W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Hach wrote:Aktualizacja:
Do wczoraj miałam pozytywne testy, ale rano wyszedł negatywny, więc zrobilam od razu betę wczoraj. Wyszla negatywny. Progesteron wyszedł z górna granica, nigdy nie miałam takiego.
Proszę o wykreślenie ⏸
Szczerze to nie rozumiem. Robiłam i facelle I easy paskowe. Nie brałam żadnej stymulacji hormonalnej vzy zastrzyków.
Czekam 🐒 w życiu nie czułam się tak chujowo, jak teraz. Mam ochotę zaszyć soe gdzieś, ryczeć i wypić drinka.
Wracam do grupy staraczek.
Uczucie bycia w coazy przez 2 dni było najwspanialsza rzeczą, jaką mnie.ostatnio spotkała.
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar.
Hach, bardzo mi przykro. W pełni rozumiem Twoje odczucia. Miałam tak w marcu, dwa dni radości bo testy dodatnie, a beta negatywna. Pozwól sobie na to wszystko. Płacz, krzycz, napij się. Nie wolno tłumić emocji. Będzie lepiej, a Ty będziesz silniejsza. Ściskam ciepło 🤗Hach lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Natka9106 wrote:A ja mam do was takie pytanie. Będę testować 24.10, następnego dnia wylatuje też na tydzień do Hiszpanii. Jeśli wynik będzie pozytywny na co czekam ponad rok będę się stresować, żeby nic się nie wydarzyło złego. Wakacje opłacone czyli muszę jechać. Macie jakieś rady? Poleciałybyście?
Poleciałbym. Z Synem leciałam dzień po pozytywnym teścieNatka9106 lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
nick nieaktualny@Hach
Strasznie współczuje kochana... przytulam... Nie tłum negatywnych emocji ma prawo Ci być cholernie przykro. Wiem, że tak się zawsze mówi, ale czas zrobi swoje i na pewno jeszcze doczekasz mocnych dwóch kresek i idealnej betki ściskam
@goska000
Super, że to już za Tobą. Też słyszałam, że teraz te 3 miesiące będą idealne szanse. Więc działaj i 🔥 🔥
@Marciak1988
Nie poddawaj się. Powtórz jutro, albo za dwa dni. Póki nie ma @ piłka w grze. A nóż coś ci się przesunęło jak u mnie ( u mnie w dniu przewidzianej pierwotnie @ będą małe szanse na II )
@Natka9106
Jedź i odpoczywaj ! Spokojna, wypoczęta głowa zawsze na plus !Hach, goska000, Natka9106 lubią tę wiadomość
-
Hej, testowałam dziś według planu i oczywiście biel, w sumie nawet nie spodziewałam się niczego innego, bo nie udało mi się wychwycić piku na testach owu, to nie wiem czy w ogóle była, bo też nie odczuwałam żadnych jej objawów. No nic, zostaje czekać na okres
-
Karoliny wrote:Hej, testowałam dziś według planu i oczywiście biel, w sumie nawet nie spodziewałam się niczego innego, bo nie udało mi się wychwycić piku na testach owu, to nie wiem czy w ogóle była, bo też nie odczuwałam żadnych jej objawów. No nic, zostaje czekać na okres👱♀️ 35 lat
👨🦱 38 lat
Starania od lipca 2019
*24.09.2019 poronienie 8tc
*06.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*11.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*06.2021 histeroskopia, usunięcie polipa
*03.2022 histeroskopia z łyżeczkowaniem, usunięcie polipa
*10.2022 laparotomia, usunięcie mięśniaka ok 6 cm
06.2023 wznowienie starań -
Do wczoraj miałam pozytywne testy, ale rano wyszedł negatywny, więc zrobilam od razu betę wczoraj. Wyszla negatywny. Progesteron wyszedł z górna granica, nigdy nie miałam takiego.
Proszę o wykreślenie ⏸
Szczerze to nie rozumiem. Robiłam i facelle I easy paskowe. Nie brałam żadnej stymulacji hormonalnej vzy zastrzyków.
Czekam 🐒 w życiu nie czułam się tak chujowo, jak teraz. Mam ochotę zaszyć soe gdzieś, ryczeć i wypić drinka.
Uczucie bycia w coazy przez 2 dni było najwspanialsza rzeczą, jaką mnie.ostatnio spotkała.
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar.👱♀️ 35 lat
👨🦱 38 lat
Starania od lipca 2019
*24.09.2019 poronienie 8tc
*06.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*11.2020 histeroskopia, usunięcie polipa
*06.2021 histeroskopia, usunięcie polipa
*03.2022 histeroskopia z łyżeczkowaniem, usunięcie polipa
*10.2022 laparotomia, usunięcie mięśniaka ok 6 cm
06.2023 wznowienie starań -
@goska000, super, że badanie przebiegło w tak dobrej atmosferze i ból nie był odczuwalny. Nasze kciuki chyba pomogły Zatem trzymamy teraz kciuki szczególnie na najbliższe 3 miesiące po zabiegu, gdzie szanse są największe!
@Marciak1988, Karoliny, tulę za biele dziewczyny
@Hach, bardzo mi przykro… 💔 Zanim poprawisz koronę i dalej będziesz walczyć, daj sobie chwilę oddechu, przeżyj te emocjeHach, goska000, Karoliny lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@Hach...ściskam Cię Kochana, najmocniej jak się da. Daj sobie chwilę odpoczynku dla siebie, jesteś tak cholernie dzielna Kobieta, że będziesz mieć tego upragnionego bobasa. Ja to wiem!🫂
Hach lubi tę wiadomość
-
Proszę o wykreślenie ⏸
Jak dostaje okres, czeka mnie fala zastrzyków, po 2 przez 14 dni w tylek. Koszmar.
Mocno tule❤️
Serduszkiem wszystkie jesteśmy z Tobą ❤️Hach lubi tę wiadomość
🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
Hej, hej!
Jestem tutaj nowa i po krótce chciałabym się przedstawić:
Mam na imię Karolina, mam 29lat. W styczniu 2022r. urodziłam swoje pierwsze dziecko - dziewczynkę Marcelinkę. Z zajściem w ciążę nie było żadnego problemu - zaszłam już w pierwszym cyklu starań.
W kwietniu tego roku przeżyłam stratę ciąży pozamacicznej (5tydz.) wraz z usunięciem lewego jajowodu.
Po uzyskaniu zielonego światła od mojego ginekologa od lipca wróciliśmy z mężem do starań o rodzeństwo dla naszego dziecka.
To nasz 4 cykl starań i od tego cyklu zaczęłam robić testy owulacyjne. Owulację miałam najprawdopodobniej wczoraj, czułam też specyficzne kłucie jajników (najpierw lewego, a potem zdecydowanie prawego - mam nadzieję, że pęcherzyk pękł właśnie po tej stronie). Były przytulanki wczoraj, jak i 2 i 4 dni temu.
Będę testować 24.10Marikamb, Pusshka, Myszkaaa20, Cicha_gaduła, Bulbasek, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Hej, hej!
Mam na imię Karolina, mam 29lat. W styczniu 2022r. urodziłam swoje pierwsze dziecko - dziewczynkę Marcelinkę. Z zajściem w ciążę nie było żadnego problemu - zaszłam już w pierwszym cyklu starań.
W kwietniu tego roku przeżyłam stratę ciąży pozamacicznej (5tydz.) wraz z usunięciem lewego jajowodu.
Po uzyskaniu zielonego światła od mojego ginekologa od lipca wróciliśmy z mężem do starań o rodzeństwo dla naszego dziecka.
To nasz 4 cykl starań i od tego cyklu zaczęłam robić testy owulacyjne. Owulację miałam najprawdopodobniej wczoraj, czułam też specyficzne kłucie jajników (najpierw lewego, a potem zdecydowanie prawego - mam nadzieję, że pęcherzyk pękł właśnie po tej stronie). Były przytulanki wczoraj, jak i 2 i 4 dni temu.
Będę testować 24.10
Witaj 😀 -
Hach tak bardzo mi przykro, przytyłam xury z całych sił!
Marciniak 1988, Karolina ściskam za biel na testach 🫂
Ubie nadal bez 🐒, będę testować jutro, aplikacja mi pisze że już powinnam 😉
Ale cholernie się boję zobaczyć ta biel ponownie. Może lepiej jeszcze zaczekać? Wczoraj lekko podoblewały mnie jajniki, ale mnie nigdy przed 🐒 nie bolą, mam po prostu okropnie bolesne skurcze macicy. Wiem, pewnie sobie wmawiam i w końcu przyjdzie to wstrętne małpisko🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
MadziaIsm wrote:Hach tak bardzo mi przykro, przytyłam xury z całych sił!
Marciniak 1988, Karolina ściskam za biel na testach 🫂
Ubie nadal bez 🐒, będę testować jutro, aplikacja mi pisze że już powinnam 😉
Ale cholernie się boję zobaczyć ta biel ponownie. Może lepiej jeszcze zaczekać? Wczoraj lekko podoblewały mnie jajniki, ale mnie nigdy przed 🐒 nie bolą, mam po prostu okropnie bolesne skurcze macicy. Wiem, pewnie sobie wmawiam i w końcu przyjdzie to wstrętne małpisko
A ile jestes dpo? i kiedy powinna przyjsc malpa?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 10:40
11.12 ⏸️
03.06 Synek na świecie 🥰 (28+5) -
karola_b wrote:Hej, hej!
Będę testować 24.10👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
@Hach bardzo mi przykro, ściskam i przytulam🫂. Pamiętaj, będzie lepiej i w końcu się uda, z takim wsparciem na tej grupie nie może być inaczej ❤️
@karola_b witamy na pokładzie!
@goska000 bardzo się cieszę, że tak bezboleśnie przeszłaś badanie i coś więcej wiesz! Widzę, że idziemy równo, też teraz po HSG czekają nas "trzy cykle największej szansy", także bierzmy się do roboty! 😅
Ja miałam HSG 21.09, teraz mam 4dc, prawdopodobnie z jajowodu lewego "lepszego" bedzie owulacja, bo zazwyczaj mam naprzemiennie. Od poniedziałku biorę się za testy owulacyjne 😊
🫂 za wszystkie 🐒 i ⚪️Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
klaudia_23 wrote:A ile jestes dpo? i kiedy powinna przyjsc malpa?
Jestem 15 dpo( 10 dc potwierdzoną monitoringiem) i wg aplikacji powinnam mieć miesiączkę trzy dni temu, ale jeśli miałoby być jak w innych cyklach to dziśWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2023, 12:14
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
Pusshka wrote:@goska000, super, że badanie przebiegło w tak dobrej atmosferze i ból nie był odczuwalny. Nasze kciuki chyba pomogły Zatem trzymamy teraz kciuki szczególnie na najbliższe 3 miesiące po zabiegu, gdzie szanse są największe!
@Marciak1988, Karoliny, tulę za biele dziewczyny
@Hach, bardzo mi przykro… 💔 Zanim poprawisz koronę i dalej będziesz walczyć, daj sobie chwilę oddechu, przeżyj te emocje
Jestem pewna, że Wasze wsparcie mentalne pomogłoBeige lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
karola_b wrote:Hej, hej!
Będę testować 24.10
Cześć 🤗👋09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Sarka94 wrote:@Hach bardzo mi przykro, ściskam i przytulam🫂. Pamiętaj, będzie lepiej i w końcu się uda, z takim wsparciem na tej grupie nie może być inaczej ❤️
@karola_b witamy na pokładzie!
@goska000 bardzo się cieszę, że tak bezboleśnie przeszłaś badanie i coś więcej wiesz! Widzę, że idziemy równo, też teraz po HSG czekają nas "trzy cykle największej szansy", także bierzmy się do roboty! 😅
Ja miałam HSG 21.09, teraz mam 4dc, prawdopodobnie z jajowodu lewego "lepszego" bedzie owulacja, bo zazwyczaj mam naprzemiennie. Od poniedziałku biorę się za testy owulacyjne 😊
🫂 za wszystkie 🐒 i ⚪️
Ja miałam HSG już w sierpniu, teraz robiłam HyFoSy. W testach, temperaturze i monitoringu jestem obcykana bo przy pierwszym dziecku szybko weszłam w ten tryb. Niby wszystko pasuje i nic nie stoi na przeszkodzie, a jednak od marca się nie udaje. To frustrujące momentami09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜