W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie wróciłam od laryngologa … zero infekcji, mam bardzo przesuszoną i obrzękniętą śluzówkę nosa, która powoduje takie zapchanie. Ucho dzisiaj nie bolało, po prostu się zatkało od środka wczoraj ale ogrzewałam je i przeszło dzisiaj. Ciąża to nie stan dla mnie, za dużo stresu 😅 myślałam, że od 3 tygodni hoduję infekcję. Pozostają mi tylko krople nawilżające na 2 tygodnie i nawilżacz na noc.
Witam się z Wami wraz z końcem 13 tygodnia, czas mija mi coraz szybciej!! 🤞Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Co do skóry to nie wiem czy się zmienia coś w II trymestrze - zaczęłam go a cera nadal do du*y.
I to nawet nie jest sucha co wypryszczona.
Mi lekarz sam kazał powtórzyć betę, a dwóch innych pytało czy mam dwa badania. Więc co szkoła...
Co do zabobonów dziewczyny nie ma sensu w nie wierzyć i się męczyć z czymś
Kiedyś owszem do fryzjera się nie chodziło ale ze względu na farby, które były szkodliwe, a bardziej opary, teraz są one bezpieczne dla kobiet w ciąży.
Polecam cykl u mamyginekolog "piękna w ciąży" - 4 części - w tych tematach
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
PoprostuM- to akurat bardzo dobra wiadomość, że nie infekcja. Więcej nawilżenia i powinno być dobrze
Widzę, że ja liczę inaczej tygodnie ciąży niż Ty i kilka innych dziewczyn. Bo dla mnie 12+4 to oznacza, że jestem w trakcie 12 tygodnia a nie 13. 😅
Musze sie wczytać w mama ginekolog. Pisze bardzo fajnie i myślę, że w kręgach współczesnych kobiet jest bardzo lubiana. W listopadzie podetnę włosy bo ogólnie na początku samym ciąży bardzo dużo mi ich wypadło (co nie widać bo mam bardzo gęste na szczęście) ale końcówki zrobiły się jak siano z dnia na dzień.
Gdzieś czytałam, że 2 trymestr dla wielu kobiet to okres rozkwitania. Włosy lśnią, cerą jest idealna, blask w oku.. Czekamy na to dziewczyny 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Wierzę, że to już się lada moment u mnie zacznie skoro już jestem w tym "magicznym" drugim Może i paznokcie mam mocniejsze, ale zaczyna mnie boleć więcej rzeczy, a wczoraj o 21.30 padłam jak mucha. Fakt, że organizm dźwiga dużo zmian, a ja normalnie pracuję plus wczoraj zrobiliśmy sobie spacer
Tak, dla lekarza na pytanie, w którym jesteś tygodniu odpowiesz 12 bo dla nich liczy się, który skończyłaś. 12+4 to 12 skończonych, pełnych tygodni i 4 dni tygodnia 13go, który sobie idzie. Ja zwykle mówię w 14+4 "skończyłam 14" lub "jestem w trakcie 15"
Bo jak zaczynasz ciążę to od zerowego tygodnia, 4 dzień ciąży to 0+4 więc później mając 1+1 to 1 pełny tydzień i 1 dzień.
Majetta lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
tjaaa to liczenie tygodni ciąży jest mylące ale liczę tak jak Izi skończyłam 12 tydzień obecnie i jestem w 13
Jutro mam "powtórkę" z prenatalnych. Tzn pierwotny termin, potem lekarz kazał przyjść wcześniej ale trzymać termin w razie "w". Pytałam się w pn po badaniu, które wyszło dobrze, czy mam w takim razie zwolnić termin. Powiedział, że skoro mam pakiet i termin i chcę jeszcze zobaczyć Bobo to on zaprasza no dwa razy nie musiał mówić jestem nieco przewrażliwiona ale skoro lekarz sam zaprasza to byłoby niegrzecznie nie skorzystać 😅07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Rozumiem Cię zupełnie Izi. Też pracuje, jak wracam to ostatnio robię mała drzemkę by mieć siły dokulać się do nocnego snu. W nocy śpię tak twardo, że nawet ciężko mi czasem wstać za potrzebą jak trzeba 😅
Ja na początku kiedyś się zastanawiałam jak to liczyć. Siostra mówiła mi, że najlepiej mówić właśnie 12+4 i wszystko wiadomo. Ale to w sumie wychodzi, że to już ostatnie dni 1 trymestru. Yay ☺15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Oj, ja też w pewnym momencie się gubiłam, ale liczę tak, że mam dzisiaj za sobą 13 pełnych tygodni i to takie małe święto nadal jednak będąc 13 + mówię, że 13 tydzień (chyba, że już końcówka to bardziej myśle 14).
Majetta, też bym nie nalegała na zwolnienie terminu skoro lekarz zaproponował 😅
A co do snu to widzę, że mamy bardzo podobnie! Mnie też od jakiegoś czasu opuszcza energia w ciągu dnia. Wczoraj zasypiałam na siedząco co mi się nie zdarzyło nigdy :p myślałam, że im bliżej II trymestru tym więcej energii, a tu spadek wszystkie z utęsknieniem czekamy na ciążowy glow up, a ja jeszcze czekam na ten moment kiedy czas będzie zasuwał jak szalony, bo o tym też dużo dziewczyn mówiTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Oj, ja też w pewnym momencie się gubiłam, ale liczę tak, że mam dzisiaj za sobą 13 pełnych tygodni i to takie małe święto nadal jednak będąc 13 + mówię, że 13 tydzień (chyba, że już końcówka to bardziej myśle 14).
Majetta, też bym nie nalegała na zwolnienie terminu skoro lekarz zaproponował 😅
A co do snu to widzę, że mamy bardzo podobnie! Mnie też od jakiegoś czasu opuszcza energia w ciągu dnia. Wczoraj zasypiałam na siedząco co mi się nie zdarzyło nigdy :p myślałam, że im bliżej II trymestru tym więcej energii, a tu spadek wszystkie z utęsknieniem czekamy na ciążowy glow up, a ja jeszcze czekam na ten moment kiedy czas będzie zasuwał jak szalony, bo o tym też dużo dziewczyn mówi
Ja to mówię że zaczęłam sobie 16 tydzień, albo że skończyłam 15 tyg - leci 16. Dla lekarza oczywiście liczą się te skończone. I np jak mam wizytę w 16+4 (to biegnie sobie 17 tydzień, ale w karcie ciąży ona wpisuje 16) 😅PoprostuM lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
A to w karcie sama mi liczy przy każdej wizycie i wpisuje dokładnie tydzień+dni więc nie myślę.
Ostatnio nawet nie pamiętałam, w którym jestem już tygodniu, mąż mnie uświadamiał mam chwilami taki budyń zamiast mózgu, że aż mi siebie żal...
Tari lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
To ja wczoraj pojechałam do Lidla kupić sobie rybe na kolejny dzień, na obiad. I wieczorem szukam tej ryby i nie ma. Mąż pobiegł do auta zobaczyć czy może mi z torby nie wyleciała i znalazł rachunek na którym jak byk nie było skasowanej ryby 😂😂😂 ja byłam pewna, że ją kupiłam! A potem próbowałam odtworzyć co się stało w tym lidlu ale mój mózg nie potrafił mi pomóc...15.04.2022 Aleksander 🥰
-
Izi wrote:A to w karcie sama mi liczy przy każdej wizycie i wpisuje dokładnie tydzień+dni więc nie myślę.
Ostatnio nawet nie pamiętałam, w którym jestem już tygodniu, mąż mnie uświadamiał mam chwilami taki budyń zamiast mózgu, że aż mi siebie żal...
Znam to uczucie 😂
Ale czas leci bardzo szybko, patrzę na tą moją kartę ciąży a tam 8tc, 12tc, teraz będzie 16tc... Później pewnie 20, 24, 32, 36......😂 😂 😂 😂 Pewnie pod sam koniec to już będę się z nią widywać częściej 😉 ale teraz sobie uświadomiłam że zostało mi może z 5 wizyt i będę prawie na końcówce 🤣 (o ile nadal wszystko będzie bezproblemowo tak jak teraz jest)Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Tari wrote:To ja wczoraj pojechałam do Lidla kupić sobie rybe na kolejny dzień, na obiad. I wieczorem szukam tej ryby i nie ma. Mąż pobiegł do auta zobaczyć czy może mi z torby nie wyleciała i znalazł rachunek na którym jak byk nie było skasowanej ryby 😂😂😂 ja byłam pewna, że ją kupiłam! A potem próbowałam odtworzyć co się stało w tym lidlu ale mój mózg nie potrafił mi pomóc...
Hahah, ryba widmo 😅 ja się śmieje z mężem, że nie możemy mojego roztrzepania zwalić na ciążę, bo było u mnie z tym źle już przed. No ale ostatnio zaczęłam robić kanapki będąc przekonaną, że kupiłam hummus - przeszukałam cała lodówkę, nie ma. Pewnie mi się pomyliło. Tydzień później kupiłam hummus i wkładając go do lodówki znalazłam ten z poprzedniego tygodnia 😂 albo wróciłam ze sklepu z drożdżami i przetrzepałam z mężem cała kuchnie jakieś 15 min później bo nie mogłam ich znaleźć, a robiłam pizzę - okazało się, że włożyłam je miedzy herbaty do szafki 👍
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Hahah, ryba widmo 😅 ja się śmieje z mężem, że nie możemy mojego roztrzepania zwalić na ciążę, bo było u mnie z tym źle już przed. No ale ostatnio zaczęłam robić kanapki będąc przekonaną, że kupiłam hummus - przeszukałam cała lodówkę, nie ma. Pewnie mi się pomyliło. Tydzień później kupiłam hummus i wkładając go do lodówki znalazłam ten z poprzedniego tygodnia 😂 albo wróciłam ze sklepu z drożdżami i przetrzepałam z mężem cała kuchnie jakieś 15 min później bo nie mogłam ich znaleźć, a robiłam pizzę - okazało się, że włożyłam je miedzy herbaty do szafki 👍
Hahaha! Jak dobrze, że nie jestem w tym sama. Serio, ja wcześniej nie byłam taka roztrzepana.. Teraz mąż tylko mówi: ciąża, John (imię robocze bobasa) wysysa Ci mózg 😅PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Ej dziewczyny może któraś z was tak miała...
Mdłości i wymioty to wiadomo nic nowego, w 10tc miałam jakieś apogeum potem nieco lepiej. We wtorek rano zaraz po otwarciu oczu leciałam do łazienki na poranne rzyganko, i niestety na poaczatku były śladowe ilości krwi (coś jak przy szczotkowaniu uszkodzi się dziąsło i przepłucze buzie). Potem cisza i dzisiaj znowu wymiotowałam i na początku znowu pojawiła się krew a potem „cała reszta”.
No jutro lekarz wiec będę się go wypytywać itp, w necie na razie nic strasznego nie wyczytałam ( co dziwne 🙈) ale stresik jest...07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Może jakieś podrażnienie od wymiotów... Jutro koniecznie powiedz o tym lekarzowi.
♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Trzymaj się Majetta! Wszystko mamy teraz bardziej ukrwione, więc skoro na porządku dziennym jest lekkie krwawienie ze wszystkich dostępnych otworów 💔 to zdecydowanie możesz mieć podrażnienie. Wymioty to jednak kwas i jak się cały czas wymiotuje to można podrażnić przełyk dobrze, że jutro lekarz, dawaj znać, to na pewno nic groźnego :*Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
KOCHANE. BETA 1001 a PROGESTERON 12,70 niski ale moze luteina wystarczy badzcie dobrej mysli napisalam do gina. Żeby mnie dzis przyjął...
PoprostuM lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
miska997 wrote:KOCHANE. BETA 1001 a PROGESTERON 12,70 niski ale moze luteina wystarczy badzcie dobrej mysli napisalam do gina. Żeby mnie dzis przyjął...
Jak cudnie! Wooow ❤️ Co za zwrot akcji, czekam na pierwsze info jak już będziesz po wizycie!!Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Jak cudnie! Wooow ❤️ Co za zwrot akcji, czekam na pierwsze info jak już będziesz po wizycie!!23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨