W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:To ja bym się chciała wpisać na ten szczęśliwy piątek 13go😀
I postaram się więcej udzielać ale jesteście takie szybkie że jeszcze nie nadążam 😉
Na pewno szybko sie odnajdziesz😊 ja na ovu siedze od jesieni a jeszcze czasami nie nadążam 😜 zapamiętuje tylko na której stronie ostatnio skończyłam czytać i jak widzę, że mam 10 nowych stron do nadrobienia to mi sie słabo robi 😂
Trzymam kciuki za ⏸✊uduchowiona, Natis, Anjucha, Kremówka lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dziewczyny wyczytałam tu u Was, że olej z wiesiołka opóźniał u Was owulację, myślę, że u mnie było podobnie. Dlatego miesiąc temu odstawiłam i teraz chciałabym przetestować coś innego - przy poprzednich staraniach używałam żelu - Conceive Plus (to było w 2017), teraz zamówiłam Fertilsafe Plus, czy któraś z Was tego używała, co sądzicie?
-
Dziękuję za troskę jestem pod opieką terapeuty i dopóki nie mogłam się starać, bo leczyłam się zdrowotnie wszystko szło w super kierunku w terapii. Byłam mega pozytywnie nastawiona i nie mogłam się doczekać, aż dostanę zielone światło. po prostu pierwsze niepowodzenia po odkładaniu starań mnie chyba przerosły. Jeżeli to potrwa i nie będę sobie radzić to wiadomo, będę musiała z terapeutką omówić plan ew. farmakologii ( ona trzyma rękę na pulsie) , ale moja psychika do tego dąży, więc przerwę starania i bez leków poczuje się dobrze 😅 daję sobie jeszcze chwilę na oswojenie się ze staraniami i z tym, że to nie musi zaskoczyć od razu jak za pierwszym razem. Chcę pobyć w tej sytuacji i po prostu ją zaakceptować. Zbyt długo wszystko odkładałam i chyba się przyzwyczaiłam do tej wygody, że nie muszę przeżywać starań. Samo przeczytanie swojego postu i Waszych odpowiedzi jest dla mnie zimnym prysznicem.
Cieszę się, że na forum tyle nowych osób, bo ja podglądając ile wątek lipcowy ma stron zastanawiam się jak szybko się zgubię ❤️Anjucha lubi tę wiadomość
Tęczowa dzidzia, którą bardzo chcemy poznać 🌈
-
Hej i ja dołączę do tego wątku. Mam nieregularne @ więc testować będę 4 sierpnia w 30dc. Bardzo chciałabym wreszcie zobaczyć te dwie kreski bo w sierpniu mam urodziny i w sierpniu mija 2 lata naszych starań.
Coś o mnie:
* już za chwilę 31 lat
* rok i 7mc walki z endometriozą 3 stopnia
* usunięty lewy jajowód
* zero jakiejkolwiek ciąży
* stymulacje, zastrzyki itp.
* jajeczka rosną ładnie no ale...
To tak w skrócie. Często łapię mega doły tzn. płaczę i myślę czemu a czasem mówię sobie że pora się pogodzić z brakiem dzieci i żyć ale cóż nadzieję mam co miesiąc.
-
Gabs wrote:Dziewczyny wyczytałam tu u Was, że olej z wiesiołka opóźniał u Was owulację, myślę, że u mnie było podobnie. Dlatego miesiąc temu odstawiłam i teraz chciałabym przetestować coś innego - przy poprzednich staraniach używałam żelu - Conceive Plus (to było w 2017), teraz zamówiłam Fertilsafe Plus, czy któraś z Was tego używała, co sądzicie?
Olaola, Gabs lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnamaya wrote:Hej i ja dołączę do tego wątku. Mam nieregularne @ więc testować będę 4 sierpnia w 30dc. Bardzo chciałabym wreszcie zobaczyć te dwie kreski bo w sierpniu mam urodziny i w sierpniu mija 2 lata naszych starań.
Coś o mnie:
* już za chwilę 31 lat
* usunięty lewy jajowód
To tak w skrócie. Często łapię mega doły tzn. płaczę i myślę czemu a czasem mówię sobie że pora się pogodzić z brakiem dzieci i żyć ale cóż nadzieję mam co miesiąc. -
Anamaya wrote:Hej i ja dołączę do tego wątku. Mam nieregularne @ więc testować będę 4 sierpnia w 30dc. Bardzo chciałabym wreszcie zobaczyć te dwie kreski bo w sierpniu mam urodziny i w sierpniu mija 2 lata naszych starań.
Coś o mnie:
* już za chwilę 31 lat
* usunięty lewy jajowód
To tak w skrócie. Często łapię mega doły tzn. płaczę i myślę czemu a czasem mówię sobie że pora się pogodzić z brakiem dzieci i żyć ale cóż nadzieję mam co miesiąc.
Też mam endometriozę więc rozumiem jak to jest, każda @ to dla mnie okropne przeżycie, nie tylko fizyczne ale i psychiczne, aczkolwiek nie poddaję się ! Mam nadzieję, że wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki.
Iskra444 - dziękuję za odpowiedź, będę testować ten żel w tym miesiącu, oby i u mnie zadziałał. -
Hahaha tak mi się pomyślało, ze w ten szczęśliwy piątek 13stego testy ciążowe trudniej będzie kupic niż papier toaletowy na początku pandemii 🙊😉
Oby wszystkie pokazywały ⏸❤Minka, Czytoto, Gabs lubią tę wiadomość
Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 20:47
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
To ja w tym miesiącu nieśmiało tak może na 19 sierpnia...
Iskra444, KaJa, Gabs, Kremówka, milam lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Heja dziewczyny,
proszę o wpisanie na testowanie 10 sierpnia
Lipcowy wątek odpuściłam zaraz po przyjściu @ (nie chciałam się nakręcać)
Aktualny cykl spisuje raczej na straty bo nie czuje żeby była owu i testy wychodzą średnio ale na testowanie się wpiszę a nuż coś z tego jednak będzie 😀
Od 3 sierpnia będę na urlopie wiec pewnie będzie mnie tu niewiele
Także ten cykl na luzie ale jednak z nadzieją 🤞☺️
Natis lubi tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Ile tu będzie testowania ❤️🌸❤️🌸❤️
Oby ten sierpień okazał się dla Nas szczęśliwy 🙏Kremówka, Sendi94 lubią tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
tylko_czytam wrote:Heja dziewczyny,
Aktualny cykl spisuje raczej na straty bo nie czuje żeby była owu i testy wychodzą średnio ale na testowanie się wpiszę a nuż coś z tego jednak będzie 😀
Także ten cykl na luzie ale jednak z nadzieją 🤞☺️
Może właśnie ten cykl na luzie i podczas wakacji okaże się tym szczęśliwym i mam nadzieje ze tak będzie 🙂
U mnie za pierwszym razem tez urlop i wakacje magicznie zadziałały i wróciliśmy z nich we trójkę ❤️Gabs, tylko_czytam lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Hania wrote:Hej, a diagnozowalas coś pod tym katem biochemów? Tez mam dwa na koncie i nie wiem czy uznawać jeszcze to za statystyczne
Jeszcze nie, choć internet mi powiedział, że po 2 biochemach należą się na NFZ badania genetyczne.
Skierowanie od ginekologa do „genologa” i od niego na testy.
Z tym, że nie wiem czy oba przypadki nie muszą czasem być udokumentowane szpitalnie.
Ginekolog w szpitalu powiedział mi, że dopiero po 3 poronieniu można coś myśleć więcej. Dopytam dzisiaj mojej gin, może ona mi coś naświetli bardziej.
Dziewczyny, a do czego w ogóle jest ten żel? 😅 -
tylko_czytam wrote:Heja dziewczyny,
Także ten cykl na luzie ale jednak z nadzieją 🤞☺️tylko_czytam lubi tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Anjucha wrote:Jeszcze nie, choć internet mi powiedział, że po 2 biochemach należą się na NFZ badania genetyczne.
Z tym, że nie wiem czy oba przypadki nie muszą czasem być udokumentowane szpitalnie.
Ginekolog w szpitalu powiedział mi, że dopiero po 3 poronieniu można coś myśleć więcej. Dopytam dzisiaj mojej gin, może ona mi coś naświetli bardziej.
Dziewczyny, a do czego w ogóle jest ten żel? 😅
Żel naśladuje śluz owulacyjny i przedłuża życie plemnikom - ja przy poprzednich staraniach używałam i udało się zajść, chociaż nie wiem do końca czy to zasługa żelu, przy tych wszystkich suplementach które łykałam wtedy, to ciężko stwierdzić co dokładnie pomogło -
Dziewczyny zapisane na 13 - informuje Was ze jest to moje święto - Międzynarodowy Dzień Leworęcznych
Oby przyniósł Wam szczęście 😉Izi lubi tę wiadomość
-
Anjucha wrote:Jeszcze nie, choć internet mi powiedział, że po 2 biochemach należą się na NFZ badania genetyczne.
Dziewczyny, a do czego w ogóle jest ten żel? 😅
Ja nie wiem, czy biochemiczna ciąża na tak wczesnym etapie jest traktowana jak poronienie? Według statystyk taki biochem, że beta lekko rośnie, ale @ przychodzi sama trochę spóźniona to aż 50% ciąż, więc nie wiem, czy po 2 takich indydentach skierują mnie na badania genetyczne. Chyba, że mówimy o poronieniu w sensie, że już był zarodek widoczny w usg w macicy i się przestał rozwijać - to pewnie tak.
Ja mam na dodwód tylko badania betahcg, jedno z marca (wpadka) i jedno z lipca (2 miesiąc starań). Obawiam się, że lekarz uzna to za błąd statystyczny, ale zobaczymy, za tydzień mam wizytę.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?