Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
Odpowiedz

W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠

Oceń ten wątek:
  • Tari Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM - dobre wiadomości z samego rana. 😊 dotrwalaś jakoś i też pewnie czujesz wielka ulgę po wizycie?

Do mnie lekarz jeszcze nie dzwonił ani nic. Nie wiem czy dać mu czas do pt czy napastować telefonem już dzisiaj. W sumie sam kazał zrobić pappa wczoraj więc fajnie by było jakby dał znać, czy jest ok. Chociaż we mnie jest totalny spokój.. Serio. Jak nie ja 😇

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ulga niesamowita i więcej radości! Powiedziałam mężowi po wizycie, że powoli do mnie dociera, że naprawdę to się dzieje i mogę urodzić dziecko. Jestem na etapie, w którym wciąż boję się wybiegania w przyszłość

Tari - spokój to dobry znak ❤️ A pewnie gin jak ma zaplanowane na dziś pacjentki to musi mieć chwilę miedzy nimi, żeby wpisać wszystko w system i obliczyć na nowo ryzyka. Ja bym przedzwoniła dopytać czy dotarł mail - przy okazji się przypomnisz :D

Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie właśnie pierwsze ubrania ciazowe. Byłam w hm i kupiłam jeansy i fajne dresy 😊
    Bo mam wrażenie, że teraz brzuch mi rośnie o cm codziennie chyba albo co, coraz ciaśniej mi w moich spodniach 😅

PoprostuM lubi tę wiadomość

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooo super ❤️ Ja zamówiłam taki komplecik ciążowy spódnica + sweterek (i on super wyglada tez bez ciąży, totalnie mój styl), ale co do brzuszka to on mi się pojawia i chowa i jakoś czuje, że spodnie ciążowe będą o wiele za duże 😅 ten pas w jeansach jest Tari dla Ciebie ok czy go jeszcze zwijasz, bo jest luźny?

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Wooo super ❤️ Ja zamówiłam taki komplecik ciążowy spódnica + sweterek (i on super wyglada tez bez ciąży, totalnie mój styl), ale co do brzuszka to on mi się pojawia i chowa i jakoś czuje, że spodnie ciążowe będą o wiele za duże 😅 ten pas w jeansach jest Tari dla Ciebie ok czy go jeszcze zwijasz, bo jest luźny?

Gdzie dorwałaś ten komplet? :D Szukam właśnie czegoś takiego bo mi się wymarzył :D
    Albo sweterkowa sukienka <3

Ja kupiłam te dżinsy w pepco na gumce melduję, że na nieduży brzuszek są super wzięłam trochę większe bo 36 były w sam raz, a 38 takie okej żeby były na dłużej :)

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Zalando z firmy glamorous bloom - cardigan with buttons ❤️ Bardzo dobry skład, przyda się na całą ciążę i po ciąży, a na żywo wyglada się w nim obłędnie :D

Izi lubi tę wiadomość

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Tari Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No póki co kupiłam te spodnie, jeszcze ich nie nosiłam ale na bank na początek będę jakoś podwijać bo będzie się inaczej zsuwał ten materiał. Ja np. Spódnic jakoś nie lubię ale pewnie zainwestuje jeszcze w jakieś sukienki 😄 taka sweterkowa sukienka brzmi cudnie na zimę! 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Ja już po wizycie ❤️ Miałam robioną cytologię, dostałam globulki na lekki stan zapalny no i zobaczyłam dzidzię - coś miedzy nogami jest, ale to prawdopodobnie łechtaczka :D na zakupy mam dzisiaj żadne nie iść, bo płeć nieprzesądzona 😂

Tak się skubana dzidzia ruszała, prostowała nogi, robiła fikołki. Tak jak na początku wszystko można było dostrzec, bo leżało sobie spokojnie skulone to teraz szybkie ogarnianie co się dzieje na ekranie 😅

Można powiedzieć, że kończę I trymestr! Wooow, jestem w szoku i zgodnie z nastrojami na naszej grupie - czekam na ciążowy glow, bo mi tu chyba trądzik różowaty się robi albo skóra mocno reaktywna 👍

Temperamentny maluszek ;);)

• Malina1985 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiedzialam w pracy i juz mi lepiej :D :D Szef zrobil poker face, pogratulowal i o.

• miska997 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina no i super. 😍 juz najwyzszy czas. Zadbaj teraz o siebie :)

PoprostuM wiercipiętka mała rosnie! Aleee widze że duże szanse na kolejną dziewczynkę. ❤❤❤❤❤
    Tari długo czekac na odzew od tego lekarza ja bym zwariowala. Ale w sumie jeśli jestes spokojna na usg bylo wszystko dobrze to chyba te testy to taka formalność tylko. A spokój to dobry znak. Sama ostatnio tydzien dopiero po zrobionym tescie bylam na becie ale mimo to czułam jakis spokój i opanowanie.....no a jak juz zrobilam to byla niespodzianka i od razu na monitorze u lekarza więc chyba spokój to nasze lekarstwo na wszystko :) kobiety chuba mają taką głęboką intuicje i nie darmo sie to mówi bo jednak cos w tym jest :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś leżę pół dnia troche gramy z młodą cos rysujemy rano mnie tak mdlilo a po kawie myslalam ze ją od razu zwrócę :( jakies kłucie czasem czuje wystraszylam sie i leżę plackiem dziś hehehe....
    Juz mnie wali porzadnie chyba. Zrobiłam tak o z ciekawosci orzyrost bety z niedzieli jeden z wieczornego testu miałam słabszą kreskę ale widoczną wpisalam ze wynosila 40 bo moze byla w granicach 30-40 jak test o czulosci 20pokazal wieczorem cos i wpisalam wynik z czwartku z krwi....przyrost 400% 😂😂😂😂🙊
    No. I się trochę uspokoilam. 😂😂😂😂mówię no może będzie dobrze ale wiecie....trzeba jakoś sie nastawiac pozyttwnie przy takim mysleniu chorym bo coś kluje z boku😂🙊

Gabs lubi tę wiadomość

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoprostuM wrote:
    Ja już po wizycie ❤️ Miałam robioną cytologię, dostałam globulki na lekki stan zapalny no i zobaczyłam dzidzię - coś miedzy nogami jest, ale to prawdopodobnie łechtaczka :D na zakupy mam dzisiaj żadne nie iść, bo płeć nieprzesądzona 😂

Tak się skubana dzidzia ruszała, prostowała nogi, robiła fikołki. Tak jak na początku wszystko można było dostrzec, bo leżało sobie spokojnie skulone to teraz szybkie ogarnianie co się dzieje na ekranie 😅

Można powiedzieć, że kończę I trymestr! Wooow, jestem w szoku i zgodnie z nastrojami na naszej grupie - czekam na ciążowy glow, bo mi tu chyba trądzik różowaty się robi albo skóra mocno reaktywna 👍

Super ❤ No to ulga! Czyli prawdopodobnie dziewczynka, gratulacje 😉

Co do cery u mnie była tragedia a teraz jest o wiele lepiej 😊 ale też zrobiłam sobie peeling i prawie codziennie kładłam takie silnie nawilżające maseczki z Jandy i widzę poprawę.

Moje szczęście Córeczka - 2018 ❤️
    Czekamy na Synka - 2022 ❤

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

19.08.2021 - Beta 132,60 mIU/ml ❤️
    23.08.2021 - Beta 1113,00 mIU/ml ❤

13.09.2021 - Jest serduszko ❤
    8.10.2021 - Nifty Pro - Niskie ryzyka
    22.10.2021 - I Prenatalne

w57vgov3ux24w9bh.png
  • PoprostuM Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo! Chyba właśnie muszę podziałać z nawilżaniem mocniejszym! Dzięki za wskazówkę ❤️

miska - całkowicie rozumiem Twoje zachowanie, mnie dzisiaj po badaniu (nienawidzę tych wziernikow i w ogole) pobolewa podbrzusze i też cały dzień leżę i kwiczę prawie się nie ruszając :p
    Przyrost szalony, więc i dzidzia będzie szalenie zdrowa. Twoja historia to taki rollercoaster, że teraz już musi być dobrze 🥰

p19u0dw4ia5sge5w.png
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Ja dziś leżę pół dnia troche gramy z młodą cos rysujemy rano mnie tak mdlilo a po kawie myslalam ze ją od razu zwrócę :( jakies kłucie czasem czuje wystraszylam sie i leżę plackiem dziś hehehe....
    Juz mnie wali porzadnie chyba. Zrobiłam tak o z ciekawosci orzyrost bety z niedzieli jeden z wieczornego testu miałam słabszą kreskę ale widoczną wpisalam ze wynosila 40 bo moze byla w granicach 30-40 jak test o czulosci 20pokazal wieczorem cos i wpisalam wynik z czwartku z krwi....przyrost 400% 😂😂😂😂🙊
    No. I się trochę uspokoilam. 😂😂😂😂mówię no może będzie dobrze ale wiecie....trzeba jakoś sie nastawiac pozyttwnie przy takim mysleniu chorym bo coś kluje z boku😂🙊

Miśka piękna beta ❤❤❤
    Mdłości to też super objaw, mimo że uciążliwe.
    Tak się cieszę, że wszystko w porządku Tak musi zostać nie biorę innej opcji pod uwagę ❤❤

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

w57vgov3ux24w9bh.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie. Tylko to tak pi razy oko..... bo bety wczesniej jak w czwartek nie robiłam bo tylko te trzy testy ciazowe zrobilam. Ostatni w niedziele wieczorem wlasnie o czulosci 20, to jak wyszla jasna tak mysle moze miala ok 40 coś....oj tak. Taki rollercoster że ja ciągle mam strach ale jestem dobrej myśli mimo to. Te mdlosci na szczescie jakies bardzo uciążliwe nie są trwają chwilę jakąś od wczoraj rano i troche wieczorem. Dzisiajnagotowalam takiego kwasnego kapusniaku.....no niebo w gebie. 😂😂😂😂

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska, ale skoro masz takie turbo objawy to chyba nie ma co się martwić. Dzidziuś mocno się zakotwiczył i nie ma, że cierpisz 😆

Ja dziś ciężki dzień przed sobą i długi. Z tego wszystkiego ubrałam swoje spodnie ciążowe by mi wygodnie było bo dużo będę siedzieć w aucie 😊
    W sobotę jedziemy do rodziny męża, na całe trzy dni wolnego. Trochę się martwię jak będzie z moja cukrzycą. Teściowa jest bardzo wspierająca ale jednak u kogoś na kuchni to tam inaczej.. Ale musi być dobrze. Jeśli dziś się lekarz nie odezwie w sprawie pappy to jutro będę do niego od rana dzwonić. Wiem z doświadczenia, że w pt najłatwiej go chyba złapać bo jest wtedy na oddziale a nie w prywatnym gabinecie 😅

Dobrego ciążowego dnia dziewczyny 😊

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Miska, ale skoro masz takie turbo objawy to chyba nie ma co się martwić. Dzidziuś mocno się zakotwiczył i nie ma, że cierpisz 😆

Ja dziś ciężki dzień przed sobą i długi. Z tego wszystkiego ubrałam swoje spodnie ciążowe by mi wygodnie było bo dużo będę siedzieć w aucie 😊
    W sobotę jedziemy do rodziny męża, na całe trzy dni wolnego. Trochę się martwię jak będzie z moja cukrzycą. Teściowa jest bardzo wspierająca ale jednak u kogoś na kuchni to tam inaczej.. Ale musi być dobrze. Jeśli dziś się lekarz nie odezwie w sprawie pappy to jutro będę do niego od rana dzwonić. Wiem z doświadczenia, że w pt najłatwiej go chyba złapać bo jest wtedy na oddziale a nie w prywatnym gabinecie 😅

Dobrego ciążowego dnia dziewczyny 😊
    Aaaa super ale bedzie dobrze kochana nie martw sie wiadomo ze tesciowe lubią dokarmic. Ale napewno zadba dobrze ❤ bierz ze soba glukometr i pilnuj porcji, bedzie dobrze. 😀😀😀
    No pewnie dzwon do niego jutro najlepiej niech da znac co i jak chociaz zebys juz miala z glowy to bo tak będziesz myśleć mimo wszystko.
    Z moim znowu jest tak ze z rana nie idzie go zlapac bo na oddziale jest ale po poludniu luzik nawet jak jest w swoim gabinecie to odbiera a ja juz nawet nie dzwonie bo juz wiem ze od ekspresowo odpisuje na wiadomosci w czwartek bylo to samo napisalam beta taka i taka po 10 min juz napisal prosze przyjechac na 20 😂😀
    Dziewczyny.....a wy chcecie zeby wasi lekarze którzy was prowadza bylo przy porodzie ? Tak z ciekawosci pytam :)
    Bo wiem ze duzo kobiet tak wlasnie chce bo to lekarz proeadzacy i wg....wiadomo poprosila bym pewnie swojego w takiej sytuacji ale ja to chyba parcia nie mam zeby koniecznie był bo to moj lekarz 😂 aby poród dobrze odebral ....
    Tak pomyslalam co wy o tym myślicie jakie macie podejscie. :)

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Tari Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jak przyjmuje w swoim gabinecie to wtedy jego telefon ma położna, która pracuje dla niego w rejestracji. Więc nie ma wtedy sensu dzwonić bo ta pani nic mi nie powie. Już się tego trochę nauczyłam 😅

A co do porodu, to tak! Ja będę mieć na 100% cesarskie cięcie. Rok temu mój lekarz robił mi operacje wycięcia mięśniaka i założenie takie, że on też zrobi cc. Pracuje w największym szpitalu położniczo-ginekologicznym w województwie więc mi to na rękę. Mam nadzieję, że dzidziuś nie będzie chciał wyjść na świat przed terminem ustalonej cc ale wiadomo, wszystko możliwe. Wiadomo, że cc a poród naturalny to kompletnie inna sprawa więc ciężko mi się ustosunkować do tego. Grunt by czuć się zaopiekowaną 😊

Nawet sobie nie wyobrażam, że miałby mnie operować ktokolwiek inny 😅 to chyba dobrze świadczy, że ufam swojemu lekarzowi.

15.04.2022 Aleksander 🥰
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tari wrote:
    Mój lekarz jak przyjmuje w swoim gabinecie to wtedy jego telefon ma położna, która pracuje dla niego w rejestracji. Więc nie ma wtedy sensu dzwonić bo ta pani nic mi nie powie. Już się tego trochę nauczyłam 😅

A co do porodu, to tak! Ja będę mieć na 100% cesarskie cięcie. Rok temu mój lekarz robił mi operacje wycięcia mięśniaka i założenie takie, że on też zrobi cc. Pracuje w największym szpitalu położniczo-ginekologicznym w województwie więc mi to na rękę. Mam nadzieję, że dzidziuś nie będzie chciał wyjść na świat przed terminem ustalonej cc ale wiadomo, wszystko możliwe. Wiadomo, że cc a poród naturalny to kompletnie inna sprawa więc ciężko mi się ustosunkować do tego. Grunt by czuć się zaopiekowaną 😊

Nawet sobie nie wyobrażam, że miałby mnie operować ktokolwiek inny 😅 to chyba dobrze świadczy, że ufam swojemu lekarzowi.
    No jesli masz miec cc jednak to ja Cie doskonale rozumiem bo sama wiem jak trafiłam do szpitala tylko modlilam sie aby moj lekarz przeprowadzał tą laparoskopie bo on wie co i jak zna mnie i tak bylo jak mi powiedzial ze on bedzie to tylko poprosilam go zeby ratowal jajowod a on nie dal skonczyc i mowi "tak wiem prawy jajowod bedziemy ratować postaram sie bo lewy wiemy że lewy jest slaby" czy jakos tak. I znal juz sytuacje no i udalo sie zrobil jak mówił, wycisnal wszystko jajowod nawet nie byl nacinany....wiec tu sie cieszę. To chyba przy cc to takie podejscie juz inne. No moj lekarz akurat z corka mi odbierał poród to tu nie bylo to planowane akurat trafilam na jego dyżur. Ale zawsze mowilam. Aby szybko zdrowo bez komplikacji urodzic to najwazniejsze. A jednak cc to juz operacja.....ja sama mam ciarki

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
  • Gabs Autorytet

Wysłany: 28 października 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka ja jestem tak umówiona ze swoim lekarzem, że on zrobi mi CC na zimno. Trochę o tym rozmawialiśmy i na taką opcję się przygotowuję.
    Z drugiej strony planować to sobie można 😅 Jeśli poród zacznie się wcześniej a ja mam wskazania do CC to pewnie ten zabieg wykona ktoś kto będzie miał dyżur w szpitalu, jestem właśnie ciekawa jak to jest w takim wypadku?
    Mam nadzieję jednak, że wszystko się uda zrealizować zgodnie z planem.

Jak tam Wasze samopoczucie dzisiaj ? Ja chyba zaczynam powoli czuć się lepiej 😉 Dzisiaj jest pierwszy dzień od dawna kiedy mi się coś chce. A może to dlatego że pospałam do 9 😅

Endometrioza
    Laparoskopia I - 06.2020
    Laparoskopia II - 2.2021

w57vgov3ux24w9bh.png
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ