W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzień dobry w poniedziałek
U mnie 5dpo i temp wysoko a najchętniej to bym przespała czas do testowania bo zaczynam już świrować.
Olaola, ja Cie podziwiam za to opanowanie w takiej sytuacji i bardzo współczuję.
A dziewczyny, które mają w swoich stopkach 4 tyd + kilka dni, jestem w mega szoku, że wyłapałyście ciążę tak wcześnie
Olaola lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Dzień dobry w poniedziałek
U mnie 5dpo i temp wysoko a najchętniej to bym przespała czas do testowania bo zaczynam już świrować.
Olaola, ja Cie podziwiam za to opanowanie w takiej sytuacji i bardzo współczuję.
A dziewczyny, które mają w swoich stopkach 4 tyd + kilka dni, jestem w mega szoku, że wyłapałyście ciążę tak wcześnie
Tak to jest jak się testuje jak szalona od 10dpo
Poza tym, ciągle mam wrażenie, że moja ciąża jest starsza - owulację miałam bardzo wcześnie, jakoś kilka dni po @, ale to już zobaczę co powie lekarz podczas USG -
Gabs, u mnie też dziś 4+1. Ostatnie 4 dni spędziłam na łonie natury z całą rodziną. Było mega mega świetnie. A dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, i w sumie cały czas czuje jakieś takie ciągnięcie. Humor na poziomie 0, mega wielki deszcz za oknem nie pomaga. Dziś będę dzwonić do lekarza umawiać się na pierwszą wizytę.
Trochę zaczęłam się stresować czując ten ból (taki nowy, nie znam go bo to inny niż na okres). Czy któraś też tak miała na początku ciąży?
Za testujące trzymam mocno kciuki!
Kremówka - zdrowia, leż i odpoczywaj15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Gabs, u mnie też dziś 4+1. Ostatnie 4 dni spędziłam na łonie natury z całą rodziną. Było mega mega świetnie. A dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, i w sumie cały czas czuje jakieś takie ciągnięcie. Humor na poziomie 0, mega wielki deszcz za oknem nie pomaga. Dziś będę dzwonić do lekarza umawiać się na pierwszą wizytę.
Trochę zaczęłam się stresować czując ten ból (taki nowy, nie znam go bo to inny niż na okres). Czy któraś też tak miała na początku ciąży?
Kremówka - zdrowia, leż i odpoczywaj
Tak, miałam taki ciągnący ból w pierwszej ciąży i to jest normalne Macica się rozciąga, robi się powoli miejsce dla małego człowieczka. Ja długo czułam taki ból, prawie całą ciążę, na początku był mocniejszy potem nieco słabł.
Teraz też już mnie coś zaczyna ciągnąć, na szczęście jeszcze słaboPoprostuM lubi tę wiadomość
-
Tari wrote:Gabs, u mnie też dziś 4+1. Ostatnie 4 dni spędziłam na łonie natury z całą rodziną. Było mega mega świetnie. A dziś w nocy obudził mnie ból podbrzusza, i w sumie cały czas czuje jakieś takie ciągnięcie. Humor na poziomie 0, mega wielki deszcz za oknem nie pomaga. Dziś będę dzwonić do lekarza umawiać się na pierwszą wizytę.
Ja mam taki ból choć myślę, że to bardziej duży dyskomfort że coś się tam dzieje. Ciężar w podbrzuszu i uczucie rozpierania 😅 od czwartku bardziej mi to doskwierało aż do soboty i przyznam, że mocno stresowało, a np. wczoraj dopiero jak się położyłam do łóżka to coś tam świdrowało i też chodziłam cały dzień zastanawiając się, że nic nie czuje 😂 dziś od rana też rozpieranie, ale teraz już nic za to pęcherz się szybko zapełnia
Nie wiem czy to psychika czy się już przyzwyczajam czy zaczęłam brać magnez, ale jakoś staram się wychillować z tym. Jestem bardzo wrażliwa na odczucia i mam zbyt mocny kontakt ze swoim ciałem jeśli chodzi o wszelkie symptomy 💔
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
czuje, że u mnie zbliża się @
dlaczego znów się nie uda
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
nick nieaktualny
-
Jakos w 5-6 tyg tez skurcze miałam w nocy.2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 21:21
Kremówka, PoprostuM lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi z tym bólem. Rzeczywiście jest to takie "rozpieranie". Pewnie kwestia przyzwyczajenia się i uspokojenia po pierwszym USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2021, 10:12
PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 21:21
PoprostuM, Sesyjka lubią tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Olaola wrote:Zrobili mi USG, nic tam nie widać, oprócz tego, że rośnie nowy pęcherzyk, więc pewnie będzie owulacja.
Dzięki 😘
Oby ten cykl był szczęśliwy !Olaola lubi tę wiadomość
-
U mnie chyba jednak pęcherzyk nie pękł sam po stymulacji czyli od nastepnego cyklu bedzie z zastrzykiem. W piątek zbadam proga i potwierdze. Nawet nie mam pewności czy owu była bo po lameccie miałam susze jak nigdy i to mimo brania wiesiołka😑 jednak jajniki oba mocno dawały znać o sobie 14dc a później nic. Dopiero dzisiaj boli mnie prawy jajnik ale tylko przy współżyciu czyli pewnie jest torbiel 😒 jeszcze liczę, że może na lewym coś pękło ale to sie okaże. Oczywiście troche jestem zła bo liczyłam razem z ginem, że obejdzie sie bez zastrzyków i brania tony leków ale jeśli nie to trudno. Do końca roku planuje przerwe i porobienie wszystkich badań plus muszę zbadać jelita i trzustke bo 2 lata temu coś tam na niej było i ostatnio mnie pobolewa. Dużo wydatków mnie czeka😭
I takie spostrzeżenie mam, że chyba coś mam nie tak z prawym jajnikiem bo zawsze jak na nim jest pęcherzyk dominujący to później mnie boli przy współżyciu. Z lewym nigdy tak nie mam🤔 i tak sie właśnie zastanawiam czy na nim akurat zawsze robi sie torbiel czy po prostu bardziej go czuje bo jelitka uciskają tam mocniej niż z lewej strony🤷♀️
My babki staraczki to wiecznie jesteśmy w wielkiej niewiadomej a ile musimy sie naczekać to już w ogóle masakra 😆24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Babulka wrote:Dziewczyny jakie testy owulacyjne polecacie? Nigdy nie używałam a jest tego od groma 🙂
Używałam testy z Domowego Laboratorium, ale one czesto pokazują dwie mpcne kreski dzień czy dwa przed pikiem Lh (porównywałam z innymi testami z tej samej próbki moczu). Ostatnio kupilam Facelle z Rossmana i jestem z nich zadowolona. Bylam tez zadowolona z testow firmy Life z Super Farm, były najbardziej wiarygodne😊Babulka, Miska87 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki!
Przepraszam za nieobecność, ale dopiero wracamy z urlopu... A wiadomo urlop to i wolne od telefonu 😃
Melduje że u mnie wszsytko w porządku, jutro idę na pierwsza wizytę do gin. Przewidywany Tc to 6+2 😃
Gratuluję wszystkich ⏸ .
Pozdrawiam gorąco ❤PoprostuM, Gabs, Tari, Vivian, KaJa, Dorka lubią tę wiadomość