W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie staraczki:)
Proszę o zapisanie mnie na 8.08- testować nie będę- czekam cierpliwie na 🐵 w tym dniu. Jako świeżo zdiagnozowana mutantka MTFR i PAI nie nastawiam się na nic. Bardziej czekam na wizytę u specjalisty i nowe zalecenia:) może wtedy coś ruszy!Kremówka lubi tę wiadomość
-
Joanka# wrote:U mnie 46dc i czekam na @😏
Jak na złość!
A byłas u ginekologa?
Czekam do końca tygodnia, jak nie przyjdzie @ to się zapisze do lekarza. Byłam na kontroli torbieli w tamtym tygodniu (powiększyła się) ale wtedy @spóźniała się niecały tydzień. -
Dziewczyny to ja ponownie przywitam się w sierpniowym wątku. Życzę Wam dwóch kresek oczywiście, ale też siły, nadziei i wytrwałości
Postaram się ten czas nam "umilić" ciekawostkami na każdy dzień (mam nadzieję, że uda się każdego dnia) żeby nam szybciej zleciało, a może i będą tematy do dyskusji i przemyśleń. Kategoria na sierpień to nic innego jak SEKSOWNE DONIESIENIA.
Nie czekam na 1 sierpnia bo już się wyczekałam w czerwcowo-lipcowej pauzie.
Ciekawostka na dziś:
Niektóre lwy są w stanie kopulować nawet do 50 razy w ciągu dnia 🦁🐱Gabs, PoprostuM, Vivian, nat, Joanka#, KaJa, Blondyna.B, Kremówka, Anettaa, Ivanka93, tylko_czytam, milam, Iskra444, Minka, Ancalime lubią tę wiadomość
-
anka wrote:A nie myśleliście o invitro? Z jednym jajowodem to na pewno dużo trudniej ale trzeba walczyć
Gdzieś temat był ale ja nie wiem czy jesteśmy w stanie finansowo tu gdzie mieszkamy nie ma dofinansowania po drugie boję się tych wszystkich zastrzyków ( przez tydezień sobie robiłam na stymulację i miałam dość) no i nie jest powiedziane że się uda.
Wszystko jest skomplikowane heh -
Gabs wrote:Też mam endometriozę więc rozumiem jak to jest, każda @ to dla mnie okropne przeżycie, nie tylko fizyczne ale i psychiczne, aczkolwiek nie poddaję się ! Mam nadzieję, że wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki.
U mnie największy ból to od jelit a ostatnio niestety nie boli ale jest mi tak słabo że prawie mdleję.
Też mam nadzieję że ujżysz 2 kreseczki -
Anamaya wrote:Gabs wrote:Też mam endometriozę więc rozumiem jak to jest, każda @ to dla mnie okropne przeżycie, nie tylko fizyczne ale i psychiczne, aczkolwiek nie poddaję się ! Mam nadzieję, że wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki.
U mnie największy ból to od jelit a ostatnio niestety nie boli ale jest mi tak słabo że prawie mdleję.
Też mam nadzieję że ujżysz 2 kreseczki
Ja już jestem po dwóch laparoskopiach więc póki co mam spokój, na jak długo tego nie wiem... eh
Mnie też tak @ osłabia, ale to pewnie przez to, że krwawienie jest mocne
Na szczęście w tym miesiącu @ była dość łaskawa dla mnie, a w przyszłym to już nie chcę jej widzieć ! hahaha -
Ulalala wrote:Czekam do końca tygodnia, jak nie przyjdzie @ to się zapisze do lekarza. Byłam na kontroli torbieli w tamtym tygodniu (powiększyła się) ale wtedy @spóźniała się niecały tydzień.
Ja nigdy też nie miałam takiego spoznieni, wiec obstawiam cykl bezowulacyjny.
Bo jak bylam u ginekologa przed ostatnim okresem
To powiedziała, że wszystko jest idealnie.
Ale juz sama nie wiem, zapisalam sie na koniec tygodnia na wizyte 🙏🏻 -
Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈Izi lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
ile stron już naprodukowane 🙈🙈🙈
to ja też się zapisuję, poproszę na 20.08 akurat na czas owu przyjeżdżają do nas znajomi na 3 dni 🙈 więc zastanawiam się jak to będzie, bo trochę % przy okazji spotkania na pewno wjedzie, jakieś piwko czy wino i organizacyjnie będzie trudniej, no ale cóż, coś wymyślimy
Za to czas oczekiwania do testowania zleci mi szybko, bo akurat 2 dni po owu jadę z córą do szpitala na tydzień czasu, więc po zostanie mi tylko kilka dni
Taki "szalony" miesiąc mi się szykuje 🤷♀️ ale może przyniesie dobre wieściKremówka lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈
Podziwiam twoja cierpliwość, ja już bym dawno testowała 😂 nie kusi cie żeby sprawdzić? -
KaJa wrote:Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈
Izi dobry tekst o lwach... 😂 Ja jestem zodiakalnym lwem 😂Izi lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Podziwiam twoja cierpliwość, ja już bym dawno testowała 😂 nie kusi cie żeby sprawdzić?
Zupełnie, nie chce sie rozczarować🙈 ale dzisiaj to dopiero może być 7-8dpo a objawy mam od całego tygodnia więc dziwnie. Poza tym jakby miała być późna owu z tego mojego cyklu bezowulacyjnego to lekarz na pewno by o tym wspomniał.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hejo chyba wszystkie wpisałam, jak coś namieszałam to się upominajcie!
Widzę sporo luzu u niektórych, może to i lepiej wyjdzie i będzie pięknie 🤗 Ja jestem tak nakręcona, że nic mnie od myślenia o staraniach nie odwiedzie, ale jeśli na początku przyjdzie @ to czas na sierpniowy kolejny etap badań, tym razem pora u mnie na drożność.
A co do żeli mamy Conceive i traktujemy go jak zwykły żel intymny 🍌29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Anettaa wrote:Ja nie chcę nic mówić ale u mnie humory to chyba jedyny objaw ciąży 😂😂😂
Izi dobry tekst o lwach... 😂 Ja jestem zodiakalnym lwem 😂
to do dzieła w tym cyklu 😂😂😂 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 20:47
Gabs lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Izi wrote:
Ciekawostka na dziś:
Niektóre lwy są w stanie kopulować nawet do 50 razy w ciągu dnia 🦁🐱
To jak mój chłop 😆 on to by mógł cały czas 🤦
Iskra, to też moje święto ❤️Gabs, Izi lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Cześć dziewczyny.
Z chęcią dołączę do testowania Jak pójdzie kalendarzowo to testować będę ok 23 sierpniaKremówka, Vivian lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r.
Ona- badania ok
On- badania ok
Stymulacja, Gameta, inseminacja, prawy jajowód niedrożny, polip- wyłyżeczkowanie macicy
8.03.2023r. test pozytywny, beta 459 (drugi cykl po łyżeczkowaniu, II z niedrożnej strony!!)
14.11.2023r. synuś ♥ (macica nie jest dwurożna!!)
23.01.2025r. test pozytywny, beta 245 (pierwszy cykl starań!!)
Czekamy na nasz drugi cud ♥♥♥ -
Olaola wrote:Dziewczyny ja w piątek mam monitoring, niby przed ovu, ale nie wiem jak to będzie, bo testy ovu coraz ciemniejsze, a wydzielina zrobiła się taka rozciągliwa i przezroczysta... Ovu niby planowana na 4 sierpnia, ale czuję, że będzie wcześniej. Zawsze wszystko miałam jak w zegarku, nawet raz w życiu porządnie nie spóźnił mi się okres, ale ostatnio dzieją się dziwne rzeczy
Mam pytanie do tych z Was, które używały/ używają żelu fertil safe, w jaki sposób go stosujecie? Czy jako zwykły żel intymny czy robicie tak jak jest wskazane w ulotce, czyli większą ilość aplikujecie aplikatorem?
Ja poprzedni stosowałam za pomocą aplikatora, ale myślę że można też jak zwykły żel, tutaj raczej nie powinno być różnicy w działaniuOlaola lubi tę wiadomość