W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz właśnie wysłał mi wyniki testu. Niskie ryzyka, jesteśmy uspokojeni 😊 jedynie co mnie zdziwiło, że na podstawie mojego wieku (28 lat) było 1:129 na przedwczesny poród przed 34 tygodniem życia. Ale nie zamierzam się tym stresować. Jest dobrze!
Mi lekarz mówił, że jeśli zacznie się akcja to natychmiast mam jechać do szpitala. W książeczce ciąży mam wpisane na czerwono, że wskazania do cc + w teczce mam swój wypis z szpitala po wyciętym mięśniaku. Wiadomo, że wtedy operuje Cię ktoś kto ma dyżur akurat.. Trzeba trzymać kciuki, by bobaski nie chciały wyjść przed czasem ustalonego cc. Ale na razie nie musimy się tym martwić dziewczyny.
Ja ostatnio czuje się dużo lepiej. Chociaż energii nie mam tyle co zawsze, szybciej się męczę to widzę poprawę. Twarz ładniejsza, mąż mi cały czas komplementy prawi jaka ja ładna 😅Izi lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Gabs wrote:Miśka ja jestem tak umówiona ze swoim lekarzem, że on zrobi mi CC na zimno. Trochę o tym rozmawialiśmy i na taką opcję się przygotowuję.
Z drugiej strony planować to sobie można 😅 Jeśli poród zacznie się wcześniej a ja mam wskazania do CC to pewnie ten zabieg wykona ktoś kto będzie miał dyżur w szpitalu, jestem właśnie ciekawa jak to jest w takim wypadku?
Mam nadzieję jednak, że wszystko się uda zrealizować zgodnie z planem.
Jak tam Wasze samopoczucie dzisiaj ? Ja chyba zaczynam powoli czuć się lepiej 😉 Dzisiaj jest pierwszy dzień od dawna kiedy mi się coś chce. A może to dlatego że pospałam do 9 😅
Tari super kochana bardzo sie ciesze!!! Widzisz. Mowilam, ze te badania to tylko formalnosc. Uf. Z reszta ty sama o tym wiedzialas.
A moje samopoczucie bomba dzis. Sloneczko dopisuje. Od rana bez mdłości......cycki jakos prawie wg mnie nie bolą nawet ....troche sie zeschizowalam ale mowie "dziewczyno daj sobie na luz" pogoda u nas piekna. Ale ja cos sie smarkam i zaraz jade z mloda do lekarza kaszle tak ze cos strasznego i temperatura 37,5 była na szczescie juz iest 36,8.... jedziemy na 11.40 do lekarza bo sie wystraszylam bardzo wolę zeby ją przebadali
Musze jeszcze skonczyc kupic jakies kwiaty na cmentarz ....takze calkiem znosnie23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
A w ciazy co na bol gardla bierzecie ? Bo od wczoraj mam takie jakbym gdzies je niewiadomo jak zdarla i drapie strasznie myslalam czy jakis cholinex mozna brac albo ew cholinex junior mam tez.....23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:A w ciazy co na bol gardla bierzecie ? Bo od wczoraj mam takie jakbym gdzies je niewiadomo jak zdarla i drapie strasznie myslalam czy jakis cholinex mozna brac albo ew cholinex junior mam tez.....
Polecam prenalen tabletki na gardło + dużo ciepłych (nie gorących) napojów
Cały czas mnie ćmi to podbrzusze po badaniu No spa zalecona rano przez gina średnio pomogła, mam około 16:00 dać mu znać jak się czuje nie wiem czy ja taka delikatna jestem czy co, ale o ile ciągnięcia z boku miałam i jakoś to znosiłam bez stresu to ten dziwny dyskomfort na środku już mnie rozwala psychicznie. Nawet ciężko mi opisać to uczucie czy to ból czy rozpieranie czy podrażnienie. Chciałabym już urodzić i widzieć to dziecko po drugiej stronie …
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Miska, mi mąż kupił jakieś ziołowe tabletki w aptece. Powiedział, że kobieta w ciąży i coś mu dali. Ale nie pomagało za bardzo. Najlepiej działała herbata z syropem z malin i czarnego bzu 🙂
PoprostuM- niektóre kobiety wiem, że bardzo odczuwają badanie. Znam dziewczynę, która nawet po jednym delikatnie zakrwawiła. Nie znam sposobu by Ci pomóc niestety, dyskomfort musi być straszny..
Ja jak mam zwątpienia przy diecie to też sobie mówię, że już bym chciała trzymać dzidziusia w rękach.
Powiem Wam, że teraz po prenatalnych jestem w siódmym niebie. Tak mnie cieszy ten stan ciążowy, że nawet cukrzyca przestała mi przeszkadzać. Mam jedynie problem z ciśnieniem. Czy też tak macie? Ja ogólnie mam zazwyczaj w górnej normie ciśnienia (130/85 to moje średnie). Obecnie nigdy nie wykraczam poza granice 140/90 a jak mnie głowa boli jak teraz to wiem, że coś nie tak. Ostatnio miałam 106/57 i myślałam, że zjade.. Lekarz mówił, że tak się dzieje na początku ciąży że ciśnienie się obniża a potem rośnie. Wracałam w mega korkach 35km ponad godzinę i myślałam, że nie dojadę tak mnie głowa i senność dopadła. Wróciłam i bez odpoczynku zbadałam ciśnienie i też niskie. Pije lekką kawę, oby pomogła. Bardzo mnie te wahania ciśnień kurcze dotyka.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Miska, mi mąż kupił jakieś ziołowe tabletki w aptece. Powiedział, że kobieta w ciąży i coś mu dali. Ale nie pomagało za bardzo. Najlepiej działała herbata z syropem z malin i czarnego bzu 🙂
PoprostuM- niektóre kobiety wiem, że bardzo odczuwają badanie. Znam dziewczynę, która nawet po jednym delikatnie zakrwawiła. Nie znam sposobu by Ci pomóc niestety, dyskomfort musi być straszny..
Ja jak mam zwątpienia przy diecie to też sobie mówię, że już bym chciała trzymać dzidziusia w rękach.
Powiem Wam, że teraz po prenatalnych jestem w siódmym niebie. Tak mnie cieszy ten stan ciążowy, że nawet cukrzyca przestała mi przeszkadzać. Mam jedynie problem z ciśnieniem. Czy też tak macie? Ja ogólnie mam zazwyczaj w górnej normie ciśnienia (130/85 to moje średnie). Obecnie nigdy nie wykraczam poza granice 140/90 a jak mnie głowa boli jak teraz to wiem, że coś nie tak. Ostatnio miałam 106/57 i myślałam, że zjade.. Lekarz mówił, że tak się dzieje na początku ciąży że ciśnienie się obniża a potem rośnie. Wracałam w mega korkach 35km ponad godzinę i myślałam, że nie dojadę tak mnie głowa i senność dopadła. Wróciłam i bez odpoczynku zbadałam ciśnienie i też niskie. Pije lekką kawę, oby pomogła. Bardzo mnie te wahania ciśnień kurcze dotyka.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
PIĄTEK!
Ostatni dzień pracy! Ten tydzień był tak wyczerpujący, że ma-sa-kra oby do 15:00 bo tak się urywam i biorę zwolnienie na conajmniej 3 tyg.
Też miewam takie momenty, że ciśnienie chyba mi leci (albo cukier) i jak się koniecznie nie położę spać to mam wrażenie, że i tak padnę jak długa. W pierwszej ciąży miałam coś takiego (gdzieś po 20tc), że byłam w kuchni i gdyby nie batonik pod ręką to bym się położyła na podłodze i chyba tam poszła spać, autentycznie nie byłam w stanie zrobić 3 kroków. Batonika jadłam własnie na podłodze, potem się doczłapałam do łóżka i tak była drzemka. A cukier i ciśnienie zawsze w normie mi wychodza...07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Majetta, a nie lepiej już do końca ciąży zwolnienie? Pracodawca pewnie też nie będzie wiedział ocb jak co chwile praca -l4 😅 grunt byś dobrze się czuła
Mam cichą nadzieję, że te ciśnienie się szybko unormuje bo ja kompletnie nie przyzwyczajona do takich małych wartości. Wczoraj już w pewnym momencie zła byłam, bo się średnio czułam i to ciśnienie robiło sobie co chciało ze mną 😔 oby dziś był lepszy dzień pod tym względem.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Warto też rozeznać co się opłaca bo między 1 a 2 zwolnieniem l4 musi upłynąć 3 miesiące żeby ZUS ten okres liczył do średniej do późniejszych świadczeń.
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Aaaaa jej.. niecałe 6cm szczęścia i taki cudowny widok. ❤❤❤❤ ale śliczne zdjęcie. No jeszcze w 12tc to tak pół na pół ale moze jednak nic się między nóżkami innego nie pojawi i jednak będzie mały książę. 😍😍😍😍😍 super kochana gratulacje. 😍❤23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
miska997 wrote:Aaaaa jej.. niecałe 6cm szczęścia i taki cudowny widok. ❤❤❤❤ ale śliczne zdjęcie. No jeszcze w 12tc to tak pół na pół ale moze jednak nic się między nóżkami innego nie pojawi i jednak będzie mały książę. 😍😍😍😍😍 super kochana gratulacje. 😍❤
Mój lekarz prowadzący i ten z badań prenatalnych obstawiali chłopaka. Zobaczymy czy coś się zmieni kolejną wizytę mam we wtorek -
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ola_Pola wrote:Mój lekarz prowadzący i ten z badań prenatalnych obstawiali chłopaka. Zobaczymy czy coś się zmieni kolejną wizytę mam we wtorek
Ola_Pola lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
Czyżbym była jedyną, która nadal nie wie (nawet z nastawieniem "chyba") czy będzie córeczka czy synek? 😅 mój bobasek chciał się podroczyć z rodzicami i teraz mam, czekanie do 23.11 😅
Ola Pola piękne zdjęcie z USG, gratuluję chłopczyka.
Cieszy mnie bardzo, że każda z nas ma dobre wieści o stanie zdrowia naszych maleństw 😊
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Czyżbym była jedyną, która nadal nie wie (nawet z nastawieniem "chyba") czy będzie córeczka czy synek? 😅 mój bobasek chciał się podroczyć z rodzicami i teraz mam, czekanie do 23.11 😅
Ola Pola piękne zdjęcie z USG, gratuluję chłopczyka.
Cieszy mnie bardzo, że każda z nas ma dobre wieści o stanie zdrowia naszych maleństw 😊
Powiem Wam szczerze, że ja mam duże szczęście do zdjęć z USG , bo za każdym razem mam wyjątkowo dobre zdjęcie kolejna wizyta we wtorek. Znowu powoli łapie mnie strach... Też tak macie przed wizytami? -
Ja też mam śliczne zdjęcia z prenatalnych właśnie. Najbardziej urzeka mnie zgrabny nosek bobaska, ślicznie to wygląda 😄
Ja póki co zawsze przed każda wizyta czuję taki stres z 2-3 dni przed. Po oczywiście wielka ulga, że jest dobrze 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tak, każda wizyta wprowadza stres, przed ostatnia tylko byłam spokojna bo przyszedł wtedy detektor i przed wizyta usłyszałam serduszko 😂 ale to był 1 raz, teraz pewnie już tak nie uspokoi stresu..
Ciężko się nie bać wizyt chyba jednocześnie strasznie się nie można doczekać kolejnej 😆♥ starania od 2021
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20