W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Bulbasek wrote:Dziewczyny ja już po wizycie no i pozytywne jest to, że mamy plan działania i chyba koniec pozytywów.
PCOS i chyba hiperprolaktynemia, lewy jajnik policystyczny na pewno, prawy nie widać dokładnie raczej też(po usunięciu potworniaka została tylko część jajnika). Powinniśmy sprawdzić drożność jajowodów ale nie kwalifikuje się na HSG i HyFoSy (mogłam coś przekręcić w nazwach) z racji dość sporego guza który był wycięty i obszernej operacji więc zostaje tylko laparoskopia, bo jak to lekarz stwierdził moge mieć drożne jajowody a przez operacje mieć zrosty w innych miejscach i ten drożny jajowodów może nie łapać komórki dlatego nic nie da sprawdzenie samej drożności pod usg. Ale stwierdził żeby od razu nie lecieć z laparoskopia to spróbujemy najpierw 4 cykle stymulowane, bo jestem młoda, z dobrym zdrowiem i z dobra rezerwą jajnikową więc mamy trochę czasu i nie trzeba się spieszyć a może akurat tylko problem był w braku owulacji. Ale najpierw kazał się wyspać i powtórzyć jeszcze raz prolaktyne, jeśli będzie znowu za duża to zbijamy przed stymulacja lekami przez 4 tygodnie, jeśli nie to juz następny cykl stymulowany😊
Mega się cieszę że tyle czytałam i za tą wiedzę tutaj tez Wam dziekuje dziewczyny bo na każde pytanie lekarza miałam wyniki badań
Jeszcze temat najczęściej poruszany na forum uwaga tsh mam 2.2 powiedział że jest w normie i tyle dla nas będzie ok. Mam euthyrox 25 który praktycznie nie obniża mojego tsh (w maju tsh 2.42 w lipcu 2.38) powiedział że to taka dawka jakbym wcale nie brała i to dlatego. Powiedzialam ze się lepiej po tym czuje ze nie puchnę wody nie zatrzymuje i nie chodzę zmęczona więc kazał brac dalej powiedział że może na głowę bardziej działa ale to też dobrze w takim razie.
Generalnie pozytywnie, po poprzedniej lekarce to się śmiejemy z mężem teraz że ona kazała jego wymieniać a to chyba ja bardziej do wymiany jestem.
Jaki miałaś wynik prolaktyny?
Dobry lekarz że na siłe nie chce naciągać i macie taki plan działania.
@Wojka to na proga razem idziemy
@Fiszerka jak udało Wam się zbić prolaktynę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 21:12
Wojka lubi tę wiadomość
-
Bee90 wrote:Jaki miałaś wynik prolaktyny?
@Wojka to na proga razem idziemy
@Fiszerka jak udało Wam się zbić prolaktynę?
Prolaktynę robiliśmy w dwóch różnych miejscach, możliwe ze za pierwszym razem mąż się poddenerwował i sru, prolaktyna w górę. Profesor który prowadzi męża zalecił Tribulus, bo drugi wynik miał podwyższony nie na tyle, żeby wprowadzić leki.👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
Jestem Poniżej opis po badaniu:
https://zapodaj.net/plik-Qpxg92zzKW
I moje odczucia. Weszłam do gabinetu i oczywiście musiałam zacząć od żartów dla rozluźnienia atmosfery. Dobry humor towarzyszył mi przez całą godzinę. Rozebrałam się, wskoczyłam na fotel i standardowo. Przemywanie i wziernik. Później Pani Doktor cztery razy ostrzykała macicę ( nie czułam absolutnie nic ). Chwilę odczekałyśmy, przygotowała wszystko co potrzebne do zabiegu. Mówiła,że pojawiło się trochę krwi przez ostrzykanie właśnie. Złapała szyjkę macicy, mało komfortowe uczucie. Takie uszczypnięcie. Napompowała balonik ( znów nic nie poczułam ). Wprowadziła cewnik. Podała najpierw wodę, później sól fizjo ( nadal nie czuję nic ). Później pianka. Pierwsza wybuchła jej w rękach podczas mieszania. Zostało w strzykawce może pół. Wzięła drugą i powoli pompowała ją do macicy. Sprawdziła macicę i rzuciła,że piękna, nie ma niszy po CC, nic tylko dziecko tu włożyć Prawy jajowód piękny przepływ, płynęło jak z kranu. Lewy gorzej, widać było piankę, ale jakby gdzieś utknęła. Po pierwszej strzykawce wzięła drugą, tą która wybuchła. Wprowadziła do macicy to co z niej zostało. Pianka jakby przesunęła się w jajowodzie, ale nadal nie wypływała. Zdecydowałyśmy, że jest jeszcze sporo soli fizjologicznej więc zużyjemy trochę. Po soli widać było jakby płyn przepływał, ale jednoznacznie nie można tego potwierdzić. Jedyne co czułam przez cały zabieg to lekki ucisk i dyskomfort z lewej strony ( tam gdzie jest gorszy jajowód ). Po wszystkim wyjęła sprzęty, wszystko ze mnie wypłynęło. Chwilę poleżałam i poszłam ogarnąć się do toalety. Aktualnie mam na wkładce kilka kropel krwi. Owulacja jak na złość pójdzie prawdopodobnie z lewej strony, wszystko na to wskazuje, ale mamy działać Przytulanki zawsze spoko 😈😏 Okazało się, że moje poddenerwowanie było bezsensowne, ale nie codziennie wykonujemy taki zabieg więc usprawiedliwiam się sama przed sobą Do meritum, polecam choć to nie najtańsza impreza. HSG się chowa. U mnie było bardzo bolesne i nie dało jasnego obrazu w przeciwieństwie do HyFoSy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 21:52
Marikamb, BusiaT, Rica, Jagodecka, Wojka, Anka32 lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
goska000 wrote:Jestem Poniżej opis po badaniu:
https://zapodaj.net/plik-Qpxg92zzKW
I moje odczucia. Weszłam do gabinetu i oczywiście musiałam zacząć od żartów dla rozluźnienia atmosfery. Dobry humor towarzyszył mi przez całą godzinę. Rozebrałam się, wskoczyłam na fotel i standardowo. Przemywanie i wziernik. Później Pani Doktor cztery razy ostrzykała macicę ( nie czułam absolutnie nic ). Chwilę odczekałyśmy, przygotowała wszystko co potrzebne do zabiegu. Mówiła,że pojawiło się trochę krwi przez ostrzykanie właśnie. Złapała szyjkę macicy, mało komfortowe uczucie. Takie uszczypnięcie. Napompowała balonik ( znów nic nie poczułam ). Wprowadziła cewnik. Podała najpierw wodę, później sól fizjo ( nadal nie czuję nic ). Później pianka. Pierwsza wybuchła jej w rękach podczas mieszania. Zostało w strzykawce może pół. Wzięła drugą i powoli pompowała ją do macicy. Sprawdziła macicę i rzuciła,że piękna, nie ma niszy po CC, nic tylko dziecko tu włożyć Prawy jajowód piękny przepływ, płynęło jak z kranu. Lewy gorzej, widać było piankę, ale jakby gdzieś utknęła. Po pierwszej strzykawce wzięła drugą, tą która wybuchła. Wprowadziła do macicy to co z niej zostało. Pianka jakby przesunęła się w jajowodzie, ale nadal nie wypływała. Zdecydowałyśmy, że jest jeszcze sporo soli fizjologicznej więc zużyjemy trochę. Po soli widać było jakby płyn przepływał, ale jednoznacznie nie można tego potwierdzić. Jedyne co czułam przez cały zabieg to lekki ucisk i dyskomfort z lewej strony ( tam gdzie jest gorszy jajowód ). Po wszystkim wyjęła sprzęty, wszystko ze mnie wypłynęło. Chwilę poleżałam i poszłam ogarnąć się do toalety. Aktualnie mam na wkładce kilka kropel krwi. Owulacja jak na złość pójdzie prawdopodobnie z lewej strony, wszystko na to wskazuje, ale mamy działać Przytulanki zawsze spoko 😈😏 Okazało się, że moje poddenerwowanie było bezsensowne, ale nie codziennie wykonujemy taki zabieg więc usprawiedliwiam się sama przed sobą Do meritum, polecam choć to nie najtańsza impreza. HSG się chowa. U mnie było bardzo bolesne i nie dało jasnego obrazu w przeciwieństwie do HyFoSy.
Cieszę się, ze tak dobrze to przeszłaś ❤️
Chociaż tym bardziej nie rozumiem czemu dla mnie to badanie to była niemalże walka o życie 🤦♀️ 🤷♀️goska000 lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Marikamb wrote:Cieszę się, ze tak dobrze to przeszłaś ❤️
Chociaż tym bardziej nie rozumiem czemu dla mnie to badanie to była niemalże walka o życie 🤦♀️ 🤷♀️
Każdy ma inny próg bólu. Może jajowód ten niedrożny miałaś bardziej "zapchany", nie miałaś też znieczulenia. Czynników jest wiele. HFS w porównaniu do HSG to był Ciechocinek u mnie. Najważniejsze, że mamy odhaczone ☺️🤗Marikamb lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Bee90 wrote:Jaki miałaś wynik prolaktyny?
Prolaktyna 43.40 przy normie laboratoryjnej do 23.30 wiec prawie 2 razy więcej
Co do badania prolaktyny to kazał powtórzyć jeszcze raz w godzinach od 9 -11 po wyspanej nocy, nie po seksie i nie na głodniaka ale też minimum godzinę po posiłku lepiej 2h.
Jak będzie za wysoka to znaczy powyżej 25 przy tych normach labo to włączymy diostinexStarania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
@goska000 super, że tak dobrze poszło;) skoro w lewym jakiś przeplyw był to nigdy nie wiadomo może jednak da radę pamiętaj że jajowody też potrafią przechwytywać komórki z drugiego jajnika więc jak jeden drożny na pewno to zawsze jest szansa na ciąże
goska000, Marikamb lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Bulbasek - byłoby miło Nie obrażę się jeśli Nam się uda O przechwytywaniu Pani Doktor właśnie mówiła i ,że przez najbliższe 3 miesiące po zabiegu szanse są największe. No nic, teraz stały program, testy, temperatura, conceive, owulacja i przytulki. Trochę to już męczące, ale staram się mieć spokojną głowę bo nerwy, stres i nastawienie na robienie dziecka na pewno nie pomagają.
Miłego wieczoru Dziewczyny i do jutra 🌌🌙Bulbasek lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Bulbasek wrote:@goska000 super, że tak dobrze poszło;) skoro w lewym jakiś przeplyw był to nigdy nie wiadomo może jednak da radę pamiętaj że jajowody też potrafią przechwytywać komórki z drugiego jajnika więc jak jeden drożny na pewno to zawsze jest szansa na ciąże
U mnie z lewego jajnika były ciąże a bolał mnie prawy co najdziwniejsze 😬 mówię lekarzowi ze prawego jajnika się udało a on : nieee z lewego 😏😄 więc dwa razy byłam w błędzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 23:24
Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
Bulbasek wrote:Bee90 wrote:Jaki miałaś wynik prolaktyny?
Prolaktyna 43.40 przy normie laboratoryjnej do 23.30 wiec prawie 2 razy więcej
Co do badania prolaktyny to kazał powtórzyć jeszcze raz w godzinach od 9 -11 po wyspanej nocy, nie po seksie i nie na głodniaka ale też minimum godzinę po posiłku lepiej 2h.
Jak będzie za wysoka to znaczy powyżej 25 przy tych normach labo to włączymy diostinex
a to ja miałam raz i na czczo o 8 rano i nie po sexie. Ale stresowalam sie i noc nie była wyspana. Za miesiąc powtórze i zobaczymy. -
Cześć dziewczyny. Nie wytrzymałam do 17. 10 i dziś zatestowałam. Jestem 13dpo wg aplikacji potwierdzone testem i temp. Niestety na teście biało, więc ten cykl już stracony...👱♀️ 35 lat
👨🦱 38 lat
Starania od lipca 2019
*24.09.2019 poronienie 8tc
*06.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*11.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*06.2021 histeroskopia, usunięcie polipa
*03.2022 histeroskopia z łyżeczkowaniem, usunięcie polipa
*10.2022 laparotomia, usunięcie mięśniaka ok 6 cm
06.2023 wznowienie starań -
Aktualizacja:
Do wczoraj miałam pozytywne testy, ale rano wyszedł negatywny, więc zrobilam od razu betę wczoraj. Wyszla negatywny. Progesteron wyszedł z górna granica, nigdy nie miałam takiego.
Proszę o wykreślenie ⏸
Szczerze to nie rozumiem. Robiłam i facelle I easy paskowe. Nie brałam żadnej stymulacji hormonalnej vzy zastrzyków.
Czekam 🐒 w życiu nie czułam się tak chujowo, jak teraz. Mam ochotę zaszyć soe gdzieś, ryczeć i wypić drinka.
Wracam do grupy staraczek.
Uczucie bycia w coazy przez 2 dni było najwspanialsza rzeczą, jaką mnie.ostatnio spotkała.
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar. -
nick nieaktualnyHach wrote:Aktualizacja:
Do wczoraj miałam pozytywne testy, ale rano wyszedł negatywny, więc zrobilam od razu betę wczoraj. Wyszla negatywny. Progesteron wyszedł z górna granica, nigdy nie miałam takiego.
Proszę o wykreślenie ⏸
Szczerze to nie rozumiem. Robiłam i facelle I easy paskowe. Nie brałam żadnej stymulacji hormonalnej vzy zastrzyków.
Czekam 🐒 w życiu nie czułam się tak chujowo, jak teraz. Mam ochotę zaszyć soe gdzieś, ryczeć i wypić drinka.
Uczucie bycia w coazy przez 2 dni było najwspanialsza rzeczą, jaką mnie.ostatnio spotkała.
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar.
Bardzo mi przykro 🥺
Przytulam najmocniej ❤️
-
@goska000 No to teraz bierz starego i 🔥
@Bee90 No ja pierwszy wynik też tak robiłam na czczo, ale w miarę rano po przebudzeniu. Jeśli chodzi o prolaktyne to pytałam i to nie ma znaczenia w którym dniu cyklu będzie zrobiona. Także ja mam plan że jak się wyśpię to po prostu pójdę zrobić czyli już pewnie w następnym tygodniu.
@Marciak1988 ściskam🫂
@Hach bardzo mi przykro😥, tule mocno, kurcze te testy są jednak straszne, ale skoro progesteron wysoki to nawet jeśli coś tam się działo to i tak nic nie mogłaś zrobić. Jak masz potrzebę płakać to płacz w końcu życie dało Ci mocnego kopa, to nic dziwnego że masz takie emocje w sobie. Także daj sobie kilka dni luzu i nabieraj nowego zapału, jeszcze się brzucha doczekasz na pewno;) nawet jeśli po serii zastrzyków to trudno trzeba to przeżyć i już, babki to twarde stworzenia więc dasz radę.
Hach lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
Hach wrote:Aktualizacja:
Proszę o wykreślenie ⏸
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar.
Daj sobie czas na płacz, smutek i żal, ale po tym wstawaj poprawiaj koronę i działaj kobity to silne stworzenia i wszystko wytrzymamy dla spełnienia marzeń,❤️Hach lubi tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Hach wrote:Aktualizacja:
Proszę o wykreślenie ⏸
Tak mi przykro 😥🫂 -
A ja mam do was takie pytanie. Będę testować 24.10, następnego dnia wylatuje też na tydzień do Hiszpanii. Jeśli wynik będzie pozytywny na co czekam ponad rok będę się stresować, żeby nic się nie wydarzyło złego. Wakacje opłacone czyli muszę jechać. Macie jakieś rady? Poleciałybyście?
-
nick nieaktualnyNatka9106 wrote:A ja mam do was takie pytanie. Będę testować 24.10, następnego dnia wylatuje też na tydzień do Hiszpanii. Jeśli wynik będzie pozytywny na co czekam ponad rok będę się stresować, żeby nic się nie wydarzyło złego. Wakacje opłacone czyli muszę jechać. Macie jakieś rady? Poleciałybyście?
Ja bym poleciała 😊 -
nick nieaktualnygoska000 wrote:_____________________
Dziękuję :*
Syn ma pasowanie jutro, a ja po zabiegu 🫣 Mam nadzieję, że jakoś dokuśtykam to 100m
Dawaj znać po 😘
Czytałam relację z badania, cieszę się, że już jesteś po i dobrze je zniosłaś ❤️
goska000 lubi tę wiadomość