W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Gabs wrote:Ponad tydzień już czekam ale w sumie 5 dni roboczych, a wyniki mają być do 10 dni. Aczkolwiek czytałam opinie, że dużo osób miało wyniki wcześniej.
Tak będzie już znać płeć i będę mogła podjąć decyzję czy w końcu sprzedać ubranka po córce czy może jednak się przydadzą.
Ja wchodzę w jeansy ale jest mi totalnie niewygodnie. Koszmar. Chodzę w legginsach, rajtkach i luźnych sukienkach 😅 A po domu wiadomo dres.
Ja mam cały przyszły pokój dziecka w kartonach z ubraniami po trzech synach siostry 😅 większość przynajmniej tych małych ubrań pewnie i tak użyje bo są unisex ale z tymi większymi rozmiarami może być problem.
No po domu to wiadomo problemu nie ma ale do pracy nie wyjdę w dresach czy też leginsach. Może czas się przerzucić na sukienki 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
PoprostuM wrote:Byle dzidzia nie przekroczyła tych 8 cm, a chyba dziecko można manewrować, więc po prostu dłużej badanie potrwa Kolejne podejścia to się chyba robi jak właśnie jest trochę wcześnie i nie ma pewności czy uda się wszystko zobaczyć. Mi dzisiaj gin trochę brzuszkiem majtał, bo akurat bardzo się wierciło dziecko. Ja niby dzisiaj 12+3, a z usg 12+5 i 6,23 cm więc zapas był u Ciebie też tak będzie :*
Muszę jakiś wytrzymać w takim razie jeszcze tydzień i wszystko się wyjaśni. Wcześniej nie czekałam aż tak na wizytę ale teraz po tej chorobie to co innego. Dzięki za pocieszenie ☺15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Muszę jakiś wytrzymać w takim razie jeszcze tydzień i wszystko się wyjaśni. Wcześniej nie czekałam aż tak na wizytę ale teraz po tej chorobie to co innego. Dzięki za pocieszenie ☺
Mam podobnie. No kota dostaje juz i jak mysle, ze jeszcze tydzien... i tez mam na 19:00🤣Tari lubi tę wiadomość
-
Miśka to czy kreska ciemnieje czy nie nie jest żadnym wyznacznikiem. To zależy od testu, jego wybarwiania się, moczu. Ostatnio Ivanka nawet się tak stresowała, że dalej ma jasne testy i przyrost bety był piękny więc generalnie nie patrzymy na to czy ciemnieje czy nie bo nie jest to adekwatne do tego czy wzrasta beta.
Co do pracy - teraz nie jest najważniejsza, jesteście w okresie chronionym jeżeli umowa wygasa Wam po 12 tygodniu więc nawet jak powiecie w 8 tygodniu ciąży o niej pracodawcy nie ma prawa Was zwolnić ani nic zrobić, a właśnie przy pracy w nadgodzinach bym powiedziała wcześniej bo wtedy nie może Wam kazać pracować więcej niż 8 godzin i to w określonych godzinach. Warto zapoznać się z tym do czego mamy prawo bo w drugą stronę pracodawca się nie ogląda tylko robi to co może.
Macie też prawo wyjść z pracy na badania jeżeli nie było możliwości umówienia ich poza godzinami pracy i mieć za ten czas pełne wynagrodzenie, a pracodawca nie może Wam kazać brać wtedy urlopu, l4 czy odrabiać ten czas, w którym Was nie było (na pewno obowiązuje to przy umowie o pracę)
Co do prenatalnych 13+1 jest super czasem, jak dziecko się źle ułoży to nie pozostanie bez ruchu długo, miejcie w torebce lizaka albo coś słodkiego gdyby był problem cukier je rozbudzi i się powierci. Lekarz czasami też "pacnie" ręką w brzuch delikatnie żeby się przekręciło jeżeli coś będzie niewidoczne, ale z tym sprzętem jaki tam mają to na prawdę cuda robić można i oglądać. Więc ułożenie to nie jest duży problem, problem jest jak się pójdzie za wcześnie i dziecko jest za małe i wtedy trzeba przełożyć wizytę właśnie.PoprostuM, Tari lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
U mnie jest taki problem, że mam cukrzycę ciążowa więc niczym słodkim się nie poratuje niestety jeśli bobas nie będzie chciał zmienić pozycji. Ale czytałam, że nawet krótki intensywny spacer może pomóc.
Od 2 tygodni mam wrażenie, że mam strasznie czerwona twarz jakby mocniej unaczynioną. Wiem, że w ciąży objętość krwi w naszym ciele wzrasta i to może być tego powodem? Bo tak jak wcześniej miałam problem z wypryskami tak teraz zniknęły ale pojawił się ten żywy kolor.
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
miska997 wrote:
Majetta musisz tam powaznie "pogadac" z tym fasolakiem żeby ładnie sie ustawił....żebyś juz miała te prenatalne za sobą......
No właśnie tym się może nie stresuje ale chciałabym już dzisiaj mieć to za sobą
Wg usg które mi robił lekarz to dzisiaj 11+2 czyli wczesnie - pierwotnie miałam umówiony termin na 11+6 ale ostatnio właśnie stwierdził, żebym przyszła szybciej 🧐najwyżej przywitam się z bobo dzisiaj i w piątek 🙈PoprostuM lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Dziewczyny wpadam żeby Wam przekazać informacje, już mam wynik Nifty i wszystkie ryzyka są bardzo niskie, więc pod względem genetycznym dziecko rośnie zdrowe 😁
Uff jaka to ulga!
Czekamy na zdrowego chłopczyka! ❤Tari, Izi, Malina1985, PoprostuM, Majetta lubią tę wiadomość
-
Gabs wrote:Dziewczyny wpadam żeby Wam przekazać informacje, już mam wynik Nifty i wszystkie ryzyka są bardzo niskie, więc pod względem genetycznym dziecko rośnie zdrowe 😁
Uff jaka to ulga!
Czekamy na zdrowego chłopczyka! ❤
Gratulacje 🤩
Chyba mamy oficjalnie pierwszego chłopczyka 💙
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Gabs wrote:Dziewczyny wpadam żeby Wam przekazać informacje, już mam wynik Nifty i wszystkie ryzyka są bardzo niskie, więc pod względem genetycznym dziecko rośnie zdrowe 😁
Uff jaka to ulga!
Gabs gratuluję wyników 💚 możesz odetchnąć z ulgą!
No i zazdroszczę Ci, że znasz już płeć 🙊 u mnie nadal niewiadomo 🤣Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Uff jaka to ulga!
Ale super wieści07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Lekarz miał dobrego nosa
Bobo 5 cm i na usg nie widać żadnych nieprawidłowości
Ciąża starsza o 3 dni wg dokładnych pomiarórow, wychodzi 11+5 (a nie 11+2) i ptp wg OM to 01/05 a wg usg 04/05 ale zasada jest taka, że jeśli różnica między tymi dwoma terminami wynosi niecały tydzień to bierze się termin z OM. U mnie to 6 dni więc lekarz trzyma się OM ale wiadomo to kilka dni w jedną lub w drugą więc równie dobrze mogę urodzić w kwietniuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 15:47
Gabs, Natis, Tari, Malina1985, Izi lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Lekarz miał dobrego nosa
Bobo 5 cm i na usg nie widać żadnych nieprawidłowości
Ciąża starsza o 3 dni wg dokładnych pomiarórow, wychodzi 11+5 (a nie 11+2) i ptp wg OM to 01/05 a wg usg 04/05 ale zasada jest taka, że jeśli różnica między tymi dwoma terminami wynosi niecały tydzień to bierze się termin z OM. U mnie to 6 dni więc lekarz trzyma się OM ale wiadomo to kilka dni w jedną lub w drugą więc równie dobrze mogę urodzić w kwietniu
Majetta ja miałam prenatalne w 11+6 i nasz bobo miał 5,3cm❤️🍀 piękny widok, co? 😁
Robiłaś dodatkowo pappę?
Cieszę się, że na usg wszystko jest w porządku ❤️Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Majetta - gratuluję wyników ❤ Dzisiaj dzień dobrych wiadomości!
Dziękuję dziewczyny za gratulacje to ogromna ulga wiedząc, że dziecko pod względem genetycznym jest zdrowe. Jeszcze nas czekają prenatalne, ocena pracy serduszka, ale jestem już o wiele bardziej spokojna 😊
Natis, PoprostuM lubią tę wiadomość
-
Izi to mnie pocieszylas ta wiadomością. Lekko mi ulzylo. Od dzis jestem z corka na oddziale do czwartku chyba nie dluzej. Nie wypuszcza mnie musze jutro podgadac do naszej pani doktor jeszcze powiedziec jaka sytuacja moze da rade cos tam zrobic. Bo jak nie to czekam i jak wyjdzieny w czwartek dopiero pójdę na betę.....
Gabs, na takie wiadomości czekalysmy....ulga niesamowita. To sie domyslam, kochana ❤ całe szczęście.
Majetta i gratulacje pięknych wyników. ❤❤❤❤
Tari nie martw sie tym, gorzej gdybys byla blada jak sciana.....bo ja tak mialam bo zelazo całą ciążę niskie niestety.
Ja np mam cały czas taką czerwonawą przez unaczynienie.....wydaje mi sie ze to chyba nic zlego, ale warto na wizycie zapytac. Ale nie martw sie naprawde nie ma czym. 😍😍😍😍23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Nie robiłam w końcu testu pappa, miałam taki przebłysk, że zrobię i jak wyniki będą kiepskie to się nie będę przejmować (tja ) bo wśród znajomych kiepsko wychodziły te testy a nifty i amnio wychodziły ok. W końcu pomyślałam, że jeśli coś na badaniu wyjdzie źle to zrobię ale wyszło ok W pierwszej ciąży też nie robiłam.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta wrote:Nie robiłam w końcu testu pappa, miałam taki przebłysk, że zrobię i jak wyniki będą kiepskie to się nie będę przejmować (tja ) bo wśród znajomych kiepsko wychodziły te testy a nifty i amnio wychodziły ok. W końcu pomyślałam, że jeśli coś na badaniu wyjdzie źle to zrobię ale wyszło ok W pierwszej ciąży też nie robiłam.
Mi właśnie w pierwszej ciąży wyszło Pappa tak niejednoznacznie, stwierdziłam że to badanie tylko nas zestresowało a nic nie wniosło 😅
Ja czekam do piątku na USG i ocenę pracy serduszka, jeszcze nas czeka wcho serca że względu właśnie na choroby serca w rodzinie. Mimo tych wszystkich badań które nas jeszcze czekają i tak już czuję się w miarę spokojna, z takim poczuciem że będzie wszystko dobrze.
Powiedzieliśmy córce, że będzie miała braciszka i jej reakcja była cudownie urocza. W nocy jednak nie mogła spać więc możliwe, że ją to zestresowało i się przejęła.
Rodzinie mamy zamiar przekazać wieści w weekend, Wy już macie to za sobą czy może jeszcze czekacie ?PoprostuM, Izi lubią tę wiadomość
-
U mnie już najbliższa rodzina i dwóch przyjaciół wie. W tym tygodniu jeszcze jedziemy do moich dziadków
Zawsze myślałam, że będę się super obnosić z ciążą i biegać po kwietnej łące w pięknej sukience posyłając uśmiechy w ciążowym glow up - ależ się przeliczyłam 😅 leżę w dresach z przytkanymi zatokami próbując się pozbyć tego ciągłego kataru, wciąż ukrywam brzuszek i na pewno nie wyobrażam sobie założyć sukienki, żeby nie zmarznąć w jesień 😂 pewnie z czasem się wszystko ułoży, ale bawi mnie to zderzenie z rzeczywistościąGabs lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈