 lat, PCOS, IO
🙋♂️ 36 lat, badanie nasienia👍
👫 11.2005
💍 01.2014
👧 09.2015 zdrowa córeczka
Przerwa w stymulacji od grudnia 2023
🇸🇪
"Nie poddawaj się, a szczęście cię odnajdzie.." -
Ciężko Was dziś nadrobić dziewczyny 😀 ja ledwo żyję po jednej nocce w pracy, a zaraz idę na kolejne 12 godzin...
@klaudia_23 jeżeli mierzysz temp codziennie o tej samej porze i jeszcze nie było skoku o co najmniej 0.2 to faktycznie owulaki jeszcze nie było. Sama kiedyś miałam w 16dc gdzie zazwyczaj cykle miałam po 27-28 dni. Jeżeli chcesz możesz zacząć robić owulaki.
Wszystkie nowe dziewczyny serdecznie witam, obyście tu już zostały.
Mi już normalnie cycki opadają, dzisiaj znowu mam kłócie i ból w lewej pachwinie (wydaje mi się że to jajnik - ten niby mój lepszy) a tu dopiero 8dc23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Ciężko Was dziś nadrobić dziewczyny 😀 ja ledwo żyję po jednej nocce w pracy, a zaraz idę na kolejne 12 godzin...
@klaudia_23 jeżeli mierzysz temp codziennie o tej samej porze i jeszcze nie było skoku o co najmniej 0.2 to faktycznie owulaki jeszcze nie było. Sama kiedyś miałam w 16dc gdzie zazwyczaj cykle miałam po 27-28 dni. Jeżeli chcesz możesz zacząć robić owulaki.
Mi już normalnie cycki opadają, dzisiaj znowu mam kłócie i ból w lewej pachwinie (wydaje mi się że to jajnik - ten niby mój lepszy) a tu dopiero 8dc
Mi sie zdarzylo miec owu nawet w 19dc, a temp mierze codziennie o tej samej porze i skoku jeszcze nie bylo. Tak sie zastanawiam po prostu czy jest sens robic testu owu jesli mierze temp11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
MimiM29 wrote:Kurcze dziewczyny... miałam ogromną nadzieję na ten cykl... dziś ok 9 dpo, testy białe i to te z Rossmana, które mają szybka wykrywalność.. a tu nawet cienia. Wiem że dziewczynom 9dpo pokazywał się już cień cienia, a u mnie nic. Zresztą czuje już wjazd PMS, chodzę wyciekła ciągle na wszystkich krzyczę i rozpieraja mnie emocje- niestety negatywne... eh.. chyba dupa blada w tym cyklu...
Musiałam się wygadać, dziś dzień mam okropny! 🫨🫨
Mimi, czasami trzeba, a nawet należy się wygadać. Dziś masz okropny dzień, a jutro weźmiesz się w garść i znów będziesz pełna dobrych myśli i chęci działania. Chyba każda z Nas staraczek ma w miesiącu te lepsze i gorsze dni. Ściskam 🤗MimiM29 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Alysa wrote:Ciężko Was dziś nadrobić dziewczyny 😀 ja ledwo żyję po jednej nocce w pracy, a zaraz idę na kolejne 12 godzin...
Mi już normalnie cycki opadają, dzisiaj znowu mam kłócie i ból w lewej pachwinie (wydaje mi się że to jajnik - ten niby mój lepszy) a tu dopiero 8dc
Wszystko zależy od cyklu, ja pik miałam w 9/10dc 😊👩🏽 31 l.
👨🏽💻 33 l.
1.10.2023r - ⏸️
2.10.2023r - beta HCG 439,54
4.10.2023r - beta HCG 945,58 (przyrost 111,8%)
20.10.2023r - cudne, bijące ♥️
1.12.2023r - pierwsze prenatalne 13+3 … chyba mamy synka 😊🫣
29.13.2024r - Wizyta kontrolna (brak zdjęcia, USG…)
16.01.2024r - Połówkowe 100% synek 🩵 ☺️ wszystko dobrze 🥰
26.01.2024r - wizyta kontrolna (beznadziejna, 2 min usg…) zmiana lekarza!
7.02.2024r - wizyta NFZ (zmiana lekarza ☺️) doktorka świetna, ale czekanie 3h na wizytę 😵💫
Z bąbelkiem wszystko dobrze 😍
20.02.2024r - glukoza 😥💦
28.02.2024r - wizyta NFZ czekanie 3h. Wszystko dobrze, moje serduszko ma 913g 🩵 (przejście na prywatne wizyty) 26 + 1
20.03.2024r - USG III trymestru
25.03.2024r - kolejna wizyta -
klaudia_23 wrote:Mi sie zdarzylo miec owu nawet w 19dc, a temp mierze codziennie o tej samej porze i skoku jeszcze nie bylo. Tak sie zastanawiam po prostu czy jest sens robic testu owu jesli mierze temp
Klaudia, musisz zdecydować. Temperatura wcześniej czy później wykryje owulację i zobaczysz ją na wykresie, ale jeśli chcesz robić dodatkowo testy to róbWiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2023, 18:18
klaudia_23 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
MimiM29 wrote:Kurcze dziewczyny... miałam ogromną nadzieję na ten cykl... dziś ok 9 dpo, testy białe i to te z Rossmana, które mają szybka wykrywalność.. a tu nawet cienia. Wiem że dziewczynom 9dpo pokazywał się już cień cienia, a u mnie nic. Zresztą czuje już wjazd PMS, chodzę wyciekła ciągle na wszystkich krzyczę i rozpieraja mnie emocje- niestety negatywne... eh.. chyba dupa blada w tym cyklu...
nic straconego
Zrób za kilka dni
Mi takie mierzenie prało w glowie. Bylo mi smutno.MimiM29, Chmurka21 lubią tę wiadomość
-
A ja się dziewczyny martwię okropnie, bo kłuje mnie często w prawej piersi... Jest też powiększona i ciepła w porównaniu do drugiej 😐 Zaczęło się w poprzednim cyklu, myślałam że to tylko PMS, ale właśnie skończył mi się @ i dalej to samo. USG piersi jutro. Dodam, że moja mama miała raka piersi...34l.
2015 👦
2018 👦
2020 💔
IO, tężyczka
➡️Folik
➡️Solcidiol 500
➡️ADEK
➡️Magnez B6 forte
➡️Sanprobi Super Formuła
➡️Siofor 500
➡️Pregna DHA -
Bee90 wrote:Dziewczyny dziwię się bo ja TSH badam kontrolnie i całe życie mam 2.5-2.7 i żaden endo nigdy mi nie powiedział że to za wysoko. A powyżej normy zawsze jest od 4.
A dwa zastanawiam się dlaczego PIK jest taki ważny? Rozumiem że po nim w ciągu 24-36h będzie (powinna być) owulacja ale w zasadzie jak kreski są tego samego koloru bądz lekko jaśniejsze to nadal wiemy że jest "blisko" owulki i powinniśmy się starać o dziecko. Więc troche nie wiem dlateczego ten PIK jest bardzo ważny. Bo rozumie że po owulce albo długo przed drugiej kreski w ogóle nie ma?
Pik jest tak na prawdę tylko informacją dla staraczki, że owulacja ( prawdopodobnie ) pojawi się w danym miesiącu. Przed owulacją i po są dwie kreski widoczne jednak testowa bardzo odbiega kolorem od kontrolnej.09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyMimiM29 wrote:Kurcze dziewczyny... miałam ogromną nadzieję na ten cykl... dziś ok 9 dpo, testy białe i to te z Rossmana, które mają szybka wykrywalność.. a tu nawet cienia. Wiem że dziewczynom 9dpo pokazywał się już cień cienia, a u mnie nic. Zresztą czuje już wjazd PMS, chodzę wyciekła ciągle na wszystkich krzyczę i rozpieraja mnie emocje- niestety negatywne... eh.. chyba dupa blada w tym cyklu...
Po to tu jesteśmy żebyś miała komu się wygadać 🤗MimiM29 lubi tę wiadomość
-
rolka355 wrote:Dziewczyny jak ja się cieszę, że mogę tu już wrócić. Jeszcze trochę do okresu i po mam zielone swiatło od gin 😱😍💪
Powodzenia 💪09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualnyViii wrote:A ja się dziewczyny martwię okropnie, bo kłuje mnie często w prawej piersi... Jest też powiększona i ciepła w porównaniu do drugiej 😐 Zaczęło się w poprzednim cyklu, myślałam że to tylko PMS, ale właśnie skończył mi się @ i dalej to samo. USG piersi jutro. Dodam, że moja mama miała raka piersi...
Dobrze, że to usg jutro.
Kciuki żeby to nie było nic poważnego 😊 -
Viii wrote:A ja się dziewczyny martwię okropnie, bo kłuje mnie często w prawej piersi... Jest też powiększona i ciepła w porównaniu do drugiej 😐 Zaczęło się w poprzednim cyklu, myślałam że to tylko PMS, ale właśnie skończył mi się @ i dalej to samo. USG piersi jutro. Dodam, że moja mama miała raka piersi...
Wiem, że łatwo się mówi, ale nie martw się na zapas. Na pewno wszystko będzie dobrze 🤗✊09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Hej, próbuje Was nadrobić żeby w tym miesiącu być na bierząco, ale ciężko z czasem.
Proszę o wpisanie na wolnego strzelca.
Trzymam za Was kciuki 😊 -
Kurcze tak czytam te wasze wpisy o testach owu i muszę Wam opowiedzieć swoją historię z testami . Byłam w ciąży 3 razy i ani razu nie udało się przy testach mimo że pokazywały niby owu . Odpuściłam testy i skupiłam się tylko na mierzeniu temperatury i odrazu zaskakiwało . W tym cyklu całkiem odpuściłam mierzenie temperatury ,bo mąż za granicą i miało go nie być 😅 a wyszło tak że przyjechał i czułam że to owu , wszystkie objawy na to wskazywały . Zobaczymy jutro czy moje przeczucia się sprawdziły 😅
Bee90 lubi tę wiadomość
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
Strata w 9 TC 11.24 💔👼🏼
👩🏼28l
👨🏼34l -
nick nieaktualnygoska000 wrote:Jagoda, widzę, że masz torbiel na jajniku. Po stymulacji? Dlaczego bierzesz Duphaston?
Ja miesiąc temu ( po pierwszej inseminacji ) po stymulacji CLO miałam torbiele 5 i 6cm. Lekarz dał mi Bromocorn ( prolaktynę mam na dobrym poziomie, ale lek miał pomóc przy torbielach ). Brałam tylko tydzień bo czułam się po nim fatalnie, ale torbiele zniknęły. Nie wiedziałam, że Duphaston również pomaga z nimi walczyć.
Nie wiem czemu mam torbiele. Po prostu się pojawiła. Obecna gin mówi, ze mam coś co wyglada na początki PCOS i to przez wahania hormonalna powstają torbiele. A cykle miałam książkowe i bez większych bóli tylko okres niw przeszedł, poszłam na usg i torbiel. Dostałam do razu duphaston na wywołanie okresu i wchłonięcie. Następne opakowanie mam brać po owulacji, chyba że nie będzie zupełnie żadnych objawów owulacji to mam brać duphaston. Po 16 dc jeszcze nigdy nie miałam owulacji wiec uważam, że bez sensu na nią czekać. -
Cześć dziewczyny,
jestem po poważnej operacji wycięcia mięśniaków (metodą tradycyjną!), lekarka powiedziała, że mogę zacząć się starać od przyszłego kwietnia (wymaga roku przerwy).
Czy taki okres jest ok? Operacja była bardzo poważna, groziło mi usunięcie macicy, teraz wygląda podobno bardzo dobrze na badaniach. Lekarka boi się, że miesniaki mają tendencję do odrastania.
Powiedziała, że przed zajściem w ciąże mam zrobić histereskopię - na czym polega takie badanie?
Trzecia kwestia - czytałam, że najlepiej współżyć codziennie, co 2 dzień, my z racji wieloletniego stażu współżyjemy średnio 1 w tygodniu, dwa razy to już jest maks maksów U nas cały proces trwa średnio co najmniej godzinę, a często półtora i dłużej, skąd wziąć na to siłę i energię
Czy zrobić jakieś badania przed rozpoczęciem starań?
Choruje też na nerwicę lękową z elementami depresji - teraz biorę Ketrel plus Elicea, czy będę musiała go odstawić?