W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
PoprostuM byłam wczoraj w tym samym miejscu co Ty teraz. Fajnie, że masz tak wcześnie wizytę to nie będzie aż tak długiego czekania
Ja mówię do mojego lekarza, że teraz mogę chyba przestać się tak stresować skoro dobrze wypadło badanie. Na co on: nie przestanie się Pani stresować póki Pani nie rozpakujemy 😂 i ma rację jak nic.PoprostuM lubi tę wiadomość
15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:PoprostuM byłam wczoraj w tym samym miejscu co Ty teraz. Fajnie, że masz tak wcześnie wizytę to nie będzie aż tak długiego czekania
Ja mówię do mojego lekarza, że teraz mogę chyba przestać się tak stresować skoro dobrze wypadło badanie. Na co on: nie przestanie się Pani stresować póki Pani nie rozpakujemy 😂 i ma rację jak nic.
Dziękuję! Czasem się czuję jak wariatka 😅 dobrze móc tu przeczytać, że cały ten wachlarz emocji jest ok
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Mnie dopadły nastroje ciążowe i od dwóch dni bym chciała ciągle płakać. Na weekendzie byłam tak nerwowa, że gdyby nie to, że chcę mieć kolejne dzieci to mój nie miał by tego i owego bo sama jego obecność chwilami wyprowadzała mnie z równowagi
Więc chyba trzeba się nastawić na wahania, strachy itp.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Izi wrote:Mnie dopadły nastroje ciążowe i od dwóch dni bym chciała ciągle płakać. Na weekendzie byłam tak nerwowa, że gdyby nie to, że chcę mieć kolejne dzieci to mój nie miał by tego i owego bo sama jego obecność chwilami wyprowadzała mnie z równowagi
Więc chyba trzeba się nastawić na wahania, strachy itp.23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Przed chwilą wracałam do domu i mijałam karetkę na sygnale. Miałam łzy w oczach, że ktoś tam w niej prawdopodobnie umiera.. I tak się wzruszam na byle czym dziewczyny 😅 wcześniej nie miałam takich wahań nastrojów, a teraz to szkoda gadać 😅
Malina1985 wrote:Do mnie lekarz dzwonil z wynikiem PAPPY. Jest ok, wiec troche mi juz lzej
Jeszcze jutro info do szefa i skupie sie na stanie blogoslawionym
Super! Ja mam już wynik Pappy (robiony dziś) ale nic nie kumam. Wysłałam go do lekarza i czekam aż się odezwie czy ok 😊Malina1985 lubi tę wiadomość
Malina1985 wrote:Do mnie lekarz dzwonil z wynikiem PAPPY. Jest ok, wiec troche mi juz lzej
Jeszcze jutro info do szefa i skupie sie na stanie blogoslawionym
Tari od razu daj znać co i jakMalina1985 lubi tę wiadomość
23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Tari daj znać co odpowie lekarz ❤
Co do nastrojów to ja większość czasu chodziłam wkurzona, głównie na męża ale też na resztę świata, nawet jak kolejka w sklepie się za wolno przesuwała i ktoś wykładał na taśmę towar anemicznie to miałam nerwy.
Teraz już jest lepiej, ale za to momentami nakręcam się sama i robię płaczliwa, wesoło jest bardzo. Dobrze że jestem na zwolnieniu a nie w pracy bo coś czuję, że narobiłabym sobie wrogów 😅 -
Tari wrote:Super! Ja mam już wynik Pappy (robiony dziś) ale nic nie kumam. Wysłałam go do lekarza i czekam aż się odezwie czy ok 😊
A masz same wartosci bety i bialka? Jesli tak to lekarz sam musi to wrzucic w system i wyliczyc co i jak I dopiero Ci powie. -
Gabs wrote:Tari daj znać co odpowie lekarz ❤
Co do nastrojów to ja większość czasu chodziłam wkurzona, głównie na męża ale też na resztę świata, nawet jak kolejka w sklepie się za wolno przesuwała i ktoś wykładał na taśmę towar anemicznie to miałam nerwy.
Teraz już jest lepiej, ale za to momentami nakręcam się sama i robię płaczliwa, wesoło jest bardzo. Dobrze że jestem na zwolnieniu a nie w pracy bo coś czuję, że narobiłabym sobie wrogów 😅
Dobre Ale co poradzic jak hormony szaleja. -
miska997 wrote:Nie tylko u ciebie tak. Ja na weekend najpierw krzyczalam chodzilqm sama sie nakrecalam i denerwowalam pozniej usiadlam i sama z siebie sie smialam a na koniec ryczalam przy jakims reportazu😂😂😂😂😂😂😂 ogólnie szkoda gadać. Wspolczuje swojemu mężowi....bo on obrywa najbardziej..😂😂😂😂
Panowie maja przy tym szkole zycia to fakt Moj powtarza, ze i tak mimo wszystko woli byc z tej strony niz byc w ciazy 🤣🤣 -
Malina1985 wrote:A masz same wartosci bety i bialka? Jesli tak to lekarz sam musi to wrzucic w system i wyliczyc co i jak I dopiero Ci powie.
Tak. Dokładnie mam dwie wartości z których dla mnie nic nie wynika. Nie wiem czy dziś lekarz się do mnie odezwie ale jakoś spokojna jestem po wczorajszym USG
Moj mąż jest niezwykle cierpliwy i strasznie kochany. Bardzo stara się ułatwić mi ten czas i mam wrażenie czasem, że stara się za bardzo 😂 wczoraj był ze mną podczas badania i niesamowite jak był urzeczony widząc machającego do nas bobasa. Widzę, że przeżywa tą ciążę równie mocno jak ja 😊15.04.2022 Aleksander 🥰 -
No ja ostatnio dostałam histerii (dosłownie) 10 minutowej, bo zobaczyłam jakie zdrowe rzeczy gotuje ktoś i je na YouTube i byłam tak zazdrosna, że nie mam apetytu. Mąż siedział i nie mógł opanować śmiechu. „Patrz! Ryż z warzywami, a ja nie mogę patrzeć na warzywa” 😂
Bolą Was w różnych dziwnych miejscach brzuchy? kłucie, ale czasem taki jednostajny dyskomfort? Skończyły mi się już chyba mdłości to teraz zaczęły się te rozrastania macicy chyba 💔 myśle, że to tez po części wzdęcia i ściśnięte jelitaTęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Tak, czuje co jakiś czas brzuch - nie jest to bolesne ale rozciąganie zwraca na siebie uwagę. Mnie też od kilku dni żołądek boli cokolwiek zjem. Staram się na to wszystko nie zwracać większej uwagi by nie sfiksować 😅
PoprostuM lubi tę wiadomość
Tari wrote:Tak. Dokładnie mam dwie wartości z których dla mnie nic nie wynika. Nie wiem czy dziś lekarz się do mnie odezwie ale jakoś spokojna jestem po wczorajszym USG
Moj mąż jest niezwykle cierpliwy i strasznie kochany. Bardzo stara się ułatwić mi ten czas i mam wrażenie czasem, że stara się za bardzo 😂 wczoraj był ze mną podczas badania i niesamowite jak był urzeczony widząc machającego do nas bobasa. Widzę, że przeżywa tą ciążę równie mocno jak ja 😊
To z tych badan nic nie da sie wywnioskowac. Mialam to samo. Lekarz wprowadza to do systemu wlasnie z innymi danymi i to dopiero przelicza sie na wyniki koncowe.
U nas lekarz niestety nie zgodzil sie na obecnosc taty. Super, ze u Was sie udalo Chociaz nasz maly bardzo wariowal i badanie trwalo z 50 min to moze i dobrze, ze Go nie bylo bo by sie nasiedzial 🙈 -
PoprostuM wrote:No ja ostatnio dostałam histerii (dosłownie) 10 minutowej, bo zobaczyłam jakie zdrowe rzeczy gotuje ktoś i je na YouTube i byłam tak zazdrosna, że nie mam apetytu. Mąż siedział i nie mógł opanować śmiechu. „Patrz! Ryż z warzywami, a ja nie mogę patrzeć na warzywa” 😂
Bolą Was w różnych dziwnych miejscach brzuchy? kłucie, ale czasem taki jednostajny dyskomfort? Skończyły mi się już chyba mdłości to teraz zaczęły się te rozrastania macicy chyba 💔 myśle, że to tez po części wzdęcia i ściśnięte jelita
Tak. Brzuch od poczatku czasami dzwnie boli, kluje. Na poczatku dosyc czesto, teraz co jakis czas. Raz taki mocny chwilowy skurcz pamietam, ze mnie zlapal.
A co do apetytu wspolczuje. Mialam podobnie, jedzenie bez przyjemnosci to masakra :p -
No dziś lekarz się nie odezwał, najwyżej jutro spróbuje się dodzwonić. Ale nadal jest we mnie niezwykły spokój 😅
Mój mąż może być co wizytę. Czeka w sumie na dworze, a gdy zadzwonie po znaku od lekarza może wejść na samo USG. Był na każdej wizycie i mam nadzieję, że pandemia tego nie zepsuje..
U nas było tak, że lekarz mówił cały czas: ale grzeczne dziecko. Idealnie ułożone do wszystkich pomiarów prócz do zerknięcia na płeć 😂 więc cała wizyta trwała może pół H.15.04.2022 Aleksander 🥰 -
Tari wrote:Tak. Dokładnie mam dwie wartości z których dla mnie nic nie wynika. Nie wiem czy dziś lekarz się do mnie odezwie ale jakoś spokojna jestem po wczorajszym USG
Moj mąż jest niezwykle cierpliwy i strasznie kochany. Bardzo stara się ułatwić mi ten czas i mam wrażenie czasem, że stara się za bardzo 😂 wczoraj był ze mną podczas badania i niesamowite jak był urzeczony widząc machającego do nas bobasa. Widzę, że przeżywa tą ciążę równie mocno jak ja 😊
Jak zabrałam męża na połówkowe usg w pierwszej ciąży (gdzieś przełom stycznia/lutego 2017) w 22 tc jakoś to kompletnie nic nie widział lekarz musiał mu wszystko tłumaczyć (gdzie główka, nóżka itp 😂).
Teraz w 12+3 poszedł ze mną i widział niemal wszystko - nawet serduszko i też był taki przejęty07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja już po wizycie ❤️ Miałam robioną cytologię, dostałam globulki na lekki stan zapalny no i zobaczyłam dzidzię - coś miedzy nogami jest, ale to prawdopodobnie łechtaczka na zakupy mam dzisiaj żadne nie iść, bo płeć nieprzesądzona 😂
Tak się skubana dzidzia ruszała, prostowała nogi, robiła fikołki. Tak jak na początku wszystko można było dostrzec, bo leżało sobie spokojnie skulone to teraz szybkie ogarnianie co się dzieje na ekranie 😅
Można powiedzieć, że kończę I trymestr! Wooow, jestem w szoku i zgodnie z nastrojami na naszej grupie - czekam na ciążowy glow, bo mi tu chyba trądzik różowaty się robi albo skóra mocno reaktywna 👍Tari, Izi lubią tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈