W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
conte wrote:Właśnie ja nie mogę zrozumieć ciąży np z jednorazowego skoku w bok 🤔 No bo jak, my tu się staramy, dbamy, dmuchamy i nic a ktoś raz i pyk? Plemniki do 5 dni w idealnych warunkach a to co my jakieś cholera ułomne?😅
U mnie w rodzinie 3 dzieciaków z "wpadek", najstarsze ma 13, najmłodsze 8 lat i za cholera, do dziś dnia nie wiem, jakim cudem 🙉
Ciąże że skoku w bok to w dużym stopniu wynikają z luzu na tle psychicznym, zazwyczaj ludzie mają nowe doznania, nowe wrażenia, ucieczkę od tego co na co dzień, trochę głowa się luzuje i pyk.
Dlatego tak mówią o tej luźnej głowie, że jak się przestaje myśleć, to się robi ten magiczny pyk 😒👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Może dlatego, że takie osoby nie myślą nawet o tym że mogą zajść🙈
Teraz jak pomyśle jak to sie kiedyś człowiek bał czy nie jest w ciąży bo mógł palcem troche nasienia przenieść i w ogóle to mi sie śmiać chce😆🙈 fajnie jakby to było takie łatwe🤪
Gwiazdeczka 93 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Olaola wrote:Jestem już po zabiegu. Podczas zabiegu okazało się, że polipa nie ma, czary mary nie ma, także nic nie wycinali, bo nie mieli co. Podobno wszystko jest tam w porządku 😲😲😲
Co do znieczulenia ogólnego, to jak dla mnie to super stan, kręci się w głowie lekko, mocniej i nagle odcina baterię. Najgorsze jest wkłucie przed zabiegiem jak dla mnie, trzy razy mnie kłuła i dopiero jak przyszla inna pielęgniarka, to się udało. Masakra, bolało to strasznie, ale to zależy od osoby, która robi wkłucie i od tego jakie się ma żyły, ja mam cienkie, mało widoczne.
Także Milam narkozy się nie bój, naprawdę, to bardzo przyjemny stan reszta do zniesienia w imię zdrowia i chęci posiadania maluszka...
Tylko nie wiem co mam dalej diagnozować teraz, chyba drożność, ale po dzisiejszym dniu, to dam sobie na jakiś czas spokój.
O matko ale cię zrobili. A kiedy miałaś ostatnie USG na którym było tego polipa widać? Może ja też jeszcze przed zabiegiem pójdę do kogoś niech mi obejrzy. Wcale się nie obrażę jak mój też zniknie i nie trzeba będzie tam iść. -
miska997 wrote:Witam was kochane. U mnie beta z dzis 92,12 przysrost wcale od ostatniej ktora 16.08 wynosila 87.....plamienia są nadal. Czekam do wizyty w czwartek. Nie wiem. Zy zabieg czy wystarcza tabletki jakies. Bo beta zamiast spaść to ledwo ale rosnie......😡😡😡😢
Bylyscie w takiej sytuacji????
Oj oj żeby to pozamaciczna nie była tfu tfu. Nie masz normalnego krwawienia tylko plamienie, beta minimalnie większa... koniecznie musisz zrobić jeszcze za 48 godzin, oby sobie spadała -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 21:23
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
_Hania wrote:Zrobicie ze mnie wariatkę, że coś tam zobaczyłam 🙈 ale na żywo to już sama nie mam pewności czy on tam jest czy nie. Teraz już trochę się „starzeje” ten test to wcale nie wyglada jakby miała być druga kreska.
https://zapodaj.net/541e5c596cfb5.jpg.html
Zostaje mi jak zwykle czekać albo na @ albo na testowanie kolejne albo na owulacje! Wszystkie opcje w grze
Eeeeeej coś tam przebija ✴️🎉🎊 -
Hania, migdałów nie próbowałam na razie sama herbata z imbirem dawała radę. Przynajmniej do wczoraj...
Za mną fatalna noc.
Położyłam się około 21. Przed 22 obudził mnie odruch wymiotny 🤢 i skończyło się na wizycie w toalecie.
Bolał mnie tak żołądek... Że pół nocy nie spałam plus cały czas mdłości. 🤢
Zasnęłam dopiero gdzieś po 3...
Wlasnie się znów obudziłam, bo znów mi niedobrze 😱
Wzięłam euthyrox i mam nadzieję, że nie zwymiotuję.
Prześpię chyba dzisiaj pół dnia. 🤔
Kaja, super tytuł na wątek, rozumiem, że prowadzisz? 😁
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
nick nieaktualnyNatis współczuję. Ja za to spać nie mogłam bo idę dziś zrobić tą betę i denerwuje się co wyjdzie. @ dalej nie przyszła a już nie testowałam...Trzymajcie kciuki, choć przeczucia mam kiepskie 😕
Gabs, PoprostuM, Grażyna1820, Mgdra, Izi lubią tę wiadomość
-
Natis wrote:Hania, migdałów nie próbowałam na razie sama herbata z imbirem dawała radę. Przynajmniej do wczoraj...
Za mną fatalna noc.
Położyłam się około 21. Przed 22 obudził mnie odruch wymiotny 🤢 i skończyło się na wizycie w toalecie.
Bolał mnie tak żołądek... Że pół nocy nie spałam plus cały czas mdłości. 🤢
Zasnęłam dopiero gdzieś po 3...
Wlasnie się znów obudziłam, bo znów mi niedobrze 😱
Wzięłam euthyrox i mam nadzieję, że nie zwymiotuję.
Prześpię chyba dzisiaj pół dnia. 🤔
Kaja, super tytuł na wątek, rozumiem, że prowadzisz? 😁
Ale jesz normalnie? Czy wszystko ląduje w🚽 ? Ja wymiotowałam często w ciąży, głównie po jedzeniu ale mi na przykład to przynosiło mega ulgę od mdłości wiec był jakiś pozytyw ale mogłam jeść pizzę i jakiś fast food
To lekarz mówił ze trudno, jeść to jeżeli tym nie wymiotuje i czasami faktycznie sobie pozwalałam i tylko dzięki temu przerwałam
Ja migdału jadłam na zgagę jak szalona, oby Was ten objaw ominął, ale i na mdłości podobno pomagają.
Imbir tez mi polecano ale na nie cierpię imbiru i nie próbowałam. Są na pewno jakieś cukierki czy syrop imbirowy bo mi lekarka mówiła, ale to bardziej na mdłości a na wymioty to chyba niestety lekarstwa nie ma.
Oby ci szybko minęło
Natis lubi tę wiadomość
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
conte wrote:Lekcja "traktowania z wzajemnością " musiała się odbyć i przyniosła rezultat 🙃 nie zapeszając, jest lepiej i mam nadzieję, że to nie chwilowe... troche sobie wyjaśniliśmy i już wiem skąd ta zazdrość i poczucie zagrożenia ale jesteśmy na dobrej drodze, tak myślę 🙃
No i też mam nadzieję, że @ nie przyjdzie jak co miesiąc od kwietnia aczkolwiek już trochę mniej to wszystko przeżywam niż w pierwszych cyklach. Kiedyś w końcu każdej z nas się poszczęści ☺
Cieszę się. Trzymam mocno kciuki, ale musisz dać Wam czas zobaczyć na ile to chęci a na ile może się udać. Ale
Nawet jak będą chęci a nie Brdzie się udawać to zawsze możecie skorzystać z pomocy by zaszła zamiana na lepsze
❤️syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Olaola wrote:Miałam USG w poprzednim cyklu dwa razy i na każdym był polip. Jeśli chcesz się upewnić, powtórz USG zaraz po miesiączce najlepiej.
Tak, bo polip może się z miesiączka oczyścić. U mnie z kolei na usg nie widać było nigdy polipa a wyszedł w biopsji 🤷♀️
Ale jeżeli masz możliwość zrobienia histeroskopii to nawet jeżeli polip zniknie w usg poszłabym na zabieg. Warto tam zajrzeć zobaczyć, szczególnie ze polipy mogą odrastać albo zmniejszać się i powiększać.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Frosch87 wrote:Natis współczuję. Ja za to spać nie mogłam bo idę dziś zrobić tą betę i denerwuje się co wyjdzie. @ dalej nie przyszła a już nie testowałam...Trzymajcie kciuki, choć przeczucia mam kiepskie 😕
Trzymam kciuki ❤
Natis łączę się w bólu, mnie wczoraj dorwała migrena a potem cały wieczór miałam mdłości.
O dziwo rano jak się zbieram do pracy to czuję się lepiej.
KaJa- tytuł mi się mega podoba, będę podsyłać wiruski ❤KaJa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Kreska na pewno będzie bardzo ładna
Cień nadal. Ciemniejszy ale cień. Weszłam w apkę to w 22 dc były seksy czyli 8 dni temu. W 23 dc zaznaczyłam kłucie jajnika ale z notatka ze nie jak na owulacje. Wcześniej seksu w 19 dc.
Czyli jest szansa ze to 8 dpo, ale kreska ledwo ciemniejsze wiec znowu biochem może byćsyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?