W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Majetta wrote:Kilka razy zmieniałam decyzję, to jednego dnia czułam się lepiej i chciałam wrócić, to drugiego umierałam i nie było mowy o powrocie. Na szczęście pracuję z domu i mam w miarę elastyczne godziny pracy i super szefa. 2/11 mam konsultację u prowadzącego i wezmę L4 już chyba tak do końca...
To w domu wiadomo trochę inaczej, ale mimo wszystko męczyć się nie ma co na siłę. Wytrzymaj ten tydzień i zobaczysz co będzie dalej 🙂15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Majetta jak się źle czujesz to pewnie, jednak praca czy z domu czy nie jest obciążająca. A w ciąży potrzeba spokoju.
My chyba sami sobie chcemy ten spokój zakłócić, mąż wczoraj wymyślił że zaczynamy budowę domu 🤣 Mamy już działkę, ale jakoś przeraża mnie ta wizja budowania się teraz.
Ja byłam na badaniach krwi, zważyłam się przy okazji i waga stoi w miejscu, ale ja w sumie jem mało i bardzo lekkie rzeczy bo nic mi nie smakuje 😅Natis lubi tę wiadomość
-
Tari wrote:Dobrze, że w dzisiejszych czasach dostęp do ubrań ciążowych jest łatwy. Szczerze nigdy po lumpeksach nie chodziłam ale zawsze może być ten pierwszy raz. Bo rzeczywiście szkoda kupować góre ubrań tylko na te pół roku. Nawet jeśli w przyszłości będzie kolejna ciąża to kto wie na jakie miesiące będzie największy brzuch 😃
Ja dziś chyba ze stresu przed wizytą czuje podbrzusze, rozpieranie. Ciężko się skupić na pracy 😅
Tari polecam, ja kiedyś byłam bardzo anty lumpy bo nie wiedziałam, że można czasem znaleźć takie perełki 😅
Pewnego dnia tak po prostu zrobiłam sobie rundkę po lumpkach w moim mieście, mniej więcej wiem do których warto wchodzić i kiedy... Ale zdarzają się też takie odwiedziny że wychodzę z niczym 😉
Chociaż ponad 2 tyg temu upolowałam 15 szt rzeczy za 99zł.
Głównie swetry właśnie większe na zimę/początek wiosny co by mieć zapas na brzuszek. Później je sprzedam na vinted albo oddam komuś w potrzebie 😜
Udało mi się też upolować luźną całą błyszcząca się sukienkę z mango - w sam raz na sylwestra, o ile w ogóle gdzieś pójdziemy 😊
I dwie kurtki - jedną przeciwdeszczowa z kapturem, a drugi płaszczyk krótki z barankiem na zewnątrz, uwaga za całe 6,60 zł 😂
Także polecam 😉Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Wooow. Niesamowite jakie łowy za tak śmieszne pieniądze! Ale właśnie brałaś po prostu ubrania w większym rozmiarze czy w lumpeksie też można znaleźć ubrania ciążowe?
Gabs, szacunek za tak ciężką decyzję kiedy macie na stanie jedno dziecko i w drodze drugie. Ale jak nie teraz to kiedy? 😊 ceny i tak są kosmiczne i nic nie wróży by było coś lepiej więc chyba nie ma na co czekać.
Ja się nie mogę doczekać aż będziemy robić pokój dla dziecka. Wiadomo na początku będzie z nami w sypialni ale marzy mi się piękna foto tapeta na jedną ścianę, teraz robią takie śliczne 😍15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Wooow. Niesamowite jakie łowy za tak śmieszne pieniądze! Ale właśnie brałaś po prostu ubrania w większym rozmiarze czy w lumpeksie też można znaleźć ubrania ciążowe?
Gabs, szacunek za tak ciężką decyzję kiedy macie na stanie jedno dziecko i w drodze drugie. Ale jak nie teraz to kiedy? 😊 ceny i tak są kosmiczne i nic nie wróży by było coś lepiej więc chyba nie ma na co czekać.
Ja się nie mogę doczekać aż będziemy robić pokój dla dziecka. Wiadomo na początku będzie z nami w sypialni ale marzy mi się piękna foto tapeta na jedną ścianę, teraz robią takie śliczne 😍
Wybieram większe 😉 albo takie w kroju oversize gdzie wiem, że brzuszek mi się zmieści.
Np. Jeden sweterek znalazłam w mega dużym rozmiarze - 44, ale ma taki pięknie niebieski kolor i jest mega gruby, że przymierzając go wyglądam w nim jak w właśnie takim 'oversize' jak brzuszek będzie spory to będzie miał jeszcze mega dużo luzu.
A tak resztę brałam rozmiary L z zapasem na brzuszek, przymierzałam i mniej więcej wiedziałam czy się nada na przyszłość czy nie. Kilka też mam takich jak 'narzutki' dłuższe, także przy legginsach zakrywają co powinny 😉Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
-
Z ubrań ciążowych w lumpach najczęściej można spotkać właśnie spodnie ciążowe - zazwyczaj w 90% to te z H&M mama 😉 także warto poszukać, później można oddać, albo pozbyć się też za grosze 😊
Gabs, podziwiam!
Nam się kiedyś marzył domek, chcieliśmy sprzedać nasze mieszkanie, za nasze drugie kupić działkę i powoli budować. Ale ceny teraz są takie absurdalne, że wybiliśmy sobie ten pomysł z głowy. A kredytu nie chcemy brać. 😊Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
-
Natis wrote:Z ubrań ciążowych w lumpach najczęściej można spotkać właśnie spodnie ciążowe - zazwyczaj w 90% to te z H&M mama 😉 także warto poszukać, później można oddać, albo pozbyć się też za grosze 😊
Gabs, podziwiam!
Nam się kiedyś marzył domek, chcieliśmy sprzedać nasze mieszkanie, za nasze drugie kupić działkę i powoli budować. Ale ceny teraz są takie absurdalne, że wybiliśmy sobie ten pomysł z głowy. A kredytu nie chcemy brać. 😊
Ceny to kosmos, ale w cenie mieszkania się wybudujemy a będziemy mieli chociaż ogród i przestrzeń.
Chociaż mam wiele obaw z tym związanych ale zanim załatwimy formalności to jeszcze sporo czasu upłynie 😅
Co do lumpeksów to ja uwielbiam takie łowy! Muszę się jutro wybrać bo też małej muszę spodenki pokupować i może jakiś fajny luźny sweter upoluję na zimę ❤Natis, Izi lubią tę wiadomość
-
Jestem już w domu po wizycie. Bobasek idealnie ułożony aby zbadać wszystkie parametry i są w normie! 🤩🤩🤩 pięknie rączkę przy buźce było widać, wszystkie paluszki.. Przepiękny widok. Chociaż lekarz bardzo się starał płci nie był w stanie dojrzeć, ziomek nie chciał pokazać co ma i koniec 😅 ale to nic.
Jutro albo w środę zrobię test pappa, lekarz zlecił.
Kolejna wizyta 25.11 😍
PoprostuM, Majetta, Izi lubią tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Jestem już w domu po wizycie. Bobasek idealnie ułożony aby zbadać wszystkie parametry i są w normie! 🤩🤩🤩 pięknie rączkę przy buźce było widać, wszystkie paluszki.. Przepiękny widok. Chociaż lekarz bardzo się starał płci nie był w stanie dojrzeć, ziomek nie chciał pokazać co ma i koniec 😅 ale to nic.
Kolejna wizyta 25.11 😍
Wchodziłam na forum od 20:00 i sprawdzałam jakie wieści u Ciebie ❤️ Grzeczny bobasek, wyniki w normie - jest co świętować! Gratulacje ☺️
Tari lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
PoprostuM wrote:Wchodziłam na forum od 20:00 i sprawdzałam jakie wieści u Ciebie ❤️ Grzeczny bobasek, wyniki w normie - jest co świętować! Gratulacje ☺️
Jak miło 😍 to serio cud zobaczyć jak dzieciątko się rusza w brzuszku.. Jeszcze z tą słodką rączka. Jutro zrobię te badania z krwi by było już to za mną i oby na spokojnie do kolejnej wizyty 😊PoprostuM lubi tę wiadomość
Tari wrote:Jestem już w domu po wizycie. Bobasek idealnie ułożony aby zbadać wszystkie parametry i są w normie! 🤩🤩🤩 pięknie rączkę przy buźce było widać, wszystkie paluszki.. Przepiękny widok. Chociaż lekarz bardzo się starał płci nie był w stanie dojrzeć, ziomek nie chciał pokazać co ma i koniec 😅 ale to nic.
Kolejna wizyta 25.11 😍
Super! -
Tari super !!! Mimi ze płeć nieznana to i tak super słyszeć ze z malenstwem jest wszystko dobrze. 😍😍😍😍😍😍
Teraz zrobic eyniki i czekac.....ale będą na bank dobre. ❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Na płeć spokojnie poczekamy. Najważniejsze, że samo zdrowie mam w brzuszku 😊 ale stres zszedł i jestem okrutnie zmęczona. Zaraz spać i z nowa energią w dalszą drogę ciąży. Jutro sobie coś kupie do ubrania o! 😍
Izi lubi tę wiadomość
Tari wrote:Na płeć spokojnie poczekamy. Najważniejsze, że samo zdrowie mam w brzuszku 😊 ale stres zszedł i jestem okrutnie zmęczona. Zaraz spać i z nowa energią w dalszą drogę ciąży. Jutro sobie coś kupie do ubrania o! 😍
Gratulacje dobrych wyników ❤
Na płeć jeszcze przyjdzie czas 😊
Ja dzisiaj wystawiam ubrania po córce i tak mi jakoś nostalgicznie się zrobiło, jak patrzę na te malutkie ciuszki 🤭 -
Malina1985 wrote:Mi wczoraj usg wyszlo rowniez w porzadku. Czekam jeszcze na wyniki PAPPy 🙈 Niestety sa chwile pozniej wiec stres jeszcze troche jest.
Lekarz powiedzial, ze na 70% chlopiec.
To świetnie, że wynik USG jest w porządku! Emocje powinny trochę opaść po wynikach Pappa.❤
Ja po tych wynikach badań potrzebowałam chwili żeby dojść do siebie, jednak to dużo kosztuje emocji. 😅Malina1985 lubi tę wiadomość
-
Super, że u Was dziewczyny badania poszły dobrze!
Ja dzisiaj mam zjazd i klnę czemu chciałam wrócić do pracy. Mdłości (i wymioty niestety) dzisiaj znowu zwiększone, spać się chce - dzisiaj ogłaszam zespołowi nowinę. Szef wie od pewnego czasu a dzisiaj komunikuję do zespołu i że od przyszłego tygodnia będą raportować do kogoś innego.PoprostuM, Malina1985 lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta, koniecznie wróć na zwolnienie. Nie wyobrażam sobie się tak męczyć pracując. Lepiej dać sobie czas na odpoczynek zwłaszcza, że za kilka miesięcy czeka nas niezła harówka 😅
Ja zrobiłam test z krwi, prawdopodobnie dziś będzie wynik i wtedy skontaktuje się z moim ginekologiem by powiedział czy nadal wszystko dobrze. I dziś zamawiam jakieś spodnie.. Wam też tak brzuch z dnia na dzień rośnie w oczach? 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Malina, gratki :* wspaniale wyjść z dobrymi nowinami z badań ❤️
Majetta, jak szef wie to chyba zespol z górki już czy się trochę stresujesz??
Ja oczywko przed jutrzejszą wizytą zaczynam lekko świrować 😵💫 na razie jestem w trybie przetrwania - byle do porodu. Tak bardzo bym się chciała cieszyć ciążą full fest, ale lęki mnie zżerają troszkę i nie potrafię. Na szczęście wizyta o 8:30 więc już niedługoTari, Malina1985 lubią tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈