W sierpniu gwiazdy spadają, marzenia o dzieciach spełniają🌠
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam wszystkie staraczki:)
Proszę o zapisanie mnie na 8.08- testować nie będę- czekam cierpliwie na 🐵 w tym dniu. Jako świeżo zdiagnozowana mutantka MTFR i PAI nie nastawiam się na nic. Bardziej czekam na wizytę u specjalisty i nowe zalecenia:) może wtedy coś ruszy!Kremówka lubi tę wiadomość
-
Joanka# wrote:U mnie 46dc i czekam na @😏
Jak na złość!
A byłas u ginekologa?
Czekam do końca tygodnia, jak nie przyjdzie @ to się zapisze do lekarza. Byłam na kontroli torbieli w tamtym tygodniu (powiększyła się) ale wtedy @spóźniała się niecały tydzień. -
Dziewczyny to ja ponownie przywitam się w sierpniowym wątku. Życzę Wam dwóch kresek oczywiście, ale też siły, nadziei i wytrwałości
Postaram się ten czas nam "umilić" ciekawostkami na każdy dzień (mam nadzieję, że uda się każdego dnia) żeby nam szybciej zleciało, a może i będą tematy do dyskusji i przemyśleń. Kategoria na sierpień to nic innego jak SEKSOWNE DONIESIENIA.
Nie czekam na 1 sierpnia bo już się wyczekałam w czerwcowo-lipcowej pauzie.
Ciekawostka na dziś:
Niektóre lwy są w stanie kopulować nawet do 50 razy w ciągu dnia 🦁🐱Gabs, PoprostuM, Vivian, nat, Joanka#, KaJa, Blondyna.B, Kremówka, Anettaa, Ivanka93, tylko_czytam, milam, Iskra444, Minka, Ancalime lubią tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
anka wrote:A nie myśleliście o invitro? Z jednym jajowodem to na pewno dużo trudniej ale trzeba walczyć
Gdzieś temat był ale ja nie wiem czy jesteśmy w stanie finansowo tu gdzie mieszkamy nie ma dofinansowania po drugie boję się tych wszystkich zastrzyków ( przez tydezień sobie robiłam na stymulację i miałam dość) no i nie jest powiedziane że się uda.
Wszystko jest skomplikowane heh -
Gabs wrote:Też mam endometriozę więc rozumiem jak to jest, każda @ to dla mnie okropne przeżycie, nie tylko fizyczne ale i psychiczne, aczkolwiek nie poddaję się ! Mam nadzieję, że wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki.
U mnie największy ból to od jelit a ostatnio niestety nie boli ale jest mi tak słabo że prawie mdleję.
Też mam nadzieję że ujżysz 2 kreseczki -
Anamaya wrote:Gabs wrote:Też mam endometriozę więc rozumiem jak to jest, każda @ to dla mnie okropne przeżycie, nie tylko fizyczne ale i psychiczne, aczkolwiek nie poddaję się ! Mam nadzieję, że wkrótce ujrzysz wymarzone dwie kreseczki.
U mnie największy ból to od jelit a ostatnio niestety nie boli ale jest mi tak słabo że prawie mdleję.
Też mam nadzieję że ujżysz 2 kreseczki
Ja już jestem po dwóch laparoskopiach więc póki co mam spokój, na jak długo tego nie wiem... eh
Mnie też tak @ osłabia, ale to pewnie przez to, że krwawienie jest mocne
Na szczęście w tym miesiącu @ była dość łaskawa dla mnie, a w przyszłym to już nie chcę jej widzieć ! hahaha -
Ulalala wrote:Czekam do końca tygodnia, jak nie przyjdzie @ to się zapisze do lekarza. Byłam na kontroli torbieli w tamtym tygodniu (powiększyła się) ale wtedy @spóźniała się niecały tydzień.
Ja nigdy też nie miałam takiego spoznieni, wiec obstawiam cykl bezowulacyjny.
Bo jak bylam u ginekologa przed ostatnim okresem
To powiedziała, że wszystko jest idealnie.
Ale juz sama nie wiem, zapisalam sie na koniec tygodnia na wizyte 🙏🏻 -
Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈Izi lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
ile stron już naprodukowane 🙈🙈🙈
to ja też się zapisuję, poproszę na 20.08 akurat na czas owu przyjeżdżają do nas znajomi na 3 dni 🙈 więc zastanawiam się jak to będzie, bo trochę % przy okazji spotkania na pewno wjedzie, jakieś piwko czy wino i organizacyjnie będzie trudniej, no ale cóż, coś wymyślimy
Za to czas oczekiwania do testowania zleci mi szybko, bo akurat 2 dni po owu jadę z córą do szpitala na tydzień czasu, więc po zostanie mi tylko kilka dni
Taki "szalony" miesiąc mi się szykuje 🤷♀️ ale może przyniesie dobre wieściKremówka lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈
Podziwiam twoja cierpliwość, ja już bym dawno testowała 😂 nie kusi cie żeby sprawdzić? -
KaJa wrote:Izi, super pomysł😍😁 te lwy to mają libido😂
Ja mam takie wahania nastroju, że szok. Miałam iść zbadać proga dzisiaj albo jutro zrobić test a teraz stwierdziłam, że to nie ma sensu i nigdzie nie ide. Pewnie za chwile bede żałować że jednak nie poszłam🙈 zachowuje sie jak humorzasta nastolatka i to jest naprawde dokuczliwe. Chyba za dużo o tych staraniach myśle🙈
Izi dobry tekst o lwach... 😂 Ja jestem zodiakalnym lwem 😂Izi lubi tę wiadomość
-
Czytoto wrote:Podziwiam twoja cierpliwość, ja już bym dawno testowała 😂 nie kusi cie żeby sprawdzić?
Zupełnie, nie chce sie rozczarować🙈 ale dzisiaj to dopiero może być 7-8dpo a objawy mam od całego tygodnia więc dziwnie. Poza tym jakby miała być późna owu z tego mojego cyklu bezowulacyjnego to lekarz na pewno by o tym wspomniał.24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Hejo chyba wszystkie wpisałam, jak coś namieszałam to się upominajcie!
Widzę sporo luzu u niektórych, może to i lepiej wyjdzie i będzie pięknie 🤗 Ja jestem tak nakręcona, że nic mnie od myślenia o staraniach nie odwiedzie, ale jeśli na początku przyjdzie @ to czas na sierpniowy kolejny etap badań, tym razem pora u mnie na drożność.
A co do żeli mamy Conceive i traktujemy go jak zwykły żel intymny 🍌29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Anettaa wrote:Ja nie chcę nic mówić ale u mnie humory to chyba jedyny objaw ciąży 😂😂😂
Izi dobry tekst o lwach... 😂 Ja jestem zodiakalnym lwem 😂
to do dzieła w tym cyklu 😂😂😂♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 20:47
Gabs lubi tę wiadomość
Starania od kwietnia 2021--> udało się kwiecień 2022!
Hsg --> prawy jajowód niedrożny --> sHSG w styczniu - udrożniony. Stymulacja Clo od stycznia do kwietnia
21.04 - wyraźny cień 😲
22.04 - (10 dpo) ⏸️ 🌸🌸🌸🙂
16.05 - dzidzia ma 8 mm ❤️ 122
27.05 - dzidzia ma 1.6 cm
23.06 - dzidzia ma 5.91 cm, ❤️165, USG i pappa - wszystko w porządku🥰
13.07 - zdrowy chłopiec (Nifty)
14.07 - mały waży 140 g
18.08 - maluch waży 360g
22.09 - 762 g maluszka - Julian? ❤️
10.11 - 2050 g "maluszka"
28.2022 Julian na świecie 3340g ❤️❤️ -
Izi wrote:
Ciekawostka na dziś:
Niektóre lwy są w stanie kopulować nawet do 50 razy w ciągu dnia 🦁🐱
To jak mój chłop 😆 on to by mógł cały czas 🤦
Iskra, to też moje święto ❤️Gabs, Izi lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Cześć dziewczyny.
Z chęcią dołączę do testowania Jak pójdzie kalendarzowo to testować będę ok 23 sierpniaKremówka, Vivian lubią tę wiadomość
Starania naturalne od 2019r. z pomocą medyczną od 2020r. z przerwami (ok roku).
Stymulacja m.in. dostinex, clo, ovitrelle, lametta
Luty 2022r. HSG prawy jajowód niedrożny
Maj 2022r. klinika GAMETA, badania
Lipiec 2022r. 1x inseminacja bezskutecznie
Wrzesień 2022r. polip
Grudzień 2022r. histeroskopia, wyłyżeczkowanie macicy
♥♥♥
Marzec 2023r. 8.03 test pozytywny, beta 459 ♥
29 czerwiec: połówkowe, 400 g zdrowego chłopaka
sierpień: 28 tc, III prenatalne, 1400g zdrowego synusia
wrzesień: 31 tc 2090g szczęścia
październik: 34tc 2828g mojego oczka w głowie
październik: 36+1tc 3008g maluszka
Przed ciążą:
Ona: badania ok
On: badania ok
badania nasienia: wyniki bardzo dobre -
Olaola wrote:Dziewczyny ja w piątek mam monitoring, niby przed ovu, ale nie wiem jak to będzie, bo testy ovu coraz ciemniejsze, a wydzielina zrobiła się taka rozciągliwa i przezroczysta... Ovu niby planowana na 4 sierpnia, ale czuję, że będzie wcześniej. Zawsze wszystko miałam jak w zegarku, nawet raz w życiu porządnie nie spóźnił mi się okres, ale ostatnio dzieją się dziwne rzeczy
Mam pytanie do tych z Was, które używały/ używają żelu fertil safe, w jaki sposób go stosujecie? Czy jako zwykły żel intymny czy robicie tak jak jest wskazane w ulotce, czyli większą ilość aplikujecie aplikatorem?
Ja poprzedni stosowałam za pomocą aplikatora, ale myślę że można też jak zwykły żel, tutaj raczej nie powinno być różnicy w działaniuOlaola lubi tę wiadomość