W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie ma za co. Kochana. Ja mam tak samo. Slabe samozaparcie. Slaba motywacja. Ciezko mi samej sie zmotywowac a nawet jomus zeby mnie zmotywowal. Ciezki charakter ktory nir da sobie do łba nic wbic jak mówię tak to ma byc tak zdania nie zmienie.
Ale są sytuacje kiedy mowimy stop i musimy postawic siebie na tym 1 miejscu. Bez wzgledu na wszystko. Czy masz miliony a je stracisz. Czy masz najlepsza na swiecie robote. Czy najlepszego pracodawce czy kupe wydatkow....zdrowie jest najwazniejsze. ❤
Wiem co mowie...moj stary malo nie zarabia miesiecznie ok 10tysiecy mamy albo ponad. I co....tragilam do szpitala. Musiał rzucic l4 bo urlop juz wykorzystal na nasze wakacje. Do tego przyszedl mandat 600zl....przyszedl dzień wyplaty, na koncie ponad polowe mniej niz co miesiąc.....i jak zyc, gdzie jestesmy przyzwyczajeni do życia innego i oredytu samego 3 tysiące.....ale przezylismy. I dalismy rade. i tym wg sie nie przejmowalismy ze bedzie mniej. Wazne bylo zdrowie
Wiec kochana ty masz na glowie jeszcze fasolaka, dla ktorego musisz o siebie zadbac! I o dziecko. Nie jestes sama teraz. Jesz zyjesz za dwóch. Więc dbaj o siebie jak mozesz bo nie warto ryzykowac. ❤ pomozemy ci zawsze slowami otuchy i Gabs tez dobrze powiedziala. Bedziesz miala okazje zobaczyc jaki pracodawca jest w stosunku do ciebie. Ale powinien wiedziec. Musisz powiedziec jaka jest prawda. Inaczej tego nie widze.Malina1985 lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Dziewczyny! Rzeczywiście w obliczu tragedii pieniądze i praca liczą się najmniej najważniejsze to zadbać o siebie
Wracam już z prenatalnych, wszystko w normie, ryzyka bardzo niskie 🥰 ruszała się dzidzia jak szalona, więc nawet gin się nie skupiał na płci. Biorę głębszy oddech i chyba zaczynam powoli patrzeć ze spokojem ❤️Tari, Natis, Malina1985, Majetta, Izi lubią tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wspaniałe wiadomości. Teraz tylko sama radość Płeć pewnie na kolejnej wizycie poznasz
Ja dziewczyny już zapomniałam o tej chorobie co mnie dopadła. Już wczoraj dużo lepiej się czułam. Dzisiaj tylko miałam silne bóle głowy. Mierzę ciśnienie, a tam 106 na 57. Słaba kawa pomogła ale co nie zmienia faktu, że fatalnie się przez to czułam bo normalnie mam dość wysokie ciśnienie ok 130 na 85/90.
Mam badania prenatalne 25.10 i myślałam czy nie zadzwonić przez tą chorobę do ginekologa prosić o wcześniejszą wizytę ale chyba dam radę z tym czekaniem. Brzuch znowu urósł, dużo śluzu mam (też tak macie?), i zupełnie nic złego się nie dzieje. Jutro planuje normalnie do pracy iść co mi się przyda bo ostatnie 3 dni w łóżku mnie rozbiły totalnie.PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:PoprostuM wspaniałe wiadomości. Teraz tylko sama radość Płeć pewnie na kolejnej wizycie poznasz
Ja dziewczyny już zapomniałam o tej chorobie co mnie dopadła. Już wczoraj dużo lepiej się czułam. Dzisiaj tylko miałam silne bóle głowy. Mierzę ciśnienie, a tam 106 na 57. Słaba kawa pomogła ale co nie zmienia faktu, że fatalnie się przez to czułam bo normalnie mam dość wysokie ciśnienie ok 130 na 85/90.
Mam badania prenatalne 25.10 i myślałam czy nie zadzwonić przez tą chorobę do ginekologa prosić o wcześniejszą wizytę ale chyba dam radę z tym czekaniem. Brzuch znowu urósł, dużo śluzu mam (też tak macie?), i zupełnie nic złego się nie dzieje. Jutro planuje normalnie do pracy iść co mi się przyda bo ostatnie 3 dni w łóżku mnie rozbiły totalnie.
Tari ja tez mam 25ego usg i wyniki pappy A dzis zauwazylam wiecej sluzu 🤣 Tylko wedlug usg dzisuaj 11tc+0, wedlug owu 10tc+5.PoprostuM lubi tę wiadomość
-
PoprostuM wrote:Dziewczyny! Rzeczywiście w obliczu tragedii pieniądze i praca liczą się najmniej najważniejsze to zadbać o siebie
Wracam już z prenatalnych, wszystko w normie, ryzyka bardzo niskie 🥰 ruszała się dzidzia jak szalona, więc nawet gin się nie skupiał na płci. Biorę głębszy oddech i chyba zaczynam powoli patrzeć ze spokojem ❤️
Super, ze juz po i takie wynikiPoprostuM lubi tę wiadomość
-
miska997 wrote:Nie ma za co. Kochana. Ja mam tak samo. Slabe samozaparcie. Slaba motywacja. Ciezko mi samej sie zmotywowac a nawet jomus zeby mnie zmotywowal. Ciezki charakter ktory nir da sobie do łba nic wbic jak mówię tak to ma byc tak zdania nie zmienie.
Ale są sytuacje kiedy mowimy stop i musimy postawic siebie na tym 1 miejscu. Bez wzgledu na wszystko. Czy masz miliony a je stracisz. Czy masz najlepsza na swiecie robote. Czy najlepszego pracodawce czy kupe wydatkow....zdrowie jest najwazniejsze. ❤
Wiem co mowie...moj stary malo nie zarabia miesiecznie ok 10tysiecy mamy albo ponad. I co....tragilam do szpitala. Musiał rzucic l4 bo urlop juz wykorzystal na nasze wakacje. Do tego przyszedl mandat 600zl....przyszedl dzień wyplaty, na koncie ponad polowe mniej niz co miesiąc.....i jak zyc, gdzie jestesmy przyzwyczajeni do życia innego i oredytu samego 3 tysiące.....ale przezylismy. I dalismy rade. i tym wg sie nie przejmowalismy ze bedzie mniej. Wazne bylo zdrowie
To fakt. Jak zachorowalam na RZS i wszystko inne przestalo byc istotne, to na pewien czas wyluzowalam bo zdrowie swoje i bliskich bylo podstawą. Ale od jakiegos czasu znowu sie wdalam wkrecic w jakis kierat, koniecznie potrzebuje cos z tym zrobic, mam nadzieje, ze niebawem sie ogarne. -
Malina1985 wrote:Tari ja tez mam 25ego usg i wyniki pappy A dzis zauwazylam wiecej sluzu 🤣 Tylko wedlug usg dzisuaj 11tc+0, wedlug owu 10tc+5.
No mój bobas na ostatnim USG był też +2dni. Ja dodatkowo mam cukrzycę ciążowa ale akurat odpukać, dobrze mi idzie z cukrami i wiem, że to nie moja wina. U mnie rodzinne jest to, że rodzą się serio duże dzieci (prawie każde przekracza 4kg 🤭). Ja mam wizyty u mojego lekarza póki co zawsze bardzo późno i kolejna też 19.30. Jeszcze tyyyyle czekania.
Dziewczyny, Wam też już wywaliło tak brzucho? Jak leżę to dosłownie ręką czuję taka twarda wielka kulke jakby + dzisiaj co chwile biegam do WC 😅15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:No mój bobas na ostatnim USG był też +2dni. Ja dodatkowo mam cukrzycę ciążowa ale akurat odpukać, dobrze mi idzie z cukrami i wiem, że to nie moja wina. U mnie rodzinne jest to, że rodzą się serio duże dzieci (prawie każde przekracza 4kg 🤭). Ja mam wizyty u mojego lekarza póki co zawsze bardzo późno i kolejna też 19.30. Jeszcze tyyyyle czekania.
Dziewczyny, Wam też już wywaliło tak brzucho? Jak leżę to dosłownie ręką czuję taka twarda wielka kulke jakby + dzisiaj co chwile biegam do WC 😅
Haha, oj wywaliło! To znaczy wraz z upływem dnia się lekko jeszcze powiększa, bo tez jelita pracują, ale rano i tak jest widoczne takie wybrzuszenie na dole. powoli zaczynam rozpinać te spodnie, które tu polecałam więc chyba serio trzeba pomysleć o czymś do chodzenia już typowo pod ciążę 😅 ciężko mi w to uwierzyć.Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Haha, oj wywaliło! To znaczy wraz z upływem dnia się lekko jeszcze powiększa, bo tez jelita pracują, ale rano i tak jest widoczne takie wybrzuszenie na dole. powoli zaczynam rozpinać te spodnie, które tu polecałam więc chyba serio trzeba pomysleć o czymś do chodzenia już typowo pod ciążę 😅 ciężko mi w to uwierzyć.
Mam dokładnie tak samo. Przecież jeszcze nawet nie drugi trymestr u mnie, a już mam kupować spodnie? Śmiechowo trochę 😅 i się zastanawiam, czy to już trzeba kupić typowo spodnie ciążowe. Przecież takie jeansy mają kawał materiału na bardzo duży brzuch. A jak to będzie się nosiło na taki póki co mały? Myślałam aby coś zamówić ale nie wiem czy nie przejdę się poszukać czegoś stacjonarnie w końcu 😄15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Mi też niezręcznie jak sobie pomyśle o tych ciążowych ciążowych spodniach 😅 legginsy sportowe niby spoko, ale opinają już ten brzuch, te spodniolegginsy super, ale zaczynam je rozpinać … ja chyba właśnie wejdę do jakiejś sieciówki, żeby ogarnąć jak takie spodnie wyglądają w ogóle na żywo. Na pewno nie chce na okrągło chodzić w jakiś luźnych dresach, bo mnie to wprawia w przygnębienie jeszcze większe - siedzę w domu dużo więc dresy mam już wychodzone 😅Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoProstuM super wiadomosci. Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa jest i bez wysokiego ryzyka ! To najwazniejsze a plec pozniej. ❤ ciesze sie kochana bardzo❤❤❤❤❤
Tari no wkoncu! Hak dobrze ze Ci przeszli juz bo sie martwilam jak ty sie czujesz kiedy Ci to orzejdzie cholerka.....ale cale szczescie ze juz jest lepiej 😘
A co do brzusiooooow no toooo juz czas zeby spodnie robily sie ciasne i dobrze ! niech dzidzi rosnie 👌👌
Najlepsze legi dla mnie w ciąży były chyba albo jakies dresy
Najwygodniej hehe
A ja dzis wieczorem z godz temu zrobilam testa bo mialam jakiegos w domu bo wiecie bety jeszcze nie robilam cos pobolalo dzis przy zalatwianiu z prawej strony wiec juz sie schizowalam na maksa...test byl o czulosci 20 no krecha jak nic tyle że bladziutka taka dosyc widac golym okiem ją, fakt. Ale blada. I kolejna schiza....ze kreska blada bo beta pewnie nie rosnie....boze. ja sie wykoncze.
Jutro z corka na oddzial na kilka dni na kontrole.....i jak wroce pojde na bete bo z oddzialu nie wypuszczają pytalam dzis jak dzwonilam. Zwariowac mozna. 😕PoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
PoProstuM 😍 gratki ! To możesz spać spokojnie 😊
Co do śluzu ja mam go sporo, i chyba w pierwszej ciąży też coś mi się przypomina że tak miałam. 😊
Miśka trzymam kciuki za betę ❤ kreski jak wiadomo z forum kłamią, i wprowadzają tylko zamieszanie i zamęt w głowie.
Ja mam szczerą nadzieję, że ten wynik nifty jutro przyjdzie bo mam dość już czekania. Poza tym brzuch coraz większy, za chwilę ciężko będzie ukryć ciążę, w sumie chyba dojrzałam do tego aby powiedzieć rodzinie ale już poczekam do tych wyników.PoprostuM lubi tę wiadomość
-
miska997 wrote:PoProstuM super wiadomosci. Najwazniejsze ze dzidzia zdrowa jest i bez wysokiego ryzyka ! To najwazniejsze a plec pozniej. ❤ ciesze sie kochana bardzo❤❤❤❤❤
Tari no wkoncu! Hak dobrze ze Ci przeszli juz bo sie martwilam jak ty sie czujesz kiedy Ci to orzejdzie cholerka.....ale cale szczescie ze juz jest lepiej 😘
A co do brzusiooooow no toooo juz czas zeby spodnie robily sie ciasne i dobrze ! niech dzidzi rosnie 👌👌
Najlepsze legi dla mnie w ciąży były chyba albo jakies dresy
Najwygodniej hehe
A ja dzis wieczorem z godz temu zrobilam testa bo mialam jakiegos w domu bo wiecie bety jeszcze nie robilam cos pobolalo dzis przy zalatwianiu z prawej strony wiec juz sie schizowalam na maksa...test byl o czulosci 20 no krecha jak nic tyle że bladziutka taka dosyc widac golym okiem ją, fakt. Ale blada. I kolejna schiza....ze kreska blada bo beta pewnie nie rosnie....boze. ja sie wykoncze.
Jutro z corka na oddzial na kilka dni na kontrole.....i jak wroce pojde na bete bo z oddzialu nie wypuszczają pytalam dzis jak dzwonilam. Zwariowac mozna. 😕
Jak juz przy "20stce" widac bladą to badz dobrej mysli. Ja przy czulosci chyba 10 mialam rano blada, a po poludniu juz ciemniejsza. -
Miska, a może jak będziesz na tym oddziale zapytaj tam grzecznie jakaś miła pielęgniarkę czy w szpitalu mają laboratorium w którym mogłabyś wykupić sobie jedno badanie. Może się uda bo rzeczywiście myślę, że stres Cię tam zje jak mówisz że kilka dni będziesz zamknięta.. Ale trzymam za Ciebie kciuki 😊
Gabs, no długo już czekasz na te wyniki. Mam nadzieję, że w końcu się doczekasz. Będziesz od razu znać płeć bobaska?
No ja śluzu dużo miałam na początku, a potem przerwa. Teraz na nowo się produkuje na potęgę 🙃
Mi dzisiaj tak brzuch wywaliło, że jestem ciekawa czy jutro wejdę w jeansy 🤣15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ale dzisiaj tutaj ruch
ja jutro mam pierwsze podejście do prenatalnych, zobaczymy czy Bobo będzie na tyle duże, żeby wszystko zbadać a jak nie to w piątek mam powtórkę.
Śluzu mam dużo, nie wydaje mi się, żebym w ciąży z córką miała aż tyle. Dodatkowo mdłości dalej się mnie trzymają natomiast brzuch rosnie jak szalony 🤣07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Bardzo wcześnie mam wrażenie macie te prenatalne dziewczyny. Mój lekarz ustalił termin dopiero jak będę 13+1 i zastanawiam się czy nie za późno? Właśnie jakby bobas był źle ułożony to mało czasu potem by zrobić kolejne podejście a z drugiej strony wiem, że wtedy już serio będzie duże i powinno być ładnie wszystko widać.15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Tari wrote:
Gabs, no długo już czekasz na te wyniki. Mam nadzieję, że w końcu się doczekasz. Będziesz od razu znać płeć bobaska?
No ja śluzu dużo miałam na początku, a potem przerwa. Teraz na nowo się produkuje na potęgę 🙃
Mi dzisiaj tak brzuch wywaliło, że jestem ciekawa czy jutro wejdę w jeansy 🤣
Ponad tydzień już czekam ale w sumie 5 dni roboczych, a wyniki mają być do 10 dni. Aczkolwiek czytałam opinie, że dużo osób miało wyniki wcześniej.
Tak będzie już znać płeć i będę mogła podjąć decyzję czy w końcu sprzedać ubranka po córce czy może jednak się przydadzą.
Ja wchodzę w jeansy ale jest mi totalnie niewygodnie. Koszmar. Chodzę w legginsach, rajtkach i luźnych sukienkach 😅 A po domu wiadomo dres.
-
Byle dzidzia nie przekroczyła tych 8 cm, a chyba dziecko można manewrować, więc po prostu dłużej badanie potrwa Kolejne podejścia to się chyba robi jak właśnie jest trochę wcześnie i nie ma pewności czy uda się wszystko zobaczyć. Mi dzisiaj gin trochę brzuszkiem majtał, bo akurat bardzo się wierciło dziecko. Ja niby dzisiaj 12+3, a z usg 12+5 i 6,23 cm więc zapas był u Ciebie też tak będzie :*Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Malina1985 wrote:Jak juz przy "20stce" widac bladą to badz dobrej mysli. Ja przy czulosci chyba 10 mialam rano blada, a po poludniu juz ciemniejsza.
Gabs no ja mysle ze przyjda jutro bo ilez mozna czekac a czlowiek sie stresuje....chce juz powiedzieć ze wszystko dobrze a tu czekaj......oby były, trzymam kciukasy.
Majetta musisz tam powaznie "pogadac" z tym fasolakiem żeby ładnie sie ustawił....żebyś juz miała te prenatalne za sobą......
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨